dobrze zamknąć pojemnik. 5. SYROP Z OCTU W grze receptura podaje ocet balsamicznym – możecie polać jego odrobiną swoje lody tuż przed podaniem, a fajnie podkręci ich smak. Najlepiej nadają się do tego gęste wersje tego octu lub gotowe syropy owocowe na jego bazie – jeśli nie macie w domu takich wynalazków, to wystarczy, że zmieszacie rzadki ocet balsamiczny
Nerds KitchenTestowałam herbatki: 1. Melon Mint Orzeźwiająca mieszanka soczystego melona z ożywczą miętą pieprzową.Doskonale gasi pragnienie i urzeka wyrazistym owocowym smakiem. Napar ma piękną różową barwę i znakomicie nadaje się do serwowania w wersji mrożonej z lodem. 2. Dream Melissa Kompozycja łącząca cytrynowy akcent melisy z cudownym aromatem cynamonu. Zestaw ziół połączony z miodową nutą ostrokrzewu i trawą(...)złocistą barwę i świetnie nadaje się jako zwieńczenie wieczoru. 3. Spicy Cinnamon Korzenna kompozycja na bazie gruszki i Rooibos z silnym akcentem cynamonowym.Mieszanka ma niezwykle oryginalny smak z soczystą owocową nutą, a płatki róży dodają jej delikatności. 4. Rooibos Sunrise Ta herbata to subtelny smak ostrokrzewu afrykańskiego w połączeniu z orzeźwiającym działaniem owoców tropikalnych i smakowitą nutką płatków słonecznika
Aga w kuchniOwocowy deser, który idealnie sprawdza się w upalne dni. Mocno jagodowy z chrupiącymi elementami czekolady i winną granitą jagodową . Smaczne i chłodzące :) SKŁADNIKI: 1 szklanka kremówki 30% 250g serka mascarpone 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 1/2 szklanki jagód 100g czekolady mlecznej 1 szklanka granity jagodowej Jagody i 1/4 szklanki cukru umieścić w garnuszku. Podgrzewać na małym ogniu, aż puszczą(...)stąd nazwa. Smacznego :) RADA: Ze względu na to, że granita szybko się roztapia, należy ją wyjąć z zamrażarki w momencie składania deseru. Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta z owocami , Lody i desery lodowe , Przekładańce , SŁODKO , Wykorzystanie żółtek Tagged: czekolada , jagody , kremówka , mascarpone
https:KKuchniaMniampiekarniku, posypujemy cukrem pudrem i kroimy na porcje dopiero po całkowitym ostygnięciu. To ciasto to 8 średnich porcji. Jest mocno owocowe, dzięki rabarbarowi lekko kwaskowate. Cudnie rubinowoczerwone i obłędnie pachnące od truskawek. Możecie podać je z kulką lodów waniliowych, będzie jeszcze pyszniej! I truskawki i rabarbar lubią wanilię, nie żałujcie sobie :) SKŁADNIKI 120g zimnego zmrożonego masła, pokrojonego w drobne(...)320g mąki pszennej – krupczatki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru pudru 120ml lodowatej wody do posmarowania- rozmącone jajko lub słodka śmietanka 2 łodygi rabarbaru 250g truskawek opakowanie czerwonej galaretki owocowej (ja lubię z czarnej porzeczki) cukier puder do posypania
Karo in the KitchenUpalne dni znów u nas zagościły :), dlatego moją dzisiejszą propozycją jest pyszny ożeźwiający koktajl warzywno-owocowy. Można go wypić od razu po przygotowaniu, albo schłodzić i dodać kostki lodu i spożyć po kilkunastu minutach. Tak naprawdę każdy pomysł na koktajl jest dobry i każdy może wymyślić własną mieszankę. Aby nasze koktajle były bardziej pożywne możemy dodać otręby, płatki owsiane, zmiksowane
Banana SmilesMoje smoothie jest bez lodu i dodatku wody.Na lod jeszcze przyjdzie czas.Upaly jeszcze nam nie groza.Jest to wlasciwie przepyszna pulpa owocowa,ktora mozna jesc lyzeczka.I tak ma byc.Truskawka w polaczeniu z ananasem i dodatkiem gruszki smakuje wybornie.Sami sprobujcie.Jedyny dodatek to cwiartka limonki.Spryskalam gruszke,zeby nie sciemniala,gdy przygotowywalam reszte owocow.Dodatek cukru jest rowniez zbyteczny.Warunek-owoce musza byc naprawde dojrzale.Wtedy maja
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ulubionych deserów. Trifle to wywodzący się z Wielkiej Brytanii deser składający się z ciasta biszkoptowego nasączonego sosem lub dżemem owocowym, przełożonego kremem i udekorowanego owocami. Ta wersja doczekała się oczywiście wielu wariacji, w tym mojej czekoladowej z lodami czekoladowymi i kawałkami brownie. Uwierzcie mi - to prawdziwa rozkosz! TRIFLE CZEKOLADOWE Z LODAMI CZEKOLADOWYMI I BROWNIE /przepis
KUCHARNIAobiedzie, jak również propozycja na podwieczorek. Lekki mus lodowo - owocowy doskonale komponuje się z bitą śmietaną oraz galaretka. Ale przede wszystkim spełnia swoje dwa główne zadania - smakuje świetnie i przyjemnie orzeźwia gdy na dworze grzeje słoneczko. Składniki - opakowanie galaretki truskawkowej - 2 brzoskwinie z puszki ( 4 połówki ) - 1 banan - 4 gałki lodów waniliowych - 20 dag rodzynek - 20 dag orzechów włoskich(...)wrzącej wody, ostudzić. Brzoskwinie osączyć, do każdej ze szklanek włożyć po połówce i zalać tężejącą galaretka. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Obranego banana, pozostałe połówki brzoskwiń i lody zmiksować na jednolity mus. Dodać rodzynki, posiekane orzechy, całość wymieszać. Mus wylać na galaretkę, odstawić do lodówki i porządnie schłodzić. Mocno schłodzoną śmietanę 30% ubijać do uzyskania pożądanej konsystencji
Świat SmakuGranita to deser pochodzący z Włoch. Przypomina owocowy sorbet, gdyż jest robiony z owoców z dużą ilością kryształków. Wzbogaciłam go słodkim, czerwonym winem, żeby nabrał nieco innego charakteru ;) 300 ml jagód sok z 1 cytryny 3 łyżki cukru 1/2 szklanki czerwonego słodkiego wina Jagody opłukać pod bieżącą wodą na sitku. Włożyć do blendera, dodać wyciśnięty sok z cytryny i zmiksować(...)miksować. Przelać do pojemniczka przeznaczonego do mrożenia i wstawić do zamrażarki. Granitę należy przemieszać, najlepiej widelcem, co około godzinę. Kiedy całkiem zamarznie, przełożyć do pucharków. Smacznego :) Kategoria: Lody i desery lodowe , SŁODKO Tagged: jagody , wino
https:KKuchniaMniamdrinki warstwowe. Są słodkie i wyglądają efektownie. Najpierw cieszą oczy, potem słodzą wieczór z przyjaciółmi. Dzisiejszy drink jest bardzo mandarynkowy. Kolory tworzą owocowy syrop barmański grenadina, sok mandarynkowy i niebieski, mandarynkowy likier Blue Curacao. Zapraszam :) Składniki: lód 15 ml syropu barmańskiego grenadina ( polecam syropy Victoria's ) 80 - 120 ml soku z mandarynek (polecam soki Victoria Cymes
Smak mojego domuwstawiamy do pieka rnika na około 10 - 1 5minut, po tym czasie na spód wylewamy masę czekoladową , a na wierzch owocową pieczemy je szcze przez kolene 15-20 minut studzimy podajemy z bitą śmietaną, lodami lub polew ą SMACZNEGO
Luźna Kuchnia"Jeden z moich ulubionych lodowych deserów. Bardzo smaczny, nie za słodki i lekki. Do tego jakby nie patrzeć bardzo sezonowy, choć jego przygotowanie nie
Słodkie Przyjemnościsame plusy - jest przepyszny, jego przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut, a do tego jest bardzo FIT :) SKŁADNIKI ( 4 porcje) lody truskawkowo- jogurtowe mrożone truskawki około 250 gram jogurt grecki 125 ml (mały kubeczek) cukier/stewia/ksylitol sałatka owocowa: kilka dojrzałych truskawek pestki z połowy granatu suszone maliny amarantus płatki gorzkiej czekolady sok z połowy cytryny 1 łyżka syropu waniliowego(...)smaki wzajemnie się przeniknęły. 3. Zmrożone truskawki i jogurt umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę. Dosłodzić do smaku cukrem lub stewią. 4. Do szklanych miseczek / pucharków nałożyć lody do 1/3 wysokości. Dopełnić owocami i udekorować listkiem mięty. Podawać od razu. Smacznego
DefinicjaSmakuprosty, ale bardzo smaczny deser, który doskonale sprawdza się w gorące dni. Bardzo lubię sorbety owocowe, szczególnie truskawkowe, które doskonale smakują i orzeźwiają. Przy tym sorbety są mniej kaloryczne od tradycyjnych lodów, na żółtkach i śmietanie. Sorbety, granita i lody przygotowuję bardzo często, bo wiem co jem. Sorbety można przygotować ze świeżych owoców, ale nadają się też(...)cukier z miodem się rozpuszczą i powstanie syrop. Odstawiamy do przestudzenia. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Truskawki wsypujemy do pojemnika blendera, zalewamy słodkim syropem i dokładnie miksujemy. Przekładamy masę owocową do pojemnika i zamrażamy ok. 5 godzin (mieszamy mniej więcej co godzinę). Sorbet truskawkowy wykładamy do miseczek, ja podałam z listkami mięty. Można dodać bitą śmietanę. The post Sorbet
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię