nami baaardzo upalne lato pełne domowych lodów, zimnych deserów, orzeźwiających koktajli i lemoniad. Ciastek nie piekłam od kilku miesięcy, upał powodował, że na piekarnik patrzyłam z lekką nienawiścią i zaglądałam w jego czeluść tylko w niezbędnych ku temu momentach, więc dzisiejszy dzień - deszczowy i mroczny (jak określił, z uwielbieniem, mój syn) rozjaśniłam pysznymi ciastkami z masłem orzechowym i płatkami
Upiecz sobie babeczkęwięc mogliśmy usiąść na zewnątrz. Obrusy w kratę nadają przytulnego, włoskiego klimatu. Bardzo sympatycznie i co ważne w dobrych cenach. Mój mąż zamówił pizzę, a ja risotto. Wszystko popiliśmy lemoniadą. Pizza Vulcano: sos pomidorowy, ser mozzarella, salami, gorgonzola, chilli. Aromatyczna i puszysta, bardzo dobra. W sam raz dla jednej osoby. Przepyszne risotto z pieczoną kaczką, gruszką i sosem serowym. Niesamowite
Karola gotujepół cytryny (ok. 70 g), - świeże liście mięty. Sposób przygotowania 1. Brzoskwinie miksujemy na gładki mus. 2. Do wody dodajemy mus brzoskwiniowy, sok z cytryny i miętę. Lemoniada brzoskwiniowa jest bogata w: - β - karoten (pochodzący z brzoskwiń), który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 220 ml Energia: 34 ,9 kcal Białko: 0 ,8 g Tłuszcze
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachLemoniada gasi pragnienie i orzeźwia, szczególnie w upalne dni. Jest wyjątkowo prosta do przygotowania i pyszna. Najsmaczniejsza będzie schłodzona i podana z kostkami lodu. Polecam Składniki: 1,5 litra wody mineralnej 2 cytryny 2 limonki 1 pomarańcza 0,5 szklanki cukru Przygotowanie: Do rondelka wlać 1 szklankę wody mineralnej i wsypać cukier. Podgrzać tylko do rozpuszczenia się cukru i przelać
Oryginalny smakKocham swoją domową spiżarnię - lemoniady, dżemy, konfitury i inne pyszności zamknięte w słoiczkach i butelkach, które przypominają mi ciepłe letnie dni. Dziś kolejna pyszna propozycja, czyli prażone jabłka! Bez dodatku cukru, aromatyczne i pełne smaku! Idealne do szarlotki czy naleśników. Prażone jabłka: 3 kg kwaśnych jabłek (u mnie z działeczki Mamusi! 💙) sok z 1/2 cytryny 5 łyżek miodu 5 łyżeczek
Cooking Monsterlubi, a także dowolne owoce czy zioła. Pamiętajcie, warto eksperymentować w kuchni nawet przy najprostszych przepisach Zapraszam Was do przepisu na ekspresową domową Ice Tea! Zobacz też: Lemoniada chia fresca – naturalny izotonik Orzeźwiające mojito Owocowe koktajle na bazie różowego wina 10 pysznych przepisów na zdrowe koktajle Przepis na domową herbatę czyli Ice Tea Drukuj przepis Porcji: 1 litr Czas gotowania
Kuchnia Bazyliidużej miski gładko powinno wysunąć się nasze dzieło. Lodowe miseczki przechowujemy oczywiście w zamrażalniku i podajemy bezpośrednio przed zaserwowaniem na nich potraw. Pół żartem, pół serio – po rozpuszczeniu mamy lemoniadę Bon appetit! Artykuł Lodowe miseczki pochodzi z serwisu Kate's Kitchen
Kate's Kitchenpragnienie i orzeźwia. Czerwone wytrawne wino, lekko cytrynowa oranżada, plaster cytryny i dużo kostek lodu, to wszystko czego potrzebujecie do przygotowania tego delikatnego drinka. Najlepiej użyć naturalnej, niskosłodzonej lemoniady lub w ostateczności napoju typu Sprite lub tonic, który dodatkowo można rozcieńczyć wodą gazowaną. SKŁADNIKI / wszystkie składniki powinny być mocno schłodzone czerwone lekkie wino (np. stołowe) oranżada
cool and mintyowoce pełniły główną rolę w cieście a nie inne składniki. To idealne połączenie słodkiego i kwaśnego, krucha i maślana kruszonka przenosi nas w smaki dzieciństwa. Idealna do kawy czy lemoniady w ciepły letni dzień. Podstawą dobrej tarty jest kruche ciasto, im bardziej kruche i aromatyczne tym lepiej. Owoce powinny być kwaskowate, wybierz takie jak: wiśnie, maliny, jeżyny, porzeczki, agrest
SMYKWKUCHNINapój z limonki to lemoniada a z arbuza? u mnie padło na arbuzoladę. Jest to napój z dodatkiem pomarańczy i limonki, idealnie gaszący pragnienie, polecam na letnie orzeźwienie. Napój można podawać schłodzony w lodówce albo z kostkami lodu. Napój arbuzowy z limonką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMoja ulubiona lemoniada, którą przygotujemy w kilka chwil:). Miód nadaje jej niepowtarzalny smak i kolor. 1/2 cytryny 1/2 limonki kilka gałązek mięty 3 łyżki miodu lipowego około 1 litra wody niegazowanej 10 kostek lodu 1. W 1,5-litrowym dzbanku umieszczamy pokrojone w plastry cytrynę i limonkę, gałązki mięty oraz lód. 2. Miód umieszczamy w szklance
Szefowa kuchnifanów arbuzów - lemoniada arbuzowa:). Dodałam do niej dużą ilość lodu, miętę i cytrynę. Świetna na gorące, letnie dni. Gasi pragnienie! 1/2 arbuza 10 kostek lodu 1 szklanka wody niegazowanej 3 łyżki miodu 1/2 limonki 1/2 cytryny kilka gałązek mięty 1. Z arbuza usuwamy skórę i pestki. Blendujemy z miodem i wodą do powstania gładkiej masy
Szefowa kuchni