lukier - 7892 przepisów (strona:173/527)

ciasto makowo serowe 146

wykładamy na warstwę makową. Całość pieczemy w 170-180 st.C przez ok. 60 min. Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Dowolnie dekorujemy polewą czekoladową lub lukrem. składniki na lukier: ok. 1 szkl cukru pudru 2 łyżki gorącej wody 1/2 łyżki soku z cytryny wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto piernikowe w łaty 211

wypieków 1 płaska łyżka przyprawy do piernika kilka kropli aromatu pomarańczowego Do podanie: u mnie rozpuszczona mleczna belgijska czekolada i chrupiące kuleczki czekoladowe (możecie użyć innej polewy lub lukru) Przygotowanie: Piekarniki nagrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Formę na ciasto (18×28 lub 23×23 i podobne) smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną (formę można również wyłożyć(...)nagrzanego piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy do tzw. suchego patyczka, około 30 minut. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. Przestudzone ciasto polewamy polewą, czekoladą lub lukrem. U mnie rozpuszczona mleczna belgijska czekolada, a na wierzchu czekoladowe chrupiące kuleczki. Smacznego

Słodkie okruszki
Propozycje na świąteczne wypieki 243

Sernik z wiaderka Piernik z polewą Kruche ciasteczka Jabłecznik Ciasto z jabłkami i budyniem Dodatki do ciast: Przygotowanie maku do ciast Polewa czekoladowa Polewa czekoladowa bez masła i mleka Lukier królewski Lukier kolorowy i czekoladowy

Uwaga Babcia Gotuje
ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI Z WITRAŻYKIEM 139

Łatwy przepis na świąteczne pierniczki z witrażykiem do powieszenia na choince lub do zjedzenia. O delikatnym, aromatycznym smaku i zapachu, można je też  udekorować lukrem. Nie trzeba czekać aż pierniczki zmiękną, można je jeść zaraz po upieczeniu. SKŁADNIKI: - mąka pszenna (500 g.) - cukier puder (100 g.) - kakao (3 łyżeczki) - soda (1 łyżeczka) - przyprawa do piernika ( 1 opakowanie) - miód płynny(...)wsadzamy po jednej landrynce. 4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra - dół w 180*C / 8 - 10 min..   Uwagi: Upieczone pierniczki możecie też udekorować lukrem.  Przechowujemy szczelnie zamknięte w plastikowym lub metalowym pojemniku. Wykonanie pierniczków możecie zobaczyć w filmiku. Serdecznie zapraszam do oglądania. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę  udanych wypieków! my social media

RITA food channel
POMARAŃCZOWE MUFFINY 160

skórka otarta z 1 cytryny, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki wiórek kokosowych, ulubione bakalie (użyłam  żurawiny Helio i suszonych moreli Helio z mieszanki na kompot) Dodatkowo: lukier, ulubione bakalie WYKONANIE Suche składniki łączymy w jedenj misce, w drugiej mokre, następnie łączymy je ze sobą. Dodajemy ulubione bakalie. Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. Studzimy na kratce(...)następnie polewamy lukrem

słodki bratek
CIASTA BOŻEGO NARODZENIA 473

zaraz po upieczeniu. Od razu nadają się do jedzenia. Z przepisu wychodzi około 60 sztuk. Można je przechowywać w hermetycznym pudełku lub w puszce. Pierniczki można oblać czekoladą lub lukrem.   22. Piernik z bakaliami Składniki: 3 jajka 375 g margaryny 3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru kryształ 2 szklanki mleka 290 g powideł śliwkowych 3 łyżki kakao(...)serową i równo rozprowadzić Piec około 50 - 60  minut w temperaturze 180 - 200 stopnia C. Wystudzony sernik pokryć Glazurą Mirror Ascanio Lauretta.  Rada: zamiast glazury można użyć lukru 27. Sernik z mandarynkami Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 4  żółtka 2 łyżki cukru 1 - 2 łyżek kakao  0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru

Ciastka - domowe słodkości
drożdżowe zawijańce 160

pszennej 200g chlebowej mąki pełnoziarnistej 50 g masła Składniki na masę twarogową: 400g twarogu 1 cuier waniliowy 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki miękkiego masła 1 żółtko Składniki na lukier: 1 szklanka cukru pudru sok z 1 cytryny Drożdże, cukier i ciepłe mleko dokładnie wymieszać. Odstawić i przykryć ściereczką do wyrośnięcia. Mąkę, roztopione masło, jaja i sól oraz drożdże umieścić(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180st C. Jeszcze ciepłe bułeczki polewamy lukrem. Smacznego

Słodki Zakątek
Keks z bakaliami i płatkami migdałów 144

miksera, na jedną keksówkę – u mnie o wymiarach 25 x 12 cm. Do kawy, na święta, polecam! Sprawdź także inne moje przepisy na keksy: keks bakaliowy z lukrem oraz keks z mieszanką keksową HELIO . SKŁADNIKI: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 5 jaj 1 szklanka mieszanki suszonych owoców posiekanych – u mnie morele, kandyzowana czarna porzeczka, suszone jabłka, suszone(...)góra plus dół bez termoobiegu). Sprawdzam cienkim nożykiem czy wychodzi suchy, wtedy wyłączam piekarnik, studzę na blacie. Podaję:) Rada: Keks można udekorować cukrem pudrem, polewą czekoladową jasną lub ciemną, lukrem klasycznym, kolorowym, smakowym, posypać posiekanymi bakaliami. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Kakałko z piankowymi bałwankami 137

niedużych miseczek nasyp cukier puder. Do jednej dodaj szczyptę kurkumy, a do drugiej szczyptę węgla aktywnego (możesz również użyć barwników). Wlej wrzątek i wymieszaj, aż powstanie gładki i gęsty lukier. W razie potrzeby dolej więcej wody lub wsyp cukru. Pianki marshmallows  przekrój na pół i udekoruj wykorzystując wykałaczki lub woreczek foliowy z odciętym rogiem. Odstaw na kilka minut(...)lukier zastygł. Gotowe bałwanki z pianek  marshmallows  wrzuć do kakao lub przechowuj w zamkniętym pudełku

Food Square
Pierniczki NA SZYBKO + przepis na lukier bez cukru 175

się nie stanie, a nawet będą jeszcze lepsze. Nie skłamię jak napiszę, że to przepis IDEALNY.  Mąki możecie użyć również pszennej (lub pełnoziarnistej), a do zrobienia lukru użyć zwykłego cukru pudru, ale ja do tego ręki nie przykładam! :D  Składniki: 4 i 1/2 mąki orkiszowej 1/2 szkl. erytrolu/ksylitolu/cukru 2 jajka 4 łyżki miodu 9 łyżek masła (temp. pokojowa(...)jajka i dodać miód oraz masło w temperaturze pokojowej. Ciasto podzielić na porcje, rozwałkować na grubość ok. 3 mm. Wykrawać kształty. Piec w 180 stopniach przez ok. 10 minut. Lukier: 1 białko 1,5 szkl. cukru pudru z erytrolu Przygotowanie: Białko ubijamy mikserem przez 30 sekund. Dodajemy przesiany cukier puder i ucieramy przez 15 minut energicznymi ruchami

Czarnawisienka
Świąteczne pierniczki 366

pierniczki :) Po upieczeniu pierniczki są twarde. Proszę się tym nie zrażać. Z upływem czasu miękną i rozpływają się wręcz w ustach! Jeśli chcemy przyspieszyć ten proces warto polukrować je lukrem własnego wykonania  tutaj lukier . Mam nadzieję, że moje pomysły przydadzą się :) Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Makowa gwiazda świąteczna 430

Składniki: Ciasto: 500g mąki 8g suchych drożdży 200ml ciepłego mleka 50g cukru 1 jajko 1 żółtko 125g masła Nadzienie: 1 puszka masy makowej Dodatkowo: białko do posmarowania ciasta lukier do polania ciasta     *** Masło roztapiamy i studzimy. Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami, dodajemy cukier, jajko, żółtko oraz przestudzone masło. Mieszamy i wyrabiamy ciasto dodając powoli ciepłe (ale nie gorące(...)pozostałymi paskami *** *** Ciasto z wierzchu smarujemy roztrzepanym białkiem *** *** Ciasto pieczemy w temperaturze 180’C przez około 30 minut *** *** Gwiazdę wyjmujemy z piekarnika i po lekkim przestudzeniu polewamy lukrem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Makowa

Blog z Apetytem
Muffinki na kwaśnym mleku 149

Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Zrobiło się trochę świątecznie dzięki białej polewie, wykonanej z lukru królewskiego. Zachęcam do zrobienia, przepis naprawdę prosty. Składniki 2 jajka 2 szklanki kwaśnego mleka 2 szklanki mąki 1 łyżka sody oczyszczonej szczypta soli 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju Lukier królewski 1 białko 1 i 1/4 szklanki … Czytaj dalej Muffinki na kwaśnym mleku

gotuj ze mną

Proponowane wyszukiwania