Boczniaki myjemy i również kroimy. Pomidora sparzamy i kroimy w kostkę. 2. Cebulkę oraz czosnek drobno kroimy. Podsmażamy w garnku na oleju. Dodajemy miąższ bakłażana, paprykę, cukinię, boczniaki oraz pomidora. Dusimy 10 minut. Kurczaka kroimy w mniejsze kawałki. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy mięso oraz ser i dusimy kolejne 10 minut. Dodajemy przyprawy i mieszamy. 3. Gotowym farszem nadziewamy bakłażany
Życie ze smakiemPodajemy z ulubioną sałatką. Danie jest bardzo smaczne a ser nadaje wyrazistego smaku. SKŁADNIKI : 1 podwójna pierś z kurczaka 2 jajka mąką do obtoczenia kotletów sól, papryka do smaku olej do smażenia DODATKOWO: 1 pomidor kilka plastrów ananasa 100 g sera z pleśnią dowolna sałatka PRZYGOTOWANIE : Każdą z piersi przecinamy na pół
Kulinarne Fantazje Mariolijest na praaawde pysznie, ultra proste danie! (Wiem, że bułka na fasolce to przegięcie, ale jak się oprzeć? :D) SKŁADNIKI Podwójna pierś z kurczaka 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki estragonu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu Odrobina oliwy czy oleju do posmarowania naczynia żaroodpornego Piersi kroimy na mniejsze części Jogurt
Mamuśka wraca do formyKolorowy obiad z piekarnika , przy którym nie ma dużo pracy. Dobrze doprawione mięso, warzywa i ziemniaki upieczone razem. Z pewnością ta potrawa wystarczy dla 2 bardzo
Smaczna Pyzasię lubi - to się lubi co się ma ;-) Propozycja obiadowa dziś - szybka i smaczna i co najważniejsze, robi się prawie sama. Składniki; 5 udek z kurczaka 1/3 szklanki oliwy z oliwek 1 łyżka papryki słodkiej odrobina papryki ostrej 4 ząbki czosnku (posiekany w plasterki) 2 łyżki suszonego oregano łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu Przygotowanie; Wszystkie składniki marynaty
Radość kipiąca uśmiechem.pieczywem, lecz dzisiaj zrobiłam z kaszą gryczaną czyli ulubioną wersje mojego męża 😊 Oczywiście dla mojego mężczyzny, który jest zagorzałym mięsożercą musiałam zrobić z dodatkiem piersi kurczaka 😊 Składniki: cebula 1 szt, pieczarki 350 g, papryka zielona pół szt, papryka żółta lub pomarańczowa pół szt, papryka czerwona 1 szt, cukinia 2 szt, bakłażan 1 szt, czosnek 2 ząbki, pomidory z puszki
kulinarne odsłony patiKlasyk kuchni polskiej i europejskiej :).Kurczak musi być soczysty w środku( nie surowy :) ), mieć złocistą i chrupiącą skórkę,taki jest najlepszy. 2 udka kurczaka 2 łyżki mąki 3 łyżki tłuszczu 1 łyżeczka mielonej papryki Sól i pieprz ********************************** Udka umyć,osuszyć, oprószyć solą,pieprzem, mąką.Na patelni rozgrzać tłuszcz,po czym obsmażyć z obu stron na złoty kolor udka.Zmniejszy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPolecamy :) Składniki 1 kg skrzydełek kurczaka 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka granulowanej cebuli 2 łyżki soli czosnkowej 50 ml octu z białego wina 250 ml ketchupu 60 ml sosu sojowego 600 g ananasów z puszki 50 g cukru trzcinowego Przygotowanie Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. Skrzydełka umyłem, osuszyłem. Ułożyłem
R'n'G KitchenSkładniki: 1 woreczek ryżu ( 125g ), 1 większa pierś z kurczaka ( 320g ), 1/2 puszki kukurydzy, 1 świeża czerwona papryka, sól, pieprz, curry, 1 łyżka oleju, majonez. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u MonikiDania z drobiu często goszczą na naszym stole. Dla odmiany przygotowaliśmy przepyszną, aromatyczną marynatę. Składniki 4 średniej wielkości ćwiartki z kurczaka 100 ml oliwy z oliwek 1/2 czerwonej papryki 1 ząbek czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki chili w proszku 1 łyżka brązowego cukru sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso
R'n'G KitchenSkładniki: - 30 dkg młodych ziemniaków - 4 młode marchewki - 30 dkg fasolki szparagowej - duża młoda cebula - 5 ząbków czosnku - 2 małe cukinie - 40 dkg filetu z kurczaka/ indyka - 1/2 pęczka natki pietruszki - sól, pieprz, papryka słodka Obcinam końcówki od fasolki, przekrajam ją na pół i gotuję al'dente w osolonej wodzie. Marchewki obieram, kroję w plasterki, rzucam na rozgrzany olej
Cook&Loveprzelocie pomiędzy zajęciami z kawałkiem pysznego chrupkiego pieczywa i dodatkiem np. ostrych ogórków meksykańskich. W ofercie Drosedu znajdziecie jeszcze m.in. bardziej neutralny smakowo pasztet z kurczaka zagrodowego , do którego pasuje jako dodatek marynowana papryka lub kiszone zielone pomidory. Post Jak przyrządzić pasztet belgijski? pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!SKŁADNIKI : dla 4 osób 4 Udka z Kurczaka 1 Cebula Przyprawa-pieprz,sól,wegeta,papryka czerwona Sos sojowy ciemny 1łyżka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Udka dokładnie myję. Skórę ściągnąć do połowy. Nacieram mięso przyprawami. Polewam sosem sojowym ciemnym. Nacieram mięso ale i skórę. Cebulę obieram i kroję w plastry. Cebulę kroję w plastry. Kładę na mięso
Gotowanie Patkiziemniakami. Tym razem coś dla zwolenników majeranku i czosnku. Ten duet często gości w mojej kuchni. Składniki (na 2 porcje): 4 pałki z kurczaka 5 - 6 łyżek oliwy 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej pół płaskiej łyżeczki papryki ostrej 1 czubata łyżeczka majeranku (u mnie Skworcu ) pół płaskiej łyżeczki pieprzu pół płaskiej łyżeczki soli 3 ząbki czosnku, przeciśnięte
Smak mojego domuchwilę. Możemy go skonsumować z ulubionymi dodatkami - ryżem, makaronem, plackami ziemniaczanymi - lub - po prostu z chlebkiem. Także do dzieła! Składniki 500 g polędwiczek z kurczaka 250 g pieczarek 2 cebule 1 czerwona papryka 3 kromki chleba razowego sól pieprz vegeta czosnek granulowany majeranek papryka słodka olej Przygotowanie: Polędwiczki kroimy w kostkę. Rozgrzewamy odrobinę oleju na patelni i przesmażamy mięso
Taste Therapy