jedli, ale byłam mile zaskoczona, ponieważ jedli z apetytem. Składniki: papier ryżowy 1 pojedyncza pierś z kurczaka po 2 łyżki mrożonego groszku zielonego, kukurydzy i marchewki 2 łyżki kiełek fasoli mung sól pieprz pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku
Amatorka kuchennawiększej ilości warto do jednej z porcji dodać ten dodatkowy składnik. Urozmaica i podbija smak, zapobiega nudzie i urozmaica pozornie nudny pasztet. ;-) 1 cały kurczak 4 udka 300g wątróbki drobiowej 4 duże marchewki 2 pietruszki 2 duże cebule 2 bułki kajzerki 2 jajka L olej 6 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka
Szefowa kuchnispore kawałki, bo tak lubię, ale można r ównież posie kać je dro bniutko. Pasztet przejdzie wtedy ich smakiem i aromatem w całości. 1 cały kurczak 4 udka 300g wątróbki drobiowej 4 duże marchewki 2 pietruszki 2 duże cebule 2 bułki kajzerki 2 jajka L olej 6 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka
Szefowa kuchniskładniki:600 g piersi z kurczaka100 g fety2 łyżki majeranku1 jajko700 g marchewki100 g margaryny2 łyżki mąki pszennejdo panierowania bułka tarta i/lub sezamolej rzepakowy do smażeniakuskusPierś
Monia miesza i gotujefont:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 400g pieczarek w zalewie solnej 2 marchewki Kawałek selera 1 mała czerwona papryka Kawałek białej części pora 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki musztardy Przyprawa curry w proszku 2-3 łyżeczki, kostka bulionowa(...)tarce na dużych oczkach, por pokroić w półplasterki i przesmażyć na maśle. Przełożyć do wyższego garnka, dorzucić wcześniej odsączone z zalewy i lekko podduszone na maśle pieczarki. Filet z kurczaka pokroić w paski, który również krótko podsmażyć tylko do ścięcia się białka i również dołożyć do garnka z warzywami. Przyprawić i podlać bulionem do wysokości mięsa, nie więcej. Do całości
W garach u Gosipierwszej próbie zdziwienie :) 28 brokuł + seler + marchewka Seler i marchewka na plus. 29 makaron penne + seler + marchewka Makaron nie podszedł za bardzo, reszta mniamuśna. 30 marchewka + pietruszka + seler Wszystko przepyszne :) 31 ziemniak + kurczak + ogórek Ogórek absolutnym hitem jest! Ale i kurczaczek spoko. Natomiast ziemniakiem nadal gardzi :) Jak widać na początku królowały warzywa, owoce pojawiły się dopiero w następnym miesiącu razem(...)garnka, metalowego sitka i pokrywki, później dokupiłam garnek do gotowania na parze, ale nie jest on jakoś wyjątkowo konieczny, przy czym bardzo ułatwia życie. Warzywa gotują się bardzo różnie, marchewka, seler i pietruszka potrzebują ok. 25-30 minut, żeby się ugotować do miękkości (przypominam, dla niemowlaka pierwsze warzywa powinny dać się rozgnieść językiem o podniebienie), brokułowi i kalafiorowi wystarczy tylko
Przepysznik - BLW i nie tylkokurczaka 3 marchwie 2 pietruszki 3 litry bulionu warzywnego 1 czerstwa bułka sól,pieprz 2 garście suszonej żurawiny Wykonanie: Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki, wkładamy też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok godziny. Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po odstudzeniu obieramy. Bułkę moczymy w rosole,odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso, bułkę
Z Majeczką w kuchniprawdz iwki w pasztecie będą twarde, ale wymoczenie ich w gorącej wodzie w zupełności wystarczyło. (składniki na 4 pasztety - takie jak na zdjęciu) 1 cały kurczak 4 udka 300g wątróbki drobiowej 4 duże marchewki 2 pietruszki 2 duże cebule 2 bułki kajzerki 2 jajka L olej 6 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka
Szefowa kuchniSmaczna galareta zamknięta w słoikach może służyć jako wędlina do chleba Składniki • Kurczak ok 1,5 kg • 2 ząbki czosnku • 2 marchewki • 1 pietruszka • 1 cebula • kawałek selera • 1 liść selera i lubczyku • 1/2 puszki groszku • 1,5 paczki żelatyny • sól • pieprz Sposób przygotowania 1. • Kurczak podzielić na ćwiartki włożyć do dużego garnka • Zalać wodą dodać
W królestwie smaków BeatyZ tego co miałam w lodówce powstało takie danie,smak przeszedł najśmielsze oczekiwania, pyszne delikatne mięsko i wyrazistość warzyw. Pycha. Składniki:60 dag piesi
Z Majeczką w kuchnizdjęcia ale robione na drugi dzień i czerwona kapusta stała się już bezbarwna :) ale zupa smakowała jeszcze lepiej :) Składniki (średni garnek) 1 pojedyncza pierś z kurczaka (opcjonalnie) 2 średnie ziemniaki 1 szklanka marchewki z groszkiem 1 szklanka zielonej fasoli szparagowej 1 szklanka żółtej fasoli szparagowej 5 różyczek kalafiora 5 różyczek brokuła 1/4 średniej główki czerwonej kapusty 1 cebula 1 ząbek(...)garnku rozpuszczamy masło szklimy na nim cebule. Jak cebula zaczyna się szklić dorzucamy chilli i po chwili czosnek i smażymy przez chwile do zrumienienia czosnku wrzucamy pierś z kurczaka czy na jakie tam mamy ochotę mięsko chwile podsmażamy jeśli chcemy, jeśli nie podsmażamy dolewamy wody tak aby przykryło mięso, dorzucamy kostkę rosołową i gotujemy. Jak pojawią się szumowiny dokładnie
Piekielna Kuchnia Patidowolna przyprawa do drobiu)sól, pieprztymianek (u mnie suszony)świeży rozmarynSposób przygotowania:1. Ziemniaki obrać i pokroić w mniejsze kawałki.2. Marchewki obrać, pokroić w plastry.3. Paprykę pokroić w paski.4. Cebulę pokroić w grubsze półtalarki.5. Piersi z kurczaka pokroić w grubą kostkę, posypać słodką papryką, solą i pieprzem.6. Bulion wymieszać ze zmiażdżonymi ząbkami czosnku i olejem.7. Warzywa i mięso
Kuchnia domowa Aninaszym stole. Świetna zarówno dla fanów polskiej kuchni jak i tych, które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem. Polecam. Składniki: 1 udo z kurczaka pęczek włoszczyzny ulubione warzywa świeże lub mrożone (np. groszek, marchewka, kalafior, fasolka, brukselka lub inne) 3-4 ziemniaki 200 ml śmietany 18% sól pieprz ziarenka smaku (Winiary) 2,5 litra zimnej wody Sposób przygotowania: Do zimnej
Wielki apetytsmaku wyszły mniam! ;) Składniki (na około 19 placków): 100g kaszy jęczmiennej lub jaglanej 100-150g wędzonej piersi z kurczaka 3-4 jajka 2-3 łyżki serka wiejskiego (tej gęstej części) garść świeżego szpinaku 0,5 średniej cukinii 1 mała marchewka przyprawy: sól(...)pieprz, ostra papryka, granulowany czosnek JEDNA PORCJA = JEDEN PLACEK Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzamy i studzimy kurczaka kroimy w drobną kostkę szpinak myjemy, suszymy i kroimy na drobniejsze kawałki (pozbywając się łodyżek) marchewkę obieramy i trzemy na tarce o ŚREDNICH oczkach cukinię obieramy i trzemy na tarce o ŚREDNICH oczkach, odciskamy sok mieszamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSkładniki: 2 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru 2 piersi kurczaka 3 suszone papryczek chili ½ szklanki orzechów ziemnych lub nerkowca 1 papryczka chili około 3 łodygi cebulki dymki 1/3 szklanki pędów bambusa (opcjonalnie) ½ marchewki (opcjonalnie) zielona fasolka* (opcjonalnie) Marynata: 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka wina ryżowego lub octu ryżowego ¼ łyżeczki soli(...)orzechy, suche papryczki w całości, świeżą papryczkę chili. Smażymy na średnim ogniu cały czas mieszając.Po około 2 minutach dodajemy czosnek i marchewkę. Kontynuujemy smażenie. Orzechy i papryczki powinny się lekko przypalić. Dodajemy fasolkę, pędy bambusa oraz kurczaka. Smażymy jeszcze około 3 minuty aby smaki się połączymy. Składniki sosu mieszamy dokładnie i dodajemy do mięsa z warzywami. Mieszamy energicznie
Mania Gotowania