kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:459/1024)

Filety drobiowe w boczku z fasolką szparagową, szpinakiem w sosie musztardowym 66

Delikatny kurczak wspaniale komponuje się z warzywami i ostrzejszym sosem. Jeśli znudziły się Wam tradycyjne kotlety i szukacie nowych ciekawych pomysłów, ten przepis będzie strzałem w dziesiątkę.  Wystarczą   dobrze dobrane składniki i rozgrzana patelnia Jupiter .   Trwała funkcjonalna, lekka i pojemna. Doskonale nadaje się nie tylko do smażenia ale także do duszenia różnych potraw. Jest wykonana(...)mycia w zmywarce. Jej zaletą jest także niska cena i dostępność. Polecam.   Więcej na stronie sklepu  Galicja. Składniki na 4 porcje/ 4 pojedyncze filety z kurczaka 12 cienkich   plasterków surowego boczku 35 dag mrożonej fasolki szparagowej 15 dag świeżego szpinaku 1 duża cebula 4 łyżki oleju z awokado 1 szklanka bulionu lub rosołu 1 szklanka słodkiej

Wanilia i Kardamon
DOMOWE PARÓWKI Z PIERSI KURCZAKA 73

Domowe parówki z piersi kurczaka to smaczniejsza i zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych, sklepowych parówek. Do ich przygotowania nie potrzeba ani specjalnych umiejętności, ani też sporej ilości czasu. Wystarczy tylko pierś z kurczaka zmielić, odpowiednio przyprawić, uformować kształt parówek i ugotować. Jak wiadomo domowe najlepsze i tak samo jest z tymi parówkami. Podane z ketchupem czy sosem czosnkowym smakują wybornie. Składniki

Zrób to smacznie
Kurczak w sosie serowo-śmietanowym 117

kurczaka 1 szklanka śmietanki 36% 100 g twarogu koziego 200 g mrożonych podgrzybków 1 łyżka posiekanego lubczyku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/4 łyżeczki sosu tabasco 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Przygotowanie Kurczaka myjemy, oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Śmietanę, pokruszony ser, rozmrożone grzyby, posiekany lubczyk, słodką paprykę, tabasco, sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Dodajmy pałki z kurczaka, ponownie

R'n'G Kitchen
Makaron z mascarpone, suszonymi pomidorami i wędzonym kurczakiem 200

kurczakiem i suszonymi pomidorami smakuje naprawdę wyśmienicie. Jest to moje danie awaryjne, zawsze kiedy nie mam pomysłu lub czasu na przygotowanie obiadu Do wykonania sosu potrzeba zaledwie kilku składników. ok. 150 g wędzonej piersi kurczaka 250 g sera mascarpone ok. 100 g suszonych pomidorów w oliwie szczypta pieprzu makaron tagliatelle (na 3-4 porcje) olej do smażenia Dodatkowo: kilka liści

Bullio
Pierś kurczaka pieczona z cynamonem 177

swojego. Udzieliłam mu kilku wskazówek i zrobił nam naprawdę pyszny obiad. Kurczak jest soczysty i smakuje rewelacyjnie. Gorąco polecam! Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 5 łyżek oleju 1,5 łyżki miodu 1 łyżka sosu sojowego 2 duże ząbki czosnku 1,5 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki chilli sól i pieprz do smaku Piersi kurczaka umyć

kuchnia doski
domowy kurczakburger 135

jeśli mam na nie ochotę,to robię je w domu. Dodaję wtedy dużo warzyw, aby była to jak najzdrowsza wersja. Koniecznie z domowym sosem czosnkowym.  Składniki: 4 bułki do hamburgerów 1 pierś z kurczaka pomidor sałata lodowa  1/2 zielonego ogórka 1 mała cebula 4 plastry żółtego sera mąką, jajko i bułka tarta do panierki sól, pieprz czosnek

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 318

czasie cebulę grubo kroimy - u mnie w półkrążki. Na patelni rozgrzewamy nieco oleju i wrzucamy cebulę. Po jej zeszkleniu dodajemy kurczaka i smażymy, aż wszystko będzie miękkie, w trakcie można doprawiać według własnych potrzeb :)  Czas na sos - jajko, śmietanę i połowę żółtego sera mieszamy w miseczce, dodajemy dużą szczyptę gałki muszkatołowej, trochę pietruszki, sól, pieprz i niech sobie stoi(...)ziołami prowansalskimi (można użyć też bazylii i oregano) i pietruszką.  Na ziemniakach rozkładamy połowę pozostałego nam jeszcze sera...  ...i kurczaka z cebulą Na nim ląduje druga warstwa ziemniaków, znowu posypana ziołami prowansalskimi i pietruszką, następnie sos, a na górze reszta sera. Tak przygotowaną zapiekankę wrzucamy na godzinkę do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Na zdjęciu co prawda

Kulinarne zapędy Kokosa
Pierogi smażone z kurczakiem, pieczarkami, cebulą i serem 164

panzerotti? To włoskie pierogi smażone, które przygotowuje się z miękkiego i pysznego drożdżowego ciasta. Najbardziej popularne są w okolicach Sycylii, gdzie podaje się je z mozarellą i sosem pomidorowym. Ja jednak zdecydowałam się na pierogi smażone z typowo polskim farszem. Zobacz mój przepis! Przepis na panzerotti, czyli pierogi smażone Najważniejsze w pierogach smażonych jest oczywiście przygotowanie ciasta drożdżowego. Bazuję(...)pierogi po kolei i smaż tak, aby zarumieniły się z jednej i z drugiej strony. Gotowe! :) Pierogi smażone, czyli panzerotti czy calzone świetnie smakują z sosem czosnkowym lub BBQ. Artykuł Pierogi smażone z kurczakiem, pieczarkami, cebulą i serem pochodzi z serwisu Rozdomowiona

Rozdomowiona
Kurczak duszony w pomidorach, z zielonymi oliwkami 120

Wszystkie te smaki przepełniają sos do którego polecam ugotowaną kaszę, ulubiony makaron lub świeże pieczywo – każdy dodatek jest dobry byleby tylko dobrze chłonął smakowity sos. Składniki (na 2-3 porcje): 6 podudzi z kurczaka ze skórą (około 1kg) 2 średnie marchewki 1 duża cebula 2 łodygi selera naciowego 150ml czerwonego wina 10 suszonych pomidorów z oliwy 1 puszka krojonych

Smaczna Strona
ŚWIDERKI W SOSIE SZPINAKOWYM Z KURCZAKIEM 273

Myślę, że tym daniem przekonam do szpinaku wszystkich, którzy za nim nie przepadają 😉 Bo sos szpinakowy z dodatkiem kremowej śmietanki i kawałkami chudego kurczaka to istna uczta dla podniebienia! 💚  Nawet mój Mąż, który za szpinakiem nie przepada ...  dokładał sobie kilka razy.  Bo to jest na prawdę dooobre! 👌 Składniki: 1 op. mrożonego szpinaku (400g) 1 pierś z kurczak(...)patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną cebulę, czosnek i chwilę smażymy. Następnie dodajemy kawałki kurczaka i smażymy, aż mięso będzie miękkie. W osobnym naczyniu rozgrzewamy odrobinę klarowanego masła. Podsmażamy na nim nasz rozmrożony wcześniej szpinak, solimy, pieprzymy i podlewamy śmietaną. Jeśli lubimy mocno czosnkowe smaki możemy do sosu dodać jeszcze ząbek lub dwa czosnku przeciśniętego przez praskę. Do gotowego sosu przekładamy

Walijskie Pichcenie
Kebab z frytkami (pieczonymi) na talerzu - dietetyczny / fit 170

Frytki upiekłam a mięso usmażyłam na minimalnej ilości tłuszczu. Do tego sos czosnkowy na bazie jogurtu i dużo warzyw. Pycha! Przepis na 2 porcje.  250 g filetów z kurczaka 500g ziemniaków, najlepiej odmiana do pieczenia 1/3 główki sałaty lodowej  1 ogórek 1 duży pomidor 1 papryka  1 cebula 100g sera feta  dobrej jakości ketchup  przyprawa(...)termoobiegiem przez około 15-20 minut.  2. Filet z kurczaka drobno siekamy, dodajemy 1 łyżeczkę oleju, posypujemy przyprawą gyros. Podsmażamy na patelni do mocnego zarumienienia.  3. Warzywa i ser kroimy na preferowanej wielkości kawałki/plastry.  4. Na patelni układamy kolejno: frytki, odrobinę ketchupu, sałatę, 1/2 filetów, sos czosnkowy, pomidora, ogórka, paprykę, cebulę, 1/2 filetów. Posypujemy serem feta

Szefowa kuchni
Kurczak słodko - kwaśny 117

całość do przygotowania w 30 min! Przepis dla 4 osób Potrzebujemy: 4 udka z kurczaka 2 łyżki oliwy czosnkowej 1 czerwona cebula 2 czerwone papryki 300g kiełków fasoli (dodałam puszkę kiełków fasoli Mung) 1 łyżeczka przyprawy "5 smaków" 150g pokrojonego w plastry kasztana wodnego (pominęłam) Sos: 2 łyżki dżemu morelowego 2 łyżki sosu sojowego 250 ml soku ananasowego 3 łyżki(...)dodajemy kawałki do cebuli i papryki razem z przyprawą "5 smaków". Smażymy około 10 min. często mieszając. Sos. Mieszamy wszystkie podane składniki. Musimy koniecznie go popróbować, aby smak był na pewno słodko kwaśny, wlewamy do kurczaka, przykrywamy i czekamy aż się zagotuje. Dusimy około 15min. aż mięso się ugotuje. Dodajemy kiełki fasoli i plastry kasztana wodnego. Sprawdzamy smak

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Sałatka z pieczoną ciecierzycą i kurczakiem 221

zajmuje niewiele czasu, co jest dodatkowym atutem. Sałatki jarzynowe, owocowe, makaronowe, z owoców morza… i nie tylko. Tym razem, jedna z moich ulubionych – sałatka z pieczoną ciecierzycą i kurczakiem.    Składniki: - 2 upieczone filety drobiowe- 1 puszka ciecierzycy- 1 puszka czarnej fasoli- 1 puszka kukurydzy- ok. 40g mielonych migdałów- olej arachidowy- por (młode części)- 1 czerwona cebula- 1 ząbek(...)wykładamy na mięso. Na wierzchu układamy pozostałe plastry mięsa  i pokrywamy pozostałym sosem majonezowo jogurtowym wymieszanym ze startym (na tarce jarzynowej) ząbkiem czosnku. Układamy cebulę pokrojoną w cienkie plasterki, pozostały por oraz  pomidorki koktajlowe. Ozdabiamy bazylią i koperkiem.Sałatka z pieczoną ciecierzycą i kurczakiem nie jest przepisem, na którym trzeba się wzorować. Traktujcie ją jedynie jako podpowiedź, czy inspirację

mojewypiekiinietylko
Makaron z oliwkami, suszonymi pomidorami i kurczakiem 79

Smacznego! Zobacz też: Makaron z bakłażanem i boczkiem Pikantny makaron z chili i białą kiełbasą Makaron w sosie gorgonzola z boczkiem Szybki makaron z boczkiem i suszonymi pomidorami Makaron z łososiem i cukinią Przepis na makaron z oliwkami, suszonymi pomidorami i kurczakiem Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 20 minut Składniki pierś z kurczaka łyżeczka ostrej papryki łyżeczka słodkiej papryki(...)mieszamy do momentu rozpuszczenia masła i sera. 4 Łączymy z ugotowanym makaronem i mieszamy, aby makaron pokrył się lekkim sosem. Podajemy ze świeżymi ziołami, posypany świeżomielonym pieprzem oraz skropiony sokiem z cytryny.   Artykuł Makaron z oliwkami, suszonymi pomidorami i kurczakiem pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Kurczak cytrynowy z ryżem. Pyszne danie, które zrobisz w 15 minut. PRZEPIS 136

kwadrans na gotowanie. W tym czasie można zrobić sobie kanapki… albo pysznego kurczaka cytrynowego! Przepis na kurczaka cytrynowego z ryżem Składniki: pojedyncza pierś z kurczaka, pół cebuli, ząbek czosnku, centymetrowy kawałek imbiru, sos sojowy, sok z połowy małej cytryny, pół łyżeczki mąki ziemniaczanej lub innej skrobi, papryczka chilli, dymka, olej. Zrób tak: Przygotuj pół szklanki ciepłej wody, do której(...)cytryny, dodaj mąkę, szczyptę soli i wymieszaj. Pierś pokrój w cieniutkie płatki, czosnek i imbir posiekaj, następnie rozetrzyj nożem z odrobiną soli, dodaj do mięsa razem z sosem sojowym – około 2 łyżek. Wymieszaj. Jeśli masz czas, możesz odstawić wszystko na jakieś 20 minut, aby się zamarynowało. Jeśli nie, od razu wrzuć wszystko na patelnię z mocno rozgrzanym olejem, dorzuć

Kulinarna Polska