kurczak z makaronem i warzywami - 2000 przepisów (strona:74/134)

Chow Mein z tofu i warzywami 150

białej lub pekińskiej kapusty 1 pęczek szczypiorku lub 2 dymki (biała i jasnozielona część) 1 opakowanie twardego tofu  (ewentualnie pierś z kurczaka) 100-150 g  makaronu  Mie (najbardziej do tej potrawy pasuje  makaron  do potraw chow mein). Przygotowanie: Tofu wyjmujemy z opakowania i odkładamy na papierowy ręcznik na 5 minut. Następnie kroimy na kawałki, posypujemy(...)paprykę i smażymy przez około 5 minut, co chwilę mieszając. Dokładamy kapustę i podsmażamy jeszcze około 2 minuty. Pod koniec dodajemy dymkę (szczypiorek). Wrzucamy makaron na wrzącą wodę i gotujemy około 2 minuty. Do warzyw dodajemy ugotowany  makaron następnie  sos i  tofu. Wszystko mieszamy

Moja Mama Gotuje
Pad thai z kurczakiem 297

warzywami. Możecie także połączyć dodatki i dodać zarówno tofu jak i kurczaka, to też super opcja. Do przygotowania pad thai potrzebujecie najlepiej woka lub dużej patelni. Szukasz pomysłów na potrawy z kurczakiem w azjatyckim klimacie, zajrzyj jeszcze do: – zupa pho z kurczakiem – sataye z kurczaka – tajska zupa z kurczakiem – ryż smażony z kurczakiem Przygotowanie : 20 minut(...)Ilość porcji: 2 Składniki: – 200 g makaronu ryżowego – pierś z kurczaka – pół szalotki lub 2 -3 dymki ze szczypiorem – garść kiełków fasoli mung – 3 ząbki czosnku – 4 łyżki oleju – 3 łyżki sosu rybnego – 1 łyżka sosu ostrygowego – garść rozgniecionych orzeszków ziemnych – łyżeczka brązowego cukru – 1 limonka – 1 -2 papryczki chilli – 2 jajka – 1 limonka do podania Przygotowanie : Makaron

nietylkopasta.pl
Menu na tydzień: 4 szybkie dania i jedno w stylu wolnym 85

warzywa, kasze i generalnie wegetariańskie składniki. Powinno być kolorowo. Smacznie jest zawsze. Buddha bowl to micha pełna boskich smaków i zdrowia. Wtorek: BŁYSKAWICZNY MAKARON JAMIEGO OLIVERA Super szybkie i absolutnie pyszne – tak Jamie Olivier zachwala to danie. I absolutnie na rację: to orechiette z groszkiem i chorizo zrobicie w czasie potrzebnym na ugotowanie makaronu. Środa: SAŁATKA COBB, CZYLI KURCZAK, AWOKADO

Niedzielny kucharz
Sałatka z zupki chińskiej. 492

kurczakiem) 3 jajka ugotowane na twardo 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 1 cebula 250 g. szynki (u mnie konserwowa) 4 ogórki korniszony 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Makaron z zupki pokruszyć do miseczki, dodać dołączone przyprawy. Zalać wrzątkiem, tylko tyle żeby przykryło makaron. Przykryć talerzykiem i zostawić do napęcznienia. Jajka, szynkę i warzywa pokroić

Agusiowe smakołyki
Pesto z czosnku niedźwiedziego i nerkowców 182

warzywa zaczynamy od rabarbaru i czosnku niedźwiedziego. Uwielbiam zarówno jedno, jak i drugie. Jako pierwszy pokazał się czosnek niedźwiedzi, dlatego to właśnie na jego bazie przygotowałam przepis. Łatwe i aromatyczne pesto z czosnku niedźwiedziego sprawdzi się do wielu dań. Najprościej - podać je do makarony. Inny sposób to grzanki z zielonym pesto czy pieczona ryba lub filet z kurczaka marynowane

kolorowotorcikowo
Sałatka z zupek chińskich 1736

kurczaka pokroić w kostkę. Przełożyć do miski, dodać 2 łyżki oleju i przyprawę kebab-gyros. Wstawić na ok. godzinę do lodówki. Następnie mięso usmażyć na odrobinie oleju. Paprykę i korniszony pokroić w kostkę, kapustę poszatkować, pora pokroić w paski i sparzyć gorącą wodą na sitku. Do dużej salaterki dodać pokrojone wyżej warzywa, mięso i odcedzoną kukurydzę. Makaron pokruszyć, zalać wodą

Fabryka pomysłów
Przechowywanie żywności 147

psującej się). Jeżeli jednak okaże się, że poprzedniego dnia przeliczyłe(a)ś się z ilością przygotowanego jedzenia, np. ugotowałe(a)ś za dużo makaronu postaraj się to wykorzystać. Zmodyfikuj zaplanowany wcześniej posiłek – zamiast ryżu z warzywami i serem przygotuj makaronową zapiekankę. Planując kolejne potrawy zwracaj uwagę na to co już masz w lodówce – jeżeli na dolnej półce od kilku(...)włoszczyznę do przygotowania aromatycznego bulionu stanowiącego świetną bazę do wielu zup (pomidorowej, krupniku, pieczarkowej, brokułowej, kalafiorowej), sosów czy innych świetnych potraw (np. wykwintnego risotto czy bardziej pospolitej potrawki z kurczaka). 2. Zakupy z listą! Gdy już będziesz mieć zaplanowane poszczególne posiłki w ciągu kilku najbliższych dni sprawdź jakich produktów Ci brakuje i wpisz je na listę. Zakupy z listą

moj przepis na
Sałatka z pieczonej cukinii, rzodkiewki i czerwonej cebuli 204

kurczakiem w sosie pieczarkowo - serowym. Sprawdziła się świetnie. Dodała pikanterii i lekkości całemu daniu. Gorąco polecam!;) Składniki: 2 cukinie 1 duża czerwona cebula pęczek rzodkiewki garść kiełków rzodkiewki (lub innych ulubionych) sól, pieprz, lubczyk, słodka papryka oliwa z oliwek Wykonanie: Umyj warzywa. Od cukinii odkrój końce i krój ją cienko wzdłuż obieraczką do warzyw. Mają powstać cienkie nitki, jak makaronu

Zasmakuj Kuchni
Tradycyjna pomidorowa na rosole 244

kurczaka, korpus lub 4-6 skrzydełek 2 marchewki 1 pietruszka plaster selera 1 cebula 2 gałązki lubczyku kawałek pora listek laurowy kilka kulek ziela angielskiego sól, pieprz około 1 kg pomidorów 1 łyżka masła suszone oregano cukier - opcjonalnie makaron Wykonanie: kości opłukać, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, posolić i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć szumowiny. Dołożyć umyte, pokrojone warzywa oraz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z makaronu z zupek chińskich 1097

zupki chińskie kurczak curry Vifon6 ogórków konserwowych (plus odrobina wody od ogórków)1 mała czerwona papryka4 jajka1 mały jogurt naturalny3 płaskie łyżki majonezuWykonanie:Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Makaron pokruszyć i wsypać do miski. Razem z makaronem należy wsypać przyprawę, która jest do zupek dołączona. Uwaga! wsypujemy tylko przyprawę curry, nie wsypujemy suszonych warzyw

Anielska Kuchnia Ani
Ramen, czyli japońska zupa z noodlami i pastą miso 192

warzywami przekładamy do dużego garnka i zalewamy 2,5l wody. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez godzinę. Po tym czasie wyciągamy jedną ćwiartkę kurczaka i rwiemy go na kawałki. Zalewamy odrobiną wywaru, żeby nie ściemniał. Wywar w garnku gotujemy jeszcze min. 1 godzinę bez przykrycia. Składniki dodatkowe (na 4 porcje): 4 łyżki pasty miso makaron pszenny

Tajskie smaki
Przepis na tortille pszenno-kukurydziane, gotowanie na rynku Manufaktury i X Festiwal Dobrego Smaku w Łodzi :) 148

makaronem z czosnkiem niedźwiedzim. Potem moja świetna ekipa zawinęła tortille, a na koniec Damian ugotował gazpacho.Razem z Agnieszką i dziewczynkami podałyśmy w sumie ponad 50 porcji i nie udało nam się nakarmić całej kolejki chętnych! Mam w każdym razie nadzieję, że nasze tortille wszystkim smakowały :) Na rynku Manufaktury przygotowywałyśmy pierś z kurczaka oraz z surówkę ze świeżych warzyw

Kraina Tysiąca Smaków
Kulki drobiowe z makaronem Lubella 5 warzywa w sosie ajvar #lubelloveinspiracje #lubella 146

paczucha od Lubelli a w mniej świetny makaron Lubella mini rurki 5 warzyw. W tym samym czasie dostałam zaproszenie do specjalnego konkursu LubelLOVE Inspiracje Blogerów . Zadanie jest bardzo proste jeżeli macie ochotę weźcie również udział w konkursie, należy przygotować kreatywne i smaczne danie z makaronem Lubella MINI, zrobić jego zdjęcie. Ważne jest aby na zdjęciu chwyć na zdjęciu(...)już odpowiednio doprawiony, przekładamy do słoika i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, sos powinien się przegryźć.  Pozostałe składniki: 300 gram makaronu Lubella Mini rurki 5 warzyw 1 łyżka kaparów Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na 100 gram makaronu, gotujemy litr wody z solą, wrzucamy makaron i gotujemy

Życie zaczyna się w kuchni
azjatycki rosół - a'la Ramen 322

smaku do podania: - jajko ugotowane na półtwardo (4 minuty od zagotowania się wody) - makaron azjatycki (u mnie ryżowy) - szczypiorek lub kolendra Boczek obsmażamy na bardzo mocnym ogniu z obu stron na złoto. Ćwiartkę z kurczaka płuczę pod bieżącą wodą i rozdzielam na dwie części. Boczek i kurczaka wkładam do garnka, zalewam zimną wodą i zostawiam na średnim ogniu. Ł yżką(...)jeszcze dodawać sosy które są słone) i gotuję bez przykrycia na wolnym ogniu aż mięso i warzywa będą miękkie, a ilość wody się zredukuje.  Gdy Wszystkie składniki są już miękkie wyjmuję kurczaka i boczek z zupy. Boczek kroję w paski, a kurczaka oddzielam od kości i szarpię widelcem, tak aby powstały włókna. Tak przygotowane mięso przekładam do miski, zalewam

Cook&Love