Kasza bulgur z vermicelli z warzywami smakuje dobrze na ciepło i na zimno. Na obiad podaję ją z kurczakiem, natomiast na zimno świetnie sprawdza się jako przekąska w pracy czy na uczelni. Ze względu na problemy natury ortodontycznej nawet w wersji na zimno warzywa najpierw gotuję chwilkę na parze, by lekko zmiękły. Nie podaję proporcji, ponieważ nie jest trudno dobrać
Wrzosowa Polanacoś wspanialszego . Zimą można sięgnąć po to cudo i zjeść prosto ze słoika , dodając np. ser feta-zmajstrować , pyszną sałatkę lub podgrzać i podać na ciepło do fileta z kurczaka lub ryby. Lubię takie wszechstronne przetwory , bardzo ułatwiają życie Składniki : 5-6 małych cukinii – najlepiej różnokolorowych 1 główka czosnku 2 łyżki suszonych pomidorów w płatkach 2 łyżki zielonych oliwek
Ogrodnik w podróżySkładniki: pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka, olej rzepakowy 6 łyżek, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 łyżeczka, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, surówka - w opisie, szczypiorek - ile potrzeba olej wymieszać z pieprzem, kucharkiem, czosnkiem, sokiem z cytryny, przyprawą w płynie, dokładnie
W Mojej Kuchni Lubięzostaje już tylko posmarować placka sosem lub keczupem, posypuję startym serem i szczypiorkiem pokrojonym drobno i układam salami. To moja wersja, Wy możecie dołożyć np. ser feta, pierś z kurczaka, kukurydzę, cukinie i wiele innych. Nie ograniczajcie się :) Całość zapiekam w nagrzanym piekarniku do 220 stopni i piekę do momentu przypieczenia się salami więc ok 10-15 minut zależy
Kuchnia VikiNuggetsy to świetna przekąska, kiedy odwiedzą nas niespodziewani goście. Szybkie i proste w wykonaniu. Filet z indyka można zastąpić kurczakiem, a do nuggetsów świetnie sprawdzi się sos z jogurtu naturalnego i czosnku. Polecam! Składniki: filet z indyka ząbek czosnku sezam do panierowania sos miętowy sól pieprz Wykonanie: Filet podziel na mniejsze
Kukuleczkiciastami, puddingami, kremami, ciastkami i pikantnymi ciastami. Świetnie komponuje się z wieloma odmianami serów oraz jest dodatkiem do sufletów i sosów serowych. Doskonale pasuje w zestawieniu z pomidorami, kurczakiem i czarną fasolką. Dopełnia smak potraw z jajek i warzyw takich jak kapusta, szpinak, brokuł, fasola, cebula i oberżyna. Nadaje smak włoskiej mortadeli, szkockiej haggis (potrawa z baraniny podobna do kaszanki
Zasmakuj Kuchnizwiększania elastyczności więzadeł i uśmierzania bólów menstruacyjnych. Aby jednak była skuteczna powinna być dobrej jakości, bez zbędnych dodatków. W kuchni używam jej najczęściej do zabarwiania białego ryżu, potraw z kurczaka, czy ryb. Jest jedną z podstawowych przypraw w krajach Bliskiego Wschodu - wchodzi na przykład w skład curry. Kurkuma jest też istotnym składnikiem musztardy i sosu Worcestershire. Mielona kurkuma
Zasmakuj KuchniSzybkie, łatwe danie lekko pikantne, które idealnie sprawdzi się jako obiad w towarzystwie ryżu lub z świeżutkim pieczywem. Polecam Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 papryka zielona 2 papryki czerwone 1 duża marchewka 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego olej do smażenia suszona bazylia, oregano słodka mielona papryka carry, chili sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć
magiczna kuchnia Kasibardzo mi się spodobało, zawiera bowiem wiele rzeczy, które bardzo lubię. Wygląda bardzo elegancko, przy tym jest łatwe i szybkie do zrobienia. Choć przepis był właściwie na mięso z kurczaka, ja zdecydowałam się na wersję z polędwicy wieprzowej. Całość podana z aromatyczną kaszą i esencjonalnym sosem jest naprawdę świetna! Polecam na lekki obiad albo ciepłą kolację! składniki: mięso: polędwica wieprzowa
6niebowszystko wyszło jak na załączonym obrazku, powiedziałabym – książkowo Kochani! Poza wyżej pokazanymi potrawami testowymi, na patelni WOLL , robiłam ogrom mniejszych, czy też większych dań i potraw. Był kurczak obsmażony i podpieczony w piekarniku rozgrzanym do 200st. przez 30 minut Były sosy, kotlety, odsmażane ziemniaczki, po różnego rodzaju placki, itp. Wszystkie przepisy z wykorzystaniem tej patelni, będę oznaczała na blogu
NiePieprz.plMizeria - najprostsza sałatka do obiadu, a jaka dobra. Idealna, jako dodatek do dań z ziemniakami, jajkiem sadzonym, jak i mięsem, np. z kotletem z kurczaka. Do jej przygotowanie potrzebujemy jedynie świeże ogórki gruntowe, , jogurt naturalny, sól, pieprz, cukier i kwasek cytrynowy. Czego chcieć więcej ;) Składniki: (dla 4 osób) 1 duży jogurt naturalny (400 gram) 3 średnie ogórki gruntowe sól pieprz
Wołowina od rekinawersji solo lub z ulubionymi sałatkami. Nadają się również jako dodatek do dania głównego. Ja je uwielbiam na zimno, lecz bez problemu dadzą się podgrzać. 1 kg skrzydełek z kurczaka 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Panierka: 1 jajko bułka tarta Dodatkowo: olej Zalewa: 3 szklanek wody 1/2 szklanki octu 2 łyżki ketchupu 1,5 łyżki
Di gotujeostry smak. W upalny dzień może występować w roli chłodnika. Natomiast w towarzystwie białego pieczywa będzie fajną przekąską. Przygotowałam ten dip z zamiarem podania go do curry z kurczaka. Jego orzeźwiający smak bardzo dobrze komponował się z daniem głównym. Do tego ryż basmati i osiągamy pełnię kulinarnego szczęścia ;) Składniki: 200 g jogurtu naturalnego ogórek świeży 15 listków mięty sól kumin
zadanie-gotowaniedobrym pomysłem. Do swojej sałatki dodałam suszoną żurawinę, co świetnie przełamuje smak i nadaje sałatce oryginalności. Sałatka: 1 opakowanie mixu sałat 1 opakowanie rukoli 2 filety z kurczaka 150g twardego sera cheddar 100g suszonej żurawiny 2 francuskie sosy sałatkowy olej sól, pieprz, papryka wędzona Grzanki: 1 bagietka, u mnie pelnoziarnista 50g masła 2-3 ząbki czosnku sól 1. Filety
Szefowa kuchniSkładniki 1 brokuł- 2 szkl.posiekanego 1 pierś z kurczaka -opcjonalnie 3 marchewki 1/3 płatków jaglanych 1/3 szkl. bułki tartej 2 jajka 1/3 startego sera c heddar 1 cebula czerwona posiekana drobno 3 ząbki czosnku dodatkowo sos pomidorowy tutaj wymieszany z kremówka Wykonanie Zagotować wodę i wrzucić na wrzątek obrane,umyte i pokrojone w paski marchewkę.Blanszować 3 minuty.Do
w mojej kuchni