Składniki: udka kurczaka całe 4 sztuki/duże, jogurt naturalny 400 ml, papryka ostra mielona 2 łyżeczki, pieprz ziołowy 2 łyżeczki, czosnek granulowany 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, tymianek 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka jogurt wlać do naczynia żaroodpornego, wsypać wszystkie przyprawy oprócz przyprawy w płynie i wymieszać umyte udka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki, 6 sztuk: 1 pierś z kurczaka 5 plasterków żółtego sera 1/2 kolby kukurydzy lub 6 łyżek kukurydzy z puszki 1/2 pomidora 1/4 czerwonej papryki 1/2 czerownej lub białej cebuli 1/2 sałaty lodowej ulubione sosy (u mnie sos czosnkowy i słodko-wkaśny) 6 placków tortilli Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić na cieńkie platerki, przyprawić solą
cooklifewarzywne można dowolnie modyfikować w zależności od upodobań. Składniki na 2 porcje: 150 g ryżu 2 jajka łyżeczka kurkumy 2 cebulki dymki pierś z kurczaka - opcjonalnie sos sojowy olej sezamowy dodatki warzywne np. czerwona papryka, zielony groszek, por, pędy bambusa, marchewka, pieczarki
wyzwania kuchennejako dodatek do dań mięsnych i wegetariańskich. Kasza gryczana zawiera spore ilości białka, minerałów oraz witaminy z grupy B. Składniki: 4-6 filetów z kurczaka, 2 białe cebule, 1 cytryna, 4 ząbki czosnku, 1 papryka chili, świeży rozmaryn, 100 ml bulionu warzywnego, ½ łyżeczki pieprzu cytrynowego, 50 ml oleju rzepakowego, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, kasza gryczana
Moniki Smakołykiobiadowe. Składniki: ok 10 naleśników 0,5 kg pieczarek 2 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki śmietany 20dag żółtego sera 2 piersi z kurczaka 1 duża cebula przyprawy do smaku (sól, pieprz, papryka ostra, bazylia, zioła prowansalskie) natka pietruszki (u mnie mrożona) ok 3 łyżek Przygotowanie: Usmażyć naleśniki. Ja składniki na naleśniki zawsze dodaję "na oko" i odstawiam
ChilliJemySkładniki: udka kurczaka 2 sztuki duże, woda do gotowania 1 litr, masło klarowane 2 łyżki, sól czosnkowa 1 łyżka, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżeczka sos szpinakowy: masło klarowane 2 łyżki, cebula 1 sztuka mała, ząbki czosnku 4 sztuki, cukier 1 łyżeczka, szpinak mrożony 1 opakowanie, kostka rosołowa 1 sztuka, śmietana 12% 200 gram, mąka pszenna(...)łyżki Duże udka kurczaka podgotować w wodzie z 30 minut ( wodę wykorzystać do zupy )wyjąć z wody i osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć solą czosnkową, pieprzem mielonym, papryką słodką i smażyć na rumiano z każdej strony na maśle klarowanym. W garnku na maśle klarowanym zeszklić pokrojoną cebulę i ząbki czosnku z cukrem, dodać odmrożony szpinak ( mam swój mrożony w liściach cały
W Mojej Kuchni Lubiępierś z kurczaka 1 duży brokuł 0,5 kg pieczarek 200 g drobnego makaronu 50 g masła majonez sól, pieprz, pieprz ziołowy, słodka papryka Brokuły podzielić na różyczki i ugotować na parze, ostudzić. Piersi z kurczaka pokroić w drobną kosteczkę, doprawić do smaku przyprawami i podsmażyć na maśle, tylko do utraty surowości. Podsmażone mięso przełożyć do ostudzonych brokułów. Peczarki pokroić
Pieguskowa Kuchniaśrodku? To już Wasza inwencja twórcza :) Wrzućcie to co lubicie, zwińcie, pokrójcie i konsumujcie. SKŁADNIKI: 3-4 płaty tortilli 1 duża pierś z kurczaka 1 świeży ogórek (najlepszy z przydomowego ogródka) 1 pomidor 1/2 strąka papryki białej sałata przyprawa do gyrosa sól pieprz 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu olej A jak to zrobić: Pierś z kurczaka umyć, osuszyć
Kuchnia w opałachSmaki typowo polskie (miód, czosnek) połączyłam z moją ulubioną kozieradką. Składniki (na 2 porcje): 4 pałki (podudzia) kurczaka łyżka miodu skrystalizowanego (1,5 płynnego) 3 ząbki czosnku pół łyżeczki kozieradki szczypta mielonej kolendry pół łyżeczki chili w proszku pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku sól Pałki pogotować w wodzie ok. 15minut od zagotowania na małym ogniu. Wodę można potem zużyć
Weekendy w domu i ogrodzieserek topiony śmietankowy – 100 g * serek topiony ze szczypiorkiem – 100 g * śmietana 18% słodka – 150 ml * sól, pieprz, papryka – do smaku * świeży szczypiorek * olej do smażenia DODATKOWO: * makaron SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Fileta z kurczaka oczyszczamy, delikatnie rozbijamy, umieszczamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika. W tym czasie na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju
Ostra na Słodkomasła 2 żółtka szczypta soli 2 łyżki zimnej wody Na nadzienie 1 podwójna pierś z kurczaka 3 jajka 1 brokuł 1 duża kwaśna śmietana 18% 125 g żółtego sera dodatkowo: oliwa przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka WYKONANIE Ciasto: Masło posiekać nożem. Mąkę wsypać do miski lub na stolnicę. Dodać żółtka, szczyptę soli, posiekane masło i zimną wodę(...)umyć i obrać w różyczki. Gotować w lekko osolonej, wrzącej wodzie około 3 minuty (ja ugotowałam brokuła na parze). Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do głębokiego talerza. Całość polać oliwą i przyprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Dobrze wymieszać i przełożyć na rozgrzaną patelnię. Smażyć do momentu aż mięso nie będzie surowe. Do miseczki wbić
Passions hobbies lifeczosnku, mięso: 2 piersi kurczaka, 2-3 łyżeczki przyprawy do gyrosa. Przygotowanie: Piersi kurczaka dokładnie myjemy, kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa i smażymy na rozgrzanym oleju. Warzywa dokładnie myjemy i kroimy w kostkę: ogórka, pomidora oraz paprykę. Warzywa z puszki odsączamy. Kapustę pekińską myjemy i drobno kroimy. Mieszamy wszystkie warzywa ze sobą. Placki
Aga w kuchnimoim, polskim wykonaniu zaskakuje nie tylko wyrazistym smakiem, ale również propozycją podania w postaci zapiekanki. Składniki: 700g fileta z kurczaka przyprawa do gyrosa 200g dzikiego ryżu 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 200g konserwowych ogórków 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy konserwowej 250g żółtego sera oliwa majonez ketchup pikantny natka z pietruszki Wykonanie: 1. Fileta umyć, pokroić w kostkę, oprószyć(...)gyrosa i odstawić na około 30 minut. 2. Na oliwie zeszklić drobno posiekaną cebulę z czosnkiem, dodać kawałki fileta z kurczaka i całość usmażyć. 3. Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 4. Ogórki pokroić w talarki, a paprykę w paseczki. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 5. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami
Szalona Kuchnia EwelinyJest bardzo syta i wyraźna w smaku, więc idealna na przyjęcia. Składniki: szklanka makaronu kokardki puszka fasoli puszka kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki cebula 150 g pieczarek ząbek czosnku filet z kurczaka szczypiorek 2 łyżki majonezu sól pieprz chilli 2 łyżki oleju Makaron ugotować w osolonym wrzątku i odcedzić. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju a następnie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia