kurki - 2748 przepisów (strona:160/184)

Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami i serkiem topionym 283

Polewamy oliwą. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 st.C przez 20 minut. Piersi z kurczaka podawać z ryżem, ziemniakami lub ulubionymi dodatkami. Ja podałam z ryżem i sosem z kurek

Pasja Smaku
Risotto z pieczarkami i suszonymi grzybami 151

Uwielbiam risotto, robiłam je już bardzo wiele razy, dodają różne dodatki. Przyznaję, że najbardziej lubię te z grzybami: kurkami, pieczarkami... Mam też wielką ochotę na takie z dodatkiem świeżych borowików. Pyszne i kremowe.  Składniki: 200 g ryżu arborio 3 pieczarki cebula kilka plasterków suszonych grzybów (podgrzybki, borowiki, kozaki) 3 łyżki masła 10 dag żółtego sera  kostka Bulion

Pasja Smaku
WYKWINTNY PASZTET Z INDYKA LUB KRÓLIKA 410

słoniny (lub podgardla) -200g boczku -250g wątróbki (drobiowej lub wieprzowej) -800g karkówki wieprzowej -2 duże cebule -75g masła -100g pieczarek -100g kurek ( daję mrożone) -100g natki pietruszki -majeranek -gałka muszkatołowa -sól i pieprz -8 jajek -4 bułki namoczone w 200ml mleka(ja moczę w wodzie) -2 rozdrobnione ziela angielskie -ok.100ml brandy Mięso

Smaczne Zdrowe
Mięso. Sos. Grzyby. Wieprzowina duszona w sosie winno-paprykowym, z borowikami 194

pyszne. A jeśli zostanie Wam po imprezie trochę wina w butelce możecie je zamrozić i potem wykorzystać właśnie do sosu. Zobacz też przepis na Gulasz z indyka z kurkami ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Grzyby gatunkami. Pieprznik trąbkowy i pieprznik żółtawy - trąbki 631

kilka lat temu byłam na Orawie. Nie są duże, ale kiedy się już pojawią to często można je po prostu kosić. Trąbki należą do tej samej rodziny co popularne kurki i kiedyś gdzieś czytałam, że nazywane są też łosiowymi grzybami. Może jakieś łosie wyjątkowo je lubią ? Moje dania z pieprznikami trąbkowymi : - Krupnik z grzybkiem - Zimowy kapuśniak z trąbkami - Sałatka

Smaczna Pyza
Gołąbki z kaszą jaglaną, pieczarkami, marchewką na oleju rzepakowym 193

wykorzystywać w kuchni! Gołąbki z kaszą jaglaną, pieczarkami, marchewką na oleju rzepakowym były bardzo smaczne, a to że zdrowe, chyba nie ma nikt wątpliwości! Polecam też gołąbki z kurkami Gołąbki w sosie pomidorowym Przepis na gołąbki bez zawijania Gołąbki z ryżem basmati i mięsem SKŁADNIKI: 20 dag pieczarek 2 marchewki 2/3 szklanki kaszy jaglanej 1 cebula 150 ml rosołu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta z kiełbasą 221

gładkie ciasto.  Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 30minut do lodówki.  Następnie ciasto rozwałkować i wylepić dno formy o wym. 24x27cm. Nakłuć gęsto widelcem. Farsz: 150g kurek,  1/4 czerwonej papryki, 250g cienkiej kiełbasy,  2 łyżki kukurydzy,  cebula,  1/2 szklanki śmietany 18%,  2 jajka,  sól, pieprz,  zioła prowansalskie.  Grzyby

Z miłości do słodkości
Zbiór wielkanocnych przepisów 2047

przystawek i dań nadąjących się na wielkanocne śniadanie. WIELKANOCNE ŚNIADANIE Jajka w galarecie             Jajka z pasztetem i kurkami        Jajka nadziewane groszkiem       Jajeczne oczka           Jajka faszerowane rzeżuchą i parówką

Z miłości do słodkości
Placki ziemniaczane z pesto i oliwkami pod sosem grzybowym 184

Placki ziemniaczane, kto ich nie kocha? Element każdej polskiej kuchni. Dzisiaj tez wam przedstawiam pomysł na placki, ale w wersji mojego męża, który wymyślił je sobie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Rolada indycza z suszonymi pomidorami i plackami z kuskusu 151

warto jeść indyka, bo zdrowe, chude i pyszne mięso. Smacznego. Roladę podałam z placuszkami z kuskusu, lekko zmienionymi, które urzekły mnie na blogu u Izy oraz z sosem z kurek. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ziemniaki faszerowane w sosie koperkowym 186

już chyba 6-ta czy 7-ma wersja faszerowanych ziemniaków. Robiłam z grzybami, białą kiełbasą, mięsem z kurkami, kurczakiem. W sosie grzybowym, pieczarkowym , śmietanowo-tymiankowym itd. Dziś następna próba. Zostało mi kawałek gotowanego mięsa wieprzowego ( gotowałam w rumianym wywarze by podawaćw sosie musztardowym i część mięsa mi została). Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Miętus z patelni aromatyzowany tymiankiem 265

Miętus to ryba najsmaczniejsza gdy przygotowuje się ją w prosty sposób. Lubię miętusa z koprem , w sosie koperkowym , z kurkami itd. Smażony na maśle aromatyzowanym ziołami za każdym razem jest trochę inny . I za każdym razem pyszny. Dziś będzie na tymianku. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 158

tłum.: Wielka Niedźwiedzica), a swoją obecnością zaszczyciła nas sama założycielka. Menu kolacji: - filet kaczki z caviar d’aubergine, orzechowym winegret i pomidorkami konkase z chipsem serowym - zupa z podkarpackich kurek - schab z dzika marynowany w jałowcu i tymianku podany z puree z jabłka i selera z sosem śliwkowym - bez migdałowa, mrożony krem mascarpone z kandyzowanymi pomarańczami i orzechami

W kuchni Karmel-itki
JAJKA. JAK GOTOWAĆ? 178

nasycone. Obfitują w witaminę A, niektóre witaminy z grupy B i kwas foliowy. Moje jajka pochodzą ze sprawdzonego źródła -  od Babci bądź od zaprzyjaźnionej Pani, która posiada własne kurki. JAK GOTOWAĆ? Czas gotowania zależy przede wszystkim od tego, jakie jajka chcemy uzyskać. Poza tym, jest kilka zasad, która sprawią, że nasze jajka będą idealne. Jajka należy umyć przed

W kuchni Karmel-itki
Sałatka warzywna z poćkami 271

Ubiegły rok był dość obfity w grzyby więc jeszcze sporo słoiczków mam w zapasie. Ja przerabiałam głównie podgrzybki i kurki, ale na szczęście dobrzy ludzie z Południa podzielili się swoimi marynowanymi trąbkami czy poćkami , które u mnie nie rosną. Niestety, nie zawsze mogę wybrać się w góry właśnie wtedy gdy te grzyby rosną i samodzielnie ich sobie nazbierać

Smaczna Pyza

Proponowane wyszukiwania