fantastycznie smakować! Wystarczy sól, pieprz, odrobina masła i świeże zioła by po kilku minutach uwodzić swoją delikatnością i smakiem - a jeśli podamy ją w towarzystwie warzyw i kaszy kuskus mamy nie tylko apetyczny ale i dietetyczny obiad - mniam:) Receptura TUTAJ:http://www.apetytnawiecej.pl/2013/12/pstrag-z-patelni-na-masle.html
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaDzień dobry, Od czasu kuskusu z kalafiora zwariowałam na punkcie pieczonej ciecierzycy - chrupiącej dzięki opiekaniu i aromatycznej od przypraw. Daję Wam słowo - groch włoski posypany solą i ulubionymi przyprawami (np. papryką) jest lepszy i zdrowszy niż chipsy i orzeszki! A podany z aksamitną zupą-krem świetnie zastąpi groszek ptysiowy czy grzanki. Siłą dzisiejszej zupy jest różnorodne i niebanalne przybranie. Kwaśno
Chilli Czosnek i Oliwapotraw, a te z z ryżem i mięsem znają chyba wszyscy. Ja je również bardzo lubię ale czasami robię też inne, choćby te z grzybami i kuskusem , czy takie jak dzisiaj. Polecam, a już wkrótce na blogu gołąbki z młodej kapusty z ziemniakami. Składniki: 1 duża główka kapusty 200 g kaszy jęczmiennej grubej 600 g mielonej
Gosia gotujemarchwi w zupach jarzynowych. A ja marchew kocham. Czym byłaby wołowina po burgundzku bez wielości marchwianych krążków, czym bez marchwi byłaby włoska minestra, jak bez marchwi wyobrazić sobie kuskus, jagnięce ragout, ossobuco i wiele innych, równie wspaniałych rzeczy?! Kończę, bo muszę coś dosłownie schrupać. Twój Robert Von Karotex Makłowicz * Robercie! Rzeczywiście, to prawda, że okazywanie słabości
KUCHARNIArozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron, aż ser stanie się miękki. Podajemy z ziemniakami pure i kalafiorem. Możecie oczywiście podawać z czym Wam lepiej smakuje, np. z ryżem, kuskus czy inna opcja. Do kotletów najlepiej dodać jogurtowy sos czosnkowy :) Prawda, że szybki i łatwy obiadek ? Pozdrawiamy i życzymy smacznego
vegetaniewładca twierdzy Bulgur" hehe trochę nas poniosło, ale takie skojarzenia się pojawiły :) Kasza jednak pochodzi z bliskiego wschodu. Jest bardzo pożywna, dzięki czemu z powodzeniem może zastępować kuskus czy ryż. Warto ją jadać, bo nie tylko jest smaczna, ale również zdrowa i pożywna. Zatem poznajcie nasz pomysł na przygotowanie cukinii z kaszą Bulgur. Cukinia nadziewana kaszą Bulgur, papryką
vegetanieinnymi dodatkami. Pisaliśmy już wcześniej o kaszy bulgur w poprzedniej propozycji, więc dzisiaj tylko przypomnimy, że pochodzi z bliskiego wschodu i jest spożywana głównie w Turcji. To swoiste zastępstwo kuskus i ryżu. Teraz chcemy zaproponować Wam szybkie danie z bulgur do przygotowania w ok. 30 min. Zobaczcie jakie to proste, mimo sporej ilości składników. Bulgur z warzywami
vegetanielimonki oraz 2 łyżki oliwy z oliwek. Mieszamy i odstawiamy do lodówki. Wyciągamy chwilę przed podaniem. Jeśli za mocno zgęstniała możecie dolać nieco wody. Jako dodatek możecie podać frytki, kuskus, czy cokolwiek innego. Dobra będzie również jakaś surówka. Życzymy smacznego
vegetaniedole. Ja będzie na dole jest ryzyko, że sos wycieknie Polędwica po 30 minutach wygląda tak... Mięso pieczemy ok. 1,5 godziny Podajemy z ziemniakami, kaszą jaglaną, kuskus lub gryczaną Mniam, mniam :) Smacznego! :) W myśl akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comZdrowe przekąski do pracy/szkoły. Wykorzystajcie te przepisy. Może zrobicie je w dokładnie ten sam sposób. Może będą dla Was po prostu inspiracją! Smacznego! Kuskus tabbouleh Zdrowa przekąska - tortilla Pikantne placuszki z kaszy jaglanej (bez glutenu, bez laktozy) Domowa pasta z kurczaka (bez glutenu, bez laktozy) Śniadaniowe placuszki z kaszy jaglanej i jabłka (bez glutenu, bez laktozy) Sałata
Szybko Tanio SmacznieKasza bulgur - polecana dla kobiet w ciąży i karmiących piersią. Bulgur jest to rodzaj kaszy wyglądem przypominającej kuskus. Sporządzona jest z gotowanych a następnie wysuszonych ziaren pszenicy durum. Kasza ta wyróżnia się dużą zawartością błonnika, który reguluje trawienie i może zapobiegać zaparciom, a także nowotworom okrężnicy. Jest sprzymierzeńcem osób dbających o linię oraz diabetyków. Zawiera ona bowiem dużo białka
Przepisy i porady kulinarnejest raz czy dwa odwrócić piersi. 3. Dodać masło i posiekaną miętę, wymieszać i gotować jeszcze 2 minuty na dużym ogniu aby sos lekko odparował. Podawać z ryżem lub kuskusem. Smacznego Źródło: 200 light chicken dishes, Hamlyn Post Kurczak w pomarańczach z miętą pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plzapomniałam :) , ale dodałam za to pokrojone w plasterki dwie duże marchewki. Grzanki wysmarowałam oliwą i posypałam suszonymi ziołami, a później posypałam także tartym parmezanem. Casserole jedliśmy razem z kuskus - bardzo pasował, zwłaszcza razem z sosem, jaki powstał podczas przygotowania casserole . Pyszne, pożywne i zdrowe danie - bardzo Wam polecam! * cytat pochodzi z książki Kuchania Koszerna, Rebekka Wolf, wyd. TENTEN - dziękuję
KUCHARNIAkocham. Czym byłaby wołowina po burgundzku bez wielości marchwianych krążków, których słodycz naturalnie łagodzi kwasowość czerwonego wina, czym bez marchwi byłaby włoska minestra, jak bez marchwi wyobrazić sobie kuskus, jagnięce ragout i wiele innych, równie wspaniałych rzeczy?! A czy Ty Przyjacielu sok z marchwi pijasz? A czy próbowałeś marchwi żółtej, jeszcze słodszej i bardziej zniewalającej w smaku
KUCHARNIATradycyjnie serwuje się ją, jako dip ze świeżo wypieczonym pieczywem i najlepszej jakości oliwą, także dostępną w Gustiqo . Doskonale sprawdza się także w roli dodatku do prawdziwego kuskusu, zmieszana z kawałkami sera lub jako posypka do mojej chrupiącej sałatki. Sałatka z dukkah to pierwsza z czterech propozycji, jakie pokażę Wam w ramach współpracy z Łowcami Smaku . Zachęcam do zapoznania się
KUCHARNIA