Polecam szybkie.smaczne danie..z wykorzystaniem kurczaka i polskich warzyw..Każdy indywidualnie może je zrobić według upodobań bardziej lub mniej pikantny..A makaron ugotowany w sosie wytworzonym jest rewelacyjny.. Składniki: 2 filety z kurczaka 1 czerwona papryka 1/2 cukinii 1/2 pora 1/2 pęczka natki pietruszki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżka papryki słodkiej pieprz świeżo zmielony papryka
Ugotujmy Cośszklanka ryżu 1 filet z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 niedużej cukinii 1 cebula 1 słoik kiełków soi w zalewie przyprawa do dań chińskich sos sojowy ocet ryżowy curry … Czytaj dalej Ryż z kurczakiem po azjatycku
czarrna od kuchnicoś takiego ;) Mi smakuje bardzo :) Mam nadzieję, że Wam również przypadnie do gustu. Smacznego! Składniki: 2 torebki ryżu 3 jajka Sos sojowy 1 łyżeczka kurkumy Chińska mieszanka warzyw 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku Podwójna pierś z kurczaka Przyprawa do kurczaka Sól i pieprz Przygotowanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie z łyżeczką kurkumy (trzeba uważać, żeby(...)wbijamy jajka. Mieszać je do momentu, kiedy dobrze się zetną. Następnie wymieszać je dokładnie z ryżem i smażyć jeszcze chwilkę. Przełożyć ryż do warzyw z kurczakiem. Doprawić solą pieprzem, ostrą papryką oraz dodać troszkę sosu sojowego do smaku- wedle uznania. Dokładnie wymieszać i można podawać do stołu ;D Szybkie łatwe i pyszne
The Sweet Damseloctu winnego jako kwaśnego składnika. Świeże zioła możecie dobierać w zależności od Waszych preferencji i dostępności - ja tym razem postawiłam na bazylię i natkę pietruszki.Taki sos możecie wykorzystywać do różnych potraw, w tym do kurczaka i ryb z grilla. Najlepiej zrobić go od razu więcej - zmiksowanie to przecież tylko 5 minut roboty, a sos świetnie przechowuje się zamknięty w szczelnym
Chilli Czosnek i OliwaSERDECZNIE ZACHĘCAM :) Bezpośredni Link do produkt u ------ https://www.tanieagd.pl/pl/p/GARNEK-BERLINGER-HAUS-FOREST-LINE-24CM-4.5L-BH-1197/3087 A TERAZ PRZEJDŹMY DO GULASZU SKŁADNIKI NA 4 OSOBY: 2 filety z kurczaka 20 dag mieszanki chińskiej mrożonej 2 łyżki curry 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 3 łyżki natki pietruszki Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia np.rzepakowy Przyprawy do kurczaka: 1 łyżka papryki ostrej 1 łyżka papryki(...)kurczaka kroję w drobną kostkę. Dokładnie obtaczam w przyprawach. W garnku rozgrzewam 2 łyżki oleju rzepakowego. Dodaję mięso smażę na rumiano. Następnie zmniejszam ogień i dodaję warzywa mrożone najlepiej mieszankę warzyw chińskich. Wlewam 0.5 l wody. Duszę ok 5 min dolewam mleczko kokosowe. Duszę jeszcze ok 15 min co jakiś czas mieszając. Doprawiam przyprawą curry, dodaję 1 łyżkę sosu sojowego
Gotowanie Patkipomidory i żurawinę, doprawiam solą i pieprzem i jeszcze przez chwilę smażę wszystko razem. Na sam koniec dodaję śmietanę i podgrzewam delikatnie, aż utworzy się aksamitny sos. Na talerzu układam porcję makaronu oraz kurczaka i dekoruję posiekaną świeżą bazylią. Smacznego
babka w formiekilka plasterków masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 140 stopni. Piec dwie godziny, w trakcie polewać wytworzonym sosem. Do brytfanki, w której piecze się kurczak włożyć resztę ananasa. Piec jeszcze pół godziny zwiększając temperaturę do 180 stopni, aby zrumienić skórkę. zastawa
królestwo garówniestety nie wszyscy domownicy popierają moją słabość do szpinaku, chyba, że jest w koktajlu. Pomyślałam więc, że muszę go gdzieś przemycić, miałam piersi z kurczaka, ale nie miałam ochoty na makaron, chociaż uwielbiam makaron z sosem szpinakowo-serowym . Nie miałam ochoty na i czasu na lepienie pierogów. I po chwili namysłu wymyśliłam, że nafaszeruje kurczaka szpinakiem, dodam suszone pomidory(...)obiad Składniki: duża podwójna pierś z kurczaka 6 suszonych pomidorów z oleju 3 duże garści świeżego szpinaku 1 duża cebula 20 dag żółtego sera 750 ml bulionu 3 łyżki musztardy (ja dałam 2 łyżki musztardy sarepskiej i 1 delikatesowej) sól, pieprz do smaku, masło klarowane lub olej mąka do zagęszczenia sosu Wykonanie: Pokrój cebulę w kosteczkę i podsmaż na maśle
dom-agi.plkurczaka sól, pieprz przyprawa do grilla 1 bakłażan 1 cebula czerwona 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej 4 pomidorki koktajlowe 1 kukurydza olej rzepakowy sos: serek topiony blue 3 łyżki mleka Pierś z kurczaka kroję na cienkie paski. Kabanosy owijam paskami mięsa, posypuje przyprawą do grilla, solą, pieprzem i smaruję olejem rzepakowym. Odstawiam na 30 minut. W tym czasie kroję(...)bakłażany które smaruję olejem, paprykę tez smaruję i cebulę. Wszystkie warzywa grilluję. To samo robię z kukurydzą. Do rondelka przekładam ser blue, dodaję mleko i podgrzewam. Kabanosy podaję z sosem serowym
wesoła kuchniadopełnieniem jest chrzanowo koperkowy wyrazisty sosik. Polecam nie tylko na niedzielny obiad.Danie podałam na zastawie CAMEA- PORCELANA BOGUCICE Składniki: 1/2 kg piersi z kurczaka 1 jajko' sól,pieprz bułka tarta ok 1/3 szklanki sos: Bulion warzywny 1 szklanka pól kubka śmietany 12 % pęczek koperku ok. 5 cm korzeń chrzanu sól,pieprz do smaku Wykonanie: Pierś z kurczaka mielimy, doprawiamy
Z Majeczką w kuchniDzisiaj kolejne szybkie danie ze szparagami (polubiliśmy je strasznie ;)), kurczakiem tym razem, boczkiem, suszonymi pomidorami i sosem z dodatkiem kurkumy. Inspiracja pochodzi z bloga kwestia smaku . Danie pyszne, czasowo też w miarę szybkie, no i proste. U mnie jako dodatek ryż, ale oczywiście co kto lubi może dodać :). Porcja dla 3 osób :). Miłego dnia :)) Składniki: 3 mniejsze filety 1 ząbek(...)oliwy 1 łyżka masła 2/3 szklanki bulionu 6 kawałków suszonych pomidorów 1/2 szklanki śmietany 30% 1 łyżeczka mąki natka pietruszki Do miseczki daję łyżeczkę oliwy, obie papryki, kurkumę, daje kurczaka, oprószam solą i pieprzem, nacieram tym wszystkim filety i odstawiam na jakieś 30 minut. W międzyczasie gotuję szparagi jakieś 5 minut, oraz podsmażam na patelni boczek. Na patelni roztapiam
kruche babeczkiMusztardowe Udka Udka w aromatycznym sosie musztardowym z pieczarkami mogą gościć na naszym świątecznym stole. Składniki: · 5 udek z kurczaka · 6 łyżeczek płynnego miodu · 180 g musztardy francuskiej · 3 łyżki musztardy sarepskiej(...)oleju. 5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki ogórki. 8. Na koniec żeby powstał nam sos dodajemy 3 łyżki musztardy sarepskiej i wlewamy śmietanę, 2 minuty gotujemy. 9. Udka po upieczeniu, układamy w naczyniu
Kulinarna Chwilaidealne na szybki obiad. Piersi z kurczaka pod pierzynką szpinakową Składniki: 2 piersi z kurczaka 3-4 łyżki sezamu 1/2 szklanki bułki tartej 100 g sera feta 250 g świeżych liści szpinaku (może byćrównież mrożony) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka sosu sojowego słodka papryka mielona 2 łyżki jogurtu greckiego papryka(...)mielona ostra bazylia oregano sól, pieprz oliwa z oliwek 6 pomidorów suszonych 4 plastry szynki włoskiej lub innej dojrzewającej Przygotowanie: Pierś z kurczaka oczyszczamy, myjemy i rozbijamy delikatnie tłuczkiem na kotlety. Przyprawiamy solą, pieprzem, paprykami, sosem sojowym, jogurtem i ziołami. Odstawiamy do lodówki. Liście szpinaku myjemy i osuszamy. Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy szpinak. Smażymy do momentu
Mania Gotowaniachrupiącym pieczywem. Miękka kapustka, soczysta pierś z kurczaka i chrupiący boczek - mniam.... polecam Składniki: 1 młoda kapusta 2-3 filety z kurczaka 250 g wędzonego boczku 200 ml rosołu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany 18 % pół łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki słodkiej pieprz przyprawa do kurczaka 1-2 łyżki oleju 1 łyżeczka oregano Przygotowanie(...)zewnętrzne liście ,całą kapustę kroimy na kawałki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Mieszamy ze sobą rosół ,śmietanę , koncentrat pomidorowy, papryka słodka sól i pieprz - tak powstałym sosem polewamy po wierzchu kapustę. Piersi z kurczaka kroimy wzdłuż na pół i posypujemy przyprawą do kurczaka i skrapiamy odrobiną oleju , układamy jeden koło drugiego na kapuście, na wierzch układamy plastry boczku i posypujemy
Swojskie jedzonkokurczak jest wyśmienity! Mięso jest kruche a sos aromatyczny, orzeźwiający i gęsty od suszonych owoców. Ja dodałam morele, śliwki i żurawinę, ale robiłam też z rodzynkami i gruszkami. Dodatek ziół prowansalskich nadaje tej potrawie charakteru, a ilość, jaką należy użyć, zależy od indywidualnych upodobań, ja bardzo lubię i daję
To co kocham