odsączyłam wodę. Posiekałam. Na patelni rozpuściłam masło i dodałam pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Obsmażyłam z każdej strony. Dodałam posiekany szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę. Delikatnie oprószyłam solą. Kiedy pierś już się usmażyła zalałam wszystko śmietaną i chwilę jeszcze podgrzewałam żeby sos się zredukował. Dorzuciłam do gorącego pokrojony w kawałeczki ser typu brie (ok. 1-2 łyżek pokrojonego(...)solą i pieprzem. Ugotowałam makaron i wyłożyłam go na patelnię z kurczakiem i szpinakiem. Nakładałam do talerzy, przed podaniem posypywałam serem. Smacznego! Lidka Artykuł Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąskropić oliwą i zostawić na minimum 2 godziny w lodówce do zamarynowania, Kurczaka smażyć na rozgrzanej oliwie aż się zarumieni, Podawać z pieczonymi ziemniakami lub ryżem i sosem np. tzatziki Artykuł Kurczak gyros pochodzi z serwisu tyfranbox
tyfranboxnią kurczaka. 5 . Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa . 6. Liście sałaty umyć i osuszyć i ułożyć na talerzach. Na każdy z nich ułożyć kawałek kurczaka i obficie polać sosem. 7. Udekorować plasterkiem cytryny .Całość oprószyć szczypta curry ! Bardzo szczególnie do tego przepisu zachęcam.Kurczak ma wyborny smak i jest delikatny.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkirozgrzać resztę oleju. Dodać cebulę i delikatnie zeszklić. Dodać kurczaka, mleko kokosowe, imbir i czosnek i gotować mieszając od czasu do czasu przez ok. 10 minut, aż kurczak będzie gotowy, a sos nieco zgęstnieje. Dodać szpinak, wymieszać i podgotować przez 1-2 minuty. Kokosowe curry z kurczakiem nakładać do miseczek, np. z ryżem. Posypać posiekaną kolendrą lub pietruszką. Na koniec
Pociąg Do Kuchniprzygotowany sos bardzo często wykorzystuję na szybki obiad gdy mam mało czasu . Podsmażam pokrojone piersi z kurczaka i dodaję do sosu, danie podaję do ryżu . Składniki: 3,5 kilograma pomidorów 1 łyżka soli 1 czerwona papryka 2 marchewki Puszka kukurydzy Puszka ananasa 0,5 łyżeczki chili 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżki musztardy
Bajeczna Kuchniadodawałam Przygotowanie : Rozmrożone śliwki wypestkowałam i ogrzewałam na ogniu do lekkiego zgęstnienia (często mieszać) Dodałam wszystkie pozostałe składniki , jeszcze raz podgrzałam mieszając Po wystudzeniu zmiksowałam Sos taki użyję do kurczaka z mango w mleku kokosowym, przepis już jest na blogu. W sklepach jest gotowy sos śliwkowy, pewnie bardziej wyrafinowany w smaku :), ale ja użyłam właśnie tego zrobionego przez siebie
Proste PotrawyPost Wytrawne naleśniki z pikantnym kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojejest już pysznym daniem. Jeśli natomiast lubicie bardziej treściwie jedzenie to proponuję dodać kurczaka, brokuły i kalafiora. Wciąż będzie to szybki i tani obiad ! Sos alfredo Składniki: na 4 porcje 2 filety z piersi kurczaka 350 ml śmietanki 50 g masła 50 g parmezanu 1 mały brokuł około 300 g 1 mały kalafior, około 300 g 2 łyżki posiekanej natki(...)Rozpuść masło na patelni. Filety z piersi kurczaka podziel na kawałki i wrzuć na masło. Smaż przez 2 minuty, mieszając aby kurczak równomiernie się zrumienił. Wlej śmietanę, dodaj utarty parmezan, pietruszkę, tymianek, sól i pieprz. Wymieszaj i gotuj sos przez 3 minuty. Następnie wlej sos do makaronu wraz z brokułami i kalafiorem. Wymieszaj makaron. Jeśli makaron jest za gęsty
codojedzeniaFilety z kurczaka w szynce parmeńskiej ze szpinakiem i sosem gorgonzola – to pomysł na pyszny obiad, zwłaszcza jeśli uwielbia się sery pleśniowe. Jak już z pewnością zauważyliście, to my uwielbiamy je bardzo i często na podstawie poprzednich pr The post Filety z kurczaka w szynce parmeńskiej ze szpinakiem i sosem gorgonzola appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojekostkę, polać olejem (np. smakowym - z dodatkiem chili) i zarumienić na suchej patelni. Składniki: 1 główka sałaty lodowej 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka (bez skóry i kości) przyprawa gyros sól, pieprz olej sos 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku 50 g startego na średnich oczkach sera (np. żółtego lub parmezanu) sól, pieprz(...)miski. Majonez, jogurt, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, 3/4 startego sera oraz przyprawy (odrobina soli i pieprzu) wymieszać ze sobą. Przygotowanym sosem polać sałatę. Dokładnie wymieszać. Na sam koniec dodać usmażone kawałki z kurczaka. Ponownie wymieszać. Sałatkę przełożyć do miski. Na wierzchu posypać grzankami i pozostałym startym serem. Podawać po schłodzeniu. Przygotowywanie sosu czosnkowo-serowego
UgotowaćPrzepis na szybki i uniwersalny sos z pieczarkami i piersią z kurczaka. Można podać z ziemniakami, makaronem czy pieczywem. Składniki: 400 g pieczarek 2 cebule podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki śmietany 18% półtora szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego łyżka mąki słodka i ostra papryka sól, pieprz natka pietruszki Przygotowanie Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Pieczarki kroimy(...)plasterki, cebulę w piórka i dodajemy do kurczaka. Podsmażamy, aż z pieczarek wyparuje sok. Następnie całość zalewamy bulionem i gotujemy na wolnym ogniu 5-8 minut. W tym czasie śmietanę mieszamy z mąką. Dodajemy również kilka łyżek gorącego wywaru z patelni. Śmietanę wlewamy na patelnię i mieszamy. Gotujemy, aż sos zgęstnieje, doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy natkę pietruszki
e-PrzepisyKulinarnełyżki sosu sojowego. SALSA : Pomidory myjemy i nacinamy skórkę na krzyż. Wkładamy do miseczki zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na 1 minutę, wylewamy wodę, zdejmujemy skórki(łatwo odchodzą). Kroimy w kostkę, dodajemy pokrojoną chili, starty czosnek oraz kolendrę lub natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy oliwą i sokiem z cytryny. Mieszamy. Odstawiamy DYNIOWE CURRY : filet z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym(...)nią widelec łatwo będzie zagłębiał się w miąższu. Zwiększamy płomień do dużego i dodajemy kurczaka wraz z marynatą. Smażymy mieszając przez około 3 minuty, stopniowo wlewamy mleczko kokosowe i śmietankę( tak, aby nie przerwać procesu gotowania). Gotujemy ok. 3-5 minut, aż sos zredukuje się i zagęści. Podajemy z ryżem lub chlebkiem naan. Przed podaniem dekorujemy salsą pomidorową
cool and mintypostanowiłam sos barbecue dodać do mięsa drobiowego wzbogacając smak kotletów..i to był dobry strzał..Kotleciki były pyszne i zjedzone ze smakiem.. 80 dkg filetów z kurczaka 1 jajko sól, wegeta sos barbecue Folwark do smaku natka pietruszki bułka tarta do panierki Filety z kurczaka posiekać w drobną kostkę lub zmielić [ u mnie były posiekane], dodać resztę
Moje domowe kucharzeniekapusty pekińskiej 1 pomarańcza lub kilka plastrów świeżego ananasa 3 łyżki drobno pokrojonego w kostkę sera żółtego 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki pomarańczowej marynata do kurczaka: 1 łyżka miodu 3-4 łyżki sosu teriyaki dressing : 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru/ cukru brzozowego sól morska, pieprz kolorowy do smaku Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić(...)zamarynować w miodzie i sosie teriyaki. Odstawić do lodówki na minimum godzinę (najlepiej na całą noc). Następnie usmażyć na patelni grillowej. Kapustę posiekać i wsypać do miski. Pomarańczę lub ananasa pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Papryki - czerwoną i pomarańczową pokroić w kostkę i razem z kosteczkami żółtego sera i usmażonymi kawałkami kurczaka dodać do pozostałych składników. Przed podaniem polać
Ze smakiem i z pasjąmożna też zrobić sałatkę. Zastosowań jest wiele. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka z wędzoną papryką 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka oleju 0,5 łyżeczki majeranku 1 cebula 2 ząbki czosnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Ułożyłam(...)naczyniu żaroodpornym, w którym miała się piec. Natarłam ją z każdej strony solą i przyprawą do kurczaka z wędzoną papryką (można użyć innej ulubionej). Polałam pierś sosem sojowym i olejem, pozwalając im swobodnie spłynąć. Posypałam ją z wierzchu roztartym w dłoniach majerankiem. Ząbki czosnku obrałam i pokroiłam na plasterki. Ułożyłam je na wierzchu mięsa. Cebulę obrałam i pokroiłam w półplasterki
Waniliowe Improwizacje