kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:130/456)

SAŁATKA CESARSKA 122

solą, pieprzem i papryką. Chleb kroimy w kostkę, oliwę mieszamy z solą i pieprzem oraz papryką, polewamy nim pokrojony chleb. Przekładamy do piekarnika, pieczemy 15 min.w 180 stopniach aż się zarumienią. Warzywa mieszamy ze sobą, układamy kurczakiem, polewamy sosem

słodki bratek
Kotlety zapiekane z serem i frytki z batatów 188

wiem do czego bym je porównała, ale na pewno wiem, że są bardzo słodkie ;) Na pierwszy ogień poszły frytki z piekarnika :) Składniki:  2 bataty, 4 łyżki oliwy,  1 łyżeczka suszonego rozmarynu, 2 piersi z kurczaka, kilka plasterków żółtego sera, suszone pomidory, kilka listków świeżej bazylii, bułka tarta ze złocistym siemieniem lnianym Oleofarm , 1 jajko, sól, pieprz. Przygotowanie(...)Kotlety : pierś z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy na kotlety i rozbijamy. Przyprawiamy pieprzem i solą. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron po 2 minutki. Następnie układamy kotlety na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy na nich po plasterku sera żółtego i pokrojone suszone pomidory. Zapiekamy w piekarniku ok. 7-10 minut

Aga w kuchni
Pieczone udka z kurczaka (nogi) z papryką i pieczarkami 174

kroimy na mniejsze części. Warzywa lekko solimy. Na dno brytfanny wlewamy 1 łyżkę oliwy oraz 1 łyżkę wody. Na dnie układamy kawałki kurczaka, na nim pieczarki, a na końcu paprykę. Przykrywamy naczynie. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 75 minut bez dodatkowej ingerencji, upewniając się jedynie, że mięso jest już miękkie. W międzyczasie gotujemy makaron al dente(...)solid #cfcfcf;} #gallery-58 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Oporządzone mięso i pokrojone warzywa Jako pierwszą warstwę układamy mięso Druga warstwa - papryka i pieczarki Pieczone udka z kurczaka z papryką i pieczarkami Post Pieczone udka z kurczaka (nogi) z papryką i pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Pieczony kurczak w cytrynowo-czosnkowym sosie 153

tarce. Czosnek kroimy w drobną kostkę lub przeciskamy przez praskę. Mieszamy razem sok i skórkę z cytryny, czosnek, miód, oliwę i musztardę. Kurczaka lekko nacinamy i nacieramy marynatą. Odstawiamy na minimum 20 min. lub dłużej. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Kroimy cebulę, pomidory i ziemniaki. Dodajemy je do mięsa razem z bulionem, wędzoną papryką, oregano, rozmarynem, solą i pieprzem

Oslov.
Co zrobić z resztek kurczaka cz. 3 148

ryż i warzywna „święta trójca”. Zobacz przepis Muffiny Kilka jaj, włoszczyzna i kawałek żółtego sera. Do tego odrobina przypraw i rozgrzany piekarnik. To wystarczy by przygotować pyszne warzywne mini frittaty. Zobacz przepis   Artykuł Co zrobić z resztek kurczaka cz. 3 pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Kurczak zapiekany w winie z winogronami i pieczarkami 143

pokrojonego selera , winogrona , marchewkę , resztę wina z zalewy . Doprawiamy cukrem , solą do smaku , wkładamy listki laurowe , szczelnie zamykamy . Pieczemy w nagrzanym piekarniku 2 godziny, w temperaturze 170 C . Po tym czasie ,sos, powinien być, lekko gęsty, a kurczak i warzywa, mięciutkie i aromatyczne . Można serwować na gorąco , od razu lub odgrzać, następnego dnia . Proste i pyszne danie . Smacznego ! Artykuł Kurczak

Ogrodnik w podróży
FOCACCIA Z DYNIĄ I KURCZAKIEM NA OSTRO 142

dodatkiem oleju Carotino – stąd ten kolor ) nadziewane pieczoną dynią i zamarynowanym na ostro kurczakiem smakuje fantastycznie. Jest to świetny zamiennik pizzy, pizzerinek czy też drożdżówek. Dodatek odrobiny tymianku i soli morskiej sprawia, że ciężko oderwać się od niej, a cała znika przeważnie prosto z piekarnika. Polecam! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( wielkość ok. 20×25 ) ZACZYN: * świeże drożdże(...)minut. Po tym czasie robimy wgłębienia, w które wkładamy pokrojoną w kostkę dynię oraz zamarynowanego kurczaka – odstawiamy na kolejne 10 minut. Posypujemy grubą solą, tymiankiem i skrapiamy po całości oliwą ( u mnie olej Carotino ). Wkładamy do nagrzanego na 190 C piekarnika ( z termoobiegiem ) na ok. 25-30 minut. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Pieczone ziemniaki 189

nakładamy na wierzch ziemniaków masło. Pieczemy dalej kolejne 30 minut. Ziemniaczki idealnie smakują same, bądź z ulubionym mięsem np. z piersią kurczaka . Czas pieczenia jest dość długi. Ja wykorzystuję go piekąc innego rzeczy na niższych, bądź wyższym poziomach piekarnika. Smacznego

Słodkie okruszki
QUICHE LORRAINE inaczej 186

tartym serem i jajami i sosem bolognese. Dziś moja wersja z wędzonym kurczakiem :) Polecam! 200 g ciasta francuskiego wędzona pierś kurczaka  4 jajka 150 g śmietany 18 % 1/3 szklanki mleka 150 g startego żółtego sera gałka muszkatołowa pieprz Piekarnik nagrzać do 180°C. Formę wylepić ciastem, przykryć papierem do pieczenia i wysypać na wierzch suchą fasolę ( ciasto dzięki temu

Atlas Smaków
Szpinak, pomidor, maliny i pierś z kurczaka 205

przyprawą do kurczaka. Przyprawione mięso obtoczyć w sezamie. Na patelnię wlać oliwę (tak, aby przykryła dno) i usmażyć piersi z kurczaka. Jeżeli mięso będzie jeszcze w środku surowe - to przesmażone mięso można włożyć na 10 minut do rozgrzanego piekarnika. Przygotowane mięso ostudzić i pokroić na zgrabne plasterki. Warzywa i maliny umyć. Na 2 talerze wyłożyć po 1 garści szpinaku, dodać

Ugotować
Chicken butter masala 179

jogurt, starty świeży imbir, czosnek przeciśnięty przez praskę, kurkumę, chili, kunim, garam masala i sok z cytryny, wszystkie składniki dokładnie wymieszałem. Filet kurczaka pokrojony w kostkę zamarynowałem. Odstawiłem do lodówki na godzinę. Następnie wstawiłem do bardzo gorącego piekarnika na 10 minut. Ostudziłem. Sos masala: wymieszałem oliwę, starty imbir, rozgnieciony czosnek, garam masala, kumin, kozieradkę i sól. Z pomidorów usunąłem gniazda

R'n'G Kitchen
Pieczone udźce kurczaka z warzywami 184

Składniki: 1 kg filetów udźca kurczaka 45 dag morzonej marchewki mini 45 dag mrożonych brokułów 1/2 czerwonej papryki Marynata: 1/4 szklanki sosu sojowego 3 łyżki miodu 2 łyżki imbiru (posiekanego w drobną kostkę)  4 ząbki czosnku (posiekane w drobną kostkę) 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka soli Sposób wykonania: Łączymy ze sobą wszystkie składniki marynaty. Mięso myjemy, osuszamy(...)wkładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy marynatą, mieszamy, przykrywamy przykrywką i odkładamy do lodówki na około 3 godziny. Po tym czasie mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy 1 godzinę pod przykryciem. Po godzinie do kurczaka dodajemy zamrożone warzywa i pokrojoną w średnią kostkę paprykę. Pieczemy pod przykryciem 45 minut również w 180°C. Tak upieczone mięso podajemy

Qchnia po prostu
Kurczak z pieczarkami i parmezanem 201

czosnkowe. Składniki na 2 porcje: 4-5 średnich ziemniaków 1 pojedyncza pierś z kurczaka 4 pieczarki papryka ostra, przyprawa do kurczaka pieprz czosnkowy, tymianek bułka tarta jajko olej parmezan - 1-2 łyżki startego sera dodatkowo: tarte buraczki Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 240°C  - opcja grill. Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki - gotuj 10 min od momentu zagotowania wody

Alutka-Gotuje
Pita z kurczakiem i warzywami 211

drożdży. Sam ich nie robiłem niestety tylko wykorzystałem gotowe, które kupiłem podczas tygodnia greckiego w Lidlu. Po podgrzaniu w piekarniku pęcznieją i można wyciąć w nich kieszonkę i nadziać czym macie ochotę, u mnie jako nadzienie wykorzystałem kurczaka i warzywa :)   Składniki :  filet z piersi kurczaka  1/2 papryki czerwonej 1/2 cebuli żółtej  1 pieczarka  2 ogórki(...)osuszamy, po czym kroimy na kawałki. Obtaczamy kawałki mięsa w oliwie z oliwek i przyprawiamy pieprzem czarnym, ziołowym i papryką wędzoną. Czosnek kroimy w płatki i układamy na kurczaka. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paski. Pieczarkę obieramy i kroimy w plastry. Mięso układamy na folii aluminiowej na pierwszym poziomie parowaru i włączamy urządzenie na 25 minut. Na 10 minut

Parowar Faceta
PIECZONE PAŁKI Z KURCZAKA Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ 160

całej rodziny. Wystarczy z rana przyprawić mięso i wstawić do lodówki a potem przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika. Polecam wszystkim, obiad doskonały dla osób, które nie mają zbytnio czasu na jego przygotowanie :) Składniki: * 10 pałek z kurczaka * 1/3 szklanki oleju * pół łyżeczki soli * pół łyżeczki mielonej papryki ostrej (użyłam  Skworcu ) * pół łyżeczki przyprawy do kurczaka (użyłam(...)Skworcu ) * pół łyżeczki przyprawy ziołowej do kurczaka (użyłam  Skworcu ) Wykonanie: Mięso umyć, dobrze osuszyć. Do miski wlać olej, dodać sól i przyprawy, wymieszać. Dodać do marynaty mięso i dobrze wymieszać, aby przyprawy pokryły mięso. Odstawić do lodówki na około 4-5 godzin. Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160'C i piec

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania