Łatwa babka z truskawkami to pyszne ciasto , z którym poradzi sobie każdy. Babka smakuje rewelacyjnie, jest mięciutka i zawsze ładnie wyrasta. Możecie ją upiec bez żadnych
Di gotujeTęczowy zawrót głowy, ale co tam. Trzynaste urodziny ma się tylko raz w życiu. Tort bardzo łatwy w przygotowaniu, bardzo kolorowy i słodki. Na widok tego tortu mój syn zrobił wielkie oczy, pojawił się uśmiech na twarzy i powiedział tylko: Wow. Taka reakcja - bezcenna. Biszkopty upiekłam z przepisu pochodzącego z notesu rodzinnego, krem z bloga Śladami Słodkiej Babeczki , wygląd
Blondynka Gotujeskładniki na biszkopt: 120 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 200 g cukru szczypta soli wykonanie: Białka ubijamy z
Domowy Smak Jedzeniagłowie dosyc długo. Efekt smakowy przeszedł moje oczekiwania! W niedługim czasie musiałam upiec drugi o takim samym smaku, gdyż wszystkim tak smakował, że domagali się jeszcze :) Miłe. Tort jest łatwy, biszkopt jak do Wuzetki, a krem to masa budyniowa, przysłowiową wisienką na torcie jest mus z czarnej porzeczki. Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm: BISZKOPT: 6 jajek
Blondynka Gotujerozgrzać do 175 st. z termoobiegiem lub 190 st. grzałka góra-dół. Piec po 8-10 min, do złotego koloru, uwaga blaty nie mogą być pieczone zbyt długo, bo łatwo się spalą i będą niesmaczne. Ja piekłam dwie blaszki na raz z termoobiegiem, podczas gdy ciasta się piekły przygotowywałam kolejne blaty ciasta. Cały proces pieczenia zajął mi około 2 godziny(...)samą dekoracją złożonego i schłodzonego tortu. Wykonanie: W zapiętej tortownicy, z założonym dnem, o średnicy 23 cm, ułożyć tekturową podkładkę (nie jest konieczna, ale dzięki niej będzie można łatwo przenosić tort) następnie wyłożyć pierwszy blat, wyłożyć 80 g – 100 g kremu śmietanowego, ja postawiłam tortownicę z pierwszym blatem na wadze, nałożyłam 4 duże łyżki kremu (akurat wyszło
moj przepis narozgrzać do 175 st. z termoobiegiem lub 190 st. grzałka góra-dół. Piec po 8-10 min, do złotego koloru, uwaga blaty nie mogą być pieczone zbyt długo, bo łatwo się spalą i będą niesmaczne. Ja piekłam dwie blaszki na raz z termoobiegiem, podczas gdy ciasta się piekły przygotowywałam kolejne blaty ciasta. Cały proces pieczenia zajął mi około 2 godziny(...)samą dekoracją złożonego i schłodzonego tortu. Wykonanie: W zapiętej tortownicy, z założonym dnem, o średnicy 23 cm, ułożyć tekturową podkładkę (nie jest konieczna, ale dzięki niej będzie można łatwo przenosić tort) następnie wyłożyć pierwszy blat, wyłożyć 80 g – 100 g kremu śmietanowego, ja postawiłam tortownicę z pierwszym blatem na wadze, nałożyłam 4 duże łyżki kremu (akurat wyszło
moj przepis narozgrzać do 175 st. z termoobiegiem lub 190 st. grzałka góra-dół. Piec po 8-10 min, do złotego koloru, uwaga blaty nie mogą być pieczone zbyt długo, bo łatwo się spalą i będą niesmaczne. Ja piekłam dwie blaszki na raz z termoobiegiem, podczas gdy ciasta się piekły przygotowywałam kolejne blaty ciasta. Cały proces pieczenia zajął mi około 2 godziny(...)samą dekoracją złożonego i schłodzonego tortu. Wykonanie: W zapiętej tortownicy, z założonym dnem, o średnicy 23 cm, ułożyć tekturową podkładkę (nie jest konieczna, ale dzięki niej będzie można łatwo przenosić tort) następnie wyłożyć pierwszy blat, wyłożyć 80 g – 100 g kremu śmietanowego, ja postawiłam tortownicę z pierwszym blatem na wadze, nałożyłam 4 duże łyżki kremu (akurat wyszło
moj przepis narozgrzać do 175 st. z termoobiegiem lub 190 st. grzałka góra-dół. Piec po 8-10 min, do złotego koloru, uwaga blaty nie mogą być pieczone zbyt długo, bo łatwo się spalą i będą niesmaczne. Ja piekłam dwie blaszki na raz z termoobiegiem, podczas gdy ciasta się piekły przygotowywałam kolejne blaty ciasta. Cały proces pieczenia zajął mi około 2 godziny(...)samą dekoracją złożonego i schłodzonego tortu. Wykonanie: W zapiętej tortownicy, z założonym dnem, o średnicy 23 cm, ułożyć tekturową podkładkę (nie jest konieczna, ale dzięki niej będzie można łatwo przenosić tort) następnie wyłożyć pierwszy blat, wyłożyć 80 g – 100 g kremu śmietanowego, ja postawiłam tortownicę z pierwszym blatem na wadze, nałożyłam 4 duże łyżki kremu (akurat wyszło
moj przepis naowocami porzeczkami, jeżynami, malinami doskonale potrafi przywołać letnie wspomnienia. Spód z brownie idealnie poprawi chłodny, zimowy nastrój. Chociaż użyte owoce były mrożone i tak idealnie spełniły swoją rolę. Tort jest łatwy w przygotowaniu - nie zrażajcie się długim sposobem przygotowania, chciałyśmy wszystko jak najlepiej wyjaśnić ;). Najwięcej trudności może przysporzyć jedynie przygotowanie bezy - najlepiej żeby była gładziutka i biała jak śnieg. Należy(...)pamiętać, aby cukier wsypywać porcjami - ubijać do rozpuszczenia każdej porcji przed dodaniem kolejnej. Łatwo sprawdzić czy cukier już się rozpuścił pocierając odrobinę białkowej piany między palcami - jeśli jest gładka możemy dodać kolejną porcję cukru. Więcej o przygotowaniu bezy i całego tortu w przepisie... Naszą inspiracją był jeden z wpisów na TYM blogu. Zdjęć było niewiele czas naglił, a tort rozszedł
Symfonia Smakówtort w kształcie Księgi komunijnej. Przyznam, że trochę się obawiałam czy podołam temu zadaniu, jednak okazało się, że nie jet to tak trudne, jak myślałam:) Co prawda do łatwych ten tort nie należy, jednak jak widać nie jest to niewykonalne. Do przełożenia warstw użyłam kremu śmietanowego z dodatkiem mascarpone i czekolady oraz kwaśnego dżemu z czarnej porzeczki dla przełamania słodyczy
Z miłości do słodkościBardzo łatwy i szybki do zrobienia tort. Czekoladowe biszkopty z manadarynkami i bitą śmietaną to idealne połączenie. Potrzebujemy: biszkopty tortowe czekoladowe 3 szt.o śr.24 cm 2 puszki mandarynek w syropie 300 ml- jedna sztuka 2 galaretki pomarańczowe tabliczka czekolady mlecznej 500 ml smietany kremówki 36% dżem morelowy -5 łyżek pół szklanki wody przegotowanej 2 łyżki soku z cytryny
Przepisy mojej mamyWitam Kochani dziś przychodzę do Was z przepisem na bardzo łatwy i przepyszny tort z kremem jagodowym. Tort zrobiłam z okazji urodzin mojego brata :-) Jest przepyszny, zrobiony jest na mięciutkim biszkopcie kakaowym nasączonym ponczem z soku z cytryny, alkoholu. Oczywiście podstawą tortu jest rewelacyjny krem jagodowy :-) Ale dość wstępu -zaczynamy :) SKŁADNIKI przepis na małą tortownicę 20-22cm BISZKOPT
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuTort czekoladowy z powidłami. Ten tort jest cudownie bogaty, jednocześnie delikatny i wilgotny, z warstwą pysznych powideł, masy krówkowej, dodatkowo pyszna warstwa kremu czekoladowego . Jest to wspaniały tort, który możesz wykonać na wiele różnych okazji. Czekoladowy tort jest moim ulubionym deserem i zawsze się nim zachwycam ( idealny tort na Dzień Kobiet czy Dzień Matki ). Ciasto jest bardzo bogate i jednocześnie(...)miksowanie. Na powidła połóż połowę kremu czekoladowego, następnie warstwa herbatników, masa korówkowa, warstwa herbatników i na koniec pozostały krem czekoladowy. Całość posyp kakao. Ciasto przechowuj w lodówce. Pyszny tort bardzo łatwy do zrobienia i super aromatyczny, to pyszne ciasto czekoladowe zawiera powidła śliwkowe, kakao, masę krówkową i herbatniki . Jest to znakomity przepis gdzie możesz wykorzystać resztki powideł. Jest to marzenie
Zdrowy Styl Joanny