Kasza jęczmienna z ,, kurnej chaty ,,

Kasza jęczmienna z ,, kurnej chaty ,,

Kasza jęczmienna z ,, kurnej chaty ,,

Z reguły robię kaszę na smaku grzybowym w lżejszej wersji ( tzn. gotowaną na smaku grzybowym z dodatkiem podsmażonej na maśle cebulki ). Chciałam jednak odtworzyć przepis na kaszę w najstarszej formie . Tak jak ją najprawdopodobniej gotowano w czasach historycznych. Bo to przecież kasza a nie ziemniaki jest naszym historycznym daniem. Taka kasza była całym posiłkiem , co najwyżej podawano do niej zsiadłe mleko . Lekkim odstępstwem od oryginału jest pewnie natka pietruszki bo raczej ,,zieleniną "... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 27 października 2013 21:04:12

ciekawy pomysł:)

Anonymous, 27 października 2013 22:26:55

no na pewno pyszna