łosoś - 8862 przepisów (strona:312/591)

Rolada szpinakowa z serkiem i łososiem wędzonym 184

szpinaku mrożonego lub świeżego 4 jajka 3 ząbki czosnku 4 łyżki mąki pszennej sól do smaku pieprz gałka muszkatołowa 1 łyżka masła Dodatkowo: 200 gram serka śmietankowego 200 gram łososia wędzonego 1. Szpinak mrożony najpierw odmrażamy i odsączamy z nadmiaru wody , szpinak surowy blendujemy z pół szklanki mleka, smażymy na rozgrzanym maśle, jak jest już podsmażony dodajemy przeciśnięty przez praskę(...)minut w temp.w 180 stopni . Po wyciągnięciu z piekarnika zwijamy roladę i zostawiamy do ostygnięcia. 3. Serek śmietankowy doprawiamy solą i pieprzem, rozsmarowujemy na szpinakowym biszkopcie i układamy wędzonego łososia , ponownie zwijamy w roladę. Owijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki. Jak się dobrze schłodzi to kroimy na plasterki. SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
Sałatka z awokado, łososiem i koperkiem oraz suszonymi pomidorami 154

Delikatna sałatka z łososiem, awokado, suszonymi pomidorami i koperkowym dressingiem to idealna opcja na lekką kolację czy śniadanie. Sałatka świetnie sprawdzi się również jako lunch w pracy. Taki talerz pełen warzyw to idealne doładowanie witamin i składników mineralnych w ciągu dnia. W okresie letnim taka porcja warzyw dodatkowo Cię nawodni. Wobec tego przygotuj składniki i do dzieła.  Składniki(...)porcje): sałata lodowa kilka suszonych pomidorów 1/2 awokado 100 gram wędzonego łososia  pomidorki koktajlowe  migdały kiełki  dressing cytrynowo- koperkowy: garść koperku, sok z ćwiartki cytryny, sól, pieprz, oliwa z oliwek i odrobina miodu  Składniki dressingu zmiksuj blenderem. Sałatę lodową porwij, pomidory suszone i koktajlowe pokrój drobniej, awokado pokrój w plastry a migdały upraż na patelni. Składniki

Mango Papaja
Jak przygotować idealne szparagi? Szparagi zawijane w szynkę parmeńską z jajkiem w koszulce, awokado i pomidorami. 119

kuchni, a w sezonie właściwie zawsze. Podsmażone chwilę na patelni są świetnym dodatkiem do omletów, sałatek i jajecznicy. Grillowane, szczególnie w szynce parmeńskiej, to idealna przystawka. Podane z wędzonym łososiem i duszonym szpinakiem to dla mnie idealne śniadanie. Robię z ich zupy, dodaję do curry z dorszem, przyrządzam z ich użyciem sałatki na bazie kasz.  Jak przygotować smaczne szparagi(...)szparagi przelewam na sicie wrzątkiem, po czym osuszam i podsmażam przez minutę. Tak smakują najlepiej.  Po trzecie i najprostsze . Szparagi lubią słone dodatki i masło. Szynka parmeńska, wędzony łosoś, suszone pomidory czy prażona na maśle bułka tarta. Świetnie pasują do chrupiącego opiekanego pieczywa, do cytrynowych sosów, super są w połączeniu z awokado i doskonale współgrają z jajkiem w koszulce

Mango Papaja
jajka faszerowane tuńczykiem 158

wpałaszowali, podziękowali. Później na zimno jakoś znikł...ok może głód im doskwierał mocno ;) Dobra, teraz o jajach :D Na stole wielkanocnym prócz jaj w majonezie ze szczypiorkiem i z łososiem pojawiły się jaja faszerowane tuńczykiem z puszki. Proste w wykonaniu. Znikły z talerza szybciej niż je na niego wyłożyłam :D Składniki: * 6 jajek ugotowanych na twardo * puszka tuńczyka w sosie(...)własnym * niewielka czerwona cebulka * 2 łyżki majonezu * sól, pieprz Podobnie jak w przypadku jaj faszerowanych łososiem, przekroiłam na pół, wyciągnęłam żółtka i utarłam je na jednolitą masę. Dodałam odsączonego tuńczyka, pokrojoną cebulkę i majonez. Przyprawiłam solą i pieprzem a na koniec nałożyłam masę do ugotowanych połówek białek. Przybrałam je majonezem ze szprycy i kiełkami. Tak wylądowały na stole wielkanocnym

Pieprzyć z Fantazją
Sushi 106

Sklepie Internetowym z azjatycką żywnością i akcesoriami SlodkoKwasny.com . Składniki: - 250 g ryżu do sushi - 300 ml wody - 50 ml sushi su (zaprawa do ryżu) - wodorosty sushi nori - kawałek wędzonego łososia (nie w plastrach) - inne ulubione dodatki (awokado, papryka, por, drobny szczypiorek…) Dodatkowo: - sos sojowy oryginalny japoński Marukin - chrzan wasabi (pasta lub proszek) - woda z octem ryżowym (do moczenia rąk) - imbir(...)Nakładamy dość cienką warstwę ryżu, rozkładamy go zwilżonymi rękami (w wodzie z octem ryżowym). Zostawiamy 1,5 – 2 cm wolnego miejsca od górnej krawędzi. Na ryżu układamy dodatki: np. łososia wędzonego zawiniętego w por, plasterki awokado, gałązki drobnego szczypiorku, cienko pokrojoną paprykę. W przypadku układania składników nie ma żadnych ograniczeń. Czasami przez przypadek wyjdzie nam bardzo ciekawy wzór. Całość zawijamy

mojewypiekiinietylko
Makowiec japoński 147

Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia w maku Łosoś w maku Wydrukuj przepis The post Makowiec japoński appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
NAJLEPSZE PRZEPISY NA MAJÓWKĘ 210

PIERZYNKĄ, PRZEKĄSKA NA IMPREZĘ! ŻEBERKA "LEPKIE PALCE" APETYCZNE KARTOFLISKO PROSTO Z PATELNI! SAŁATKA MAKARONOWA W STYLU WŁOSKIM SAŁATKA Z JAJKIEM W KOSZULCE I AWOKADO PYSZNE WRAPY/ BURITTO Z ŁOSOSIEM I MANGO! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI! CUKINIE NADZIEWANE PODWAWELSKĄ PRZEPIS NA PIECZONE ZIEMNIAKI! SAŁATKA TABBOULEH! FOCACCIA Z ROZMARYNEM I KABANOSAMI! GRILLOWANE BIAŁE KIEŁBASKI Z ROZMARYNEM I JABŁKIEM PIECZONE(...)GRILLU BIAŁE KIEŁBASKI PO WŁOS KU PRZEPIS NA SZASZŁYKI NA GRILLA WYTRAWNE MINI TARTY Z ŁOSOSIEM, GRUSZKĄ I SERKIEM  TACOS Z TORTILLI! NA OBIAD LUB IMPREZĘ! FRITTATA Z MŁODYCH ZIEMNIAKÓW, KIEŁBASEK I SZCZYPIORKU! JAK ZROBIĆ STEK WOŁOWY W DOMU LUB NA GRILLU? SAŁATKA Z NAJLEPSZYMI POLSKIMI SMAKOŁYKAMI! SAŁATKA Z KURCZAKIEM

SMYKWKUCHNI
Przekąska 7 zbóż z łososiem 135

Szybka i prosta przekąska. Idealna na imprezę, można wziąć do pracy, szkoły. Jest zdrowa, lekka i błyskawiczna do zrobienia. Moja rodzina często zabiera takie lunche do pracy. 150 g łososia wędzonego plastry 140 g serka chrzanowego 100 g 7 ziaren ryżu 1 papryczka chili koperek świeży 1 garść roszponki Plastry łososia smaruje serkiem chrzanowym, posypuję pokrojonym koperkiem, układam ziarna

wesoła kuchnia
Makowiec japoński 203

Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia w maku Łosoś w maku Wydrukuj przepis The post Makowiec japoński appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Pomidorowe naleśniki z serkiem i wędzonym łososiem 132

pszennej -1 szkl. mleka -200ml passaty pomidorowej -0,5 szkl. oleju -2 jajka -szczypta soli -1/2 lyżeczki oregano -150 g serka śmietankowego do smarowania -150 g wędzonego łososia Przygotowanie W misce umieścić mąkę, mleko, passatę, jajka, oregano, szczyptę soli i olej. Całość zmiksować na ciasto. Usmażyć na suchej patelni około 8 nalesników. Gotowe naleśniki smarować serkiem, na wierzch(...)układać wędzonego łososia. Zwijać w ruloniki. Podawać polane ulubionym sosem (u mnie serowy roquefort). Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 404,9 kcal Tłuszcz: 22,1g Białko: 19,7g Węglowodany: 30,8g Smacznego

Zielona Kuchnia
Oshi Sushi z Kansai 135

się go. Ciekawe nie ?  Składniki dla dwóch osób: Ryż: 250 g ryżu do sushi Zaprawa: 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli oshi sushi: wędzony łosoś marynowana rzodkiew awokado nori serek kanapkowy śmietankowy do podania: sos sojowy Kikkoman chrzan wasabi marynowany imbir Sposób przygotowania: Najważniejszym elementem w przygotowaniu sushi jest ryż. Odmierzoną ilość ryżu zalewamy zimną(...)pudełka i pokrojone na cienkie plasterki awokado oraz paski marynowanej rzodkwi, na to znowu resztę ryżu który ponownie dociskamy do reszty składników, smarujemy serkiem śmietankowym i układamy plastry wędzonego łososia , całość dociskamy, schładzamy 20 minut, wyjmujemy z pudełka kroimy na małe prostokąciki. Podajemy z chrzanem wasabi, marynowanym imbirem i sosem sojowym. Wszystkie składniki do przyrządzenia domowego sushi kupicie w sklepie

Wanilia i Kardamon
SZWEDZKI TORCIK KANAPKOWY SMORGASTARTA 116

Może dawać do takiej kanapki ulubione dodatki i pasty. Nie ma ograniczeń. Składniki: 6 kromek chleba tostowego krem na 1 warstwę: 2 szt. jajek ugotowanych na twardo 100 g łososia wędzonego 1 op serka kremowego naturalnego 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy ostrej szczypiorek sól, pieprz 2 warstwa: 2 jajka ugotowane na twardo 1 op serka kremowego naturalnego(...)kropel z soku z cytryny świeży ogórek rzodkiewki szczypiorek kilka liści sałaty przyprawy Przygotowujemy kremy do toru: Pierwsza warstwa: Jajka kroimy w małą kostkę i mieszamy z drobno pokrojonym łososiem. Dodajemy serek wymieszany z jogurtem i musztardą. Szczypiorek siekamy i dodajemy do kremu. Mieszamy i przyprawiamy. Druga warstwa: Jajka kroimy w cienką kostkę. Dodajemy do jajek jogurt wymieszany z serkiem

Kuchnia w oparach
Pieczony łosoś z sosem wasabi – pomysł na Wielkanocny obiad 311

Pieczony łosoś to idealna propozycja na różne świąteczne posiłki, nie tylko na Bożonarodzeniowy obiad, także na Wielkanocny obiad – zwłaszcza jeśli podamy go... The post Pieczony łosoś z sosem wasabi – pomysł na Wielkanocny obiad appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com

Eksperymentalnie.com
JAJKA FASZEROWANE Z CHRZANEM I PASZTETEM Z KRÓLIKA 238

składników z jakich przyrządzamy nadzienie, wciąż możemy zaskakiwać naszych gości nowymi smakami. Na naszych stołach często goszczą jajka faszerowane  z szynką, pieczarkami i szczypiorkiem. Uwielbiamy jajka z wędzonym łososiem i suszonymi pomidorami. Przygotowujemy musy z awokado, szpinaku, łososia lub zielonego groszku. No i oczywiście, na wielkanocnym stole nie może  zabraknąć jajek w majonezie lub w sosie tatarskim

Moja Książka Kucharska
Pasta rybno-jajeczna do pieczywa 133

Zapraszam na smaczną pastę śniadaniową do pieczywa. Połączanie łososia z jajkami to świetny smak idealnie pasujący do kanapek. Polecam   Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 125 g łososia wędzonego na gorąco 1 łyżka majonezu sól, pieprz do smaku szczypiorek Przygotowanie: Szczypiorek myjemy i kroimy drobno. Jajka obieramy i drobno kroimy, przekładamy do miseczki. Mięso ryby oddzielamy od skóry

słodkie i nie tylko historie kulinarne

Proponowane wyszukiwania