kaszy jaglanej 200 g boczniaków 1 łyżka masła 1 marchew 1 pietruszka 1 mały seler 1 por (biała część) 1 liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego 2 udka z kurczaka sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Udka myjemy, oprószamy z solą, pieprzem i zapiekamy 40 min w 180°C. Studzimy i rozdrabniamy na mniejsze
R'n'G Kitchenczas na Wielkanoc, ale też smakuje wybornie. Składniki 2 całe nogi kurczaka ze skórą marchewka 1 ziarenko ziela angielskiego 10 jajek przepiórczych mała puszka kukurydzy mała puszka groszku 4 łyżki żelatyny sól pieprz Przygotowanie Nóżki, obraną marchewkę, ziarenko ziela zalałem litrem wody, gotowałem powoli ok. 1 godzinę, dokładnie szumując. Wyjąłem nogi, zdjąłem skórę, mięso oddzieliłem od kości
R'n'G Kitchenpyszna zapiekanka,prosta do zrobienia.... Jeśli jesteście fanami sałatki gyros to pokochacie również tą zapiekankę-polecam Składniki: 2 filety z kurczaka 2 woreczki ryżu, 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 5-6 ogórków korniszonów 1 cebula 4 łyżki majonezu 4 łyżki ketchupu 35 dag sera żółtego(startego) opakowanie przyprawy gyros-kebab 2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Filety kroimy
Swojskie jedzonkoktórych nie gości zbyt często w tej formie na polskich stołach. Jest jednak sposób na to, by kotlety z drobiu (u mnie akurat z indyka, choć może być również kurczak) były soczyste i pełne smaku. Zapewni to dodana do mięsa feta, pesto oraz świeże zioła. Do kotletów nie dodajemy bułki tartej (jedynie w formie panierki), więc są bardzo delikatne
Trzeci talerzBardzo szybkie i pyszne danie. Podawać z sałatkami warzywnymi. Piersi kurze umyć i osuszyć, pokroić na małe mniejsze kawałki. Mięso doprawić solą, pieprzem, ostrą i słodką
Kuchnia Pokoleńwiększość składników zazwyczaj mamy pod ręką :-) Składniki na 6 porcji: 6 gniazd nitek makaronu Lubella nr 49 olej do podsmażania (najlepiej kokosowy ale można użyć innego) podwójna pierś z kurczaka - około 65 dag 30 dag dużych pieczarek 1 czerwona papryka słodka płaska łyżka kurkumy ząbek czosnku kawałek świeżego imbiru około 2 cm (trzemy i dodajemy tyle ile uważamy
Poezja Smaków - blog kulinarnymyślę, że świetnie smakowałyby również z ciepłym sosem pomidorowym . składniki: nadzienie: 2 torebki białej kaszy gryczanej cebula 300 g pieczarek ok 300 g ugotowanego mięsa (u mnie wołowina i kurczak z rosołu) sól, pieprz do smaku 3 łyżki oliwy ponadto: ok 8 papryk (w zależności od wielkości) ok 1/2 szkl rosołu sos pomidorowy natka pietruszki Kaszę ugotować wg przepisu
6nieboznajdującym się w zestawie jest tzw. nóż szefa kuchni. Jest on wyposażony w szerokie ostrze, dzięki czemu jest wielozadaniowy. Doskonale sprawdził się zarówno do krojenia i porcjowania mięsa (wędlin, kurczaka, kiełbas), jak i krojenia warzyw (zwłaszcza tych twardszych) oraz szatkowania. To nóż dla każdego i praktycznie do wszystkiego. Jestem nim szczególnie zachwycona. Mimo, że jest bardzo wygodny w użyciu. Szczerze
Słodkie okruszkiplusem jest to, że można je zrobić (tak jak makaron) w kilka minut i są naprawdę smaczne. W swojej lodówce zawsze mam filety zamrożonej ryby albo filety z kurczaka. Do tego pod ręką muszę mieć sos sojowy, ostrygowy lub rybny, kawałek imbiru czy cytryny, bo przynajmniej raz w tygodniu robię po pracy szybkie danie "chińskie" Tym razem wybrałam rybkę
Bon appetit mon amieSkładniki: -filet z piersi kurczaka -ser żółty -garść natki pietruszki -sól -pieprz -olej -mąka -jajko -bułka tarta Sposób przygotowania: Piersi myjemy, oczyszczamy z błon. Pierś rozbijamy tłuczkiem. Na pierś układamy ser i posiekaną natkę pietruszkę. Zwijamy devolaya i obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na małym ogniu na złoty kolor. Smacznego
Magia jedzenia.pieczarek małych 2 cebule średnie sól, pieprz, szczypta chili do smaku 500 ml śmietanki kremówki 2 łyżki czerwonej papryki 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżka przyprawy do kurczaka Plenus 4 łyżki masła Wykonanie : Mięso myjemy, osuszmy ręczniczkiem papierowym i kroimy w grubą kostkę.Posypujemy wszystkimi przyprawami i mieszamy, odstawiamy na 15 minut do przegryzienia smaków. W głębokim rondlu
Sama słodycz i szczypta chilimusicie martwić się o to, czy w domu są świeże warzywa, ani o to, że źle dobierzecie proporcje przypraw. Nie ma takiej opcji. Potrzebujemy: 700 g części z kurczaka, najlepiej skrzydełka/ nóżki 3 l wody 0.5 kg pieczarek 4 łyżeczki "kostki rosołowej" (bądź więcej, zależy od Waszych kubków smakowych, na początku lepiej dać mniej) 2 garście makaronu Do zimnej
MamaOskarkamiałam pod ręką foremki aluminiowe od Gosia - sprytne patenty , bo normalnie to nie cierpię szorowania foremek po zapiekankach :-( SKŁADNIKI 300 g makaronu 2 - 3 ugotowane udka z kurczaka 250 g świeżego szpinaku 3 łyżki oleju aromatyzowanego czosnkiem 3 białka 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki soli himalajskiej pieprz starty parmezan lub grana padano dodatkowo: łyżka oleju
Czary - gary w kuchnibazie mleka z dodatkiem ricotty. Użyłam makaronu bezglutenowego, wyprodukowanego z brązowego ryżu. Możecie go zakupić w sklepie ze zdrową żywnością lub w internecie. Jeśli chcecie dodać mięso, polecam kurczaka ugotowanego na parze i pokrojonego w paski. Całość posypałam prażonymi płatkami migdałów, jednak można zastąpić je pestkami dyni czy nasionami słonecznika. Smacznego! Penne w kremowym sosie porcja dla 1 osoby Składniki
Jaglusiaśredniej dyni 2 żółte papryki 2 Ząbki czosnku 0.5 szkl.mielonych orzechów ( kilka zostawić do przystrojenia) sól morska pieprz cajune kurkuma imbir 1 puszka mleczka kokosowego 200 ml.bulionu z kurczaka ********************************************** Dynię i paprykę obrać , oczyścić i pokroić na kawałki.Włożyć do naczynia , polać odrobiną dobrej oliwy i piec 20 minut w 180 stopniach.W garnku przesmażyć obrany i drobno posiekany czosnek
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki