kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:607/1024)

KRÓLIK W ŚMIETANIE 187

uwadze walory odżywcze i dietetyczne, spożycie mięsa króliczego zaleca się przede wszystkim ludziom starszym, dzieciom i osobom cierpiącym na skazę białkową. Sos na bazie śmietany jest naprawdę przepyszny.  Polecam! Według mnie królik jest o wiele smaczniejszy niż kurczak czy indyk.   Składniki: 1 tusza z królika 200 ml 18% śmietany sok z 1 cytryny 1 szt.cebuli 3 ząbki czosnku

potrawyregionalne
faszerowany kurczak pieczony w soku z pomarańczy 130

wykałaczkami lub związać bawełnianą nitką. Umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do lodówki na noc lub minimum kilka godzin. Przed pieczeniem kurczaka obłożyć cząstkami jabłka. Piec w 200*C około 90 minut, podlewając co kwadrans tworzącym się sosem. Pod koniec pieczenia polać sokiem wyciśniętym z pomarańczy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sałatka z kapustą pekińską i kurczakiem 210

kostkę, posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Podsmażamy na oliwie i odstawiamy do ostygnięcia. Z kapusty odlewamy nadmiar wody, dodajemy kurczaka, kukurydzę i paprykę pokrojoną w kostkę. Oliwę, sok z cytryny i oregano łączymy ze sobą. Sosem polewamy sałatkę i mieszamy. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem

e-PrzepisyKulinarne
UDKA KURCZAKA Z GRUSZKAMI 181

Pyszny ,słodki kurczak Pachnący ŚWIEŻYMI ziołami.Uważam ,że bardzo trafiony przepis na delikatne mięso kurze.Bardzo winny i odświeżający sos oraz owoce dodają wyrazistości daniu. 12 udek kurzych sok z 2 cytryn sól pieprz 6 gruszek bez skórki i pokrojonych w plasterki o grubości 1 centymetra 3/5 szkl.białego wina  po 1 łyżce posiekanych ziół świeżych : tymianku , estragonu rozmarynu ******************************************************************************** Udka

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety zapiekane z serem, oliwkami i suszonymi pomidorami 151

brakuje mi pomysłu na obiad idę w te najprostsze rozwiązania jak kotlety schabowe, mielone czy schab w sosie. Jednak zawsze chce się coś urozmaicić w daniu, dlatego postanowiłam zapiec kotlety z piersi z kurczaka z kilkoma dodatkami :) Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 1 jajko, kilka plasterków cienkiego sera żółtego, 4 oliwki czarne, 2 suszone pomidory w oliwie, sól, pieprz, bułka

Aga w kuchni
Szybkie szaszłyki 171

masala. Odstawiłam mięso na 10 minut i pokroiłam cebulę. Nadziałam mięso na przemian z cebulą: schab/cebula/pierś z kurczaka/schab/cebula/pierś z kurczaka Wstawiłam do piekarnika na ok 25 minut i piekłam w 200*C Szaszłyki  można polać sosem tzatziki - pycha :) Szybkie i smaczne

The Sweet Damsel
Schab faszerowany cukinią 179

doprawienia czysta klasyka: sól i pieprz. Mięso przygotowuje się szybko, smakuje świetnie i wygląda ekstra. Polecam też również przygotować pierś z kurczaka faszerowana rukolą . Składniki: 4 plastry schabu dobrze rozbite, sól i grubo mielony czarny pieprz, domowy sos pomidorowy , może być keczup młoda cukinia 1 łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie: Dobrze rozbite plastry schabu doprawiamy solą i grubo mielonym czarnym pieprzem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Spaghetti ze szpinakiem i kurczakiem 151

oliwę wrzucić posiekany drobno czosnek i go zarumienić. Do czosnku dodać pokrojonego kurczaka i podsmażyć do lekkiego zarumienienia. Do podduszenia z kurczakiem, dołączamy szpinak . Dusimy do odparowania wody i  dodajemy pomidory pokrojone w kostkę. Doprawiamy do smaku. Sos wykładamy na makaron i opruszamy stwartym na tarce serem. Smacznego

ChilliJemy
Pieczony kurczak z sosem kurkowym i marchewką 107

ochotę na coś klasycznego i niewymagającego a jednocześnie zdrowego i pełnego smaku - to jest dobra opcja. Żeby uprościć przygotowanie całego dania - kurczaka i marchewkę marynujemy tą samą marynatą i pieczemy razem w piekarniku. W czasie pieczenia przygotowujemy sos kurkowy. Podajemy mięso pokrojone w grube plastry udekorowane sosem z dodatkiem marchewki - pycha

Milion Smaków
Makaron w sosie śmietanowym ze szparagami, kurczakiem i czerwonym pieprzem 182

zielonej herbacie. Następnie podsmażyłam je na patelni. Na osobnej patelni podsmażyłam szparagi, na oliwie z oliwek- 2 minutki z każdej strony. Kurczaka zalałam kremówką, podgrzałam do zgęstnienia. Przyprawiłam solą i pieprzem. Następnie dodałam pokrojone szparagi. Makaron polałam sosem, posypałam pestkami dyni i czerwonym pieprzem. „Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy

Aga w kuchni
Nacinane ziemniaki z pieca, ziemniaki Hasselback 175

stole pojawił się ryż. Aż w końcu się spięłam i w niedzielę na naszym stole obiadowym, razem z tą piersią z kurczaka i z tą sałatką, pojawiły się ziemniaki. Jednym słowem - są przepyszne. U nas podane z sosem czosnkowym. Mój Poślubiony jadł je nawet na zimno. Jedyny minus tych ziemniaków, to to, że niestety trzeba przeznaczyć na ich przygotowanie ponad

CookYourself
Kremowa zupa porowo - ziemniaczana. 161

Zupa jest naprawdę bardzo dobra, kremowa, sycąca, ale również świeża w smaku. Składniki: 1,2 l bulionu z kurczaka i warzyw 1 duży por   6 ziemniaków      1 cebula 200 ml śmietany 36%  łyżka ciemnego sosu sojowego sól, pieprz łyżka masła Przygotowanie: Cebulę kroimy w dużą kostkę i podsmażamy na maśle w garnku. Następnie

Symfonia smakowa
Coq au win - kurczak w winie 254

minut, żeby warzywa się lekko zarumieniły. Zalejcie je winem i bulionem, dodajcie tymianek, liść laurowy i przecier, wymieszajcie. Ponownie włóżcie boczek, kurczaka. Gotujcie na małym ogniu przez ok. 40 minut. Po 20 minutach odlejcie do szklanki część sosu (2/3 szklanki) i poczekajcie aż przestygnie. Pod koniec gotowania wmieszajcie do szklanki z sosem mąkę, a następnie przelejcie miksturę do garnka

W kuchni wieczorem
Sałatka warstwowa z kurczakiem i serem feta 494

The post Sałatka warstwowa z kurczakiem i serem feta appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Imbirowo-czosnkowy kurczak z miodem i cytryną 185

Pyszny kurczak na jesienną porę - czosnek, imbir, miód i cytryna o tej porze roku są niezastąpione, a udka smakują pysznie :)SKŁADNIKI 4 udka z kurczakasól, pieprz2 łyżeczki świeżo startego imbiru2 ząbki czosnku 2 łyżki miodu1 łyżka sosu sojowego1 łyżka wody1 łyżeczka słodkiej papryki1/2 cytrynyoliwa z oliwek PRZYGOTOWANIEUdka myjemy, solimy i pieprzymy, nacieramy startym imbirem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem

Moje Kuchenne Rewelacje