łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki mieszanki ziół prowansalskich sól pieprz do smaku Przygotowanie Udka z kurczaka zamarynowałem w marynacie prowansalskiej. Wstawiłem do lodówki na kilka godzin. Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C, zapiekałem udka w naczyniu żaroodpornym do czasu, aż skórka intensywnie się zrumieniła. Po wyjęciu i ostudzeniu zdjąłem z udek przypieczoną
R'n'G Kitchensałatki nie tylko zaspokajają głód, ale są też zdrowe i pyszne. Mięso, którego użyłam do sałatki, upiekłam w nocy bo wtedy włączony piekarnik tak bardzo nie dokucza. Możecie użyć też porwanego na kawałki pieczonego kurczaka albo plasterków pieczonego schabu. Ostatecznie zastąpić gęś wędliną, jakąś dobrą szynką i też będzie smacznie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Danie jest poste i szybkie w przygotowaniu. Po wstawieniu do piekarnika wystarczy poczekać - aż się upiecze. Jakiekolwiek przewracanie, mieszanie - to zbędne czynności. Kurczak wychodzi miękki i soczysty, a sam ryż jest niezwykle aromatyczny i tak smaczny, że smakuje nawet bez dodatków. 200g ryżu (użyłam jaśminowego z Kuchni Świata ) 600g kurczaka (dowolne części) przyprawa
Di gotujePapryka faszerowana kaszą jaglaną, kurczakiem i warzywami w sosie pomidorowym zapiekana z parmezanem (2 połówki papryki) Składniki: 1 czerwona papryka 1/4 szklanki kaszy jaglanej (+ 1/2 szklanki
Moja Michapatelni podsmażyć mięso przez chwilę z każdej strony, tak aby zamknąć "pory". Warzywa przełożyć do dużej blaszki, ułożyć na nich piersi z kurczaka, posmarować mięso resztą marynaty i posypać całość suszonym oregano. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC przez około 30 minut. Po tym czasie wyciągnąć blaszkę z piekarnika i odczekać chwilę, aż mięso "odpocznie". Podawać
Zakątek rozkoszy kulinarnychChcąc sobie przypomnieć lato i grillowanie na ogrodzie, robię na obiad szaszłyki ( w piekarniku ). Składniki: 2 x cukinia, czerwona i żółta papryka, 500g piersi z kurczaka, kilka średnich cebul, 400g pieczarek, gotowa przyprawa do szaszłyków, patyczki do szaszłyków, oliwa
W kuchni u MonikiGarść rukoli Kilka pomidorków koktajlowych 2-3 łyżki kukurydzy Posiekana natka pietruszki 1 ząbek czosnku kiełki sól i pieprz Wykonanie: Pierś z kurczaka oczyścić, obsypać przyprawami, natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę i upiec w piekarniku. Gotowego pokroić na małe kawałki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, doprawić solą i pieprzem. Można polać ulubionym dressingiem lub oliwą z oliwek
The Sweet Damselmące, potem w jajku i płatkach. Smaż na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym. * Panieruj dopiero przed smażeniem. * Jeśli chcesz, aby twój kurczak był mniej kaloryczny zamiast smażyć go na oleju, upiecz go w piekarniku. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytpłaskiej łyżeczki soli i szczyptę pieprzu. Połączyć w całość. Pałki z kurczaka ponacinać, dokładnie natrzeć bejcą i odstawić do lodówki na 24 godziny. Kurczaka wyjąć z lodówki, ułożyć na siatce z wyposażenia kuchenki. Piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 st. C z opcją grill od góry przez 60 minut. Podawać gorące z ulubionymi dodatkami. U mnie
Gosia gotujeSkładniki: 70 dag piersi z kurczaka 30 dag żółtego sera 5 łyżek Ziołowo Mi! od Ziarenkowa olej arachidowy Ol' Vita Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na kotlety. Każdy oprószamy solą i pieprzem. Układamy w rozgrzanym piekarniku, zapiekamy ok 5 minut, po tym czasie każdy kotlet skrapiamy olejem,obtaczamy w wymieszanych ziarnach. Układamy na blasze, zapiekamy jeszcze 10 minut
Z Majeczką w kuchnimiód,ocet winny, ocet balsamiczny,olej,musztardę oraz wsypać paprykę. Do zalewy dodać cebulę i ananasa. Wszystko dokładnie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kurczaka i zalać przygotowaną zalewą. Odstawić do lodówki na około 2 godziny. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i piec mięso wraz z marynatą około 1 godziny do zarumienienia
O kuchni z uczuciemkawałki i wrzucamy je do jogurtowej marynaty.Wstawiamy całość do lodówki minimum na godzinkę ;)Krakersy kruszymy i maczamy w nich kurczaka z zalewy.Kawałki kurczaka układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 25 minut w 200 stopniach
Lawendowe Niebochcesz podać ;-) ), figę (natnij nożem na krzyż) i pokrojonego w cieniutkie plasterki buraczka, piecz na blaszce w gorącym piecu. Roladę z kurczaka skrop obficie oliwą z oliwek i piecz około 45 minut w piekarniku co jakiś czas podlewając sokiem z naczynia. Podawaj gorące! Smacznego
SMYKWKUCHNInasza tradycja: niedzielny obiad = pizza :) Dziś proponuję hawajską. To jedna z moich ulubionych kompozycji. Bardzo lubię ananasa w daniach niesłodkich. W połączeniu z kurczakiem, sosem, warzywami czy właśnie pizzą. Pizza hawajska Pyszna, chrupiąca, prosto z piekarnika Pizza hawajska to zazwyczaj szynka i ananas. Ja proponuję wzbogacić ją o duszone pieczarki z cebulką. Przepis na moje sprawdzone ciasto do pizzy oraz
Ratunku obiadmnie panierce, która mi osobiście bardzo smakuje. To zdrowszy odpowiednik klasycznej bułki tartej. Występuje w 3 wariantach: orzechowa, sezamowa i razowa do kurczaka. Ich składy są świetne, polecam je najbardziej właśnie z tego względu. Danie przyrządzone w piekarniku z wybraną panierką będzie dużo zdrowsze, bo wzbogacone o cenne dla naszego zdrowia składniki odżywcze. Na naleśniki potrzebujemy: 500 ml mleka(...)oliwy Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i po niewielkiej porcji wylewamy na dobrze rozgrzaną patelnię. Liczba naleśników jest orientacyjna, ponieważ zależy od wielkości patelni. Farsz: gotowana podwójna pierś kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz 2 łyżki oliwy Kurczaka dzielimy na włókna. Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę z czosnkiem
MamaOskarka