Dumałam, dumałam i w końcu wydumałam. Nie będę ukrywała, że jest to przepis czysto konkursowy. Bardzo mi zależy na mikserze planetarnym. Mój stary poczciwy robot jest
Malinowe Pocałunkiosób niepełnosprawnych (dostępne na zapytanie). Warianty wyżywienia All Inclusive w formie bufetu: • śniadania w godz. 7:00-11:00, - bardzo bogaty wybór w którego w skład wchodziły - całe rzędy serów od zwykłych po najbardziej wyszukane około 20 rodzajów, szynki, pieczenie, pasztety, warzywa, owoce, naleśniki oraz cała masa różnych sosów do nich, śniadania na słodko i zimno jogurty, dżemy, powidła, około(...)Wołowina; Baranina i Wieprzowina na kilkanaście różnych sposobów, Dział z deserami to kraina słodkości- prawdziwe arcydzieła sztuki, świeże owoce, napoje wszelkiego rodzaju. bogaty wybór ryb oraz przepiórki, indyki i kurczaki. • przekąski w godz. 15:00-17:00 - W Beach Bar - serwowane Hamburgery, hot dogi, naleśniki, gofry, pizza, warzywa owoce, sałatki, soki i alkohole, oraz kurczaczki rodem z KFC :). Natomiast
ClauditteMissCookingMam nadzieję, że nie jesteście źli za to, że na weekend nie było przepisu z ciastem. Niestety nie miałam wolnego i całe dwa dni miałam wypełnione
Zdrowie i pysznie na talerzuNajwyższy już czas powrócić do kuchni i mojego blogowania. Myślę, że przerwa wakacyjna była dość długa by naładować akumulatory. Sami przyznacie, że w to lato nie
Przysmaki Karolkinaszykowana, zapieczona w maśle z czosnkiem i koperkiem fasolka szparagowa, sprawdzi się zarówno jako samodzielne danie obiadowe ale też jako dodatek – do piersi z kurczaka czy do ryb. W ten sam sposób można podać zielone i białe szparagi, fasolnik chiński, zapiec ładne, wąskie młode pory, salsefię, skorzonerę oraz… bób! Poza sezonem warto wybrać warzywa mrożone – i fasolka, i bób smaku(...)ściągamy z ognia. Masłem dodatkami zalewamy fasolkę i dokładnie mieszamy. Rozkładamy fasolkę w naczyniu do zapiekania – w jednym dużym lub w 2-4 mniejszych, posypujemy okruchami miękkiego żółtego sera. Piekarnik rozgrzewamy do 200⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Wstawiamy naczynie z fasolką na środkową półkę piekarnika na 15 minut (w wypadku fasolki mrożonej na 20). Po 15 minutach wbijamy
Karo in the Kitchenfrytkownicy oprócz frytek przygotowałam też oczywiście cały obiad – do kosza włożyłam duże ćwiartki ziemniaków obtoczone w odrobinie oleju i soli, a na ruszcie ułożyłam zamarynowaną wcześniej pierś z kurczaka. ( Do marynaty użyłam soli, pieprzu, papryki słodkiej, chili, odrobiny musztardy, miodu i 1 pełnej łyżki oliwy ). Wszystko to włożyłam do pieczenia na 160C na ok 28 minut. I taki(...)polecam! Od kiedy ją mam jeszcze nie została schowana do szafki – używam codziennie zamiast piekarnika i jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona! Ps. właśnie piekę gruszki z kozim serem, miodem i orzechami :D Sprzęt może być również i Wasz – produkt można kupić w Autoryzowanym Sklepie Blaupunkt www.blaupunkt-sklep.pl Zobaczcie! Wpis powstał we współpracy z marką Blaupunkt
Ostra na SłodkoDzisiejsza propozycja dania jest wymysłem młodych 👶 Młodzieży zachciało się pizzy i naleśników, a że nie mogli się zdecydować które wybrać😏 poszliśmy na kompromis i z dwóch
Zdrowie i pysznie na talerzudlaczego. Po prostu zostało mi tak z dzieciństwa. Tym razem użyłam kaszy do przygotowania tzw. kaszotto/pęczotto różnie każdy nazywa. Dodałam indyka, ale oczywiście można go pominąć lud dodać kurczaka, suszone pomidory, oliwki zielone, dynię, natkę pietruszki i miałam końcówkę rukoli. Lubicie tak ? Miłego czwartku :-) Składniki: 200 g kaszy pęczak jęczmienny u mnie Radix - Bis około 6-7 sztuk suszonych(...)mieszaniu. Jak bulion nam wyparuje, wlewamy kolejną porcję i tak do końca. 3. Pod koniec dodajemy zielone oliwki, posiekaną natkę pietruszki i rukolę. Całość doprawiamy. Podajemy gorące, możemy posypać serem np. mozzarellą. Smacznego
kruche babeczkiwystrój wnętrza lokalu. Ale nie ma tego złego, niewiele się zastanawiając zamówiliśmy dwa dania, ja wzięłam kaszę gryczaną z kurczakiem w ziołach, a eM kaszę perłową z carry i kurczakiem. Oba dania były wcześniej przygotowane, wymieszane z resztą składników i podpieczone w piecu. Podawane były z wybranym sosem i sałatką. Do picia, wybraliśmy specjalność zakładu, przepyszną, orzeźwiającą lemoniadę. Mimo(...)choć oscypki można dostać praktycznie wszędzie, my polecamy rynek pod Gubałówką - duży wybór, gwarancja jakości i świeżość ;) Swoją przygodę z Zakopanem zakończyliśmy zaraz po zakupach na stoisku z serami, udając się następnie do Wadowic na Kremówkę wieczorową porą wraz z wyśmienitą kawą. Następnego dnia zwiedziliśmy deszczowy Oświęcim, aby zaraz po nim udać się do Zamku w Mosznej, o którym
Słodkie PrzyjemnościTo jest jedno z ulubionych dań w naszej rodzinie. Polecam bardzo jest pyszne. Przygotowanie grzybów – grzyby umyć i pokroić w plasterki, Cebulę obrać i pokroić
Kuchnia PokoleńJeśli jesteście aktualnie na diecie, albo chcecie zmienić swój sposób odżywiania to polecam na początek naszą propozycję. Sałatka z pomidorami i mozzarellą to bardzo prosta propozycja
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przepis ), ale zawsze można kupić coś w ulubionej piekarni. ZUPA KREM Z PORÓW ORAZ BRUSCHETTA Z GRUSZKĄ, ORZECHAMI WŁOSKIMI I GORGONZOLĄ Składniki na zupę: - 1 litr bulionu z kurczaka lub wywaru z warzyw - 3-5 porów (tylko białe części, w zależności od wielkości) - 3-4 łodygi selera naciowego - 3-4 ząbki czosnku - 1 duża cebula - 200 mililitrów śmietanki(...)bruschetty: Pieczywo skrapiamy oliwą z oliwek i grillujemy na patelni grillowej lub podpiekamy w piekarniku. Na wierzch kładziemy: gruszkę, orzechy i gorgonzolę. Można bruschettę podpiec jeszcze chwilkę dla rozpuszczenia sera, można podawać bez tego - jak kto woli. ;) Smacznego i do napisania wkrótce
Życie zamknięte w smakuziela angielskiego 1 łyżeczka pieprzu mielonego kilka listków roślinki tzw. maggi 6 listków oregano 8 listków bazylii 2 łyżki oliwy Przygotowanie: Do garnka z woda wrzucamy piersi z kurczaka. Zaraz po nich liście laurowe, ziele angielskie i oregano. Gdy mięso będzie ugotowane to wyjmujemy je wraz z ziołami. Dodajemy pokrojoną i umytą włoszczyznę i listki maggi oraz 1 łyżeczkę(...)fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Zupę podawałam z kleksem jogurtu naturalnego oraz kopytkami faszerowanymi listkami bazylii. Składniki na domowe ziemniaczane kopytka: 800 g ziemniaków 250 g sera białego śmietankowego 1 jajko około 2 szklanek mąki sól pęczek świeżej bazylii Przygotowanie kopytek: Ziemniaki gotuję w mundurkach do momentu aż staną się odpowiednio miękkie, studzę je, obieram, dodaję
ClauditteMissCookingnaprawdę jest. Można obejrzeć jeśli mamy ochotę na lekką opowieść. Z czym serwować? Cubanos (!!) - to zapiekana kanapka, której sekretem jest wolno pieczona wieprzowina podana z piklami, serem i musztardą. Jeszcze jej nie robiłam, ale od kiedy obejrzałam film mam ją cały czas z tyłu głowy i nie spocznę, póki jej nie spróbuję. 5. Smak Curry (2013) Jednym zdaniem Nawet(...)chicken, korma jagnięca. Zanurzyć w nich chlebek naan i ogladać. Jakim cudem nie ma na tym blogu jeszcze żadnego przepisu kuchni indyjskiej? A przecież dziś będę jeść kormę z kurczaka
W kuchni wieczoremPrzyszedł czas na "fast fooda"😆 Przepis tak naprawdę różni się tylko ciastem od tego, co większość z Was zna. Nie jest to ciasto na drożdżach
Zdrowie i pysznie na talerzu