SKŁADNIKI : 6 jajek ugotowanych na twardo 150 g łososia z puszki firmy Graal 2 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku owoce granatu do ozdoby PRZYGOTOWANIE : Ugotowane jajka obieramy, żółtka(...)przekładamy do miseczki. Do żółtek dodajemy łososia, bez zalewy, majonez i przyprawy. Dokładnie rozgniatamy farsz widelcem aż składniki się połączą. Masę nakładamy do szprycy i każde białko ozdobnie nadziewamy. Nadziane jajka układamy na talerzu z sałatą. Jajka posypujemy owocem granatu. Przekąskę podajemy schłodzoną. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki: 150 g wędzonego łososia 100 g rukoli 50 g szpinaku kilka czarnych oliwek pomidorki koktajlowe garść słonecznika prażonego sok z cytryny olej sezamowy sposób wykonania: Na talerze rozłożyć umytą i wysuszoną rukolę ze szpinakiem. Dodać pokrojonego w kostkę łososia, przekrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe, oliwki, prażony słonecznik. Skropić sokiem z cytryny i olejem sezamowym
Darcia w kuchniprzekąskę! Robi się w trzy minuty, żeby je zjeść nie potrzeba sztućców, ani talerzy. Idealny fingerfood na wszelkie przyjęcia! Składniki na 10 przekąsek: 2 tortille pszenne 4 plasterki wędzonego łososia garść rukoli 2 łyżki serka śmietankowego Przygotowanie: Tortille smarujemy twarożkiem, układamy na nim plastry łososia, posypujemy rukolą. Zawijamy każdą tortillę ciasno w rulon i owijamy folią do żywności. Wkładamy
Kulinarne Inspiracjemając pomysłu na sobotni czy niedzielny obiad, proponuję Wam szybkie i smaczne szaszłyki z łososiem, ananasem i papryką. Nadają się zarówno do piekarnika jak i na wiosenno/letniego grilla. Czytaj więcej
Ana Mari's worldpodaną jajecznicę pokochają wszyscy Składniki: - 50 g masła - 100 g łososia wędzonego - 9 jajek - 3 croissanty - szczypiorek - sól - pieprz Przygotowanie: Croissanty kroimy na kromki. Przekładamy na rozgrzaną patelnie i podsmażamy z obu stron bez masła. Przekładamy na talerz. Na wierzch croissantów układamy pociętego na mniejsze kawałki łososia. Jajka roztrzepujemy rózgą, przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelnię dajemy
Kulinarne życiePyszny duet. Składniki 400 g surowego fileta z łososia (bez skóry) 50 g żółtego sera 200 g truskawek sól pieprz Przygotowanie Filety z łososia umyłem, osuszyłem, podzieliłem na 4 części. Przyprawiłem do smaku solą i pieprzem. Lekko obsmażyłem na patelni. Ułożyłem rybę na natłuszczonej blasze, obłożyłem po wierzchu truskawkami pokrojonymi na plasterki i startym na wiórki serem. Zapiekałem
R'n'G Kitchenkapustą kiszoną- są naprawdę pyszne! Składniki: ½ kg ziemniaków ½ kg kiszonej kapusty 1 jajko 4 łyżki mąki 4 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku 10 dag wędzonego łososia 15 dag gęstej śmietany olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i połączyć z odciśniętą kapustą. Wbić jajko, wsypać mąkę, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Z otrzymanej masy smażyć placki(...)rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać ze śmietaną, łososiem lub inną rybą
Tradycyjna KuchniaNadzienie: 2 opakowania serka chrzanowego typu almette 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego Około 2 łyżek tartego chrzanu ze słoika 4 posiekane dymki ( ze szczypiorkiem ) sól Dodatkowo: 125 gram wędzonego łososia Czerwona świeża papryka Wykonanie: Szpinak rozmrażamy ( łatwo rozmraża się w mikrofalówce a potem zlewa wodę ). Na patelnię wykładamy masło, dodajemy szpinak. Całość doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem, gałką i czosnkiem. Przesmażamy(...)zwijamy go w rulon. Zwijanie wykonujemy gdy ciasto jest jeszcze ciepłe. Do serków dodajemy chrzan, jogurt, dymkę i doprawiamy solą. Paprykę kroimy w kostkę. Delikatnie rozwijamy biszkopt. Nakładamy łososia. Następnie smarujemy masą i na koniec układamy posiekaną paprykę. Ponownie zwijamy w rulon. Zawijamy w ręcznik i wkładamy do lodówki. Po schłodzeniu kroimy w plastry i układamy na półmisku. SMACZNEGO. (function
Smaki EwyPyszne naleśniki, uwielbiam, a takie ziołowe to raj dla zmysłów. Polecam gorąco i dla tych co kochają łososia a jest ich niemało. Tak się objadłam że aż nie powinnam. Ale czasami tak to jest jak coś nam smakuje, teraz trzeba pobiegać, poćwiczyć i będzie ok. No ale najważniejsze są tu naleśniki i na nie zapraszam. Naleśniki po skandynawsku, ziołowe(...)łososiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebiałych szparagów, sól, cukier, 100 g sera typu cheddar, 150 g łososia wędzonego na gorąco, Szparagi umyć, obrać pokroić na mniejsze kawałki, zalać wrzącą wodą (wody powinno być 2 cm ponad poziom szparagów). Dodać pół łyżeczki soli i łyżeczkę cukru. Ugotować do miękkości. Zmiksować, przetrzeć przez sito. Dodać starty ser. Podgrzewać do rozpuszczenia, nie gotować. Doprawić solą i cukrem(...)smaku. Na dnie naczynia ułożyć kawałki łososia, wlać zupę. Udekorowałam listkami rukwi wodnej. zastawa
królestwo garówprzepis. Składniki na 1 omlet: 2 jajka 2 łyżki mąki pełnoziarnistej pszennej 70g świeżego szpinaku ok. 1/3 pęczka botwinki 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka oleju rzepakowego 30 g łososia wędzonego Sól pieprz 2 łyżki mleka Przygotowanie: Jajka wymieszać z mąką i mlekiem za pomocą trzepaczki. Czosnek posiekać zeszklić na oleju, dodać pokrojony w paski szpinak i botwinkę. Poddusić(...)odparowania wody. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać łososia pokrojonego na małe kawałki i chwilkę smażyć Masę jajeczną wymieszać z botwinką. Wylać na patelnię. Usmażyć. Możecie usmażyć go z obu stron na złoty kolor lub gdy zsiądzie się jedna strona i zrobi lekko złota zwinąć na pół i podsmażyć z obu stron jeszcze chwilę, aby środek się ściął. Smacznego
Fabryka pomysłówfarsz 500 g białych szparagów 180 g łososia wędzonego na ciepło 1 białko ciasto na pierogi: 300 g mąki pszennej „00”, 5 żółtek, 20 ml oleju, 1 łyżeczka od kawy soli, ciepła woda – około 70 ml, sos: 200 g zielonych szparagów, 3-4 łyżki zimnego masła Sos: zielone szparagi umyć, odłamać końcówki pokroić na mniejsze kawałki, zalać wrzącą wodą(...)wmieszania w sos. Zdjąć z ognia. Farsz: b iałe szparagi umyć, obrać , włożyć do garnka, zalać wrzącą lekko osoloną i pocukrzoną wodą. Ugotować al dente, odsączyć. Do szparagów dodać łososia i białko. Zmiksować. Proponuję pierogi w cieście z żółtkami, ale oczywiście można je zrobić ze zwykłego ciasta . Mąkę wsypać do miski, dodać sól, żółtka, olej, dokładnie wymieszać. Następnie stopniowo dodawać
królestwo garówPotrzebujesz garść rukoli kilka zielonych oliwek kilka suszonych pomidorów 3 rzodkiewki sezam do posypania wędzony lub pieczony łosoś 1 szklanka ugotowanej cieciorki Sos do polania 3 łyżki oliwy,1 łyżeczka miodu, 2 łyżki soku z cytryny,pieprz Przygotowanie Rukole umyj. Oliwki,suszone pomidory i rzodkiewkę pokrój na mniejsze kawałki. Całość wymieszaj(...)Dodaj cieciorkę,oraz łososia. Skrop sosem. Posyp sezamem
Kukuleczkinajbardziej. 2-3 pęczki szparagów zielonych i białych ( ja najbardziej lubię zielone ) sól morska świeżo mielony pieprz 2-3 łyżki masła DODATKI: 1-2 jajka 3 plastry wędzonego łososia na porcję Zielone szparagi są łatwiejsze w przygotowaniu bo nie trzeba ich obierać. Jak są bardzo świeże można tylko odłamać zdrewniałe końcówki i ewentualnie obrać 1/3 długości(...)patelni roztopiłam masło i wrzuciłam na nie wytarte szparagi. Energicznie potrząsając patelnią podsmażałam je około pół minuty. Przełożyłam na talerz, dodałam jajko w koszulce i plastry wędzonego łososia, oprószyłam solą i pieprzem. Wyszły przepyszne i chrupiące. Tak zblanszowane szparagi można owinąć wilgotnym ręcznikiem i przechowywać w lodówce kilka dni. Można je dodać do sałatek, bulionu, past, pizzy
Jemy Pijemypęczek zielonych szparagów 500 g łososia 300 g makaronu tagliatelle 100 g świeżego szpinaku 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka masła sól pieprz Gotujemy makaron w osolonej wodzie na al dente. Odstawiamy. Szparagi myjemy, odcinamy końcówki i obieramy do połowy wysokości. Związujemy sznurkiem i wstawiamy na ''stojąco'' do wrzącej osolonej wody ( pamiętając aby użyć wysokiego garnka ) Gotujemy 3 minuty(...)ostygnięcia. Odcinamy główki i odkładamy do miseczki. Pozostałą część blenderujemy. Na patelnie z rozgrzanym masłem wrzucamy szpinak na 2 następnie wrzucamy pokrojonego w dużą kostkę osolonego i popieprzonego łososia. Smażymy wszystko kolejne 3 minuty. Dodajemy mascarpone, sól i pieprz oraz pure ze szparagów. Wszystko razem dokładnie mieszamy a następnie dodajemy do makaronu. Na koniec dodajemy główki szparagów i delikatnie mieszamy
KuchcikoweLove