fanpage ---> My world by Dagmara Rek Zapraszam również do przeczytania innych postów: 1. Ciasto z karmelem i słonecznikiem. 2. Zapiekanka jednogarnkowa z makaronem i piersiami z kurczaka. 3. Naleśniki/krokiety z warzywami i parówką
My World by Dagmara Rekcebula 2 szklanki posiekanej białej lub pekińskiej kapusty 1 pęczek szczypiorku lub 2 dymki (biała i jasnozielona część) 1 opakowanie twardego tofu (ewentualnie pierś z kurczaka) 100-150 g makaronu Mie (najbardziej do tej potrawy pasuje makaron do potraw chow mein). Przygotowanie: Tofu wyjmujemy z opakowania i odkładamy na papierowy ręcznik na 5 minut
Moja Mama Gotujegotowanie jest moją pasją, resztki jedzenia w lodówce nie stanowią dla mnie większego problemu, a czasem potrafią nawet zainspirować do ugotowania czegoś nietuzinkowego i bardzo dobrego. Kawałki kurczaka z rosołu, garść makaronu, którego przypadkiem wrzuciło się do garnka za dużo, pół papryki pozostałej z przygotowywania sałatki, samotny plaster sera… Za mało, żeby się najeść, ale z drugiej strony za dużo
Obiad gotowyPyszna sałatka, co ważne nie wymaga długiego przygotowania. Kilka składników i gotowe a pyszna. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić i ostudzić. Piersi kurze ugotować
Kuchnia PokoleńJeśli czytaliście ostatni wpis to: a/ macie już bulion i wiecie, że jest zajebiście dobry, b/ macie w planach zrobienie tego bulionu, bo jesteście ciekawi czy
slodkokwasnaplprzez ok. 20 minut. Następnie próbujemy sosu i w razie potrzeby doprawiamy solą oraz pieprzem. Odcedzamy fasolę i dodajemy ją do kurczaka, mieszamy wszystko razem i podajemy. Kurczaka można podać z makaronem, ryżem lub bagietką. Ze wszystkim smakuje wyśmienicie. To bardzo sycące i treściwe danie idealne na jesienne dni. Spróbujcie koniecznie
Cooking MonsterFarsz jest tak pyszny, że mogłabym zjeść go prosto z patelni! :D Składniki (na ok 30 muszli): - oczywiście muszle makaronowe:) F arsz: - pojedynczy filet z
Cook&LovePaluchy Churros - hiszpańskie churros Jack Burger - burgery Letni Kredens Food Truck - sandwiche z pastrami (i nie tylko) Raminio Ramen Burger - burgery w japońskim makaronie Ramen Krewetka i Kurczak - krewetki i kurczaki w różnych odsłonach Słodka Fabryczka - węgierskie ciastka kominkowe Kołowóz - chrupiący kurczak i awokado Bike Café - kawa Wół i Krowa - burgery Food
Atlas SmakówSkładniki: 1-2 ćwiartki z kurczaka szponder wołowy, ok. 40 dkg opcjonalnie 20 dkg wątróbki kilka suszonych grzybów 4 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera kawałek pora
czarrna od kuchniSkładniki na sałatkę filet z kurczaka, 4 pojedyncze szt makaron muszelki, 200g brokuł, 1/2 szt fasolka czerwona, 1 puszka kukurydza, 1/2 puszki jajka, 4 szt przyprawa gyros, 1/2 opak sól olej Składniki na sos jogurt naturalny, 400g majonez, 200g sos do sałatek Knorr paprykowo-ziołowy, 1 opak sól, pieprz Przygotowanie Mięso kroimy na cienkie paseczki lub w 1cm kosteczkę, dodajemy
Gotowanie moimi oczaminiego smakowity sos serowy z czerwonym pieprzem i podałam z chrupiącą bagietką. Jeśli po przygotowaniu tego smakołyku zostanie Wam trochę sosu, to polecam podać go z makaronem penne i kawałeczkami kurczaka - palce lizać! Potrzebne nam: - 5 cienkich kotletów ze schabu (grubości 1 cm) - bagietka z masełkiem czosnkowym - duży kubeczek śmietany 18% - 100 g sera z niebieską pleśnią, np. Lazur
W poszukiwaniu inspiracjizapracowanych. Coraz bliżej święta, jesteśmy zabiegani i nie wiemy w co włożyć ręce. Ale domownicy chcą jeść, więc mam dla Was propozycję na szybkie i smaczne danie. Makaron z potrawką z kurczaka świetnie się sprawdzi. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnigłównej mierze dlatego, że bałam się smaku, co okazało się totalnie przesadzoną reakcją, bo sos jest bardzo smaczny, z mnóstwem aromatów. Potrzebne nam: - 500 g piersi kurczaka - 500 g czekoladowego makaronu - 3 szklanki bulionu - cebula - 2-3 ząbki czosnku - 2 gwiazdki anyżu - 1/2 szklanki passaty pomidorowej - 1 łyżka oliwy - 1/3 szklanki rodzynek - 2 papryczki pepperoni - 15 kropli tabasco - chili - cynamon
W poszukiwaniu inspiracjitego bardzo fit, leciutkie i zdrowe. Użyłam tutaj grzybów - pochwiaków wielkopochwowych czyli grzybów bardzo popularnych w kuchni tajskiej. W Europie używamy tylko grzybów suszonych bądź z zalewy. Makaron fit z paprykowym kurczakiem w grzybach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie