Zjawiskowa rolada Staram się wykorzystywać sezonowe warzywa, a więc czas na cukinie i paprykę. Składniki: · ½ fileta z kurczaka · 14 pasków podłużnych boczku parzonego · 3 podłużne paski cukinii · Sól · Przyprawa
Kulinarna Chwilazupa na chłodny, deszczowy wrzesień. Szybki rosół z kurkami 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula kawałek selera kilka kurek bulion z kurczaka* 2 liście laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego gałązka rozmarynu łyżeczka miodu sól i pieprz Warzywa obrałam i opłukałam pod bierzącą wodą. Zalałam wodą (około 1,5litra) i gotowałam na małym ogniu około pół godziny. Następnie do wywaru(...)dodałam bulion i kości z kurczaka, kurki, rozmaryn, miód oraz przyprawy. Gotowałam kolejne pół godziny. Podawałam bez makaronu, z grzybami i warzywami**. *z powodzeniem można zastąpić kawałkami pieczonej kury (kości, szkrzydła itp). **mój Mąż lubi gotowaną cebulę
Zapiski Młodej Żonypewnie pojawia się kolejny przepis, którego królem jest ryż arborio (niedługo pojawi się kolejny...) Po prostu mogę jeść je na okrągło. Opcja z krewetkami, indykiem, kurczakiem albo po prostu z dodatkiem jakiegoś warzywa. Nie ma to większego znaczenia - ma być maślane, kremowe, hmmm. Mając dosłownie kilka produktów możemy zrobić smaczne, sycące danie jednogarnkowe. Bazą jest zawsze ryż, cebula, trochę masła
Right Behind The Kitchentruskawki dobiega końca... Jednak ja mam w zanadrzu jeszcze kilka przepisów, dlatego postaram się nimi z Wami jak najszybciej podzielić;) Dzisiaj truskawki w... sałatce z kurczakiem:) Nietypowe, ale gwarantuję, że bardzo smaczne połączenie owoców, warzyw i mięsa w jednym daniu:) Smacznie, lekko, zdrowo - w sam raz na lato! Składniki: 1 filet z piersi kurczaka, 300g świeżych truskawek, 250ml jogurtu naturalnego
Z miłości do słodkościwięc podałam ją w tym towarzystwie i tym oto sposobem wyczarowałam zdrowy obiad, który sprawdzi się także w roli Lunchboxa. Tofu możecie zastąpić np. piersią z kurczaka. Składniki na 2 porcje: Kuskus z warzywami: 120g kuskusu Opakowanie mrożonych warzyw (450g, u mnie włoskie) 1 łyżka oleju Ulubione zioła lub przyprawy (u mnie 1 łyżeczka curry) Tofu: 1 kostka naturalnego tofu
Fabryka pomysłówkukurydzą w pomidorach Noodle z warzywami Dip z serka koziego z papryką, suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Kuskus z papryką, kukurydzą i cukinią w pomidorach Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem(...)cukinią, papryką i jabłkiem Sałatka jajeczna z brokułami, papryką i czarnuszką Bulgur z warzywami śródziemnomorskimi Sałatka z kolorowymi pomidorkami Sałatka z ogórków małosolonych Leczo Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Chrupiące grzanki czosnkowe Ratatuja z bobem Ratatuja z soczewicą Sałatka z soczewicy i cukinii
Moja smaczna kuchniacieście. Mięso nadziane jest orzechami, natką pietruszki i parmezanem, całość otoczona chrupiącym i delikatnym ciastem francuskim. Do tego w zupełności wystarczy surówka ze świeżych warzyw i sycący obiad gotowy. Polecam! Roladki z kurczaka z orzechami w cieście francuskim Składniki na 4 roladki: 4 piersi z kurczaka 500g ciasta francuskiego (2 płaty) 100g orzechów włoskich garść posiekanej natki pietruszki 4 łyżki
Smak mojej kuchniNastępnie w środek ptaka wkładamy otwartą wcześniej puszkę piwa, która ma stać się oparciem dla kurczaka, podtrzymującym go w pionowej pozycji. Puszkę z kurczakiem ustawiamy w naczyniu żaroodpornym lub na blasze. Wokół możemy rozłożyć warzywa, które upieką się wraz z mięsem i poprzez wytapiający się z niego tłuszcz i "soki" zyskają dodatkowe walory smakowe. Ja równocześnie piekłam ziemniaki(...)stracił wilgotności i oparów alkoholu ze środka. Podajemy z pieczonymi i / lub warzywami. Zebrany w naczyniu płyn możemy wykorzystać do zrobienia sosu. Dodajemy do niego lampkę czerwonego wina, śmietanę, całość zagęszczamy mąka i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Smacznego :) Dla zainteresowanych zamieszczam link do filmiku: Kurczak
Taste Of My DayAromatyczna, rozgrzewająca zapiekanka na bazie dzikiego ryżu, delikatnego kurczaka, niezwykle pachnącej tradycyjnej hiszpańskiej kiełbasy chorizo i bukietu rozmaitych warzyw w każdej postaci to świetna propozycja pełnowartościowego, pysznego i sycącego dania. Składniki: 300 fileta z kurczaka 100g kiełbasy chorizo w plastrach 100g dzikiego ryżu 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka konserwowej kukurydzy 100g czerwonej papryki 100g zielonej papryki 150g mini kulek
Szalona Kuchnia Ewelinysosach, polecam też kurczaka zapiekanego ze szparagami , kurczaka z papryką i pieczarkami w słodkim, winnym sosie , jak i w wersji light z młodymi warzywami i chorizo , pycha! Scroll down for recipe in English Kurczak duszony z młodymi ziemniakami i szpinakiem (2-3 porcje) Składniki: 2 łyżki masła 2 udka z kurczaka, pałki i nadudzia oddzielnie 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki
karmelowyBardzo szybkie, smaczne i nisko kaloryczne danie, idealnie smakuje z ryżem i warzywami. Składniki: 2-3 osoby podwójny filet z piersi kurczaka 1-1,5 łyżki miodu 1,5 łyżki musztardy 1,5 łyżki keczupu 1 duży ząbek czosku (posiekany) 2 łyżki oliwy
Gorący kąsekformę, sadzając go elegancko na kominie i ziemniakach. Całego kurczaka dokładnie smarujemy pędzelkiem masłem z czosnkiem, cytryną i ziołami. Lekko smarujemy z wierzchu warzywa pod spodem – będą na nie spływały soki i tłuszcz z kurczaka w trakcie pieczenia więc naprawdę – tylko odrobinę. Kurczaka wstawiamy na drugą od dołu półkę do nagrzanego już piekarnika i pieczemy w 170⁰C przez
Karo in the KitchenRyż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. 2. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy, np przyprawą gyros. Wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy. 3. Warzywa myjemy, kroimy kosteczkę. Dodajemy do miski z wystudzonym ryżem oraz kurczakiem. 4. Kroimy ser sałatkowy, typu feta, dodajemy do reszty składników. 5. Przyrządzamy sos vinegrett, dodajemy do sałatki. 6. Odstawiamy do lodówki na 10min. Chłodniejsza
Kuchnia Pełna Pasji