łatwy tort - 1536 przepisów (strona:17/103)

Tort jeżynowo - jagodowy 180

Bardzo często robię torty dla swoich bliskich, wprawdzie nie jestem specjalistką od przybierania tortów, niemniej jednak cieszą się nieustającą popularnością, co mnie bardzo cieszy :-) Dzisiaj pierwszy z tortów jaki ostatnio piekłam. Bardzo łatwy do wykonania, krem nie zawiera jajek. Przepis na tortownicę o średnicy 24 – 26 cm. Składniki na biszkop t : 250 g mąki pszennej 250 g cukru 6 jajek(...)krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 5 łyżek cukru pudru 300 g jeżyn 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 1 śmietanę śnieżkę w proszku oraz inne owoce do przybrania tortu: jeżyny, jagody, maliny, truskawki opcjonalnie. Sposób wykonania kremu: Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śnieżką. Jeżyny rozgnieść za pomocą blendera i dodać do kremu, wszystko dokładnie zmiksować. Biszkopt

Na słodko lub wytrawnie
Tort o smaku cappuccino 104

Delikatny i prosty w przygotowaniu tort śmietanowy o smaku cappuccino. Mocno wilgotny pyszny biszkopt, przełożony lekką kawową masą, a do tego posypka z czekolady nadziewanej znanymi (chyba każdy wie jakimi) ciasteczkami.Serdecznie polecam dla początkujących domowych cukierników, gdyż tort jest prosty i dość łatwy w przygotowaniu. Na biszkopt-tortownica 24 cm: 6 jajek 6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)Ubijać już tylko do połączenia się składników.    Masę podzielić na 5 części. Biszkopt nasączyć kawa cappuccino i wyłożyć na niego masę, postępować tak ze wszystkimi blatami. Górę tortu również posmarować masą. Czekoladę "ciasteczkową" pokruszyć i posypać wierzch tortu.Czwartą częścią masy wysmarować boki tortu, a ostatnią, piątą część masy przełożyć do rękawa cukierniczego. Tort ozdobić rozetkami z kremu

Krylowa Kuchnia
Intensywny tort czekoladowo-owocowy w kształcie ludzika lego - mój pierwszy tutorial 251

zimną kremówkę ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy po trochu ostudzone owoce z galaretką. Delikatnie mieszamy, w razie potrzeby dosładzamy i odstawiamy do lodówki, do schłodzenia. Wykrawanie kształtów i składanie tortu cz. 1: Ostudzone biszkopty przekrawamy najpierw wzdłuż. Duży, ale niższy na 2 części, a mniejszy i wyższy na 3. Tułów i nogi będą stanowić 3 warstwy prostokątnego biszkoptu przekrojonego(...)kakao i barwnik, a jeśli krem jest wciąż zbyt rzadki to również jeszcze trochę cukru pudru. Na koniec powinniśmy uzyskać gęsty, gładki krem, który jednocześnie będzie się łatwo smarował na biszkopcie. Składanie tortu cz. 2 i ostatnia: Schłodzone elementy tortu pokrywamy cienką warstwą kremu maślanego. Tułów i nogi z wierzchu oraz na bokach. Głowę i ręce oraz kitkę ze wszystkich

Ratunku obiad
Tort czekoladowy 223

płatków kwiatów – super prosty sposób, żeby tortem zachwycić swoich gości lub sprawić przyjemność Tacie z okazji Jego święta :) Moja forma ma średnicę 16 cm, po nałożeniu kremu gotowy tort ma 18-20 cm średnicy. Składniki na 1 spód biszkoptu (będą potrzebne 2): 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 2 łyżki kakao Krem(...)idealnie gładki krem. Po upieczeniu dwóch spodów biszkoptu, przekrawamy je wzdłuż, żeby otrzymać 4 blaty. Układamy je na pojedynczych arkuszach papieru do pieczenia – w ten sposób łatwo przesuwać je podczas składania tortu. Każdy blat nasączamy wiśniówką (lub wiśniówką z wodą jeśli nie chcemy, żeby tort miał zbyt dużo alkoholu). Oprócz ponczu na każdy blat można nałożyć cienką warstwę kwaśnego

Ciastkozercy
Mega czekoladowy tort bezglutenowy 141

żadnych zwierzęcych produktów, a bazą dla “biszkoptów” jest komosa ryżowa (ang. quinoa). Tak, tak, to bezglutenowe pseudo-zboże będące źródłem pełnowartościowego białka, witamin i minerałów. Składniki tego tortu nie są wymyślne, a łatwo dostępne, zatem nie czekajcie tylko działajcie! Składniki (na dwie tortownice o średnicy 21 cm): 2/3 surowej komosy ryżowej (lub 2 szklanki ugotowanej) 1 1/3 szklanki wody(...)bardzo dobrze sprawdzają się truskawki albo pomarańcze pokrojone na plasterki. Na owocach układamy drugi “biszkopt” – także do góry dnem. Smarujemy resztą polewy nie zapominając o posmarowaniu boku tortu. Na wierzchu układamy plasterki bananów i kawałki mandarynek. Można użyć inne owoce, oczywiście! Tort najlepiej schłodzić przed podaniem – u nas się nie da, bo zawsze musimy wypróbować od razu Smacznego

Lamarida.pl
Leśny mech z nutką cytryny 122

się ukryć. Zdecydowałam się na leśny mech z dwóch powodów: pierwszy z nich - nie jest to ciasto stricte słodkie, a po drugie robi sie je bardzo łatwo i zdecydowanie szybciej niż tort z jego dekoracjami :) A powodem był brak czasu na upieczenie tortu na urodziny Męża :) Składniki: 450g szpinaku wcześniej rozmrożonego 1 i 1/3 szklanki oleju 1 i 1/3 szklanki

ChilliJemy
Delicja, czyli biszkopt z galaretką pomarańczową i musem czekoladowym 154

owocami - truskawki czy maliny będą również jak znalazł. Gorąco polecam na jutrzejszy  Dzień Mamy lub na jakąkolwiek inną uroczystość, która wymaga dobrze prezentującego się, a zarazem łatwego w wykonaniu ciasta, niebędącego tortem. Biszkopt (na formę 23 cm o 7-8 cm wysokości) : 3 jajka 90 g drobnego cukru do wypieków 70 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej szczypta

Food Square
Jak pokryć babeczki masą cukrową ? 246

Masa cukrowa pozwala na wykonanie najbardziej wymyślnych i efektownych jadalnych ozdób na wypieki. Służy także do powlekania tortów w tzw. "stylu angielskim". Łatwo można wykorzystać ją także do pokrycia domowych babeczek. Efekt gwarantowany! Po wyciągnięciu z opakowania kulkę masy cukrowej ugniatamy chwilę w dłoniach, żeby stała się bardziej plastyczna. W naczyniu do fondue roztapiamy czekoladę (jeśli chcemy pokryć babeczkę białą

Ciastkozercy
Jasny biszkopt 150

Biszkopt jest chyba jednym z najbardziej uniwersalnych ciast. Na jego podstawie można wyczarować cudowne torty, ciasta z owocami, czy z masą. Jego ogromną zaletą jest także

PatiGotuje
Tort Mojito 88

właśnie mięta zainspirowała mnie, żeby przygotować tort mojito. Biszkopt upiekłam oczywiście z niezawodnego przepisu, który znajdziecie we wcześniejszym wpisie , a krem to najprostsza baza z serka mascarpone z dodatkiem świeżej mięty, skórki i soku z limonki. Do nasączenia biszkoptu użyłam ponczu przygotowanego z rum i soku z limonki poncz naprawdę niesamowicie podkręca smak tortu i jest to wersja dla dorosłych(...)biszkoptu wcześniej nasączonym. Wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem, posypać startą skórką z limonki, listkami mięty oraz wiórkami z białej czekolady. Wiórki z czekolady można łatwo przygotować, używając obieraczki do warzyw. Gotowy tort schłodzić przed podaniem przez około 3 godziny lub całą noc, tort w lodówce przechowujemy pod przykryciem, aby krem nie obsychał. Smacznego!   Artykuł Tort Mojito pochodzi

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort z truskawkową wkładką-kakaowo-śmietankowy 163

Witam Kochani, dziś przychodzę do Was z przepisem na pyszny, łatwy torcik na kakaowym biszkopcie, ze śmietankowym nadzieniem i truskawkowo-galaretkową wkładką w środku. Dodatkowo ozdobiony czekoladą, i śmietanowymi różyczkami z listkami. Pięknie wygląda, super smakuje. Ten tort przygotowałam z okazji Dnia Matki dla mojej mamy :) Zapraszam i polecam SKŁADNIKI *przepis na tortownicę 21cm KAKAOWY BISZKOPT -5 jajek -5 łyżek

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Biszkopt z 6 jaj 78

pewno, że takie domowe torty smakują mi o wiele bardziej niż te z cukierni, które miałam okazję jeść. Dlatego dziś postanowiłam podzielić się z wami łatwym i sprawdzonym przepisem na biszkopt do tortu. Jest to jasny biszkopt z 6 jaj. Upiekłam go w tortownicy o średnicy 20cm. Biszkopt wyszedł puszysty i wysoki. Jest idealny do tortu. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Waniliowe Improwizacje
Tort a`la Kider Pingui 170

tegoroczny tort urodzinowy mojego syna. Co roku czeka mnie nie łatwe wyzwanie, które właściwie sama sobie stawiam. Kiedy pytam Młodego jaki by chciał tort zawsze odpowiada, że jaki zrobię z takiego się ucieszy. Tak więc ja co roku staram się złożyć taki aby miał w sobie tylko te smaki które lubi oraz aby co roku był inny. Oczywiście obracam się

Blondynka Gotuje
Owocowe ciasteczko w torcie schowane 24

przysmak wewnętrz tortu. Ten, kto kiedykolwiek jadł cakepops, wie o czym mówię. Ciasto jest zrobione ze zmielonego ciasta kruchego i pasty owocowej. Równie dobrze można użyć pasty z orzechów i kawy lub pasty kokosowej, lub karmelowej, można pokusić się też o dodatek alkoholu, lub dodać wiórki czekoladowe. Owocowe ciasteczko w torcie schowane ma gęstą i zwartą konsystencję, łatwo się kroi(...)stop { stop-color: #343434; } SmartBake.pl udane wypieki. Course Deser Cuisine łatwe Keyword ciasto kruche, miód, owoce Prep Time 5 minutes Cook Time 20 minutes Schładzanie 30 minutes Total Time 55 minutes Servings 20 cm (średnica blaszki) Calories 486 kcal Equipment patelnia szpatułka do mieszania tortownica lub inna forma do tortu Ingredients 400 g owoców mrożonych

SmartBake.pl