Sugar sheet, czyli ozdoba cukrowa do dekoracji. 75Sugar sheet, czyli papier cukrowy to uroczy element dekoracyjny. Wykorzystywany w dekoracji tortów i ciast. Jest bardzo łatwy do zrobienia i pewnie dlatego w ostatnim czasie cieszy się ogromną popularnością . Torty zdobione przy jego użyciu wyglądają bardzo elegancko i wytwornie . Najbardziej ceniony jest za piękną połyskliwą strukturę . W dalszej części artykułu dowiesz się więcej na temat właściwości sugar sheet. Technikę(...)musimy go przykryć folią. Nakładając na tort musimy go dobrze (równomiernie) przykleić wodą lub używanym kremem na tynk. Najlepiej go przykleić na miękki tynk, a następnie włożyć do lodówki. Najlepiej wyłączcie funkcję „no frost” , aby dodatkowo nie wysuszać tortu. Zwróćcie uwagę też, że część cukru wystająca ponad tort nasiąka inaczej niż reszta tortu, jeśli będzie zbyt duża odpadnie. Ważna
SmartBake.pl
Sugar sheet, czyli ozdoba cukrowa do dekoracji. 184Sugar sheet, czyli papier cukrowy to uroczy element dekoracyjny. Wykorzystywany w dekoracji tortów i ciast. Jest bardzo łatwy do zrobienia i pewnie dlatego w ostatnim czasie cieszy się ogromną popularnością . Torty zdobione przy jego użyciu wyglądają bardzo elegancko i wytwornie . Najbardziej ceniony jest za piękną połyskliwą strukturę . W dalszej części artykułu dowiesz się więcej na temat właściwości sugar sheet. Technikę(...)musimy go przykryć folią. Nakładając na tort musimy go dobrze (równomiernie) przykleić wodą lub używanym kremem na tynk. Najlepiej go przykleić na miękki tynk, a następnie włożyć do lodówki. Najlepiej wyłączcie funkcję „no frost” , aby dodatkowo nie wysuszać tortu. Zwróćcie uwagę też, że część cukru wystająca ponad tort nasiąka inaczej niż reszta tortu, jeśli będzie zbyt duża odpadnie. Ważna
SmartBake.pl
Jajko w cieście filo 198Fajny sposób na jajko, gdy pod ręką mamy grill lub piekarnik a klasyczne śniadania nam już zbrzydły. Takie łatwe a kryje w sobie tyle smaku. No
Wielki apetyt
10 sposobów na udany Kinderball 167temat. Mam wrażenie, że wśród osób dobrze mi znanych nadal panuje przekonanie, że kupny tort, paluszki i chipsy załatwią sprawę. No i te nieszczęsne napoje gazowane.... Wydaje mi się, że w dobie internetu można postarać się bardziej i wyszukać jakieś fajne, zabawne, zdrowe i łatwe w przygotowaniu przekąski dla małych imprezowiczów. Umówmy się, że to wszystko co zawiera puste kalorie
Wielki apetyt
Domowe chlebki pita 131Dziś zapraszam Cię Drogi czytelniku do wspólnego wypiekanie chlebków, które świetnie sprawdzą się w roli pieczywa do odrywania( np do curry ) lub jako kieszonki do gyrosa
Wielki apetyt
Tort wiśniowy z cukrowymi płatkami róży 244deseczce posypanej cukrem pudrem (Płatki trochę podeschły). Na 2 godziny przed imprezą przykleiłam je do masy i wstawiłam do lodówki, dzięki temu zdążyły zmięknąć i łatwo kroiły się z tortem
Smakołyki Asi
Waniliowo-pomarańczowe ciasto ryżowe 201Przepis ten powstał zupełnie przypadkiem, gdy postanowiłam przygotować coś słodkiego dla moich szkrabów. Okazało się, że eksperymentowanie na potomstwie ma swoje zalety. Ciasto okazało się strzałem
Wielki apetyt
Tort szpinakowy z jajkami – pomysł na śniadanie wielkanocne! 137szukasz czegoś wyjątkowego i nietypowego na swoje śniadanie, spróbuj przygotować tort szpinakowy z jajkami! Jest to przepis prosty i szybki w przygotowaniu, a jednocześnie niesamowicie smaczny. Jak zrobić wytrawny tort jajeczny? Do przygotowania tego tortu będziesz potrzebować kilku prostych składników: jajka, chleb tostowy, szpinak, ser topiony i majonez. Przygotowanie tortu rozpoczynamy od ugotowania jajek na twardo. Następnie trzeba przygotować(...)liśćmi szpinaku i szczypiorkiem. Tort jajeczny najlepiej smakuje tuż po przygotowaniu! Ze względu na użycie jajek i świeżego szpinaku polecam zjeść tort maksymalnie na drugi dzień od przygotowania Sprawdź inne przepisy na Wielkanoc – klik . Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Wytrawne torty jajeczne to nie tylko tort ze szpinakiem! Torty jajeczne to idealna propozycja
Via Gusto
Grill: pieczarki faszerowane mielonym mięsem 292Uwielbiam grillowe kombinacje. "Klasycznie" nie wchodzi już u mnie w grę. Bo ile można jeść kiełbasę, kaszankę i karkówkę. Jeśli szukasz inspiracji bardzo dobrze trafiłeś. W
Wielki apetyt
Bułeczki czosnkowe 137Z racji tego, że ostatnio dość dużo przesiaduję w domu a w takich chwilach największą frajdę sprawia mi gotowanie, postanowiłam sprawić przyjemność moim dzieciom i upiec
Wielki apetyt
Torty – podstawy wykonania i potrzebne narzędzia 151wiedzą, którą już zdobyłam chętnie się z Wami podzielę. Dzisiaj zapraszam na wpis ogólny odnośnie podstaw i narzędzi potrzebnych do przygotowania tortu. Nie przerażajcie się jednak, od razu nie potrzebujecie tych wszystkich sprzętów. Pamiętam jak pierwsze moje torty piekłam w zwykłej tortownicy, a ozdoby z masy cukrowej wykonywałam nożykiem kuchennym i wykałaczką Przydatne narzędzia: Rant cukierniczy(...)dlatego, że w odróżnieniu od tortownicy, możemy w nim regulować średnicę, w zależności jakiej wielkości biszkopt potrzebujemy, a po drugie rant jest dużo wyższy od tortownicy i łatwo w nim składać tort (przekładać blaty biszkoptu kremami, żelkami, musami itp), dzięki czemu tort wychodzi równiutki. Rant cukierniczy co prawda nie ma spodu jak klasyczna blaszka, ale uwierzcie mi, pieczenie
Blog z Apetytem
Ciasto czekoladowe ze śliwką 150Połączenie czekolady i śliwek to to co każdy łasuch powinien mieć pod ręką jesiennymi wieczorami. Ciężki dzień? Za oknem szaro, ciemno, nudno i dżdży? Wyobraź sobie
Wielki apetyt
Bułki cebulowe 151Każdego dnia nowe wyzwanie. Wczoraj bułeczki czosnkowe ( pycha polecam), dziś cebulowe. Okazuje się, że domowe pieczywo może być dużo smaczniejsze niż te z piekarni. Bułki i
Wielki apetyt
Masa maślana z mlekiem skondensowanym 161Pyszna i łatwa masa maślana z mlekiem skondensowanym do tynkowania i dekorowania tortów, ciast czy babeczek. Bardzo stabilna, dekoracje z niej wykonane przetrwają w warunkach poza chłodniczych przez długi czas, nie tracąc jednocześnie swojej formy. Zapraszam na krótkie wideo: Składniki: (na tynk i dekorację tortu o średnicy 18 cm) 200 g miękkiego masła 200 g mleka skondensowanego słodzonego barwnik
Słodki Blog
Tort czekoladowy - amaretto 1686 jajek 300 g cukru 250 g margaryny 500 g mąki 250 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody 2 łyżki syropu amaretto
Gotowanie jest łatwe