malinowy. Zachęcam i smacznego życzę :) Potrzebujemy: 2 szklanki świeżych malin 30 dag jogurtu naturalnego 1 cukier waniliowy 15 dag serka waniliowego homogenizowanego 2 łyżeczki miodu prawdziwego Wykonanie pysznych malinowych lodów: 1. Maliny płuczek i dokładnie osuszamy. 2. Do miski przekładamy jogurt naturalny, serek miód i maliny, wsypujemy cukier waniliowy. 3. Następnie za pomocą miksera miksujemy do dokładnego połączenia się(...)składników. 4. Masę na lody przekładamy do pojemniczków do mrożenia lodów. 5. Mrozimy aż lody będą miały odpowiednią konsystencję. 6. Gotowe podajemy, a ja smacznego Wam życzę. Moje rady: Z przepisu wyszło mi 6 sztuk lodów, ale ich ilość zależy od wielkości pojemniczków. Pamiętajcie, żeby użyć cukier waniliowy z prawdziwą wanilią
IzabelawkuchniChciałam nadać im nieco zielonkawej barwy i dodałam młodego jęczmienia ale kolor jaki uzyskałam nie jest zbyt intensywny. Można dodać więcej jęczmienia ale zbyt duża ilość może sprawiać, że lody są takie jakby "mąkowate". Jak dla mnie nie muszaąbyć takie intensywnie zielone a ważniejszy jest smak a dla uzyskania ładniejszego koloru można użyć barwnika spożywczego. składniki(...)połączenia składników. Następnie dodać młody jęczmień. Ponownie zmiksować. Na koniec dodać drobno startą czekoladę. Całość zmiksować aby składniki się połączyły. Masę przełożyć do pojemnika w którym będą mrozić się lody. Przykryć i wstawić do zamrażaki, u mnie lody mroziły się przez noc. Przed podaniem wystawić aby lody nieco zmiękły. Nakładać porcje i podawać
Monia miesza i gotujeoprze! Robi się błyskawicznie, a smakuje fenomenalnie! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) DESER: * kawa INKA klasyczna – 2 łyżki * mleko kokosowe – 400 g ( 1 puszka ) * lód * cukier ( drobny ) – 3 łyżki * ulubione waniliowe lody – 2 duże gałki * mleczna czekolada – 100 g KOKOSOWE PRALINKI: * masło – 50 g * cukier puder – 1/4 szkl * małe jajko – 1 szt * wiórki kokosowe(...)herbatniki – dokładnie mieszamy, odstawiamy na ok. 30 minut do schłodzenia. Po schłodzeniu formujemy kuleczki, obtaczamy w reszcie kokosu. DESER: Kawę INKA miksujemy z lodem oraz mlekiem kokosowym i cukrem. Zalewamy kieliszki, dodajemy po gałce lodów oraz pralinki. Oblewamy roztopioną czekoladą. Smacznego
Ostra na Słodkodługo czekać. Zmodyfikowałam przepis na lody waniliowe . Następnym razem dodam może nieco więcej owoców, ale i taki delikatny, truskawkowy posmak jest ok. Ubijałam lody 15 minut i po tym czasie masa była bardzo puszysta. Koniecznie wypróbujcie! Składniki: 400 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 300g schłodzonego mleka skondensowanego, niesłodzonego 200 g truskawek + kilka do podania(...)Ubitą masę włożyć do pojemnika (włożyłam do trzech mniejszych) i wstawić na 6 - 8 godzin do lodówki. Podawać z truskawkami, listkami mięty i ewentualnie bitą śmietaną. Można też polać lody musem truskawkowym. Smacznego
Stare Garyrazu po przygotowaniu ma idealną, lekko mrożoną, kremową, gęstą konsystencję, przypominającą roztapiające się lody jagodowe, które można jeść łyżeczką . Im więcej czasu mija od przygotowania, tym lody bardziej się roztapiają, tworząc bardziej płynny shake jagodowy . Błyskawiczne lody jagodowe lub shake jagodowy to idealny deser lub drugie śniadanie w ciepłe dni pełne słońca. Wspaniale orzeźwia(...)bogaty w antyoksydanty, pochodzące z jagód i borówek oraz bakterie probiotyczne z kefiru. Na dodatek deser pozbawiony jest białego rafinowanego cukru, a mimo to jest słodki. Aby przygotować błyskawiczne lody jagodowe potrzebny jest mrożony, dojrzały (ale nie przejrzały) banan oraz mrożone jagody. Przemrożony banan traci swój charakterystyczny, intesywny bananowy smak oraz nadaje lodom/shakowi kremową konsystencję. The post Mrożony
Moja DelicjaLubicie domowe lody? Myślę, że tak, bo takie są najlepsze. Dzisiaj polecam Wam przepis na pyszne lody na serku mascarpone i śmietance kremówce z dodatkiem wiórek kokosowych. Lody w smaku są bardzo delikatne i wprost rozpływają się w ustach. Przepis bardzo polecam. Zapraszam :) Składniki: 25 dag serka mascarpone 330 ml śmietany kremówki 30 % cukier(...)puder do smaku. 2. Masę przekładamy do zamykanego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika. 3. Masę lodową mrozimy aż będzie miała odpowiednią konsystencję od czasu do czasu mieszając, dzięki temu lody będą bardziej puszyste. 4. Gotowe lody podajemy i życzę smacznego
Izabelawkuchnimnie smak jest rewelacyjny, mąż też spróbował i stwierdził że oki. Z racji tego, że ciepło jeszcze zrobiłam z nimi deser. Miałam w domu borówki, bitą śmietanę, dodałam lody i wyszło pysznie. Polecam i życzę miłego dnia :-) Składniki na 1 porcję: 5 gałek lodów Lody jak dawniej Bracia Koral o smaku masło orzechowe garść borówki(...)amerykańskiej bita śmietana kolorowe słodkie cukiereczki (u mnie żółte) 1. Borówki myjemy, odsączamy na sitku. Większą część przekładamy do pucharka, na borówki dajemy 4 gałki lodów o smaku masła orzechowego, dookoła wciskamy bitą śmietanę, na środek dajemy jedną gałkę lodów. Na bitej śmietanie układamy borówki, całość posypujemy kolorowymi cukiereczkami. Smacznego
kruche babeczkidomu z łyżeczką w ręku i delektować się prostym deserem lodowym. Nie ma tu potrzeby wymyślnych składników i dodatków, wystarczy sięgnąć po lody dobrej jakości. My uwielbiamy lody Braci Koral, to producent lodów który nie zawodzi od lat. A naszym ulubionym smakiem są niewątpliwie lody śmietankowe z wiśniami i sosem wiśniowym. I właśnie(...)nimi polecam Wam przygotować deser lodowy z domowym sosem czekoladowym . Składniki: 3-4 kakaowe herbatniki sos czekoladowy – domowy* lub kupny 3 gałki lodów – u mnie śmietankowe z wiśniami i sosem wiśniowym Bracia Koala bita śmietana listki świeżej mięty Przygotowanie: Jak przygotować prosty domowy sos czekoladowy: 100 g mlecznej czekolady 200 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietany, kremówki
Słodkie okruszkipudrem. Dosłodzić według upodobań, pamiętając, że kremówka nie jest dosłodzona. Delikatnie dodać połowę ubitej śmietany do masy orzechowej, wmieszać szpatułką. Następnie ostrożnie wmieszać drugą część śmietany i dosłodzić jeśli lody będą za mało słodkie. Na końcu dodać ulubione dodatki: orzechy, czekoladę, bakalie, ciasteczka i powoli zamieszać, żeby dodatki równomiernie się rozłożyły. Przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika i włożyć(...)zamrażarki na kilka godzin. Przepis zaczerpnięty od BOOK ME A COOKIE -klik Artykuł LODY Z MASŁEM ORZECHOWYM I FISTASZKAMI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniabarwy powinny być biało czerwone, ale u nas chociaż czerwoną mamy. Kolejną odsłoną lodów są lody truskawkowe z nanami. R powiedział, że mimo wszystko woli gdy lody są w jednym smaku 😉 Ale zapewniam, że ta trochę zdrowsza wersja będzie również smakowała maluchom. Składniki : 250 g mrożonych truskawek 2 mrożone banany(...)jogurtu naturalnego Przygotowanie : Truskawki i banany włożyć do blendera z funkcją kruszenia lodu i zmiksować - Thermomix czas 30 - 40 s, obr 5 Dodać jogurt i wymieszać razem - Thermomix czas 20 s, obr 5 Przełożyć do pojemnika, w którym będziemy mrozić lody Włożyć do zamrażalnika na min 4 h Przed podaniem wyłożyć trochę wcześniej, żeby lody
Gotowanie z pasjąLody malinowe lub sorbet malinowy bo zrobiłam i te i te a to tylko dlatego że zabrakło mi foremek na lody. Mało składników, szybkie mrożenie a pyszne lody, zdrowszą wersję tych sklepowych zajadamy w domu i dajemy swoim dzieciom, które jak wiadomo latem nie potrafią oprzeć się żadnemu deserowi który jest zimny. Użyłam tutaj(...)bazylii tajskiej która ma charakterystyczny anyżowy zapach, jeśli jej nie macie zróbcie bez albo dodajcie szczyptę zmielonego anyżu. Bazyli tajska robi tutaj całą robotę smakową. Zaczynamy robić lody malinowe. Lody malinowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDelikatne lody kokosowe z dodatkiem ziaren wanilii, która podkręca smak kokosa. W sam raz dla tych co lubią lody o łagodnym charakterze :) 1 puszka mleczka kokosowego 1 szklanki śmietanki kremówki 36% 1/4 szklanki oleju kokosowego 1/2 szklanka cukru pudru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią prażone wiórki kokosowe Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem(...)następnie płynny olej kokosowy. Do tak przygotowanego kremu dodać uprażone na suchej patelni wiórki kokosowe. Przelać do pojemnika przeznaczonego do mrożenia i wstawić do zamrażalnika. Po paru godzinach lody będą gotowe. Wiórki kokosowe można wmieszać delikatnie w krem lub posypać po lodach wyłożonych do pucharków. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Dania bez glutenu , Lody
https:KKuchniaMniampuszka (397g) mleka skondensowanego słodzonego 1,5 łyżeczki cukru waniliowego 1,5 łyżki kakao 3 łyżki dżemu brzoskwiniowego, lub takiego jaki akurat mamy w domu Wykonanie: Zanim zaczniemy robić lody, śmietanę i mleko skondensowane schładzamy w lodówce – do ubijania powinny być bardzo zimne. 1. Śmietanę ubijamy na sztywno, (uwaga aby nie przebić śmietany bo wyjdzie nam z niej(...)połączenia się składników. 3. Przygotowaną masę dzielimy na dwie części. Do 1 części dodajemy kakao i miksujemy. Do 2 części dodajemy dżem brzoskwiniowy, delikatnie mieszamy łyżką. Lody przekładamy do dwóch plastikowych pojemników, przekrywamy i wkładamy do zamrażalki na około 6 godzin
Mój pomysł naochłodę jest dobry. A ten jest w dodatku pysznyyy. No bo czy jest ktoś kto nie lubi nutelli? 3 składniki, błyskawiczne wykonanie i można się cieszyć ich niepowtarzalnym smakiem Lody z nutellą Składniki: puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 350 g nutelli 100 ml mleka 3,2% Wszystkie składniki miksujemy w dużym naczyniu na gładką masę. Schładzamy w lodówce przez(...) od razu po zmiksowaniu przelewamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki. Masę musimy co 30 minut przez 3 godziny wyciągać i miksować, aby nie wytworzyły się kryształki lodu. Smacznego Artykuł Lody z nutellą pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujejeszcze szpinakowe!? A jednak… " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Szpinak nadaje ładnego, zielonego koloru i trudno jest się zorientować, że został użyty do przygotowania lodów. Taka zimna gałka lodów z ukrytym w środku kawałkiem wafelka w gorącej, pysznej skorupce z pokruszonymi wafelkami imitującymi ziemię i czekoladową korą, to po prostu bajka… Rewelacja(...)cienką warstwę na całej powierzchni płytki. Zostawić do zastygnięcia ale nie całkowitego. Wziąć szpachelkę i energicznymi ruchami zeskrobać czekoladę, tworząc w ten sposób czekoladową korę. Wafelek jak najdrobniej posiekać. Lody szpinakowe: Szpinak rozmrozić podgrzewając w garnku i często mieszając. Zagotować. Następnie ostudzić, dokładnie odcedzić i zmiksować blenderem. Jajka i żółtka ubić na parze z cukrem (w małym garnku
Oryginalny smak