udka i skrzydełka z kurczaka 200 g pieczarek 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 marchewka garść posiekanego pora pół szkl wina białego wytrawnego sól szczypta kurkumy szczypta kolendry szczypta lubczyku szczypta pieprzu szczypta imbiru tłuszcz do smażenia W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić poporcjowanego i umytego kurczaka. Przysmażyć ze wszystkich stron, podlać winem, dodać posiekane warzywa, pieczarki
Gotowanie jest łatwedzień do pracy lub na kolację. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 500 g fileta z kurczaka ½ puszki kukurydzy 1 mały słoiczek selera 1 mały słoiczek pieczarek marynowanych 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka lub przyprawy gyros sól, pieprz (do smaku) Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą(...)potrzeby doprawić solą oraz pieprzem. Krok po kroku: 1. Podsmażyć kawałki mięsa 2. Wymieszać mięso z pieczarkami, kukurydzą i selerem 3. Dodać majonez i doprawić Pobierz wersję do druku: Pobierz Szybka sałatka z kurczakiem Artykuł Szybka sałatka z kurczakiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.pltrzymać w lodówce tak ,,na wszelki wypadek" Prosto, szybko i pysznie - idealnie PASZTECIKI Z TYMIANKOWYM KURCZAKIEM łatwe 40 minut (z pieczeniem) Składniki opakowanie ciasta francuskiego pojedyncza pierś z kurczaka 3-4 pieczarki szczypta soli i pieprzu szczypta tymianku Do dzieła!!! Pierś kroimy w drobną kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek wrzucamy pieczarki - gdy grzyby
sierotka maRysia w kuchnibardzo prosta i szybka w przygotowaniu, ale co najważniejsze, jest mega smaczna i bardzo ładnie podana! Zapraszam do wypróbowania pysznej sałatki ,,Słonecznik"! Składniki: 200 g ugotowanej piersi z kurczaka 200 g pieczarek 2 cebulki 100 g sera 2 średnie ziemniaki 3 jaja 50 g czarnych oliwek Majonez Chipsy ,,Pringles" Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i na nim smażymy(...)Zaczyna układanie warstw na talerzu (Uwaga! Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej). Każdą warstwę smarujemy 1-2 łyżeczkami majonezu. Układamy kolejno: starte ziemniaki, usmażone pieczarki z cebulką, ugotowaną i pokrojoną pierś z kurczaka,, starte na tarce o grubych oczkach białka jaj, starty ser, pokruszone żółtka. Górę sałatki dekorujemy klatką z majonezu i ćwiartkami oliwek. Na bokach sałatki układamy chipsy
Kuchnia Łukaszanatką pietruszki Sałatka z kaszy jęczmiennej z rukolą pomidorami i mozzarellą Sałatka Cezar z kurczakiem Podpłomyk z kurczakiem i parmezanem Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Shake waniliowo - kawowy Tiramisu kokosowe Proziaki Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Ricotta z dymką
Moja smaczna kuchniaSavarinki" chicken with tamarind sauce Składniki na "savarinki" 40 dag piersi z kurczaka 20 dag pieczarki 1 por 1 jajko 1 żółtko 1 łyżka majonez 1 łyżka śmietana 18% 1.5 łyżeczki przyprawa do dań Kucharek pieprz papryka słodka gałka muszkatołowa chilli sól olej do smażenia masło Sos z tamaryndu z jabłkami do mięs 2 łyżki pasty z tamaryndu(...)łyżeczki kuminu 1 łyżka wody 2 jabłka 1 łyżeczka soku z cytryny "Savarinki" - wykonanie Zagotować wodę, dodać przyprawę do dań Kucharek, włożyć piersi z kurczaka, gotować 5 minut, wyjąć, ostudzić, pokroić na kawałki. Pieczarki pokroić w ćwiartki, por w pierścionki. Pokrojone pieczarki przesmażyć na maśle z dodatkiem oleju, przyprawić solą i pieprzem, dodać pokrojony por i smażyć jeszcze około
Kulinarny karnet ChristopheraPotrzebujemy: 2 pojedyncze filety z kurczaka 500 g pieczarek (pokrojonych w plasterki) 1 duża czerwona papryka (pokrojona w drobną kostkę) 1 duża czerwona cebula (posiekana) 1 ząbek czosnku 1,5 l wody 1 łyżka mąki (opcjonalnie) 2 łyżki śmietany do zup i sosów 1 łyżka oleju 1 łyżka masła chili - pieprz cayenne pieprz ziołowy sól posiekana natka pietruszki do dekoracji(...)oraz cebulę smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju do zrumienienia. Przekładamy do garnka. Na tej samej patelni rozpuszczamy masło i smażymy pieczarki, paprykę oraz przeciśnięty przez prasę czosnek do miękkości. Warzywa przekładamy do garnka z kurczakiem, zalewamy wodą i zagotowujemy. Następnie dodajemy śmietanę. Jeżeli nie posiadamy śmietany do zup i sosów, zwykłą śmietanę przed dodaniem należy zahartować! Doprawiamy
Kolejny blog o gotowaniuszaszłyki: 2 ćwiartki kurczaka bez skóry i kości mała cukinia 1 mała cebula czerwona papryka 4 pieczarki 6 patyczków do szaszłyków Przygotowanie szaszłyków z kurczaka z warzywami: Mieszamy wszystkie składniki marynaty. Pieczarki myjemy i osuszamy. Cukinię kroimy w grube plastry. Kurczaka i paprykę kroimy w kawałki o boku ok. 3-4 cm, cebulę kroimy w ósemki. Warzywa i kawałki kurczaka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięRyż naturalny jest produktem bezglutenowym. Ryż ten gotuje sie nieco dłużej niż zwykły ale jest on bardziej sycący. składniki: 1 woreczek ryżu naturalnego RISANA 400 g piersi z kurczaka 200 g pieczarek 1 papryka 2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka papryki słodkiej Kamis 1 cebula 3 łyżki śmietany 18 olej do smażenia Piers kurczaka pokroić w kostkę. Słodką paprykę wymieszać(...)opruszyć pokrojone mięso, wymieszać i odstawić. Brązowy ryż ugotować, wsypać do miski aby odparował. Pieczarki, paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju z dodatkiem pozostałego oregano. Warzywa przełożyć na talerz aby odparowały a potem dodać do ryżu. Pierś kurczaka usmażyć na oleju, przełożyć na talerz aby odparowała. Potem wszystko dokładnie wymieszać. Dodać śmietanę i jeszcze
Monia miesza i gotujelekkim wydaniu. Super pomysł na mięso w wiosennym wydaniu. Jako, że podczas gotowania powstaje wspaniały aromatyczny sos to proponuję podawać tą potrawę najlepiej z ryżem. Składniki: 10 pałek kurczaka 35 dag pieczarek 1 duża zielona papryka 1 cebula 4 łyżki posiekanego koperku 3 szklanki bulionu pół szklanki śmietany kremówki 2 łyżki mąki sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania : Pałki(...)kurczaka solimy i pieprzymy z każdej strony. Smażymy na patelni do czasu aż mięso się ładnie zarumieni. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szklimy na tłuszczu. Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry. Paprykę kroimy w kostkę. Do garnka wkładamy mięso i warzywa. Zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut. Dodajemy koperek i mąkę rozprowadzoną w śmietanie. Solimy i pieprzymy
Pobite gary BarbarySałatka Leśna polana lub jak kto woli sałatka Grzybowa polana to świetna propozycja na danie, które na pewno zrobi wrażenie na gościach :) Jednym z jej głównych
Kulinarne Przebojepięknie! szkoda, że trzeba chodzić do pracy;p Pomysł na zapiekane pieczarki podsunęła mi koleżanka, przepis zmodyfikowałam na lżejszą wersję ;) Składniki (około 5 pieczarek): około 5 dużych pieczarek 1 pierś z kurczaka + marynata (łyżka koncentratu pomidorowego + sól morska + pieprz + papryka czerwona + zioła prowansalskie) około 4 pomidorów z puszki około 0,5 szklanki kukurydzy około 5 cienkich plastrów sera feta(...)najniższej zawartości tłuszczu) panierka: jajko + przemielone (ale nie całkowicie) płatki owsiane Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy na drobne kawałki, a następnie obtaczamy w marynacie i wstawiamy na około godzinę do lodówki pieczarki obieramy, myjemy, wycinamy nóżki, a następnie wydrążamy (najlepiej przy pomocy łyżeczki) tzw. blaszki (zostawiamy je do farszu) kurczaka wrzucamy na rozgrzaną teflonową patelnię i smażymy, aż się ładnie wypiecze
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćZobacz inne przepisy na kotlety z kurczaka: Siekane Kotlety Z Kurczakiem I Papryką Serowe Kotlety Z Kurczaka Z Surówką Z Białej Rzodkwi Kurczak Zapiekany Z Majonezem I Pieczarkami Zapiekana Pierś Z Kurczaka Z Serem I Pomidorami Pierś Z Kurczaka W Cieście Cukiniowym Pierś Z Kurczaka Pod Pierzynką Artykuł Siekane kotlety z kurczaka a la pizza pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnekażdym kęsie czuć nuty wina! 1 duży kurczak (około 1,5 kg) Przyprawa do mięsa 6 ząbków czosnku Liść lubczyku 100 g pieczarek 0,5 szklanki słodkiego czerwonego wina 3 łyżki miodu Kurczaka dokładnie nacieramy przyprawą do mięsa, liściem lubczyku i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Kurczaka odstawiamy(...)lodówki na cała noc. Po tym czasie mięso przekładamy do rękawa. Na wierch mięsa wylewamy miód, na dno podlewamy czerwone wino. Obok mięsa układamy przekrojone na połówki pieczarki. Rękaw szczelnie zamykamy. Kurczaka pieczemy w 190*C przez 1 godzinę 40 minut
VioletoweKucharzenieSkładniki: 6 dużych pieczarek, 260g piersi z kurczaka, 1 cebula, 1 świeża czerwona papryka, 60g kuskusu, garść posiekanej natki pietruszki, 140g startego sera żółtego, pieprz czarny i ziołowy, sól, zioła do drobiu, czerwona słodka papryka, olej. Przygotowanie: Cebulę i piersi z kurczaka pokroić w kostkę. Z pieczarek odciąć stópkę, którą należy pokroić w kostkę i wydrążyć łyżeczką środek. Środek pieczarek
W kuchni u Monikijest dobrym rozwiązaniem, gdy musimy zrobić coś z niczego. Połączenie brokułu i kurczaka daje nam pyszną i aromatyczną potrawę na codzienny obiad. Składniki - 4 udka z kurczaka - 1 brokuł - 20 dag pieczarek - 0,5 l bulionu drobiowego - szklanka śmietany 18% - 2 łyżki mąki - olej - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz
Świat SmakuDelikatne, aromatyczne i kruche filety z piersi kurczaka...Mięso w całości przenikło smakiem i zapachem zup. 2 podwójne filety z piersi kurczaka 2 marchewki Ok. 10 dużych pieczarek 1 czerwonej papryki Przyprawa do kurczaka 1 opakowanie zupy cebulowej 1 opakowanie zupy borowikowej 50 ml śmietany 12% 200 ml wody Filet z piersi kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy poziomo(...)cieńsze plastry. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Warzywa myjemy. Marchew ścieramy na tarce o średnich oczkach, paprykę kroimy w kostkę a pieczarki w plastry. Wszystko mieszamy. Filety obsmażamy na rozgrzanej patelni. W naczyniu żaroodpornym układamy 1 porcję warzyw, obsmażone filety z kurczaka i przykrywamy resztą warzyw. Zupy mieszamy z 50 ml śmietany i 200 ml wody. Zalewamy kurczaka. Pieczemy
VioletoweKucharzenieSkładniki 4 porcje: 200 g czarnego ryżu, 4 podudzia z kurczaka, 200 g średnich pieczarek, 3 garście świeżego szpinaku, 2 średnie białe cebule, 2 ząbki czosnku, ½ łyżeczki białego pieprzu, szczypta czarnego pieprzu, szczypta cytrynowego pieprzu, sól do smaku, olej rzepakowy do smażenia. Przygotowanie: Umyte i osuszone mięso nacieramy solą i posypujemy 3 składnikami pieprzu. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju(...)czosnkiem i dodajemy pieczarki. Kiedy pieczarki będą już wysmażone (maja być chrupiące) dodajemy liście szpinaku, doprawiamy solą ,pieprzem i całość podgrzewamy ok. 1 min., delikatnie mieszając. Pieczarki ze szpinakiem podajemy z kurczakiem i czarnym ryżem. Smacznego
Moniki Smakołyki