kurczak ze szpinakiem - 1906 przepisów (strona:93/128)

Kasza gryczana z pieczarkami i zielonym groszkiem 216

przemian z naleśnikami ze szpinakiem.  Ale dziś wersja "na bogato", czyli efekt sprzątania lodówki z pieczarek, które miały być do pizzy, ale pizzy nie było, a groszek już od dawna czekał w zamrażarce. Przepis tu właściwie jest zbędny, bo to jak z bigosem na winie... ;)  Można tu wrzucić wiele innych składników (podsmażony boczek, kurczaka, fasolkę szparagową, paprykę, fasolkę

bistro mama
Sałatka Caprese 221

Sałatka Caprese – to bardzo prosta przystawka, która nie tylko świetnie się prezentuje na stole i wyróżnia się kolorystyka przypominając flagę Włoch. Przygotowanie tej sałatki jest bardzo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Truskawkowa sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, polędwiczką, szparagami i dressingiem truskawkowym 127

oraz młode liście szpinaku Notes - czosnek niedźwiedzi najlepiej zbierać zanim pojawią się kwiaty - wtedy listki są delikatne i aromatyczne. Wraz z pojawieniem się kwiatów liście stają się twarde i łykowate By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/ Jeśli spodobał Ci się ten przepis, spróbuj koniecznie przepisu na Sałatkę z czosnku niedźwiedziego z dodatkiem kurczaka, sera houllumi

Wędrówki po kuchni
Sałatka z malinami i fetą 359

malinami i fetą: Szpinak myjemy i osuszamy. Jeśli liście są duże, możemy pokroić na mniejsze części. Wrzucamy do miski. Dodajemy porwane liście bazylii oraz małą szczyptę soli i pieprzu. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i mieszamy. Rozkładamy na dwa talerze – jeśli sałatka jest jedynym daniem lub na cztery, jeśli jest dodatkiem (np. do piersi kurczaka czy ryby). Na sałatce

Poezja smaku
Makaron z kurczakiem, pomidorami i szpinakiem 249

Błyskawiczne danie obiadowe z prostych, wyrazistych składników. Całość posypana parmezanem i świeżymi liśćmi bazylii. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Na

Bullio
PRZEPISY NA WIGILIĘ I BOŻE NARODZENIE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 565

łososiem i szpinakiem Warstwowa sałatka z tuńczyka Sałatka z krewetkami Sałatka z jarmużem i tuńczykiem sałatka brokułowa Sałatka grecka Keto sushi   Mięsa pieczone: Pasztet LCHF Rolada z boczku Karczek pieczony Klops pieczony   Sałatki i inne przystawki z mięsem: Jajka faszerowane szynką, papryką i ogórkiem Sałatka warstwowa z szynką i rzodkiewką Tatar wołowy rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami

Ola la LCHF
Jajka zapiekane na cebuli, wędlinie i jarmużu. 141

użyć blanszowanych liści szpinaku, zamiast wędliny i mięsa pokrojone pomidory, można dodać pieczarki, ser żółty, cukinię, bakłażana, fenkuł, lub zupełnie inne dodatki. Bardzo polecam, bo to naprawdę pyszne danie! Składniki na jajka zapiekane na cebuli, wędlinie i jarmużu na 3 kokilki: 3 liście jarmużu 1 kiełbaska np. śląska lub kawałek szynki kawałek gotowanego mięsa, u mnie kurczak z rosołu (niekoniecznie

Rozpustne gotowanie
Grillowane skrzydełka z sałatką z grillowanych warzyw 160

przyprawę do kurczaka. Do marynaty włożyć skrzydełka i dokładnie wymieszać aby marynata dokładnie je pokryła, odstawić na minimum 1 godzinkę (ja odstawiam na noc do lodówki). Skrzydełka ułożyć na grillu i grillować ok 1 godzinki na średnim ogniu, często przekręcać i smarować pozostałą marynatą. Ugrillowane skrzydełka podawać z sałatką z grillowanych warzyw. sałatka: 2 garście szpinaku świeżego 1 papryka czerwona

Monia miesza i gotuje
Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym 208

Bardzo prosta ale zarazem smaczne sałatka brokułowa z sosem czosnkowym. Sałata ta idealnie sprawdzi się na każdą okazję – jest bardzo szybka w przygotowaniu i nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Puree z selera i ziemniaków 109

pieczona kaczka, kurczak w śmietanie lub pomidorach z oliwkami albo wszelakich kotletów, najczęściej mielonych czy sznycli. Jestem fanką ziemniaków i selera, koniec kropka! Dla mnie idealny dodatek do mięs, puree nie tylko z ziemniaków, w tym słodkich batatów, także z selera lub pietruszki, najczęściej miksy. Uwielbiam serwować obiady z puree! Kolorowe puree: dodaj zmiksowany zielony groszek, szpinak lub brokuły

Zasmakuj Kuchni
32 rozgrzewające dania na jesień 1765

gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia

Moja smaczna kuchnia
MENU NA PRZYJĘCIE 199

kurczaka po królewsku Do dania drugiego będą podawane młode ziemniaki oraz surówka z młodej kapusty, koperku i sosu z cytryny i oliwy.  Przystawki na zimno i na ciepło: półmisek wędlin  owoce miseczki z: oliwkami, kiszonymi ogórkami, kaparami  pomidory z mozzarellą, mizeria   pieczarki faszerowane sałatka z zielonej soczewicy sałatka z roszponką i soczewicą sałatka ze szpinakiem

pieprzny smaczek
Poniedziałek: Pęczotto z grzybami, warzywami i szpinakiem 182

dymki 1 łyżka masła (lub dwie jesli kaszę robimy jak risotto) 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka koperku lub pietruszki 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka parmezanu Garść liści szpinaku Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 170 stopni z termoobiegiem. Obierz marchew, pietruszkę. Pokrój je wzdłuż na pół, a potem jeszcze raz na pół. Obierz i pokrój na kawałki selera(...)posól i posyp tymiankiem. Piecz przez około 30 minut. Nie opłaca się włączać piekarnika dla dwóch marchewek. Zobacz nasze menu na tydzień, w którym za jednym zamachem upiekliśmy też kurczaka z ziemniakami Hasselback i innymi warzywami, aby nie marnować energii elektrycznej i pieniędzy. Jeśli nie chcesz piec, nie masz czasu, warzywa możesz też pokroić w kostkę i usmażyć na dwóch

Niedzielny kucharz
St. Valentino Chleb i Wino w Konopnicy koło Lublina 194

odrobiny kurczaka faszerowanego cielęciną we włoskim sosie z kopytkami - soczyste i delikatne mięso - pomimo sosu na bazie śmietanki danie przyjemne. Rozczarowany trochę byłem polędwicą wołową - zbyt gumiaste mięso jak na polędwicę... W nazwie dania była także "koronka z wątróbki drobiowej" - niestety otrzymałem tylko 1 kawałeczek podrobu.  Zdecydowanie najlepszym daniem okazał się kapłon (wykastrowany kogut) faszerowany truflami na szpinaku

Right Behind The Kitchen