ZUPĘ KRÓLUJE ONA NA NASZYCH STOŁACH OD ZALANIA DZIEJÓW NIEMAL ŻE KAŻDA NIEDZIELA TO NIEDZIELA Z ROSOŁEM SKŁADNIKI: 6 ćwiartek albo 1kg skrzydełek (można też ugotować całego pokrojonego kurczaka w zależności jak tusty ma być nasz rosól najlepszy jest rosłół z kury,koguta albo kaczki gotują ludzie też z wołowiny ja osobiście uwielbiam z kaczki ale nie zawsze
Viola cooks with passionWersja zbliżona do schabowego Ale mięso jest bardziej soczyste moje dzieciaki lubią ta wersję kotlecików Składniki: Filety z kurczaka 2 rozklepane jajka Pieprz sól Bułka tarta Oliwa Sposób: Filety należy oczyścić i dokładnie rozbić tłuczkiem, przyprawić solą oraz pieprzem, następnie po kolei panierować: roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smaży się na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor
Viola cooks with passionViolaPassion SKŁADNIKI: około 1 kg kurczaka (mogą być same udka,czy skrzydełka) 2 pory 2 pietruszki korzeń 3 marchewki 2 cebule 1 seler liście laurowe 2 ziarnka ziela angielskiego natka pietruszki koperek świeży wedle życzenia Sól,pieprz do smaku W razie konieczności kostka rosołowa koncentrat pomidorowy śmietana rzadka 18% Potrzebujemy większego garnka. pieprz,sól do smaku
Viola cooks with passionczerwone cebulki tzw. Baby Kilka małych cebulek perłowych 1/2 cebuli białej pokrojonej w kostkę 2 główki kapusty Pak Choi polecam małe 1 litr bulionu najlepiej rybnego może być z kurczaka 1/2 szczypiorku drobno posiekanego 1/2 pęczka natki pietruszki drobno posiekanej 3 ząbki czosnku przekrojonego na pół 1 korzeń imbiru przeciętny na pół 6 malutkich kukurydz 2 limonki (sok) 1 garść
Viola cooks with passionJEST WIELE. Ja jednak lubię z kapusty kiszonej zapalaną gotowaną na golonce. Jak już wspominałam przy przepisie na "golonkę pieczoną" zostawiłam wywar. Ale również możecie ugotować taką zupę na kurczaku. Sładniki: Wywar około 3 litrów 1 kg kapusty kiszonej 2 marchwie 6 ziemniaków średniej wielkości 3 listki laurowe sól, pieprz do smaku majeranek wedle uznania ja lubię dużo kilka łyżek
Viola cooks with passionzalewamy krewetki W garnuszku rozpuszczamy masło ,dodajemy trawę cytrynowa, imir korzeń,pastę imbirowa i czosnkową. (2 min) Mieszamy dodajemy okre ,szczypior i krewetki (2 min) Zalewamy bulionem dodajemy kurczaka ,kapustę Pak Choi. Zalewamy wszystko sosami sweet Chilli i sweet chilli z imbirem. Dodajemy kiełki bambusa,paprykę słodka i ostrą. Gotujemy 10 minut pod przykryciem Makaron ryżowy wedle przepisu
Viola cooks with passionMakaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z curry idealny jako danie obiadowe do zrobienia w 20 minut i bez brudzenia góry garów, ze składników które każdy ma w domu. Czytaj więcej
PychotkaaaDziś na blogu bardzo popularna, sprawdzona i polecana marynata słodko-ostra. Zanurzone w niej skrzydełka zyskały na smaku i charakterze. Można użyć jej także do innych fragmentów kurczaka. 1kg skrzydełek 1/2 szklanki pikantnego keczupu, u mnie od Jamar 3 łyżki miodu 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy 1/2 łyżeczki soli 1. Mieszamy ze sobą
Szefowa kuchnibloga wstawiam same takie. ;-) Tym razem przedstawiam przepis na smaczne, aromatyczne a jednocześnie dość uniwersalne w smaku (podpasuje każdemu!) danie z fileta. 3 duże filety z kurczaka 2 duże pory 2 papryki czerwone 1,5 szklanki bulionu drobiowego 1 łyżka ostrej musztardy 50g serka topionego sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, natka pietruszki olej 1. Filety
Szefowa kuchniSkładniki: -piersi z kurczaka -ser pleśniowy -cienkie plastry surowego boczku wędzonego -sól -pieprz Sposób przygotowania: Piersi myjemy, osuszamy, odcinamy błonki itp. Następnie piersi przekrawamy wzdłuż robiąc kieszonki. Oprószamy mięso solą i pieprzem (również w środku). Do środka wkładamy pokrojony w plasterki ser pleśniowy. Całość owijamy boczkiem (jedna pierś ok. 3 plasterki boczku). Tak przygotowane mięso pieczemy w piekarniku
Magia jedzenia.górny dnem i zostawiamy do wystygnięcia. W zimie sięgamy do spiżarki po słoik i wyciągamy pyszne pomidory pełne słońca :) Smacznego ! Przepisy na wykorzystanie sosu pomidorowego : Kurczak duszony w sosie pomidorowym Kalmary faszerowane w sosie pomidorowym Klopsiki w sosie pomidorowym Sos do pizzy Sos pomidorowy z wolnowaru / slowcooker i nie tylko
Kuchnia na wzgórzusosu pomidorowego z puszki lub swojego 1 łyżka domowej vegety 1 łyżka suszon ych pomidorów z bazyli ą i czosnkiem Plenus 1 łyżka przyprawy do kurczaka Plenus 1,5 łyżeczki suszonego czosnku Plenus 2 łyżki masła 1 cebula sól, pieprz, szczypta chili do smaku makaron do spaghetti Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie
Sama słodycz i szczypta chilimoim domu są mile widziane, te na słodko i te wytrawne. Dzisiejsze rozpieściły podniebienia domowników i gości. SKŁADNIKI: ciasto naleśnikowe(patrz krokiety z mięsem) 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros 1 łyżeczka drobno siekanego lubczyku 1 średnia cebula 2-3 łyżki masła klarowanego FARSZ: 1 średnia marchewka 1 średnia pietruszka 1 mała cebulka około 8 cm.białego pora około
Kuchnia Beatypęczakiem to prosty sposób na obiad dla całej rodziny, jak i lunch do pracy. Pamiętajcie, że możecie użyć także innych grzybów (a nawet suszonych). Można również zamienić wołowinę na kurczaka, jednak danie będzie dużo mniej aromatyczne. Składniki (dla około 4-5 osób): 100 g wołowiny (użyłam rostbefu) 100 g kurek 2 szklanki nieugotowanego pęczaku cebula szalotka ząbek czosnku łyżeczka słodkiej
Kuchnia Bazyliismaczna sałatka.Przepis z rosyjskiej telewizji. 2 piersi kurze 2 cebule 30dag.pieczarek sól pieprz 10 dag.sera żółtego mały majonez 3 kromki chleba na grzanki 2 pomidory ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Piersi kurczaka ugotować(ja piersi kurze pokroiłam w kostkę i przesmażyłam z przyprawą do gyrosa )ostudzić piersi,pokroić w kostkę. Cebulę posiekać w drobną kostkę,dusić na oliwie ,dodać pokrojone pieczarki w talarki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki