chrupiące pierożki z tortilli nadzieniem kurczakowo - pieczarkowym. Usmażone na oleju są chrupiące i smaczne. Podaje się je ciepłe z ulubionymi sosami. SKŁADNIKI : 500 g piersi z kurczaka 500 g pieczarek 1 duża cebula 100 g żółtego sera 7- 8 placków tortilla sól, pieprz do smaku oraz oregano przyprawa do kurczaka 1 mała czerwona papryka 1/2 puszka kukurydzy(...)PRZYGOTOWANIE : Pieczarki i cebulę szatkujemy, podpiekamy na odrobinie oleju ze solą, pieprzem i oregano. Mąkę i wodę mieszamy aż powstanie gęste ciasto. Kurczaka kroimy w kostkę i podpiekamy z przyprawami Ser ścieramy na tarce jarzynowej. Paprykę kroimy w kostkę a kukurydzę odcedzamy. Do miski dodajemy wszystkie składniki i mieszamy. Placki tortilla przecinamy na pół. Brzeg wewnętrzny tortilli
Kulinarne Fantazje Mariolidzisiaj na obiad siekane kotleciki z mięsem drobiowym, pieczarkami i serem. Mięso podałam z pieczonymi ziemniakami, sałatą i surówką z kalarepy i rzodkiewki. Składniki: 2 duże filety z kurczaka 250 g pieczarek 150 g sera żółtego 1-2 ząbki czosnku 3 jajka 3 łyżki mąki pół pęczka natki pietruszki sól,słodka papryka, zioła włoskie (np. mieszanka do pizzy), pieprz Pieczarki
Czerwień i błękitPierś kurczaka w kremowym sosie paprykowym to szybkie i pyszne danie. Można podawać z makaronem lub ryżem. Składniki: 400 g piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka 1 papryka czerwona 300 g pieczarek 2 serki topione śmietankowe (każdy po 100g) 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 szklanki mleka bazylia sól, pieprz olej do smażenia dowolny makaron(...)kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie do kurczaka i odstawiamy na 30 min do lodówki. Cebulę siekamy w drobną kostkę, paprykę także kroimy w kostkę, pieczarki natomiast kroimy w półplasterki. Pierś kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy cebule i czosnek i razem chwilę smażymy. Następnie dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody. Kolejno dodajemy paprykę i serki topione. Wszystko
Na Ciasteczkowych Papierachosób. Nas jest troje i sporo zostało. Spokojnie najadłaby się jeszcze jedna osoba. Zapiekankę podałam z sosem czosnkowym. Składniki: 7-8 średnich ziemniaków 2 cebule 500 g. pieczarek 2 pojedyncze piersi kurczaka 200 g. sera żółtego przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany) olej do smażenia trochę masła do smażenia Wykonanie: Pierś pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem, papryką(...)podsmażyć jeszcze chwilę. Piersi podsmażyć na nie wielkiej ilości oleju. Ser utrzeć na tarce o dużych oczkach. W naczyniu żaroodpornym ułożyć usmażone ziemniaki. Na ziemniaki wyłożyć pieczarki z cebulą. Następnie wyłożyć usmażone piersi kurczaka. Wierzch posypać utartym żółtym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni 15-20 minut
Agusiowe smakołykijeszcze 5 sztuk na obiad i w zupełności mi to wystarczyło. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 dag sera żółtego w kostce 5-6 sztuk pieczarek 1-2 sztuk pomidorów 1/2 piersi z kurczaka 1 cebula przyprawa do kurczaka u mnie moja ulubiona bez konserwantów :) 1 jajko Sos 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 ząbek czosnku zioła prowansalskie sól pieprz(...)Potem, kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, cebulę oraz pomidory w kostkę, pieczarki w plastry, a ser żółty trzemy na tarku. Następnie podsmażamy kurczaka oprószonego przyprawą do kurczaka, potem cebulkę i na końcu pieczarki. Nastawiamy piekarnik na około 180 stopni. Ciasto francuskie smarujemy najpierw sosem, a potem wykładamy nasze składniki. Zamykamy nasze "sakiewki" łącząc naprzeciwległe kąty ze sobą. Układamy
Justa próbuje gotowaćoryginalny Strogonow. Jest to moja wersja zupki a'la Strogonow - ta ulubiona... drobiowa z pieczarkami, papryką i zielonym groszkiem. Składniki: 1 duży filet z kurczaka 2 cebule 1 papryka czerwona 300 g pieczarek 1 puszka krojonych pomidorów szklanka soku pomidorowego mała puszka zielonego groszku 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki szczypta chili 1 łyżeczka cukru sól, pieprz 3-4 łyżki oliwy(...)Przyprawiamy pieprzem, solą, papryką słodką i chili. Paprykę myjemy, osuszamy, wycinamy gniazda nasienne, kroimy i wrzucamy do garnka. Smażymy wszystko razem do momentu aż kurczak nie będzie surowy. Następnie wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę pieczarki. Gdy pieczarki się lekko podsmażą wrzucamy pomidory z puszki i sok pomidorowy. Dusimy około 5 min. Następnie zalewamy wszystko wrzątkiem w ilości
Kuchnia MagdaLenypodać z makaronem, ryżem, ziemniakami puree lub pieczywem. Kurczak po myśliwsku sprawdzi się jako niezbyt pracochłonny obiad, ale równie dobrze można go zaserwować na wystawną kolację. Kurczak po myśliwsku z pieczarkami i pomidorami to także idealne rozwiązanie dla użytkowników wolnowarów i miłośników sloow food. Duszony w niskiej temperaturze smakuje rewelacyjnie. Przygotowany z dodatkiem wytrawnego czerwonego lub białego wina kurczak(...)można je później wykorzystać np. do przygotowania rosołu). Kawałki kurczaka oprószamy mąką i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Zdejmujemy kurczaka z patelni. Na tym samym tłuszczu smażymy cebulę do czasu, aż będzie szklista. Dodajemy pieczarki i posiekany drobno czosnek i smażymy około 10-15 minut,. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory, paseczki papryki, koncentrat pomidorowy, wino
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataMakaron penne z pesto pietruszkowym to bardzo proste i szybkie danie. Ponadto pietruszka posiada wiele właściwości odżywczych i powinna często być wykorzystywana w kuchni. Działa moczopędnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cukrem lub śmietaną a czasem przygotowuję do nich różne farsze, by stanowiły cały obiad. Składniki: 1 kg ziemniaków 2jajka 3łyżki mąki sól,pieprz farsz: podwójna pierś z kurczaka 30 dag pieczarek 1 cebula sól,pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie przecier pomidorowy świeża bazylia natka pietruszki lub szczypiorek Wykonanie: *Ziemniaki ścieramy na tarce, dodajemy jajko, mąkę, sól,pieprz, smażymy placki(...)całą patelnię. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. *Kurczaka kroimy w paseczki, oprószamy solą, pieprzem oraz słodką papryką. Smażymy.Osączamy * Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Obsmażamy na patelni. Kiedy się zrumieni cebulka dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy posiekana bazylią, ziołami prowansalskimi, słodka papryką. Podsmażamy razem ok 5 minut, dodajemy kurczaka. Na połowę placka wykładamy farsz, składamy placek, wierzch posypujemy posiekaną
Z Majeczką w kuchnidodatkowo go wzmacniają! My uwielbiamy! Idealnie sprawdzi się również do słoików, kiedy to nie mamy czasu na gotowanie. 2 cebule 1 marchew 1 czerwona papryka 200 g pieczarek 1 filet z kurczaka (250 g) Przyprawa do mięsa 1 łyżka mąki pszennej 250 g kiełbasy drobiowej 2 ząbki czosnku 1 1,5 szklanki wody 250 g przecieru pomidorowego Przyprawy: Sól Pieprz(...)pieczarki kroimy w półplasterki. Drobiową kiełbasę kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej. Wsypujemy cebulę, marchew i paprykę. Gdy warzywa delikatnie zmiękną dodajemy filet z kurczaka. Czekamy aż wszystko się przesmaży. Następnie dokładamy pieczarki i kiełbasę. Wszystko dusimy przez kilka minut. Całość podlewamy wodą oraz przecierem pomidorowym. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym słodką czerwoną papryką, oregano oraz przeciśniętym przez praskę
VioletoweKucharzeniepapryczka chili 1 łyżeczka suszonej trawy cytrynowej 2 - 3 łyżki sosu rybnego sól do smaku makaron chow mein Wykonanie: Szalotki kroimy w cienkie piórka, kurczaka kroimy w paski, papryczkę chili drobno siekamy, pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy piersi z kurczaka i podsmażamy. Kurczaka zdejmujemy łyżką cedzakową, a na patelnię wrzucamy chili(...)szalotki, przesmażamy i dodajemy pieczarki. Smażymy 3 - 4 minuty. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy kurczaka i podsmażone warzywa. Dorzucamy zielony groszek, wlewamy mleko kokosowe i dodajemy przyprawy. Doprowadzamy do zagotowania, zmniejszamy ogień i gotujemy około 10 minut. Gdy groszek jest już miękki zdejmujemy garnek z kuchenki, a do zupy wrzucamy makaron
Kulinarne przygody Gatityusmażyłam z papryką słodką, do tego kukurydza, pieczarki marynowane, jajka, ser żółty i kiełki brokuła. Sałatka wyszła pyszna, polecam. Miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: 2 filety z kurczaka 1 duży słoik pieczarek marynowanych 5 jajek 20 dkg sera żółtego 1 puszka kukurydzy 1 opakowanie kiełków u mnie z brokuła 1 łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz 2 łyżki majonezu 2 łyżki(...)jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 1. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem i kroimy w kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, w trakcie smażenia dodajemy słodką paprykę, sól i pieprz. Po usmażeniu studzimy. 2. Pieczarki kroimy na ćwiartki, jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu obieramy i kroimy w większą kostkę. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki przekładamy do większej miski, dodajemy majonez
kruche babeczkiattachment_8448" align="aligncenter" width="1024"] Szynka z warzywami pieczona w rękawie[/caption] Zobacz inne przepisy na mięso pieczone z warzywami: Kurczak Zapiekany Z Warzywami Schab Zapiekany Z Pieczarkami I Cebulą Kurczak Pieczony Z Warzywami Schab Zapiekany Z Warzywami W Sosie Śmietanowo-Musztardowym Kurczak Po Hiszpańsku Artykuł Szynka z warzywami pieczona w rękawie pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnefasolą czerwoną, camembertem i orzeszkami ziemnymi, podana na rukoli potrawka z kurczaka zaprawiona kremówką, z marchewką i groszkiem; kasza jęczmienna kurczak w sosie dyniowo-śmietanowym z pieczarkami; kasza jęczmienna (Kurczaka w ten sposób robiłam już kilka razy i nadal go uwielbiam, w ogóle sosy z dodatkiem pure dyniowym
More food, love and dreamsSkrzydełka duszone z pieczarkami i cebulką to delikatne, bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam :) Składniki - 9 skrzydełek z kurczaka - 25 dkg. pieczarek - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - sól, domowa wegeta , papryka mielona, majeranek Wykonanie Cebule kroję w półplasterki, czosnek siekam, podsmażam na szerokiej i głębokiej patelni, do cebuli i czosnku dodaję oczyszczone i pokrojone w grube plastry(...)ćwiartki ) pieczarki. Następnie do zawartości patelni dodaję oczyszczone i pozbawione lotek skrzydełka z kurczaka. Posypuję je domową wegetą, papryka i majerankiem. Zalewam gorącą, przegotowaną wodą mniej więcej do połowy skrzydełek i całość duszę na wolnym ogniu do miękkości mięsa. ( ok.30-40 minut ) Podaję z kaszą, ryżem lub ziemniakami i oczywiście z ulubiona surówką. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogród