kurczak z serem - 5013 przepisów (strona:260/335)

Quesadille z musem gruszkowym, gorgonzolą i szpinakiem. Do imprezowego menu 133

Gruszkę obieramy i kroimy na cieniutkie plastry. Układamy placek tortilli na patelni. Stawiamy na ogień. Tortille smarujemy cienką warstwą musu gruszkowego. Układamy liście szpinaku, kruszymy ser gorgonzola (w oryginale ser z zieloną, a nie niebieską pleśnią), układamy plastry gruszki oraz posypujemy pokrojoną w kostkę mozzarellą. W oryginale na placku rozkładamy jeszcze plasterki czarnych oliwek oraz doprawiamy pieprzem kolorowym(...)ciekawej przekąski na imprezę lub chcecie czymś zaskoczyć domowników czy gości - polecam wypróbować. Smak nietuzinkowy - to pewne. to nasze tradycyjne, wypróbowane quesadille Zrobiliśmy również nasze klasyczne quesadille z kurczakiem , warzywami i sosem czosnkowym i właśnie ten nasz swojski, wypróbowany smak zdecydowanie bardziej przypasował nam w sylwestrowy wieczór. Ze względu na moje perypetie z blenderem Teściówki podczas wykonania

Kuchnia po mojemu
Krótka seria - Wrocław - Łubu Dubu 155

pierogi radzieckie ze śmietaną ("pierogi inspirowane kuchnią naszych Wschodnich Przyjaciół"). W "karcie" za 16 zł znajdziemy nieco inne dania, mniej lub bardziej kojarzone z PRLem, bo choćby pierś z kurczaka panierowana z brzoskwinią zapiekana pod serowym kożuszkiem czy łosoś na szpinaku. Późny wieczór. Spróbowaliśmy, oczywiście nie solo, tatara - faktycznie świeże mięso, bez maggi (!), ręcznie siekane i z prawdziwym żółtym żółtkiem(...)dobre, porządnie odsączone z tłuszczu i niegumowate w środku. Na uwagę zasługuje farsz do pierogów, który nie był zmiksowany na jednolitą masę ale wyraźnie było czuć i widać kawałki sera białego, który w dyskretny sposób przemycał swój smak. Z kolei schabowy był porządnie doprawiony i nad wyraz soczysty, nietwardy. Żeberka mięciutkie, mięso odchodzące bez problemu od kości. Oczywiście wszystko obsypane

Right Behind The Kitchen
Soczewica w pomidorach 132

dania! Buon appetito!  Idealny dodatek do dań makaronowych, do ryżu i kasz. Nie odczułam braku mięsa, ale jeśli masz ochotę dodaj mielone mięso lub drobiowe jak piersi z kurczaka czy inne. Za każdym razem zachwyci swoim smakiem, a tak naprawdę to takie proste składniki! Ot kwintesencja włoskich składników, włoskiej kuchni! Soczewica w pomidorach / 2-3 porcje Składniki(...)suszone oregano i doprawiamy do smaku. Mieszamy starannie. Soczewicę odcedzamy, płuczemy pod bieżącą wodą, ponownie odcedzamy. Dodajemy do garnka z pozostałymi warzywami. Delikatnie mieszamy. Podajemy posypane startym włoskim, twardym serem typu grana padano lub parmezan. Najlepiej smakuje na następny dzień, ale nie gwarantuję, że coś jeszcze zostanie, paluszki lizać! Danie można podać z pieczywem lub wymieszać z makaronem/ry

Moja smaczna kuchnia
Rolada pasztetowa z kaszą jaglaną, szpinakiem i boczkiem 243

/dwie rosołu i dusimy wszystko przez około 5 minut. Odkładamy do przestudzenia. Kurczaka wyjmujemy z rosołu, studzimy. Oddzielamy mięso od kości. Kajzerkę namaczamy w niewielkiej ilości rosołu. Zimne mięso (kurczaka oraz cielęcinę wraz z cebulą i wątróbką) przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Do maszynki wrzucamy także marchewki. Powstałą masę doprawiamy solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem oraz roztartym w moździerzu tymiankiem(...)przestudzoną kaszą. Doprawiamy odrobiną gałki muszkatołowej. Dwa arkusze papieru do pieczenia smarujemy olejem. Mięso dzielimy na połowę i wykładamy na papier. Formujemy prostokąt. Rozkładamy plastry boczku, kaszę z serem oraz liście szpinaku (ja dałam jedną warstwę, ale można dać więcej). Całość zawijamy w roladę. Delikatnie, razem z papierem do pieczenia, przekładamy rolady do podłużnych foremek (keksówek/cwibakówek). Pieczemy około

Smaki Na Talerzu
3 pomysły na marynatę do skrzydełek (z piekarnika lub grilla) 142

łyżki keczupu 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku sól świeżo zmielony czarny pieprz Marynata nr 3: Składniki: około 14-15 skrzydełek z kurczaka przyprawa do skrzydełek 2 łyżki miodu łyżeczka ostrej papryki 2 łyżki sosu sojowego 6 łyżek ketchupu pikantnego 2 łyżki oleju lub oliwy Rada: Marynując mięso w sposób tradycyjny potrzebujemy minimum(...)pozostają zdrowe, zachowują swój smak i wartości odżywcze; pakowanie próżniowe pomaga lepiej planować zakupy i nimi zarządzać, a tym samym pozwala na oszczędności; pakować można niemal wszystko – owoce, warzywa, sery, mięsa, wędliny, ryby, gotowe dania itd. nie wyrzucamy już jedzenia; dokupując dodatkowe akcesoria możemy skrócić czas marynowania mięsa. Gdzie można kupić dobrej jakości zgrzewarkę próżniową i dodatkowe akcesoria, jak wspomniany

Słodkie okruszki
Zapiekanka ze szpinakiem i kurczakiem 206

miałam pod ręką foremki aluminiowe od Gosia - sprytne patenty , bo normalnie to nie cierpię szorowania foremek po zapiekankach :-(  SKŁADNIKI 300 g makaronu 2 - 3 ugotowane udka z kurczaka 250 g świeżego szpinaku 3 łyżki oleju aromatyzowanego czosnkiem 3 białka 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki soli himalajskiej pieprz starty parmezan lub grana padano dodatkowo: łyżka oleju(...)następnie szpinak. Całość zalewamy przygotowanym sosem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 minut - sos powinien się ściąć. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy zapiekankę serem i odstawiamy na 5 - 10 minut. Kroimy i jemy

Czary - gary w kuchni
EMPANADAS 162

ciągu kilku kolejnych dni sukcesywnie zużywam do przygotowywania zup oraz sosów.  Pozostałe po ugotowaniu mięsko oddzielam od kości i  przygotowuję z niego paszteciki, potrawkę z kurczaka lub  tymbaliki drobiowe. Świetnym sposobem jest także usmażenie chrupiących pierożków z nadzieniem mięsno-warzywnym czyli empanadas.  Pierożki przygotowałam z cieniutkiego ciasta na bazie mąki, wody i oliwy, które w zasadzie(...)szklanki) 1/2 łyżeczki soli 60 ml oliwy 100 ml gorącej wody NADZIENIE 2 szklanki rozdrobnionego mięsa z rosołu 100 g hiszpańskiej kiełbaski chorizo pokrojonej w kostkę 50 g sera manchego startego na tarce lub innego twardego sera np. parmezanu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 cebula 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 3 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanej kolendry lub natki

cool and minty
Hotel od kuchni. SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój 225

roku, znajdziemy dania serwowane a la carte oraz codziennie nowe zestawy obiadowe i kolacyjne. Przygotowywane potrawy to ciekawe łączenie tradycyjnej kuchni z najnowszymi trendami kulinarnymi. Przykłady z karty wzięte: Kurczak kukurydziany podany na sałatce z soczewicy, boczniaków i warzyw korzennych z sosem Dijońskim Zupa z jagnięciny z młodymi warzywami i pęczakiem Filet z pstrąga z gospodarstwa rybnego z Feleczyna smażony(...)przyjdzie z pomocą i dobierze odpowiednie wina do serwowanych potraw. Hotelowe śniadanie "na bogato" w formie bufetu, każdy znajdzie coś dla siebie np. miody z pasieki "Barć" z Kamiennej, sery regionalne, grzyby z okolicznych łąk i lasów, naturalne soki owocowe "Maurer", własnej produkcji konfitury i wędliny wyrabiane z mięs z "Połoniny". My znaleźliśmy tu znakomite śledzie z marynowanymi rydzami

SzczyptaSmaQ
ZAPIEKANKA MEKSYKAŃSKA 181

pysznej zapiekance jest wszystko co być powinno: jest syta, ostra w smaku i ma przepyszny sos. Polecam na obiad lub na ciepłą kolację. Tych co wolą zapiekanki z kurczakiem odsyłam tutaj . Składniki: 1 kg mielonego mięsa (najlepiej wołowe) 2 puszki pomidorów 1 duża cebula 1 papryka czerwona 1 papryka żółta puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 3 ząbki czosnku szklanka bulionu(...)kukurydzę i fasolę. Dusimy jeszcze przez kwadrans. Zawartość patelni wykładamy na dno naczynia żaroodpornego. Wierzch posypujemy pokruszonymi chipsami. Składniki sosu dokładnie łączymy ze sobą. Doprawiamy. Polewamy zapiekankę. Wierzch posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy do czasu aż ser się roztopi. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. źródło: przepis własny Ilość porcji: 6-8 Czas przygotowania

Pobite gary Barbary
Domowe tortille z warzywami 205

śmiało można przyrządzić w domu za ułamek ceny sklepowej. Faszerowana warzywami jest świetnym pomysłem na zdrowy obiad lub też przekąskę w pracy. Mięsożercy śmiało mogą wzbogacić ją o dodatek kurczaka czy też mielonego mięsa. Jak ją zrobić? Zobaczcie! SKŁADNIKI : ( 8 szt ) * mąka pszenna – 2 szkl * gorąca woda – 3/4 szkl * oliwa – 3 łyżki * siemię lniane – 2 łyżki(...)miękkości. CAŁOŚĆ : Na środek tortilla układamy uduszone warzywa. Pokrywamy plastrami mozzarelli. Odrobinę pieprzymy , solimy i zwijamy w rulon. Wkładamy do piekarnika lub też zapiekamy na grillu – tak by ser mógł się rozpuścić. Podajemy natychmiast! Smacznego

Ostra na Słodko
Co jeść na diecie 135

danej potrawy. SAŁATKA BROKUŁOWA KREM BROKUŁOWY SAŁATKA Z AWOKADO Z FIGĄ SAŁATKA Z KURCZAKIEM I KASZĄ PĘCZAK SAŁATKA Z BROKUŁEM SAŁATKA MEKSYKAŃSKA SAŁATKA Z KASZĄ GRYCZANĄ NIEPALONĄ SAŁATKA Z KURCZAKIEM I OSCYPKIEM SAŁATKA Z ROŚLIN STRĄCZKOWYCH Z ŁOSOSIEM SAŁATKA Z KASZĄ BULGUR I ŁOSOSIEM SAŁATKA GRECKA Z QUINOA SAŁATKA TABBOULEH SAŁATKA NICEJSKA CARPACCIO Z BURAKA CARPACCIO Z CUKINII OMLET(...)GAZPACHO FRYTKI Z BATATÓW FRYTKI Z WARZYW KOKTAJL ZE SZPINAKIEM KOKTAJL OCZYSZCZAJĄCY Z BURAKA NAPÓJ IMBIROWY NA ODPORNOŚĆ KOKTAJL Z JARMUŻU, JABŁKA I BRZOSKWINI PIECZONA CIECIERZYCA CHIPSY Z BATATÓW SER Z JOGURTÓW GRECKICH   Artykuł Co jeść na diecie pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Kanapka z łososiowym omletem i majonezowym sosem worcester 110

patelni rozłożyć równomiernie, wlać na nią jajko z mlekiem i mąką. Na średnim ogniu usmażyć omlet z obu stron. (Przewracać ostrożnie.) Po usmażeniu na jednej ze stron ułożyć plaster sera żółtego lub jego wiórki. Omlet złożyć na na pół i jeszcze raz na pół. majonezowy sos worcester: 1 średnia cebula 1 łyżeczka cukru 1 łyżka sosu Worcester 1 łyżka gęstej(...)ułożyć na niej omlet, pomidory, zieleninę (roszponkę lub sałatę). Przykryć drugą kromką chleba również posmarowaną sosem majonezowym worcester. Dla lubiących takie kanapki mam jeszcze  kanapkę z pieczonym kurczakiem lub   kanapkę z grillowanym łososiem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kurczak Parmigiana 182

pieprz Przygotuj: ·          patelnię ·          duże naczynie żaroodporne Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Piersi z kurczaka dokładnie oczyszczamy, a następnie odcinamy polędwiczki. Wkładamy je do solidnego woreczka (np. z Lidla) i rozbijamy z obu stron na dość cienkie i duże płaty, tak by nie zrobić(...)następnie w bułce wymieszanej z parmezanem. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu jeśli mamy patelnię z  nieprzywierającym dnem, a w głębokim tłuszczu jeśli do patelni przywierają smażone rzeczy (ser z panierki się roztapia i może przywierać do dna). Smażymy piersi bezpośrednio po panierowaniu. Gotowy sos przelewamy do naczynia żaroodpornego, na sosie układamy usmażone kotlety i na całości rozrzucamy rozdrobnioną

Bazując na smaku
Grecka moussaka ( musaka ) 147

bakłażanów. Beszamel: W garnuszku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i energicznie mieszamy, dolewając stopniowo ciepłe mleko, do momentu aż sos zgęstnieje. Zdejmujemy garnuszek z ognia, dodajemy sól, pieprz, gałkę, starty ser i żółtka. Mieszamy dokładnie. Gotowym beszamelem polewamy wierzch zapiekanki, rozprowadzając go równomiernie po bakłażanach. Moussakę pieczemy w 180st. przez 45 minut. Po upieczeniu odstawiamy zapiekankę na kilkanaście minut do przestygnięcia(...)słusznie, Cannelloni przepis Cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem to moja dzisiejsza propozycja na smaczny Gołąbki Przepis na tradycyjne gołąbki, znane i lubiane w każdym polskim domu. Choć Kurczak w sosie śmietanowym z pieczarkami Składniki na kurczaka w sosie śmietanowym: 500g piersi z kurczaka 200g .related-post{}.related-post .post-list{ }.related-post .post-list .item{ }.related-post .post-list

NiePieprz.pl
Bakłażany faszerowane mięsem 223

Można go smażyć, dusić, gotować, piec, zapiekać, grillować… Bakłażany faszerowane mięsem i zapiekane z mozarellą.   Składniki: - 2 średnie bakłażany - 600g mięsa mielonego z drobiu (zmieliłam 2 piersi z kurczaka) - 1 cebula - kilka szt. dymki - 4 ząbki czosnku - kawałek czerwonej papryki - 2 pomidory - kilka pomidorków koktajlowych - 150 g startej mozarelli - sól, pieprz - oregano - olej rzepakowy Umyte bakłażany przekrajamy wzdłuż(...)dymkę. Smażymy jeszcze przez 5 minut. Podpieczone połówki bakłażanów faszerujemy mięsem i posypujemy startą mozarellą. Wkładamy jeszcze do piekarnika, razem z pomidorkami koktajlowymi, na ok. 10 minut, aż ser się rozpuści i podrumieni.   Bakłażany faszerowane podałam z dodatkiem ryżu. Do takich potraw, moim zdaniem, nawet nie potrzeba zachęcać. Stanowią syty i pełnowartościowy posiłek. Samo danie jest naprawdę pyszne. Smacznego

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania