kurczak z marchewka - 2500 przepisów (strona:124/167)

Penne i casarecce z ugotowanym mięsem w sosie z warzywami 118

ugotowanego mięsa (z królika, kurczaka) 1 szklanka wody 100 g żółtego sera Sól Pieprz 1 łyżeczka Vegety 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Makaron gotujemy al’dente w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Papryki oraz cebulę kroimy w kosteczkę. Szklimy w garnku na oleju lub oliwie z oliwek. Dodajemy obraną i startą na tarce o średnich oczkach marchewkę oraz pokrojone w plasterki pieczarki

VioletoweKucharzenie
Zupa serowa z klopsikami 167

mięsa mielonego z kurczaka- pęczek koperku- sól, pieprz, chilliPrzygotowanie:Mięso doprawić solą i pieprzem, dodać posiekany koperek i mokrymi rękoma wyrobić klopsiki. Do garnka wlać 1,5 litra wody, wrzucić obraną i umytą włoszczyznę oraz kostki rosołowe i gotować 10 minut. W tym czasie opalić cebulę, dorzucić ją do garnka, wyjąć włoszczyznę. Marchewkę zostawić i pokroić w plasterki. Do zupy

W poszukiwaniu inspiracji
Kurczak pieczony na ryżu 319

Danie dwa w jednym, bo za jednym razem przygotowujemy ryż i mięso do obiadu. Można powiedzieć, że taki obiad robi się sam :) A w smaku rewelacja

Kuchnia domowa Ani
KASZA GRYCZANA SMAŻONA DYNIĄ I KARMELIZOWANYMI BURACZKAMI 190

podsmażoną piersią kurczaka lub mielonym mięsem z indyka.  Aby zaoszczędzić trochę czasu polecam ugotować kaszę i upiec buraka dzień wcześniej i do czasu użycia przechowywać w lodówce. SKŁADNIKI / 2 porcje 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy 1 cebula / pokrojona w drobną kostkę 3 ząbki czosnku / starte na tarce 1 szklanka tartej dyni lub marchewki garść liści jarmużu / umytych, oddzielonych

cool and minty
Galareta wieprzowa 246

kurczaka w galarecie , albo kurczaka w galarecie z papryką , czy galat drobiowy z jajkiem. Ta wersja galaretki jest przygotowana z samych nóżek wieprzowych, które mają bardzo dużo kolagenu, który ma właściwości żelujące, galaretka bardzo szybko tężeje, nie potrzeba do niej dodawać ani grama żelatyny. Zimne nóżki, galareta wieprzowa z wolnowaru : Składniki: 4 nogi wieprzowe 3 marchewki ½ selera korzennego 1 duża

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Botwinka 195

ilości wywaru: 4 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler kawałek zielonego pora pęczek botwinki z małymi buraczkami 5 dużych buraków sól pieprz do smaku 2 kostki rosołowe 3 liście laurowe 3 ziarnka ziela angielskiego ½ łyżeczka majeranku 3 łyżeczki octu winnego ½ łyżki cukru 5 – 6 ziemniaków pokrojonych w kostkę 1- 3 łyżki mąki 1 ćwiartka kurczaka Sposób wykonania: Warzywa (oprócz dużych

Na słodko lub wytrawnie
UDKA Z KURCZAKA PIECZONE W PRODIŻU 1051

udek z kurczaka czosnek granulowany papryka mielona słodka sól pieprz A jak to zrobić: Nic prostszego :) Udka umyć i odciąć z nich zbędny tłuszcz. Dokładnie obtoczyć w przyprawach i ułożyć w prodiżu. Urządzenie podłączyć do prądu i piec w nim mięso około półtorej godziny. Można też po godzinie dorzucić trochę warzyw np. papryka, marchewka brokuł ..., które razem z mięsem ładnie

Kuchnia w opałach
szybkowar-babka galaretkowa drobiowa z oliwkami zielonymi... 173

Składniki: podudzia z kurczaka zagrodowego 6 sztuk, włoszczyzna 1/2 pęczka, kucharek 2 łyżeczki, przyprawa w płynie 1 łyżka, woda 3 litry, oliwki zielone 20 sztuk, jajka ugotowane na twardo 2 sztuki, żelatyna 4 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka udka opłukać i zalać wodą, zagotować i zebrać cedzakiem tzw. "szumy" dodać mały seler, pietruszkę, 3 marchewki, kawałek pory, kucharka, przyprawę

W Mojej Kuchni Lubię
Danie Polskie- Gulasz wieprzowy 120

wołowina. Tylko że kurczaka gotujemy znacznie krócej,a wołowinę dwa razy dłużej niz mięso wieprzowe. Dlatego też staram się dołączać zdjęcia by było łatwiej wyobrazić sobie to o czym piszę. Składniki: 1.5 kg schabu wieprzowego (moja rodzina nie lubi tłustego mięsa dlatego robię go ze schabu) 2 czerwone cebule 1 cebula biała 1 główka czosnku 2 marchewki 1 papryka czerona

Viola cooks with passion
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem lub z samymi warzywami 142

pyszna zarówno z kurczakiem jak i bez. Jest to duża porcja, wykarmiłam 6 osób i jeszcze mi zostało. Małe ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości, ale nie mogą się rozlatywać. Brokuł i kalafior rozerwać na małe kawałki. W dużym garnku zagotować wodę, osolić i dodać kostkę rosołową. Wrzucić kalafior, brokuł, obrane młode marchewki i gotować

Kuchnia Pokoleń
Zupa Yokisoba 274

duża pierś kurczaka pokrojona na cieniutkie, duże plastry 2 ząbki czosnku, posiekane lub starte 2-3 łyżeczki drobno startego imbiru szczypta płatków chili 2 łyżki oleju kilka grzbków mu-err, wcześniej namoczonych i przekrojonych na 2-3 części 10-15 g wakami , wcześniej namoczonych i odsączonych 1 średnia cebula, pokrojona w półkrążki 1 mała marchewka, pokrojona w ukośne plastry

Kuchnia Prezydentowej
z piersi i groszku pyszna galaretka... 179

Składniki: pierś z kurczaka 3 podwójne, groszek konserwowy 1 puszka, marchew 2 sztuki, kucharek smak lata luz zwykły 1 łyżka, woda 3 litry, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, żelatyna 6 łyżeczek opłukane piersi zalać wodą i zagotować, usunąć szumy cedzakiem wsypać kucharka, marchew i gotować na mniejszym ogniu do miękkości piersi ugotowane piersi pokroić na drobno, marchewkę pokroić wsypać pieprz

W Mojej Kuchni Lubię
Ryż po chińsku z łososiem 401

przyprawiania i pieczenia- polecam w szczególności- łosoś jest delikatny i rozpływający się w ustach. Jeżeli nie mamy łososia, można ryż podać z rybą smażoną, paluszkami rybnymi , czy też z kurczakiem- to co lubimy najbardziej lub to co mamy w lodówce. Obiad jest przepyszny, polecam i zachęcam do skorzystania z przepisu. Zaczynamy: Składniki na marynatę:3 łyżki sosu sojowego2 łyżki octu(...)Studzimy.Łososia myjemy i porcjujemy na małe kawałki.Wkładamy do miski. Zalewamy marynatą. Odstawiamy na minimum godzinę.Obieramy marchew i kroimy w słupki.Gotujemy ryż ( w osolonej wodzie )z marchewką.Na patelni rozgrzewamy oliwę, w miseczce bełtamy jajko. Jajko wylewamy na patenie - smażymy na średnim gazie omlet. Odkładamy do ostudzenia. W międzyczasie nagrzewamy piekarnik na 200 C , łososia rozkładamy

Smaki Edyty
Faworki z piersi kurczaka 211

przyprawy do kurczaka i barbecue.   Rozgrzewamy olej.Faworki najpierw otaczamy w płatkach, następnie moczymy w jajku, ponowniew płatkach i na patelnię.Smażymy na niewielkim ogniu kilka razy obracając, aż uzyskają złocisty kolor.   Zdejmujemy z patelni, odsączamy z oleju na papierze a potem już tylko na talerz.Możemy dodać ziemniaczki z koperkiem i surówkę z marchewki i jabłka

Maminek kulinarny
Zupa ogórkowa 329

 Zupa ogórkowa :) chyba w każdym domu gości I każdy ma na nią swój sposób. Potrafi rewelacyjnie gasić pragnienie jako chłodnik w gorące dni I rozgrzewać

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania