łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:489/593)

Kokosanki 166

"Tak jest, wielki powrót na uczelnie za mną. Wnioski? Nie chcę tam wracać!!! Tak strasznie odzwyczaiłam się od nauki, od studiów, od podróży rankiem, że wydaję

Słodkie Przyjemności
NALEŚNIKI MEKSYKAŃSKIE 562

uwielbiacie kuchnię meksykańską ta potrawa zdecydowanie przypadnie Wam do gustu ❤ P.s. I nie zrażajcie się długa lista składników - jest tam po prostu dużo przypraw, reszta to proste, łatwo dostępne produkty. P.s.2 A jak Wam jeszcze mało będzie meksykańskiej kuchni, koniecznie sięgnijcie po mój stary przepis na najlepszą zupę meksykańską (TUTAJ)   😉 SKŁADNIKI(...)porcji. Na każdego naleśnika nałóż po porcji farszu, posyp go żółtym serem i zwiń naleśniki w rulon. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym albo w blaszce do ciasta (wysmarowanej masłem), posmaruj każdy naleśnik sosem, a wierzch posyp serem. Piecz naleśniki przez 10 - 15 minut . Upieczone wyjmij z piekarnika, ułóż je na talerzu i posyp siekną kolendrą albo bazylią  (lub pietruszką

Słodko-Słony Świat Ilony
Pieczone hot dogi pełnoziarniste 269

używaniu opakowaniach plastikowych.  Jednak zawsze jest coś za coś. Wysoka butelka i gęsty ketchup to połączenie skutkujące w utrudnionym dobraniu się do zawartości , bo mazidło nie chce zbyt łatwo spływać. Ale za to jaka satysfakcja, gdy w końcu z powodzeniem dobierzemy się do pomidorowego skarbu w środku :) Ketchup sam w sobie jest dość słodki i mimo, że nie zawiera(...)miejsce, aż rozczyn "ruszy" - używać wysokiego garnuszka i pilnować, gdyż drożdże mają tendencję do kipienia. Do miski przesiać przez sito mąkę pszenną - w ten sposób się ją napowietrza i ciasto lepiej wyrasta przy pieczeniu . Dosypać mąkę pełnoziarnistą - odpuściłam przesiewanie, ze wzgl. na jej grubość . Dodać cukier, szczyptę soli, żółtko oraz rozczyn maślano-mleczno-drożdżowy.   Wszystko razem wymieszać i wyrobić

Grunt to przepis!
5 przepisów na sylwestrowe przekąski 115

długości ciasta. Na każdej z części ciasta połóż rulon z indyka i zawiń ciasto łącząc brzegi na końcu. Najlepiej zrobić to z użyciem wody, tj. zanim zamkniecie końcówkę ciasta posmarujcie je od spodu odrobiną wody. Tak przygotowane rulony posyp sezamem, a następnie krój nożem na małe paszteciki. Paszteciki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w temperaturze(...)marchewka, seler naciowy, papryka, ogórek, inne – sosy Patak’s – możesz wybrać dowolne, ja proponuję Korma, Tikka Masala i Butter Chicken Przygotowanie: Warzywa pokrój w słupki, aby łatwo było je chwacić i pomaczać w sosie. Sosy wystarczy podgrzać aby wygotował się ocet którym są naturalnie konserwowane. W tym celu podgrzewaj każdy z sosów przez 12-15 minut

nietylkopasta.pl
CIASTECZKA PIEGUSKI PAJĄCZKI 103

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Słodkie zapomnienie
CIASTECZKA CHAŁWOWE 187

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Słodkie zapomnienie
BROWNIE ZE ŚLIWAMI 141

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Słodkie zapomnienie
MUFFINKI CZEKOLADOWO-KAJMAKOWE 187

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Słodkie zapomnienie
Blueberry Muffin / Jagodowe muffinki z białą czekoladą 61

Wstałam dziś bardzo rano, pierwsze co robię to nastawiam wodę na kawę. Ok, kawa jest a ciasteczko?!? Nie ma ciasteczka. Rach ciach i czekoladowe muffinki były

Rusty Fork
BABECZKI DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ 167

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Słodkie zapomnienie
Pierniczki mojej Babci 148

Miniony weekend dał mi się we znaki. Dwa tygodnie dobrego, i człowiek łatwo odzwyczaja się od wstawania krótko po północy. Mimo zmęczenia, wieczorami nie mogłam zasnąć, co sprawiało, że budziłam się cała dzika . Dni zaczynające się w ten sposób z góry skazane są na klęskę. A przynajmniej nie zapowiadają niczego dobrego. Gdy więc wczoraj po południu wybraliśmy się do brata(...)łyżka mleka rodzynki orzechy laskowe słupki migdałowe Mąkę przesiać z sodą, po środku zrobić dołek. Wlać gorący miód, dodać masło, przyprawę do piernika, cukier i jajko. Zagnieść gładkie ciasto. Ciasto wałkować, podsypując mąką, na grubość 6 mm. Wykrawać foremkami dowolne kształty, układać pierniczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Jajko roztrzepać z mlekiem, posmarować nim pierniczki. Udekorować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Chleb żytni na zakwasie przepyszny i prosty 85

pisałam w innym wpisie, chleb żytni na zakwasie, nie jest łatwo upiec. Ten przepis odmienił moje zdanie o chlebie żytnim. Jest naprawdę prosty w wykonaniu. Jedyne czego wymaga, to czasu do wyrośnięcia. Mięciutki i wilgotny w środku, bardzo długo pozostaje świeży. Doskonały do kanapek. Chleb regularnie piekę od jakiś 4 lat. Ten czas pozwolił nam docenić naprawdę dobre chleby(...)dałam 500 g chlebowej i 100g razowej) 3 łyżki oliwy 2 łyżki miodu 2 łyżeczki soli 400 ml wody Garść siemienia lnianego Sposób przygotowania Składniki mieszamy na gładkie ciasto. Przekładamy do keksówek wysmarowanych tłuszczem i pozostawiamy do wyrośnięcia. Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni, nawadniamy (spryskujemy lub wkładamy naczynie z wodą) Pieczemy 20 min. Skręcamy temperaturę do 180 stopni, pieczemy jeszcze

Mieszam w Garnku
Targi Turystyczne "WYPOCZYNEK" i Toruński Festiwal Smaków 117

Smaków na stoiska festiwalowe, oraz produkt i pamiątkę turystyczno-kulinarną. Miałam ogromną przyjemność zasiadać w jury tego konkursu. Do Konkursu zgłoszono kilkanaście produktów i nasze zadanie nie należało do łatwych. Degustacje, potem obrady i jednogłośny werdykt. Grand Prix Toruńskiego Festiwalu Smaków 2018 zdobyła manufaktura wędliniarska Olchowy Dymek Witold Śledź za kiełbasę polską surową. Dlaczego? Doskonały delikatny smak, 12 godzin wędzenia(...)Szczególne podziękowania dla przesympatycznych, zarażających optymizmem i radością Pań z gminy i miasta Serock. Gospodarstwo Agroturystyczne Regina Rataj i jej paszteciki kruche na drożdżach z mięsem urzekły nas idealnym ciastem. Koło Gospodyń Wiejskich Marynino Pani Halina Nałęcz i jej nalewka długowieczności na długo zapada w pamięć, choć nalewka szalona teściowa nie wiem czy nie smaczniejsza. Gospodarstwo Agroturystyczne - Jadwisin Pani Maria

królestwo garów
5 filmów o jedzeniu, które uprzyjemnią grudniowe wieczory 142

więc za gorzki smak, ale również za uśmiech przez łzy. No i jeszcze za te ciasta o naprawdę wyśmienitych nazwach. Z czym serwować? Polecam szarlotkę lub inny placek. Kruche ciasto i wymyślne masy obowiązkowe.  3. Julie i Julia (2009) Jednym zdaniem Nigdy nie jest za późno, by podążać za swoimi marzeniami. Uzasadnienie nominacji Uwielbiam ten film za wszystko(...)filmach. Film opowiada o tym, że nigdy nie jest za późno, by o siebie zawalczyć i dać sobie prawo do szczęścia, choć proces dochodzenia do tej odwagi nie jest łatwy i szybki. O tym, że czasem wystarczy ktoś kto poda rękę, podsunie pomysł, albo po prostu samym swym istnieniem sprawi, że budzi się w nas nadzieja. Ładne przesłanie i egzotyczna

W kuchni wieczorem
Królewskie śniadanie: Racuchy królowej Elżbiety II 151

pochodzi prosto od brytyjskiej królowej Elżbiety II. Jeśli zastanawialiście się kiedyś co robi królowa w wolnych chwilach – to już wiecie – smaży racuchy! Czas: 15 minut Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 4 Jeśli JKM podała te racuchy na podwieczorek z Meghan to relacje z żoną wnuka na pewno będzie miała dobre. Królowa dobrze gotuje Wśród licznych talentów królowej Elżbiety(...)paczuszkę. Jeśli nie, nie musicie zawracać sobie kamieniem głowy. W większości przepisów można go spokojnie pominąć lub zastąpić. Szukaliśmy różnych zastępników do diabelskiej śmietany i wykombinowaliśmy następujący patent: do ciasta dodajemy nieco więcej proszku do pieczenia niż w oryginale i zamiast mleka użyliśmy gęstego jogurtu greckiego, rozcieńczonego mlekiem. Kamień winny jest kwaskowy i lekko kwaśny jogurt doskonale sprawdzi się

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania