Składniki: * 250 g kaszy kus-kus * 2 szklanki bulionu * 30 dag pieczarek * 1 duża cebula * 1 papryka * por (biała część) * 5 ogórków konserwowych * 5 łyżek majonezu
Pobite gary BarbaryA do pracy coś szybkiego, pożywnego a i lekkiego!
upichconaPrzez wyjazd do Francji i mój obecny stan chorobowy nie byłam (i wciąż nie jestem) w stanie iść do kuchni i gotować. W maju mam prawie
wegetalerzeW imieniu sieci Intermarche , zostałam zaproszona przez firmę Blomedia do przetestowania przepisów znajdujących się w nowej gazetce sklepu. Moim zadaniem było przyrządzenie dania z
Stare GaryTrudno potrawę nazwać tak do końca gulaszem bo przecież to pierś z kurczaka i warzywa, a polenta to też nie polenta a kaszka manna na gęsto
Buniabaje w kuchniCiągle mnie zadziwia fakt, ze pozornie lekka modyfikacja w jakimś daniu powoduje, ze potrawa smakuje zupełnie inaczej. Bardzo często podawałam kaszę gryczaną i sos grzybowy do
Buniabaje w kuchniWszelkiego rodzaju kasze gotuję obsmażając je wcześniej na maśle( lub tłuszczu wytopionym z boczku ) , a potem prużąc w bulionie lub wywarze warzywnym . Żeby polepszyć smak kaszy
Buniabaje w kuchniPrzepis na tak przygotowanego kurczaka dostałam od koleżanki. Uznałam, że do tak aromatycznego kurczaka będzie idealnie współgrać delikatny jogurt i skromna sałatka. Mam nadzieję, że na
Przepisy AleksandryNie przepadam za krupnikami jako chyba jedyna z Rodziny. Wywalczyłam sobie, ze krupniczki są lekkie , nic z tych , że łyżka staje. Kasza musi być dobrze wypłukana
Buniabaje w kuchniChyba mi się smak zmienia. Do tej pory nie przepadałam za kaszka kukurydzianą. Ale ostatnio ,, chodziło" za mną kilka pomysłów w których elementem potrawy była
Buniabaje w kuchniZ reguły robię kaszę na smaku grzybowym w lżejszej wersji ( tzn. gotowaną na smaku grzybowym z dodatkiem podsmażonej na maśle cebulki ). Chciałam jednak odtworzyć przepis na
Buniabaje w kuchni