dania główne: 1. Kluski na parze – pampuchy 2. Chinkali z mięsem 3. Leniwe 4. Makaron z brokułami i sosem serowym 5. Spaghetti bolognese Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na dodatki: 1. Sałatka z brokułami, kukurydzą i jajkiem 2. Kuleczki ziemniaczane 3. Sałatka z kurczakiem z sosem miodowo-musztardowym 4. Sałatka na grilla 5. Sałatka z kapusty pekińskiej Oto 5 najchętniej
PatiGotujekaczki jest bardziej esencjonalny i aromatyczny niż z kurczaka, ma też ładniejsze „oczka”. A kaczka po recyklingu stała się pasztetem. Składniki: • 1 kaczka • 1 cebula • 2 marchewki • 1 pietruszka • 1 por • 1/2 selera • sól, pieprz do smaku • makaron nitki • natka pietruszki Wykonanie: • Kaczkę umyć, zalać zimną wodą i zagotować
To co kochamzrobiłam ją tylko dlatego, że nie miałam akurat w domu ani ziemniaków ani makaronu. Okazało się, że zupa wyszła bardzo smaczna i na pewno w takiej wersji będę ją robić częsciej :) Gorąco polecam! Przepis znalazłam tutaj . Składniki: około 70 dkg mięsa rosołowego (kurczak, indyk, wołowina lub mieszane) 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1/4 dużego pora 100g ryżu
kuchnia doskismak. Zupa jest pyszna zarówno sama, czysta, tylko zmiksowana, jak i z dodatkiem drobnego jajecznego makaronu czy czosnkowej grzanki. Korzystajcie z pomidorów póki są! SKŁADNIKI 800g pomidorów lima / rzymskich/ śliwkowych 4 duże ząbki czosnku 150g czerwonej cebuli 1 litr wody 2 kostki bulionowe – z kurczaka i jarzynowa 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka papryki wędzonej słodkiej 1 niepełna łyżka grubej
Karo in the Kitchenkurek Krokiety Kurki w cieście naleśnikowym Kurki w sosie śmietanowym Makaron z borowikami Makaron z kurkami Marynowane kurki Marynowane opieńki Pierogi z kapustą i grzybami Placki z kurkami ze śmietaną Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Pyzy z kurkami Rolada z grzybami i kurczakiem Sakiewki z kurkami Tagliatelle z pieczarkami
Aga w kuchniprzez około minutę. Dodaj cayenne, bulion, pomidory, połowę kolendry i kawałki kurczaka i wymieszaj. Zamknij pokrywę i gotuj pod ciśnieniem przez 20 minut. Wyrównaj ciśnienie, po czym zdejmij pokrywę i wmieszaj resztę kolendry wraz ze śmietanką. Dopraw do smaku jeżeli to konieczne i podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym. Smacznego! English version Pressure cooker chicken masala (4 servings) Ingredients(...)timer for 20 minutes. Release the pressure, then open and stir in the remaining cilantro and heavy cream. Adjust seasoning to your taste and serve. Enjoy! Artykuł Ekspresowy kurczak masala z szybkowaru / Pressure cooker chicken masala pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowyPrzeglądając kiedyś mój zbiór przepisów kulinarnych natrafiłam na mały wycinek ze starej gazety. Był to właśnie przepis na filety z kurczaka w kapuście. Miałam akurat w
kuchnia doskiRukola, kurczak, ananas, chipsy, pomidory, feta. Rukola , czyli Eruca sativa to jedna z popularniejszych roślin z rodziny krzyżowych. Jej charakterystyczne liście o delikatnym pikantnym smaku zdobyły uznanie wielu kuchni na całym świecie. W tym poście chciałbym przybliżyć Ci historię pochodzenie i rodzaje rukoli. Historia rukoli sięga starożytności, gdzie była znana i uprawiana zarówno w Chinach, jak i w krajach śródziemnomorskich(...)makaronach pizzy, a nawet w daniach mięsnych. Warto wspomnieć, że rukola jest też uprawiana w uproszczonej formie w domowych warunkach. Jej nasiona łatwo można znaleźć w sklepach ogrodniczych a uprawa w doniczce czy na parapecie jest stosunkowo łatwa. Podsumowując rukola to roślina o długiej historii która zdobyła popularność na całym świecie dzięki swojemu niezwykłemu smakowi i zdrowotnym właściwościom. Rukola, kurczak
RafalCookklasyka kuchni tajskiej. Wersji tej orientalnej zupy jest mnóstwo. Może być z mięsem, wegetariańska, z mlekiem kokosowym lub bez. Najczęściej przyrządzana jest z krewetkami (Tom Yum Kung) lub kurczakiem (Tom Yum Kai). Połączenie ostro – kwaśnych smaków jest rewelacyjne! Jeśli jeszcze jej nie jedliście, musicie spróbować. To jedna z najsmaczniejszych zup Składniki: 40 g pasty Tom Yum (jeśli chcecie(...)krewetek 1/2 puszki grzybów słomianych (straw) 1,75 l wody 1 cebula 3 łyżki sosu rybnego 1 łyżeczka cukru trzcinowego (lub brązowego) 2 łyżki oleju sól Dodatkowo: 300 g makaronu ryżowego świeża kolendra do dekoracji Przygotowanie: Makaron ryżowy przygotować według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną cebulę. Zrumienić. W garnku zagotować wodę. Dodać pastę
Oryginalny smakBulion warzywny jest wykorzystywany w wielu potraw. Warto zatem wiedzieć jak go przygotować, aby był smaczny i aromatyczny. Jak poznacie ten przepis, nigdy więcej nie skorzystacie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!podczas przygotowania kotletów mielonych drobiowych (“ Kotlet pożarski “). Dzięki temu wykorzystałam całego kurczaka i nic się nie zmarnowało :) Z reszty bulionu przyrządziłam “Kaszę z grzybami”. Zupa pieczarkowa świetnie smakuje sama, ale również można ją podać w towarzystwie utłuczonych ziemniaków z cebulką lub makaronem (typu łazanki). Zupę pieczarkową można przed doprawieniem zmiksować tworząc “Krem pieczarkowy
Moja DelicjaSkładniki: Bulion (w tym przypadku): 1 szyja indycza 1 skrzydło indycze 1 podudzie z kurczaka Ok. ½ kg szpondra wołowego 3 marchewki 2 korzenie pietruszki Kawałek selera Kawałeczek pora Przyprawy: kilka listków laurowych, kilka ziaren ziela angielskiego oraz pieprzu, 3 łyżeczki soki Wkładka: 1 opakowanie makaronu typu „ramen” – użyłam House of Asia ok. ½ kg grzybów leśnych, w sumie im więcej
Kate's Kitchen