Składniki ćwiartka kurczaka z rosołu porcja rosołowa z kaczki 2 marchewki z rosołu pietruszka z rosołu 4 średnie ziemniaki ugotowane płatki kukurydziane sól ,pieprz do smaku jajko szpinak zasmażany na masełku z jajkiem jako dodatek do kotlecików Wykonanie
w mojej kuchnikości mięso. Nie może się obyć bez warzyw i zieleniny. Zupa z kurczakiem i noodle Składniki: na 4 porcje 1,5 l bulionu z kurczaka mięso z połowy kurczaka 2 marchewki 1 duży pasternak 2 dymki 3 cm świeżego imbiru, utartego 1 cytrynowa trawa, bardzo drobno pokrojona 2 chili, u mnie czerwona i żółta garść świeżej kolendry 3 łyżki rybnego(...)tajskiej soi 3 kostki makaronu noodle sól do smaku lub więcej soi czarny pieprz do smaku, opcjonalnie 1 łyżka oliwy Ugotuj bulion z kurczaka. Imbir i cytrynową trawę podsmaż na oliwie. Dodaj pokrojoną w słupki marchewkę i pasternak oraz chili, pokrojoną w krążki. Smaż przez minutę. Przełóż warzywa do garnka z bulionem, dodaj pokrojoną w piórka dymkę i część kolendry
codojedzeniaEaster jelly with chicken. Składniki. 4 szt. udziec z kurczaka 2 liść laurowy 5 szt. ziele angielskie 2 marchewki 20 dag groszek zielony 2 kostki bulion warzywny pieprz biały mielony 8 łyżeczek żelatyny 1 białko do sklarowania jajka przepiórcze Wykonanie. Udziec ugotować w bulionie warzywnym z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Wyjąć i przestudzić. Pokroić na małe(...)ugotowanym kurczaku przecedzić, sklarować białkiem i pozostawić około 1 litr, dodać żelatynę. Dobrze wymieszać. Zielony groszek blanszować 3 minuty, zahartować zimną wodą i dodać do pokrojonego kurczaka. Całość wymieszać. Marchewkę obrać i strugaczką do warzyw ścinać długie wstążki, blanszować 4 minuty we wrzątku i zahartować w zimnej wodzie. Przygotować folię wielkości foremki. W moim przypadku 2 boczne ścianki
Kulinarny karnet ChristopheraSKŁADNIKI: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 3 marchewki 1 kalarepa 1 opakowanie ryżu 1 łyżka przyprawy typu vegeta 1 łyżka mąki sól, pieprz KROK1: Pierś z kurczaka ugotować w wodzie z dodatkiem przyprawy. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu KROK 2: Marchewkę oraz kalarepę umyć, obrać i pokroić w kostkę Pokrojoną marchewkę oraz kalarepę przełożyć do garnka i zalać
smacznieinatematSkładniki: -podwójny filet z piersi kurczaka -3 marchewki -1 puszka groszku -500 ml bulionu warzywnego -pieprz, sól -przyprawa do kurczaka, maggi -liść laurowy, ziele angielskie -garść kopru -200 ml śmietany 18% -1 łyżka masła -4 łyżki mąki -olej do smażenia Wykonanie: Opłukany filet kroimy w kostkę i przyprawiamy. W garnku podgrzewamy bulion do momentu zagotowania. Kawałki kurczaka lekko smażymy
KasiekGotujeporcje): - 1 łyżkę oleju roślinnego - 2 łyżki czerwonej pasty curry - 2 łyżki masła orzechowego - 500 g piersi z kurczaka (pokrojonej w nieduże kawałki) - 400 ml mleczka kokosowego - 1 czerwoną paprykę (pokrojoną w małe kawałki) - 1 niedużą marchewkę (pokrojoną w półksiężyce) - 100 g zielonej fasolki szparagowej (pokrojonej w 2 centymetrowe kawałki) - 1 łyżka tajskiego sosu rybnego - 1 łyżka ciemnego cukru trzcinowego(...)degustacji :) Rozgrzewamy olej w woku i wrzucamy po chwili do niego pastę curry oraz masło orzechowe. Smażymy przez parę minut na wolnym ogniu. Następnie dodajemy pokrojonego w kawałki kurczaka, obtaczamy w powstałej na woku masie i smażymy na złotawy kolor. Wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy warzywa, sos rybny oraz cukier. Doprowadzamy do wrzenia, i na małym ogniu gotujemy około
W mojej holenderskiej kuchnirobimy z własnego działkowego szczawiu. Listki szybko odrastają i cieszą nasze kubki smakowe. Dziś proponuję zupę tradycyjną, a wkrótce zapraszam na chłodnik szczawiowy. Składniki: 1 nieduży korpus z kurczaka 1 marchewka 3 średnie ziemniaki 700 g świeżego szczawiu 5 jajek ugotowanych na twardo sól, pieprz i cukier do smaku 2 ząbki czosnku śmietana kremówka Sposó przygotowania: Korpus kurczaka umyć, włożyć
Gosia gotujezabrać ją gdzieś na wynos to najlepiej przewozić ją w tortownicy a wyłożyć na talerz tuż przed podaniem. Składniki: puszka groszku puszka fasoli 3-4 ziemniaki 2 marchewki pojedyncza pierś kurczaka 4-5 ogórków kiszonych słoik pieczarek marynowanych szczypiorek łyżka przyprawy gyros majonez sól pieprz, ząbek czosnku 2 łyżki oleju Groszek, fasolę i pieczarki odsączyć na durszlaku, każde osobno(...)Ogórki pokroić w kosteczki, szczypiorek posiekać. Tortownicę o średnicy 21 cm wyścielić folią spożywczą. Na dnie ułożyć pieczarki nóżkami w górę. Posypać szczypiorkiem. Na to ułożyć marchewkę i posmarować majonezem. Następnie układać kolejno: kurczaka, ziemniaki, fasolę, majonez, groszek. Owinąć folią i wstawić do lodówki. Przed podaniem zdjąć folię, tortownicę nakryć talerzem i odwrócić do góry dnem. Zdjąć blaszkę i delikatnie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnialodówce zostało mi udko kurczaka, które wcześniej stanowiło bazę do bulionu drobiowego. Postanowiłam je wykorzystać w tej potrawie. Oczywiście można je zastąpić ugotowaną, czy też podsmażoną piersią z kurczaka. Muszę przyznać, że trochę wczoraj walczyłam z aparatem fotograficznym. Najpierw na zdjęciach wychodziły dziwne smugi, a potem siadły baterie. Złośliwość rzeczy martwych. Zatem może moje kaszotto nie wygląda, ale smakuje naprawdę(...)udko z kurczaka - 2,50 zł 1 i 1/2 szkl. bulionu sól pieprz chili tymianek oliwa Wykonanie: Na patelni podsmażyć cebulę, dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę. Dodać kurczaka pokrojonego w kostkę i chwilę smażyć. Dodać kaszę, następnie zalać bulionem. Gotować na małym ogniu do czasu aż kasza wchłonie płyn. Dodać groszek i doprawić do smaku
zadanie-gotowanieZnane wszystkim danie, ale czy smakuje też wszystkim ? Agar jest niewyczuwalny, dzięki temu każdy składnik galarety zachował "swój" smak. Składniki 500 g filetów z piersi kurczaka włoszczyzna 2 marchewki 1 cebula 1 brokuł mała puszka groszku mała puszka kukurydzy pół czerwonej papryki listek laurowy sól 15 g agar agar 5 ziaren pieprzu Przygotowanie Włoszczyznę, cebulę i marchewki(...)wywaru włożyłem opłukane i sprawione piersi, gotowałem jeszcze ok. 20 minut. Mięso i warzywa wyjąłem z garnka, wywar przecedziłem, połączyłem z agarem rozpuszczonym w gorącej wodzie. Kurczak pokroiłem w plastry, marchewki na kawałki, paprykę w kostkę, brokuł podzieliłem na różyczki. Groszek i kukurydzę osączyłem z zalewy. Wszystkie składniki ułożyłem warstwami. Zalałem tężejącą galaretą. Wstawiłem do lodówki na 3 godziny
R'n'G KitchenDelikatne, aromatyczne i kruche filety z piersi kurczaka...Mięso w całości przenikło smakiem i zapachem zup. 2 podwójne filety z piersi kurczaka 2 marchewki Ok. 10 dużych pieczarek 1 czerwonej papryki Przyprawa do kurczaka 1 opakowanie zupy cebulowej 1 opakowanie zupy borowikowej 50 ml śmietany 12% 200 ml wody Filet z piersi kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy poziomo
VioletoweKucharzenieKolejny fit pomysł na obiad z piersi kurczaka z dodatkiem warzyw, prosto z piekarnika. Czas przygotowania i ilość porcji 35 minut, 2 porcje. Produkty pierś z kurczaka, 2 marchewki, 1 pietruszka, kilka małych ziemniaków, 3 ząbki czosnku, kiść pomidorków koktajlowych, kilka łyżeczek koncentratu pomidorowego, łyżka masła sól, pieprze, bazylia, oregano. Przygotowanie Pierś z kurczaka przekrój na dwie porcje. Przypraw solą(...)Warzywa obierz i umyj, a następnie włóż do naczynia. Marchewkę i pietruszkę w całości, ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki. Wierzch mięsa posmaruj koncentratem pomidorowym. Posyp jeszcze odrobiną przypraw i włóż kiść pomidorków. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30 minut. Spróbuj także: Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory Pierś z indyka
Fit&Fast KitchenChicken fricassee. Składniki. 3 szt . udziec z kurczaka 2 marchewki 1 kostka bulionowa 2 liść laurowy 3 ziele angielskie Sos. 1 łyżka masła 1 łyżka mąka 100 ml. bulion 100 ml. śmietana 36 % 10 dag świeży agrest 5 dag rodzynki 1 łyżeczka cukier sól pieprz sok z cytryny Wykonanie. Kurczaka ugotować w bulionie z dodatkiem liścia laurowego(...)dodać mąkę i cały czas mieszając dolać bulion, a następnie śmietanę. Sos się zagęści i wtedy dodać agrest, rodzynki i marchewkę. Dosmakować, dodać cukier, pieprz i w miarę potrzeby sok z cytryny. Na koniec do sosu wkładamy udziec z kurczaka. Całość podgrzewamy i podajemy z ryżem
Kulinarny karnet Christophera200g ugotowanego mięsa z kurczaka ugotowana marchew groszek kukurydza litr bulionu mięsnego lub warzywnego 8-9 łyżeczek żelatyny natka pietruszki Przygotowanie Wydmuszki wyparzamy wrzątkiem i układamy w wytłaczance. Kurczaka i marchewkę kroimy w kostkę. Żelatynę wsypujemy do gorącego bulionu i mieszamy. Kurczaka, marchew, groszek, kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki ostrożnie wkładamy do wydmuszek. Wydmuszki zalewamy bulionem i odstawiamy do ostygnięcia
e-PrzepisyKulinarne