Składniki: 4 piersi z kurczaka 3 jajka 4 ząbki czosnku (wyciśnięte) bułka tarta płatki kukurydziane pieprz do smaku vegeta oliwa z oliwek Przygotowanie: Piersi dokładnie myjemy i oczyszczamy. Przekrawamy je na pół lub nawet na trzy części Każdą część rozbijamy tłuczkiem tak jak kotlety schabowe. Lekko oprószamy vegetą. Kolejność panierowania: bułka tarta zbełtane jajka z pieprzem
ClauditteMissCookingSkładniki: 1 pierś kurczaka 5 ziemniaków 2 ząbki czosnku 1 kostka bulionu warzywnego sól, pieprz natka pietruszki 3 łyżki oleju Przygotowanie: Mięso pokroić na dowolne kawałki, doprawić ząbkiem czosnku, solą, pieprzem, kostką rosołową, szczyptą papryki ( ostrość dowolna ) skropić łyżką oliwy i wymieszać. Ziemniaki ugotować z ząbkiem czosnku, solą i szczyptą koperku ( woda z ziemniaków jest świetna do wymoczenia stópek ). Potłuc
Gaździnka warzyzawsze pysznie wychodzi. Jako dodatek oczywiście moja ulubiona sałatka z fetą, oliwkami i pomidorami bez której taka potrawa nie mogłaby się obejść :) Składniki: 8 pałek z kurczaka, sól, pieprz, 3 ząbki czosnku, papryka ostra, słodka, zioła prowansalskie 1. Mięso myjemy. Wyciskamy czosnek przez praskę , dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką, ostrą oraz zioła prowansalskie, dodajemy kilka kropelek oliwy. Wszystkie
Kuchnia Pełna Pasjiklasyczne francuskie danie, które jak wieść gminna niesie powstało dla uczczenia Bitwa pod Marengo, napoleońskiego zwycięstwa w 1800 w bitwie pod Marengo. Danie klasycznie składa się z kurczaka smażonego w oleju z czosnkiem i pomidorami, z jajkiem sadzonym i rakami. Obecnie dwa ostatnie składniki są często pomijane, a w daniu pojawia się wino oraz pieczarki. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzygotujemy pyszne paluchy z fileta z piersi kurczaka w cieście. Składniki: -podwójny filet z piersi kurczaka -sól, pieprz -3 ząbki czosnku -2 jajka -2 szklanki mąki pszennej -2 szklanki bardzo zimnej wody -olej do smażenia Fileta płuczemy i osuszamy. Kroimy w długie, wąskie paski. Czosnek kroimy w drobną kosteczkę. Mięso przyprawiamy solą, pieprzem
Maminek kulinarnypiersi z kurczaka 200 g śmietany majeranek czosnek granulowany jarzynka 3 saszetki ryż 2 cebule Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę Pierś pokrojona doprawiamy przyprawami i odstawiamy do lodówki na godzinę Kroimy cebul ę w piórka Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażamy cebul ę Dodajemy mięso
Klaudynkowa kuchniaDziś dzień z makaronem w roli głównej. Makaron jest niezastąpiony, jako baza niezwykle prostego, szybkiego do zrobienia i smacznego dania. Składniki : 500 g piersi z kurczaka makaron papryka 3 ząbki czosnku duszone pomidory lub przecier natka pietruszki olej sól, pieprz, majeranek, oregano Mięso czyścimy i kroimy w kostkę ok. 2-3 cm. Obsmażamy na oleju, posypujemy solą i resztą przypraw
prawdziwe jedzenieJeżeli szukacie ciekawego sposobu na kotlety drobiowe to oto on. Prezentują się świetnie a smakują fantastycznie. Są delikatne i proste w przygotowaniu. Składniki - podwójny filet z kurczaka - mały por - 3 ząbki czosnku - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 2 łyżki mąki pszennej - 10 dag startego żółtego sera - 3 jajka - 3 łyżeczki przyprawy do grosa - sól, pieprz - olej do smażenia Drogi internauto - jeżeli
Świat SmakuDanie jest sycące, można więc je podać na obiad, ale znakomicie sprawdzi się również podczas spotkania ze znajomymi:)) Składniki: ciasto francuskie, 400g filetu z kurczaka, puszka krojonych pomidorów, ząbek czosnku, cebula, sól, kilka gałązek bazylii, 2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki, jajko, sezam do posypania. Wykonanie Cebulę oraz czosnek drobno posiekać, zeszklić
Z miłości do słodkościmnie IDEALNY! To wszystko na ten temat :) Aaa zapomniałabym, przepis na marynatę lekko zmodyfikowałam, oryginał pochodzi ze strony Kwestia Smaku . Składniki: 1 duża pierś z kurczaka sól morska Kamis 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki imbiru w proszku Kamis szczypta ostrej papryki Chili Kamis 1 łyżka listków świeżego tymianku 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki oleju rzepakowego Biooil Wykonanie
Blondynka Gotujekurczaka sól, pieprz przyprawa do kurczaka olej 50 g słonecznika łuskanego sos 2 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku Piersi umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć piersi z kurczaka. Następnie wstawić je do piekarnika, aby upiec je w środku. W międzyczasie roszponkę(...)dodać roszponkę, następnie pomidora, ogórka oraz cebulę. Wszystko ze sobą delikatnie wymieszać. Do małej miski dodać majonez, jogurt i posiekany ząbek czosnku. Wszystko ze sobą połączyć. Na sam wierzch sałatki ułożyć przesmażone (i pokrojone w plasterki) piersi z kurczaka, a także uprażone na suchej patelni ziarenka słonecznika. Przed podaniem całą sałatkę polać sosem czosnkowym
Ugotowaćsoczystymi kawałkami kurczaka i pachnącą świeżą natką z pietruszki to moja propozycja dania wywodzącego się z tradycyjnej włoskiej kuchni. Składniki: 250g kurek 300g fileta z kurczaka 200g makaronu spaghetti 2 cebule 1 ząbek czosnku 150g śmietany 30% 1 pęczek natki z pietruszki szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki masła sól pieprz Wykonanie: 1. Makaron spaghetti ugotować al dente w lekko osolonej(...)wodzie. 2. Kurki oczyścić, umyć i osuszyć w przypadku większych okazów pokroić na mniejsze kawałki. 3. Filet z kurczaka umyć, osuszyć pokroić w małą kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na około 20 minut. 4. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać filet, kurki i smażyć kilka minut. Następnie wlać śmietanę, doprawić szczyptą gałki muszkatołowej, solą, pieprzem
Szalona Kuchnia Ewelinyłatwy i szybki w przygotowaniu posiłek, który zaspokoi, nawet najbardziej wybredne kulinarne gusta. Składniki Przepis dla czterech osób 3 średnie cukinie 1 ząbek czosnku 1 cebula 250 g piersi z kurczaka 200 g pasty humus (z bobu lub innej), przepis na którą znajduje się na stronie. 1 krążek sera camembert sól, pieprz ewentualnie pomidor Sposób(...)blanszujemy przez dwie minuty i wyjmujemy, zostawiając do ostygnięcia. Ostudzone plastry cukinii układamy na desce, następnie połowę każdego plastra (szerszą cześć) smarujemy pastą z bobu, układamy na paście plaster kurczaka, oraz kawałek pokrojonego wcześniej sera camembert. Zwijamy cukinię z nadzieniem w roladkę, na koniec spinając całość wykałaczką. Roladki układamy na blasze wyłożonej pergaminem, a następnie wkładamy
Miód i pieprzpapryka żółta i czerwona pomidor czerwona cebula ogórek (korniszon) sos sojowy przyprawa gyros sól, pieprz olej 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku A jak to zrobić: Piersi z kurczaka umyć i pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone pieczarki i mięso, podsmażyć. Doprawić sosem sojowym, przyprawą gyros, solą
Kuchnia w opałachMówi się trudno, a i obiad trzeba zrobić. Czego potrzebujemy? -200 gram ryżu naturalnego -10 pieczarek -pół papryki -pół cukini -świeży tymianek -łyżka oliwy -pierś z kurczaka -jogurt naturalny -dżem porzeczkowy -ząbek czosnku -majonez -sól, pieprz -papryka słodka -wywar z warzyw do ugotowania ryżu -parmezan -śmietanka 30% Na oliwie podsmażamy pieczarki posiekane, solimy i pieprzymy je. Dorzucamy pokrojoną w paski(...)ryżu układamy całą zawartość patelni z warzywami i kurczakiem, posypujemy parmezanem oraz podlewamy dwiema łyżkami śmietanki 30%. Wszystko uciskając przykrywamy drugą połową ryżu. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni, funkcja góra - dół, pod przykryciem z folii aluminiowej. Sos. Jogurt naturalny łączymy z łyżeczką dżemu z czarnej porzeczki, wyciśniętym ząbkiem czosnku, solą, pieprzem i małą łyżeczką majonezu
BaRepas