Ile gotować jajka przepiórcze na miękko, ile na twardo? 148lekkim naciskiem po blacie stołu. Po takim zabiegu skorupka usuwa się łatwo. Sprawdź moją ostatnią sałatkę Cezar na bogato z jajkiem. Polecam także: jajka faszerowane pieczarkami , jajka faszerowane łososiem wędzonym i chrzanem . Artykuł Ile gotować jajka przepiórcze na miękko, ile na twardo? pochodzi z serwisu Ania gotuje Blog kulinarny
Ania gotuje
Omlet owsiany – pyszne, pełnowartościowe śniadanie 146omlet może być bazą, a dodatki można dowolnie komponować. Nie muszą to być pomidory i mozzarella. Można go podać na przykład z: kremowym twarożkiem, rukolą i łososiem mixem sałat, serem pleśniowym i gruszką liśćmi szpinaku, awokado i granatem roszponką, szynką i suszonymi pomidorami z oleju Chętnie poznam Wasze propozycje dodatków do omleta. Może mnie czymś zaskoczycie? 1 porcja
Dietolog
Kolymbia Bay Art – Grecja, Rodos 116czym, hotel ten jest znakomitą bazą dla Polaków chcących wypoczywać na Rodos. Panuje tu przyjacielska, wręcz rodzinna atmosfera, po prostu można poczuć się jak w domu. Tatar z łososia Jednak największym atutem tego miejsca jest wspaniała kuchnia. Każdego wieczora, oprócz bufetu szwedzkiego proponowane były dwa dania a’la carte, przygotowywane na żywo przez kucharza. Sposób ich podania, ułożenie poszczególnych elementów
Be Fit Be Strong
Placki z cukinii 130Placki z cukinii są proste i szybkie do przygotowania. Smakują obłędnie podane z jogurtem naturalnym, serkiem wiejskim, kawałkami łososia, prostym dipem czosnkowo-koperkowym, a nawet sosem pomidorowym. Idealne na ciepłe śniadanie lub podwieczorek. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na placuszki z cukinii, które wykonasz w chwilę. SKŁADNIKI: 1 duża cukinia 1 mała cebulka 2 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżki
Zasmakuj Kuchni
Placki ziemniaczane – prosty i sprawdzony przepis 503każdy. Podstawowy przepis jest bardzo prosty, a placki wychodzą pyszne, chrupiące zewnątrz i miękkie w środku. Można je podać na wiele różnych sposobów zarówno na słono: z sosem, wędzonym łososiem, z gzikiem jak i na słodko: ze śmietaną, konfiturą czy posypane cukrem. Zawsze szybko znikają z talerzy. Placki robi się bardzo szybko – o ile macie elektryczną tarkę czy maszynkę. Przy
e-PrzepisyKulinarne
Winogrona. Właściwości, zastosowanie, ciekawostki 163galaretek, soków. Słodycz tych owoców przyczyniła się do wszechstronnego zastosowania w kuchni. Świeże, zmiksowane, przetarte, gotowane, mrożone to składnik deserów, sałatek, wypieków, dodatek do wytrawnych mięs, do drobiu, do łososia, sosów, wspaniale smakują w połączeniu z serem pleśniowym lub fetą. Winogrona świeże i suszone to produkt wykorzystywany w kuchni całego świata. Olej z pestek winogron to jeden z najpopularniejszych olejów
ProstePesto.pl
Sałatka śródziemnomorska z makaronem 124polej przygotowanym sosem. Co możesz dodać do sałatka śródziemnomorskiej Możesz do niej dodać mięso i owoce morza - pieczonego lub grillowanego kurczaka, pokrojony w cienkie paski stek, krewetki, wędzonego łososia sery - białe sery solankowe (owczy, kozi lub krowi), mozzarella, ser pleśniowy, ser typu feta albo tofu warzywa - papryka, chili, oliwki, suszone pomidory, kukurydza lub rzodkiewki. orzechy - orzeszki
Cztery Fajery
Ryby i owoce morza – składniki odżywcze i właściwości zdrowotne 137ryby i owoce morza, że pozytywnie wpływają na zdrowie? Czytaj dalej. Ryby i owoce morza – podział i składniki odżywcze Ryby dzieli się na morskie (np. śledź, tuńczyk, dorsz atlantycki , łosoś) i słodkowodne (np. karp, sandacz, pstrąg) ze względu na ich pochodzenie oraz na tłuste (np. makrela, szprot, śledź), średnio tłuste (np. tuńczyk, pstrąg) i chude (np. mintaj, szczupak, dorsz
sierotka maRysia w kuchni
Czarny ryż zapiekany z fasolką i łososiem 138Lekka zapiekanka z czarnym ryżem, fasolką szparagową i łososiem. Zapiekankę robię w jednym naczyniu, ryżu nie gotuję wcześniej tylko go zapiekam w bulionie. 1 szklanka ryżu czarnego 40 dkg filetu z pstrąga łososiowego 1 papryka czerwona 1 cebula 2 ząbki czosnku 20 dkg fasolki szparagowej szerokiej 700 ml bulionu warzywnego 15 pomidorków koktajlowych sól, pieprz, przyprawa
wesoła kuchnia
Awokado, cenne źródło zdrowia 128Możemy dodawać je do koktajli, delikatnych sałatek, wegańskich potraw, farszy, past, makaronów, zup w postaci kremów, podawać z pieczywem, można łączyć z przyprawami. Smakuje jako dodatek z jajkiem, wędzonym łososiem, szynką parmeńską, warzywami. Dojrzały owoc stosowany jest jako zamiennik masła. Słynny meksykański sos Guacamole (salsa) sporządzany jest na bazie awokado. Spożywa się go zazwyczaj z plackami tortilla, nachosami lub podaje
ProstePesto.pl
Makaron z kurczakiem i bazylią 168Ciebie do prześledzenia również tych przepisów: 1. MAKARON W SOSIE SEROWYM Z GROSZKIEM I POMIDORKAMI 2. MAKARON W SOSIE POMIDOROWYM Z PULPETAMI 3. MAKARON RYŻOWY Z ŁOSOSIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 4. PAPPARDELLE Z JARMUŻEM W SOSIE MAŚLANO-CYTRYNOWYM 5. MAKARON Z POMIDORAMI I PIECZARKAMI 6. MAKARON Z BOBEM, SZAŁWIĄ I OLIWKAMI 7. SPAGHETTI
Delicious Place
Niecodzienne pomysły na grilla – event blogerów 119podany z sosem na bazie białego rumu. Przepis umieściłam na Instagramie, zerknijcie . Agata z bloga kulinarneprzygodygatity.pl zaimponowała nam podpłomykami robionymi na grillu, na kamieniu do pizzy, które podała z łososiem oraz sosem śmietanowym i koperkiem. Drugim daniem Agaty było stir fry z kurczakiem i warzywami, z dodatkiem sosu Lee Kum Kee. Kasia z wisione.pl znowu zaimponowała nam swoimi mięsnymi daniami
Kuchnia Bazylii
Łososiowe tortille z salsą 112Jeśli macie placki tortilli i dużo warzyw to znakomicie. Pokroimy, posiekamy, dodamy wędzonego łososia i danie gotowe. Jeśli nie macie to zdecydowanie zakupcie a będzie pyszne danie czy to na obiad czy śniadanie. Polecam gorąco. Zawijane tortille. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Bogactwo smaków, czyli kuchnia azjatycka 148stosowanym często w japońskiej kuchni. Wykorzystuje się je często w sałatkach do ryb lub mięs. Sos ostrygowy – świetnie komponuje się z wieprzowiną i wołowiną. Podkreśla smak owoców morza, smażonego łososia, szpinaku czy szparagów. Jest także stosowany do przygotowywania marynaty. Mleko kokosowe. Na jego bazie często przygotowuje się treściwe zupy, sosy i desery. Sos sojowy – jeden z najważniejszych składników kuchni azjatyckiej
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne