kurczakiem i brokułami SKŁADNIKI: 200g mąki kukurydzianej 80g mąki ziemniaczanej spora szczypta soli 2 jajka szczypta pieprzu woda, olej 2 piersi z kurczaka brokuł 2 łyżki śmietany sól, pieprz, papryka, ząbek czosnku, ulubione przyprawy śmietanowy sos czosnkowy, szczypiorek Zmiksować w misce obie mąki, jajka, wodę, sól i pieprz. Pozwalam ciastu odpocząć przez 15 minut. Jeśli jest zbyt gęste dodaje jeszcze(...)niewielkiej ilości tłuszczu. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować na parze z dodatkiem soli. Dołożyć do kurczaka i dodać 2 łyżki śmietany. Wymieszać. Rozłożyć farsz na 1/4 placka naleśnika i składać go w trójkąty. Dodaj napis My zjedliśmy z sosem śmietanowo-czosnkowym oprószone szczypiorkiem. Smakowite jedzonko
MarciochaKucharzyświęta najadłam się ich dostatecznie dużo, że tym razem odpuściłam sobie. Kasza jęczmienna też dobrze pasowała. Wszystkim smakowało, ja wylizywałam jeszcze resztki sosu z naczynia. Mniam! Składniki na 2-3 porcje: 3 średnie filety z kurczaka bez polędwiczek 60-70 g sera żółtego w kawałku lub w plasterkach 1 cebula 6-7 średnich pieczarek kilka łodyżek grubszego szczypiorku(...)Wyciągnij mięso z lodówki. Włącz piekarnik na 170stC. Wszystkie krojone składniki wymieszaj ze sobą i rozsyp między roladkami, możesz też nieco wepchnąć pod boki mięsa. Całość, także filety, zalej sosem. Wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika. Piecz od 35 do 50 minut, w zależności o tego, czy wolisz bardziej soczyste czy bardziej wypieczone mięso. W trakcie pieczenia kilka razy podlej roladki
Anioszek w kuchnipiersi kurczaka 1 zielony ogórek szklarniowy, tzw wąż 1 puszka kukurydzy 1-2 pęczki cebulki dymki 5 jajek 1-2 pęczki rzodkiewek 4 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 1 łyżka musztardy (u mnie kielecka grillowa) zioła prowansalskie przyprawa do kurczaka/przyprawa kebab-gyros sól, pieprz Oczyszczone mięso kroimy w małą kostkę. Oprószamy przyprawą do kurczaka lub przyprawą kebab-gyros(...)osączamy z zalewy. Majonez łączymy ze śmietaną i musztardą. Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Na dnie szklanej salaterki umieszczamy przestudzonego kurczaka. Następnie rozkładamy pokrojonego ogórka. Wykładamy połowę sosu. Dajemy osączoną z zalewy kukurydzę. Następnie dajemy cebulkę dymkę. Kolejną warstwą są starte na dużych oczkach tarki jajka. Przykrywamy je resztą sosu. Rzodkiewki kroimy na plasterki
Smaki Na Talerzuplasuje się z kolei makaron, będący świetną alternatywą dla ziemniaków. Makaron z płaskurki śmiało można zestawiać m.in. z warzywami (kalafior, brokuł, pieczarki, papryka, cebula), mięsem (schab, kurczak, indyk), rozmaitymi sałatkami warzywnymi i surówkami, sosem śmietanowym lub kurkowym czy też po prostu passatą pomidorową. Możliwości jest tak dużo, iż każdy znajdzie dla siebie optymalne rozwiązanie kulinarne. Czym jednak odznacza się omawiana
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSkładniki bulion: 8-12 grzybów shitake suszonych 3 ząbki czosnku 1-2 szalotki 2 cm świeżego imbiru 1/2 łyżeczki płatków chilli 800-900 ml bulionu z kurczaka lub z warzyw 2-3 łyżki sosu sojowego 2-3 łyżki pasty miso (może być jasna lub ciemna np. o pikantnym smaku) 1 łyżka oleju sezamowego lub oliwy Do podania: makaron do ramenu
nietylkopasta.plkurczakiem i pieczarkami, z mrożonymi warzywami, na ostro lub słodko – z pewnością znajdzie się coś wpasowującego się w każdy gust. Są proste w przygotowaniu: wystarczy kilka garnków oraz patelnia, aby wyczarować obiad dla całej rodziny. Można także pójść o krok dalej i zamiast standardowego makaronu wybrać ryż lub kaszę. Kurczak po meksykańsku, ryż z pulpecikami w sosie pomidorowym, jednogarnkowe danie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!rozmiar L łyżka oleju szczypta soli Farsz: 500 g pieczarek duża cebula 200 g sera żółtego 8 sztuk cienkich kiełbasek (dałam frankfurterki) sól, pieprz czarny, pieprz czosnkowy Sos: pół szklanki passaty pomidorowej 1/3 szklanki wody pół łyżeczki cukru oregano, sól, pieprz czosnkowy, pieprz czarny, ostra papryka Przygotowanie Przygotowujemy naleśniki. Mąkę przesiewamy przez sito. Dodajemy do niej mleko(...)przyprawami. Sosem polewamy naleśniki. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i zapiekamy przez 25 minut. Naleśniki z kiełbasą, pieczarkami i serem zapiekane w piekarniku Zobacz inne przepisy na wytrawne naleśniki: Naleśniki z pieczarkami, porem i serem żółtym Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i ricottą Naleśniki z pieczarkami w sosie koperkowym Zapiekane naleśniki z pieczarkami i kurczakiem Roladki naleśnikowe
e-PrzepisyKulinarneprzepysznym, super zdrowym i bardzo prostym do przygotowania warzywkiem. W połączeniu z młodą, słodką marchewką smakuje rewelacyjnie. Danie przyrządziłam na jednej patelni: filet z kurczaka, zielone szparagi i marchewka połączone kremowym sosem śmietanowym. Z młodymi ziemniaczkami to kompletny, bardzo smaczny letni obiad
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Coś w sam raz dla fanów kuchni indyjskiej i przyprawy curry. Ja ją bardzo lubię i często dodaje do różnych dań, a takie mięso w kremowym sosie to jeden z moich ulubionych obiadów. Kurczaka podałam w towarzystwie ryżu basmati i brokuła, ale można wybrać inne ulubione warzywa. Składniki (2 porcje): 200 g piersi z kurczaka lub indyka 3 łyżki gęstego
Healthy food explorerodcedzamy z zalewy, a jajko gotujemy na twardo. Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą. Sałatę i warzywa układamy na talerzu. Na górę dajemy tuńczyka i ugotowane jajko polewamy sosem i gotowe. Polecam dodać również prażone pestki z dyni lub słonecznik. Sos smakuje również dobrze z kawałkami smażonego kurczaka. Autor przepisu: Alicja Jankowska Artykuł Kolorowa sałatka z tuńczykiem pochodzi
Wasze PrzepisyDanie Mistrza Bogumiła Pyszne kuleczki ryżowe, ułożone na daniu zrobią wrażenie na każdym. Potrawka z mięsem drobiowym oraz warzywami w sosie chińskim. Składniki: · 1 podwójny filet z kurczaka · Sól · Olej do smażenia · 1 papryka czerwona
Kulinarna ChwilaZupa grzybowa ze świeżych grzybów Zupa grzybowa – przepis Zupa z suszonych borowików – przepis Zupa borowikowa z łazankami Tajska Zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym (Tom Kha Gai) Sos grzybowy – najlepszy Zapiekanka z grzybami, pęczakiem i jarmużem Risotto z grzybami Pilaw z grzybami Kaszotto z grzybami Karkówka z grzybami Wieprzowina w grzybowym sosie Bitki z grzybami Grzyby leśne duszone
Dorota Smakujedzielę się z Wami przepisem na pyszny bigos z suszonymi grzybami i śliwką. Jednak w tym urządzeniu można przygotować o wiele więcej. Od esencjonalnych bulionów, zup, sosów, po wyśmienite mięsa, a nawet całego kurczaka (wystarczy go tylko wcześniej zamarynować). Poza tym w wolnowarze można też przygotować najróżniejsze słodkie desery, a nawet ciasta. Tych ostatnich jeszcze nie robiłam, ale szczerze
Słodkie okruszkistartym jajkiem. Ostatnią warstwę sałatki stanowi ser żółty. Gotową sałatkę możemy udekorować natką pietruszki. Śledzie pod pierzynką Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Śledzie w sosie koperkowym Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Dorsz pieczony z koperkiem Sałatka warstwowa gyros – Ksiega-smaku.pl Artykuł Śledzie pod pierzynką – przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakunajlepiej smakują na drugi dzień. śledzie gajowego, przysmak gajowego Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Ryba po grecku z ogórkiem kiszonym i cebulą Śledzie w sosie koperkowym Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Placek po zbójnicku – przepis Artykuł Śledzie gajowego – Przysmak gajowego pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smaku