kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:193/456)

Udka pieczone z czosnkiem 73

pomidory w ćwiartki. Koncentrat pomidorowy wymieszać z bulionem, czosnek obrać i pokroić na plasterki.  2. Kurczaka obłożyć pomidorami, cebulą i plasterkami czosnku. Podlać bulionem z koncentratem. Całość lekko posypać solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.  3. Naczynie wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 210st.C. i piec około 45-50 minut. W czasie pieczenia, mięso często podlewać sosem

Danka Pichci
KURCZAK MARYNOWANY W KETCHUPIE I PIECZONY W PANIERCE + FILMIK 101

Dużej miski wlewamy ketchup, dodajemy całe przyprawy i mieszamy. Wkładamy mięso i dokładnie mieszamy aż pokryje kawałki kurczaka. Zostawiamy na 2-3 godziny aby przeszło przyprawami. Udka panierujmy w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku 45 minut w temperaturze około 180 % C. Pod koniec pieczenia obracamy na drugą stronę aby troszkę skóra zmiękła

Kulinarne Fantazje Marioli
Saszłyki drobiowe w marynacie jogurtowo-orzechowej 153

Kostkę kurczaka wymieszać ze zblendowaną masą. Całość wstawić do lodówki na dwie godziny. Po wyjęciu z lodówki, kawałki kurczaka nabijać na wykałaczki do saszłyków. Każdy z gotowych saszłyków posypać po wierzchu ziarnami sezamu. Saszłyki wyłożyć na blasze do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 30 minut. W połowie pieczenia przewrócić na drugą stronę, tj. po piętnastu

mecooks
w przyprawie do kurczaka soczyste udka z piekarnika... 119

duże udka kurczaka podzielić na poduudzie i pałkę, odciąć nadmiar tłustej skóry do miski wsypać curry, przyprawę do kurczaka i dobrze natrzeć porcje mięsa, schować do lodówki najlepiej na całą noc w naczyniu żaroodpornym ułożyć porcje mięsa, polać przyprawą w płynie piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dól, piec pod przykryciem około 40 minut, w tym czasie mięso

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, pomidorkami i mozzarellą 145

oregano WYKONANIE W głębokiej patelni stopić masło, dodać odmrożony szpinak, umytą i pokrojoną w drobną kostkę pierś z kurczaka oraz obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Całość przyprawić solą i pieprzem, po czym podgrzewać mieszając, aż mięso nie będzie surowe. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju rzepakowego nieco krócej niż podaje

Passions hobbies life
Buldak - pikantny kurczak z serem 373

ogniu. Jeżeli w czasie gotowania, większość sosu wyparuje, to możemy dodać trochę wody (max 100 ml).  Uduszonego kurczaka wraz ze wszystkim sosem przekładamy do naczynia żaroodpornego (ja użyłem glinianych naczyń). Posypujemy startą mozzarellą i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 10-12 min, aż cały ser roztopi się i zrumieni.  Danie serwujemy prosto z pieca, posypane

Kuchnia Łukasza
Pierś z kurczaka w cieście francuskim 190

ponacinać z dwóch stron tworząc grzebienie. Paprykę i ogórki pokroić w słupki. Na środek ciasta kłaść pierś z kurczaka, paprykę, ogórki i 2 plastry sera żółtego.Grabienie ciasta przeplatać na przemian, podwijając pod spód kotleta. Posmarować kotlety roztrzepanym jajkiem, piec w piekarniku w temp. 200 st. C przez ok. 30 min. do zarumienia

Cukiernia Pychotki
Kasza zapiekana po staropolsku 160

podsmażyć kurczaka z wszystkich stron lekko go przyrumieniając. Grzyby posiekać drobno nożem. Ugotowaną kaszę wymieszać z posiekanymi grzybami, kurczakiem, groszkiem odsączonym na sicie, szczypiorkiem, natką pietruszki i włożyć do naczynia do zapiekania. Zapiekankę posmarować śmietaną, oprószyć szczypta soli i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Podawać  posypaną natką pietruszki. kasza zapiekana po staropolsku

O kuchni z uczuciem
Razowa pizza z gyrosem 194

aluminiową posypujemy mąką, ciasto wałkujemy na koło, przekładamy do formy. Smarujemy sosem pomidorowym lub ketchupem, układamy kawałki usmażonego kurczaka, Paprykę oraz cebulę kroimy w paski, układamy na pizzy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy wierzch pizzy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni

Bajeczna Kuchnia
Saltimbocca z kurczaka ze smażonymi szparagami 149

powrocie do domu znowu chwila namysłu i szybki obiad gotowy. Tym razem połączyłam je z delikatnym mięsem kurczaka. Delikatnie oprószone solą i pieprzem filety owinęłam plasterkami szynki szwarcwaldzkiej, wkładając pod nie gałązki estragonu. Krótko obsmażyłam na oliwie i wstawiłam do piekarnika aby doszły. W tym czasie przesmażyłam szparagi z czosnkiem. Gotowe posypałam startym serem i podałam z filetami. Szybkie, lekkie

Wiem co jem
Pałki z kurczaka z miodem. 163

zmiażdżone ) Sposób wykonania :   W ymieszaj dokładnie wszystkie składniki na marynatę i natrzyj ją dokładnie wszystkie pałki z kurczaka. Odstaw na całą noc w chłodnym miejscu, niechaj mięso nasiąknie przyprawami. Zamarynowane mięso włóż do rękawa do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku przez około 50 minut w temperaturze 180 C. Podawaj gorące z ziemniakami i surówką

Przepisy i porady kulinarne
Filet z kurczaka pod pierzynką z marchewki- lekki i pożywny obiad. 167

żaroodporne wysmarować odrobiną oliwy i wyłożyć całe dno mięsem. Następnie kolejną warstwą jest marchew. Dokładnie rozprowadzamy po całym kurczaku. Jogurtem polewamy marchew (lub jeśli robimy z majonezem to wcześniej mieszamy go z jogurtem). Cały wierzch ładnie wygładzamy łyżką i wkładamy do piekarnika 180'C na około 30 min. Podajemy np  z ryżem. Smacznego- Gotowe

Tagebuch po polsku
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w suszonych pomidorach 170

Łączymy makaron i warzywa z majonezem. Dokładnie mieszamy i wykładamy na spód naczynia żaroodpornego. Na wierzch układamy usmażonego kurczaka. Każdy kawałek smarujemy z wierzchu 1 lub 2 łyżeczkami pasty z suszonych pomidorów, obsypujemy tartym serem i odrobiną otartego tymianku. Wkladamy do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni na mniej więcej 15-20 minut

Gotuj z Rumcajsem
Dietetyczna cukinia faszerowana. 131

pieprz. Przygotowanie:   Ja miałam taki kawałek cukini, który pokroiłam na cztery części. Wydrążyłam środek. Pierś z kurczaka zmieliłam przez maszynkę. Dodałam kukurydzę, jajko, posiekaną zieloną pietruszkę, wyciśnięty czosnek i przyprawy.  Wymieszałam. Napełniłam cukinię farszem i przykryłam folią. Piekłam w piekarniku w 180 stopniach. Pierwsze 25minut piekłam pod folią, następnie przez kolejne 20-30minut piekłam bez przykrycia. Czas

W kuchni u Moniki
Tarta szpinakowa z kurczakiem i fetą na cieście francuskim 174

papier, na który układamy ciasto francuskie. Na ciasto wykładamy cały szpinak i delikatnie równomiernie go rozprowadzamy. Pozostałą część kurczaka, oraz przekrojone na pół pomidorki wykładamy na górę masy szpinakowej. Zawijamy rogi ciasta i wstawiamy na ok 20-25 minut do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni (należy obserwować, czy ciasto francuskie się nie zarumieniło. Pycha

ChilliJemy
Udka z kurczaka w słodko-kwaśnej glazurze 187

ręcznikiem. Składniki na marynatę  przełożyć do miski i połączyć ze sobą .W tak przygotowaną glazurę włożyć kurczaka i porządnie go obtoczyć .Przykryć folią i wstawić do lodówki na 24 godziny. Po upływie tego czasu wyjąć z lodówki.  Piec w piekarniku z opcją grill  w temp. 170*C przez 1 godzinę. Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika

Gosia gotuje
Schab zapiekany pod pierzynką warzywno-serową 288

st.C (doi miękkości mięsa).  Podobny czas pieczenia będzie miała szynka, piersi z kurczaka - ok 30 min, piersi z indyka - ok 45 min. 6. Ser zetrzeć na tartce. Posypać potrawę i zapiekać jeszcze 5 minut. Wyłączyć piekarnik i odczekać kilka minut, aż wszystko się "uspokoi" a mięso "wchłonie soki".   Mięsko smakuje trochę jak uduszone, bo z warzyw, keczupu

Kto ugości moich gości?
TARTA Z KURCZAKIEM 479

okrągłą formę wyklejamy naszym ciastem. Nakłuwamy je widelcem. Następnie podpiekamy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 190st ok 15 minut. Jeśli wylejemy nasze nadzienie na surowe ciasto, jest pewne, że wyjdzie nam  zakalec :)  Po wyjęciu lekko studzimy.Na farsz: 2 małe filety z kurczaka przyprawa Gyros mała cebula 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona papryka natka pietruszki lub szczypiorek

Walijskie Pichcenie
Chrupiące tacos z kurczakiem w stylu katońskim i zmiażdżony ogórek 103

Gwiazdki anyżu 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 ogórki zielone Prażony sezam Płatki chili Olej sezamowy Ocet ryżowy Sos sojowy 8 tacos kukurydzianych Przygotowanie Mięso przyszykuj dzień wcześniej. Pokrój filety kurczaka na kawałki, włóż do miski i dodaj wodę, sos sojowy, ocet, imbir, czosnek, cynamon, anyż i cukier, dokładnie wymieszaj i schowaj do lodówki. Przelej zawartość miski przez sitko, zostawiając zalewę(...)wymieszaj z sosem sojowym, olejem sezamowy, ocet ryżowym, prażonym sezamem i płatkami chili. Rozgrzej piekarnik, tacos lekko posmaruj glazurą z patelni i podgrzej je według przepisu na opakowaniu. Nałóż ogórek, mięso i ponownie ogórek i pyszne jedzenie gotowe. Bon profit Artykuł Chrupiące tacos z kurczakiem w stylu katońskim i zmiażdżony ogórek pochodzi z serwisu Mozesz nie miec nic...ale jesli

RafalCook
Roladki z cukinii z kurczakiem i mozarellą 104

potrawy z cukinii z dodatkiem filetów z piersi kurczaka, to ten przepis jest dla Was. Polecam Składniki na 2 porcje: – 2 średnie cukinii – 200g fileta z piersi kurczaka – 4 ząbki czosnku – sól i pieprz wg smaku – 1 łyżeczka oregano – 1 łyżeczka bazylii – 4 łyżki musztardy rosyjskiej – 150g twardej mozarelli – odrobina oliwy(...)roladki, nadziać na patyczki do szaszłyków. Gotowe roladki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Ja podałam z sosem śmietanowo- musztardowym. 2 łyżki śmietany wymieszałam z 1 łyżką musztardy rosyjskiej i sokiem z połówki 1 cytryny, pyszny sosik wychodzi, polecam Artykuł Roladki z cukinii z kurczakiem i mozarellą pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Zapiekanka z kaszy gryczanej i kurczaka 302

kostkę i posypać nią zapiekanką po wierzchu.Zapiekankę zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez około 25 - 30 minut.Zapiekankę podawać posypaną pozostałą częścią natki pietruszki.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Jest to porcja dla czterech dorosłych osób.Warstwy zapiekanki: I warstwa - podsmażony kurczak, II warstwa - podsmażone warzywa (cebula, pieczarki, por i czosnek), III warstwa

Gospodyni Miejska
Kurczak po marokańsku 413

marokańsku to super przepis dla wszystkich zapracowanych, którzy poszukują ciekawych smaków. Przygotowanie zajmuje tylko kilka minut plus czas na marynowanie i pieczenie i naprawdę warto spróbować. Wiem, że najlepszy kurczak po marokańsku jest podawany w Maroku ale jak to mówią…. jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma… Podałam go z kuskusem(...)lodówki, na kilka godzin a najlepiej na całą noc.4. Wstawić mięso do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15 min po czym wyjąć, podlać bulionem i dalej piec ok. 1 godziny, kilkakrotnie odwracając mięso aż się ładnie zrumieni i będzie mięciutkie.Smacznego Post Kurczak po marokańsku pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Udka po wiejsku , pieczone z boczkiem 134

więc trudno ich nie połączyć . Taki duet to doskonale zgrane smaki , uzupełnione sosem BBQ i majonezem… Dodatek cukru trzcinowego , nadaje swoje nuty , a całość za sprawą gorącego piekarnika zamienia się w niebiański posiłek Chociaż fakt , żeby go wypocić warto zostać farmerem lub przynajmniej rzucić okiem na siłownię Cóż pyszne potrawy nigdy nie są fit Składniki : 4 udka ( tak zwane(...)solą do smaku . Blaszkę do pieczenia smarujemy majonezem . Układamy na nim skóra do dołu kurczaka i polewamy sosem BBQ, niezbyt mocno . Obracamy skórą do dołu . Wierzch jest już pokryty majonezem , teraz wystarczy posypać całość cukrem trzcinowym i wcześniej przygotowanym boczkiem . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C . Pieczemy z termoobiegiem przez pięć minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 170 C . Pieczemy

Ogrodnik w podróży
Salsa paprykowo pomidorowa, dla kurczaka alternatywa czadowa ! 234

codziennej nudy wybaw ! KURCZAK 2 piersi z kurczaka pieprz cytrynowy, sól przyprawa do kurczaka oregano  1/2 pomidorów z puszki Piersi marynujemy w przyprawach. W naczyniu żaroodpornym wykładamy pomidory z puszki, posypujemy solą i pieprzem. Na pomidorach układamy piersi i  pieczemy w piekarniku 20 minut w temp. 180 st. SALSA 1/2 pomidorów z puszki 1 żółta papryka 1/2 czerwonej(...)ugotowany ryż. Wszystko przyprawiamy curry, solą i pieprzem. PODANIE Do filiżanki wkładamy ryż z warzywami, a następnie filiżankę odwracamy na talerz. W ten sposób utworzą nam się "górki" ryżowe :) Kurczaka kroimy w paseczki, układamy je obok siebie i po środku polewamy salsą

Mój Smak na Życie
Frittata ze szpinakiem nowozelandzkim 291

czosnku 1 cebula 2 garście szpinaku nowozelandzkiego 1 filet z kurczaka 5 jajek 1/4 szklanki mleka 100 g sera sałatkowego pomidorki koktajlowe sól pieprz czarny masło klarowane Fileta z kurczaka pokroić w małą kostkę. Oprószyć przyprawami i lekko obsmażyć, tylko tak aby kawałki mięsa były rozdzielone. Zdjąć z patelni i przełożyć do naczynia do zapiekania o średnicy 25 cm. Czosnek(...)Wymieszać i przelać do mięsa. Wyrównać i na wierzchu wcisnąć połówki pomidorków koktajlowych. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i zapiekać około 40 min. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Kuchnie świata , Obiad , Obiad na szybko , Zapiekanki Tagged: feta , filet z kurczaka , jajka , pomidory , szpinak

https:KKuchniaMniam
Pizza a’la kebab + recenzja kamienia do pizzy Bakero 311

Kamień należy włożyć do piekarnika i nagrzewać przez minimum 20 - 30 minut w maksymalnej temperaturze tj. około 250°C (kamień można położyć na kratce lub na spodzie piekarnika), 2.    Na nagrzanym kamieniu należy umieścić ciasto – możecie do tego użyć tacki lub papieru do pieczenia i rękawic. 3.  Piecz pizzę, aż brzegi ciasta będą rumiane(...)kłaść pieczarki pokrojone w talarki i cebulę w piórka, a na koniec pierś z kurczaka. Pizzę umieścić na kamieniu - z tacki zdejmować papier na kamień, który potem da się z łatwością wysunąć, ewentualnie możecie piec z papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez kilka minut, aż będzie rumiana. Smacznego,Anulla pizza pieczona na blaszce

Fabryka pomysłów
Wytrawna tarta z kurczakiem 129

Spód do tarty okrągła foremka o średnicy 28 cm 200 g pszennej mąki 50 g mąki grahamki 150 g masła, zimnego 2 łyżki wody Nadzienie 200 g resztek z kurczaka, u mnie smażone 100 g koziego sera 1 mały brokuł 2 łyżki pokrojonej cebuli 4 jajka 350 ml mleka ½ łyżeczki cebuli w proszku 50 g żółtego sera sól i pieprz(...)Rozmąciłam jajka z mlekiem, szczyptą soli, suszoną cebulą i polałam tartę. Wstawiłam do piekarnika, po czym zmniejszyłam temperaturę do 175ºC. piekłam tartę przez 40 minut. Tarta powinna być ścięta na środku. Po 10 minutach jak tarta lekko odparuje można ją pokroić. The post Wytrawna tarta z kurczakiem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Pikantny gulasz z serc 168

serc z pęczakiem, papryczką habanero, marchewką, natką pietruszki i pomidorami koktajlowymi przygotowany w piekarniku. Jeśli ktoś ma ochotę na inną wersję gulaszu z serc to przepis można znaleźć tutaj. Pikantny gulasz z serc drobiowych: Składniki: 1 kg serc drobiowych, 1 cebula 1 opakowanie Pomysł na… soczystego kurczaka z papryką i ziołami Winiary 1 papryczka habanero 1 marchewka Natka pietruszki(...)pokrojoną papryczkę habanero, wlewamy 1 szklankę wody. Wsypujemy przyprawy, zamykamy i ostrożnie obracając woreczek równomiernie rozprowadzamy przyprawy. Woreczek układamy w naczyniu żaroodpornymi, wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni C piekarnika i pieczemy przez ok. 60 minut. Następnie odcinamy końcówkę woreczka i wrzucamy ćwiartki pomidorów. Wyjmujemy z woreczka i mieszamy z posiekaną natka pietruszki.     The post Pikantny gulasz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię