kurczaka w panierce - 500 przepisów (strona:23/34)

Naleśniki z drobiem i warzywami 277

mąki szczypta soli 2-3 łyżki oleju Farsz: 0,5 kg piersi z kurczaka przyprawa gyros lub inna do kurczaka kawałek świeżej lub konserwowej papryki 5 małych ogórków konserwowych 5 łyżek tartego żółtego sera szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Panierka: jajko + mleko bułka tarta Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zrobić ciasto i usmażyć naleśniki. 2. Piersi pokroić w kostkę

Kuchnia domowa Ani
Pieczone ziemniaczki ze stripsami. 216

minut). Gdy już ziemniaki są prawie gotowe przystępujemy do panierowania piersi, mieszamy wszystkie sypkie składniki i obtaczamy kurczaka wcześniej zamoczonego w maślance tak aby dobrze pokryło pierś. Można ten zabieg powtórzyć 2 x jeżeli ktoś lubi grubą panierkę. Rozgrzewamy olej w rondelku ( do około 3 cm wysokości garnka ) i gdy wsypiemy odrobinę mąki i zacznie skwierczeć - wrzucamy partiami nasze Stripsy

Wspólne smaki
Piersi z kurczaka w otrębach owsianych 317

obiad kotlety, zastanawiałam się czym zastąpić tradycyjną panierkę. Szybko wpadłam na pomysł, by zamiast bułki tartej dać otręby owsiane. Smak kotletów okazał się całkiem inny, zupełnie oryginalny i zdecydowanie przypadł mi do gustu :) Szczerze polecam! Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten. Ilość porcji: 4 Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka 2 garści mąki 2 garści otrębów owsianych

Kolizje Smaków
Kung Pao Chicken 452

wina ryżowego lub octu ryżowego ¼ łyżeczki soli białko z jednego małego jajka Panierka: 3-4 łyżki skrobi kukurydzianej Sos: 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka wina ryżowego (zastąpiłam cherry) 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 2 łyżki sosu sojowego jasnego ½ łyżki skrobi kukurydzianej Przygotowanie: Kurczaka kroimy w niedużą kostkę. Składniki  marynaty mieszamy  i zalewamy nimi

Mania Gotowania
Roladki drobiowe z salsą paprykową 178

pyszny obiadek. Zachęcam do zapoznania się z ofertą firmy, mają naprawdę ciekawe produkty! Skladniki: 1 podwójny filet z kurczaka 3 łyżki  salsy paprykowej ½ czerwonej papryki 8 dag suszonych pomidorów w zalewie 8 dag startego żółtego sera Sól do smaku Panierka: 1 jajko Mąka pszenna Bułka tarta Olej do smażenia Sposób wykonania: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, delikatnie rozbijamy

Wanilia i Kardamon
Dewolaj 143

było, wręcz przeciwnie. Zjadłem takiego jednego około godziny 15 i już do rana następnego dnia miałem dość. 2 piersi kurczaka pół dużej czerwonej cebuli 3 duże pieczarki ser zółty suszona cebula w płatkach suszony czosnek w płatkach sól, pieprz do panierki: mąka 2 jajka bułka tarta Cebulę i pieczarki kroimy drobno i dusimy na patelni. dodajemy też suszony czosnek

Marder&Marder Manufacture
Kule drobiowe z jajkiem 147

dania, te kule z jajkiem nawet przypadły im do gustu. Kule drobiowe z jajkiem   SKŁADNIKI: filet z kurczaka - 1 podwójny  jajka - 4 szt natka pietruszki- kilka listków sól i pieprz tłuszcz do smażenia tarta bułka mąka jajko do panierki  PRZYGOTOWANIE: Filet podzielić na 4 porcje, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.  Jajka ugotować na twardo, obrać

Kuchnia Danusi
Drobiowe roladki ze szpinakowym nadzieniem, serowane z wody lub z patelni:) 219

szpinakożerców podwójna odsłona drobiowej roladki - zapraszam:) Drobiowe roladki ze szpinakiem S kładniki: 1 podwójny filet z kurczaka 200 g szpinaku 2 jajka 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła sól, pieprz,  opcjonalnie: olej, jajko i bułka tarta do panierki Szpinak poddusić na rozgrzanej patelni na maśle, dodać rozdrobnione ząbki czosnku i sól, wystudzić. Filety zemleć. Ubić pianę z 2 białek

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Roladki drobiowe w warzywnym sosie 108

kuchni roladki drobiowe :-) robi się je dość szybko, a smakują wprost wyśmienicie :-) Jeśli więc macie dość filetów w panierce i wszelkich nuggetsów, to zachęcam Was do przygotowania tej wersji fileta :-) Na pewno Was nie zawiedzie :-)   SKŁADNIKI 3 pojedyncze filety z kurczaka 3 plasterki sera topionego 1 papryka czerwona 1 marchewka 1 cebula 1/2 pęczka natki pietruszki 2 - 3 łyżki

Czary - gary w kuchni
Wyniki konkursu z sosami Folwark 159

Folwark przypadł w udziale Pani Wiolecie Szczepańskiej za przepis na "Roladki schabowe ze szpinakiem baby w pietruszkowej panierce" (Zdjęcie i przepis autorstwa Pani Wiolety Szczepańskiej)  II miejsce i produkty Folwark otrzymuje Pani Małgorzata Wróblewska za przepis na "Pitę z kurczakiem i świeżym ananasem"  III miejsce i produkty Folwark otrzymuje Pani Monika Schult za przepis na "Pizzę wiejską

Słodkie okruszki
Pieczarki w cieście 237

Pieczarkowy tydzień czas zacząć..na początek pieczarki w cieście..Robiąc kurczaka zostało mi kleiwa....i postanowiłam je wykorzystać do pieczarek...były bardzo smaczne...najlepsze na ciepło..Takie pieczarki można zrobić również w panierce jak schabowe...najpierw maczane w jajku, a potem w bułce tartej..lub w cieście naleśnikowym.. pieczarki kleiwo panierka american crispy chicken Kleiwo: Na 1 l roztworu

Moje domowe kucharzenie
Roladki z camembertem i żurawiną 191

Kolejna wersja drobiowych roladek. Tym razem nadziałam je camembertem i żurawiną. Jako panierki użyłam wiórek kokosowych ale mogą być też mielone migdały czy orzechy albo po prostu bułka tarta. składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 150 g serka camembert 2 garście całej żurawiny suszonej sól, pieprz olej Rapso do smażenia wiórki kokosowe Kresto do panierowania 1 duże jajko

Monia miesza i gotuje
kotleciki drobiowe z cukinią 145

Bardzo apetyczne kotleciki drobiowe, z dodatkiem młodej cukinii. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 10 dag żółtego sera, 10 dag pieczarek, 1 mała młoda cukinia, 1 jajko, sól do smaku, pieprz do smaku, bułka tarta do panierki, olej do smażenia. Wykonanie: Mięso umyć i bardzo drobno posiekać, razem ze serem ni pieczarkami. Wymieszać wszystkie składniki, przyprawić do smaku, dodać jajko

Tradycyjna Kuchnia
Tradycyjne kotlety de volaille 308

smażeniaWśród mięs na polskich stołach najczęściej króluje drób, a jednym z najbardziej popularnych sposobów na piersi kurczaka są kotlety de volaille. Mają one francuskie pochodzenie, a jego historia sięga XVIII wieku. Bardzo smaczny mięsny dodatek do obiadu, z chrupiącą panierką i delikatnym mięsem w środku.Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem i oprószyć solą. Połowę masła pokroić na słupki

Świat Domowej Kuchni
Kotlety pożarskie 283

Składniki na trzy porcje.  Składniki:500 g mielonej piersi z kurczaka1 żółtko1 czerstwa bułka namoczona w mleku2 łyżki masła1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzuBułka

Emcia Pichci