kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:244/1024)

Co zrobić z resztek kurczaka – 17 przepisów 160

awokado Naprawdę trudno o łatwiejszy przepis na wrapy. Wystarczą cztery składniki. Zobacz przepis Polpette di polo Najlepsze pulpety ever. Zrobione z gotowanego mięsa i zapieczone z sosem pomidorowym, delikatne i aromatyczne. Jeśli macie kurczaka z rosołu możecie wyczarować niesamowite danie. Zobacz przepis Enchilada Doskonały sposób na resztki, pozostałości z lodówki lub świątecznego stołu – enchiladas, pszenne, meksykańskie placki z farszem(...)którym obowiązkowy jest tylko ser), zapieczone w aromatycznym sosie. Zobacz przepis Lasagna z cukinii i pieczonego kurczaka Wyjątkowe, pomysłowe danie – lasagne bez makaronu. Patent na to, jak wykorzystać resztki pieczonego kurczaka. Smaczne, proste i atrakcyjne z wyglądu. Zobacz przepis Noodle z kurczakiem i świeżym ogórkiem Noodle z kurczakiem doskonale smakują na ciepło, ale równie dobrze sprawdzą się na zimno

Niedzielny kucharz
Pieczone stripsy w jogurtowej marynacie a'la KFC. 422

pieczone nie wciagjaą tłuszczu jak te smażone w głębokim oleju. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, gorąco polecam zwłaszcza z domowym sosem tysiąca wysp. SKŁADNIKI ( około 12 stripsów) stripsy 1 podwójna pierś z kurczaka 150 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka wędzonej papryki słodkiej 1 łyżka przyprawy shoarma/ złocisty kurczak lub inna ulubiona 1/2 łyżeczki soli 1 ząbek czosnku(...)pieprzem. Odstawić do przegryzienia. 4.  Płatki kukurydziane rozdrobnić (np. tłuczkiem do mięsa).  Zamarynowane kawałki kurczaka obtaczać obficie w płatkach i układać na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Piec ok. 18-20 min w temperaturze 200 stopni. 6. Podawać z sosem tysiąca wysp oraz np. salsą pomidorową z dodatkiem mango i pieczonymi warzywami. Smacznego

DefinicjaSmaku
Pad Thai z kurczakiem i kapustą 144

Zobacz jak zrobić: Pad Thai z kurczakiem Składniki jajko makaron ryżowy 1/4 kapusty pekińskiej pomidorki koktajlowe (ok. 8 pomidorków) filet z piersi kurczaka cebula dymka garść orzeszków ziemnych 2 ząbki czosnku odrobina fasoli mung Składniki do sosu 3-4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki cukru Przeczytaj o zaletach: Czosnek: mały ząbek, wielkie korzyści Pad Thai(...)kapustą – przepis Zaczynamy od ugotowania makaronu ryżowego. Makaron warto przygotować według przepisu na opakowaniu. W misce mieszamy składniki na sos. W wysokiej patelni na odrobinie oleju podsmażamy drobno posiekany czosnek, dosłownie przez chwilę. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Smażymy go ok. 4 minut. Na patelnie wbijamy jajko, smażymy razem z kurczakiem ok. 1 minuty. Dodajemy makaron, posiekaną kapustę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Poniedziałek: Sałatka z jarmużu, kurczaka, batatów i cieciorki 155

łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy lub mandarynki 2 łyżki soku z cytryny Łyżeczka sosu sojowego Łyżeczka miodu Ćwierć ząbka czosnku 4 łyżki oliwy Zalewa do kurczaka 1 pomarańcza 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki miodu 3 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: Krok 1 Umyj i wyparz pomarańczę, wyciśnij sok do miski i wrzuć również wyciśniętą skórkę. Dodaj pozostałe składniki(...)żaroodpornego. Piecz je razem z kurczakiem przez około 30 minut, jeśli są średniej wielkości. Jeśli większe – 40 minut. Gdy widelec lub nóż gładko wchodzi w bulwę, możesz wyciągać bataty z pieca. Krok 5 Posiekaj czosnek i rozetrzyj go końcówką noża na desce do krojenia, wrzuć do małego słoiczka. Dodaj sok z pomarańczy i cytryny, sos sojowy i miód. Zakręć wieczko

Niedzielny kucharz
Kotlety z kurczaka po farmersku 101

Kotlety z kurczaka po farmersku – to nic innego jak zamarynowane w sosie farmerskim kawałki filetów z piersi kurczaka, które następnie obtaczamy w bułce tartej i pieczemy w piekarniku. Polecam podawać je z domowymi frytkami oraz polane drugą po The post Kotlety z kurczaka po farmersku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pierś kurczaka w szynce parmeńskiej z lubczykiem podana z puree z groszkiem i mlekiem kokosowym oraz sos śmietanowy z groszkiem 121

dawka czyni truciznę , zatem zbyt duża ilość jakiegoś składnika może zupełnie pozbawić pozostałej palety smaków całą potrawę. Zatem ostrożnie :) Pierś kurczaka doprawiona lubczykiem z szynką parmeńską smakuje wybornie. Podana z delikatnym, ale nie kremowym, wręcz odwrotnie, puree i sosem na bazie śmietany i groszku oraz rzodkiewkami marynowanymi w soku z cytryny i oliwie. Wierzch podkręcony już neutralną w smaku natką(...)minuty. Dodaj groszek. Gotuj jeszcze minutę. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.  Porcję puree podaj z pokrojoną w plastry piersią kurczaka oraz marynowaną rzodkiewką. Całość polej sosem śmietanowym na bazie mrożonego groszku.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Radość z gotowania, czyli test patelni WOLL 179

kropli tłuszczu. Wyszły idealnie. Usmażone naleśniki posmarowałam mięsnym nadzieniem, zwinęłam krokiety, opanierowałam i podrumieniłam na masełku klarowanym. Mieliśmy doskonałe drugie śniadanie do pracy. Największy test stanowiły udka kurczaka przygotowywane w śmietanowym sosie. Potrawa ta przygotowywana na mojej starej patelni niestety nie wychodziła perfekcyjnie – każdorazowo skórka z kurczaka przywierała do dna patelni i musieliśmy zadowalać się kurczakiem bez skóry(...)się do zapiekania w piekarniku. Przy okazji smażenia piersi kurczaka zapomniałam o tym, ale i tak udało mi się przetestować patelnię w formie naczynia żaroodpornego. Zrobiłam bułeczki drożdżowe z serem i serowym beszamelem pośrodku. Patelnię odłożyłam po skończonym posiłku i wzięłam się za mycie dopiero następnego dnia rano. Ta resztka sosu i kilka bułeczek, jakich nie daliśmy rady zjeść, usunęłam

Smaki Na Talerzu
Radość z gotowania, czyli test patelni WOLL 133

kropli tłuszczu. Wyszły idealnie. Usmażone naleśniki posmarowałam mięsnym nadzieniem, zwinęłam krokiety, opanierowałam i podrumieniłam na masełku klarowanym. Mieliśmy doskonałe drugie śniadanie do pracy. Największy test stanowiły udka kurczaka przygotowywane w śmietanowym sosie. Potrawa ta przygotowywana na mojej starej patelni niestety nie wychodziła perfekcyjnie – każdorazowo skórka z kurczaka przywierała do dna patelni i musieliśmy zadowalać się kurczakiem bez skóry(...)się do zapiekania w piekarniku. Przy okazji smażenia piersi kurczaka zapomniałam o tym, ale i tak udało mi się przetestować patelnię w formie naczynia żaroodpornego. Zrobiłam bułeczki drożdżowe z serem i serowym beszamelem pośrodku. Patelnię odłożyłam po skończonym posiłku i wzięłam się za mycie dopiero następnego dnia rano. Ta resztka sosu i kilka bułeczek, jakich nie daliśmy rady zjeść, usunęłam

Smaki Na Talerzu
Kurczak w marynacie z sosu sojowego 221

kombinuję do pracy z szybkimi i lekkimi obiadami. Poszukując nowych smaków postanowiłam połączyć sos sojowy i miód. Był to strzał w dziesiątkę, gdyż marynata doskonale podkreśliła smak kurczaka :) Składniki: 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka słodkiej papryki Szczypta cayenne 1 ząbek czosnku Pół dużej piersi z kurczaka (1 pojedyńcza) Przygotowanie: Pierś pokrój na mniejsze kawałki

Fabryka pomysłów
Kurczak smażony z zieloną fasolką i pieczarkami 287

danie. pierś z kurczaka 300 g zielonej fasolki 300 g pieczarek 1 papryczka chili kawałeczek imbiru 4 ząbki czosnku 50 ml sosu sojowego pół pęczka natki pietruszki 100 g makaronu ryżowego Zaczynamy od przygotowania wszystkich składników. Pierś kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą. Fasolkę myjemy, usuwamy końcówki i kroimy każdy strączek na 3 części. Pieczarki oczyszczamy i kroimy(...)olej i rozgrzewamy. Wrzucamy pokrojoną fasolkę i smażymy około 10 minut. Po tym czasie fasolka będzie jeszcze lekko twarda. Dodajemy pieczarki i smażymy, aż nie zmiękną. Dodajemy kurczaka, posiekaną natkę pietruszki oraz sos sojowy. Całość porządnie mieszamy i smażymy jeszcze kilka minut. Makaron odcedzamy i nakładamy na talerze. Dodajemy kurczaka z fasolką. Gotowe

Dieta bez mleka
Meksykańskie danie jednogarnkowe 294

Błyskawiczne w przyrządzeniu pachnące świeżą kolendrą pikantne kawałki kurczaka w pomidorowym sosie ze słodką kukurydzą, papryką i czerwoną fasolą podane z brązowym pełnoziarnistym ryżem to bardzo aromatyczne, rozgrzewające danie jednogarnkowe. Składniki: 450g fileta z kurczaka pikantna przyprawa do kurczaka 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 200g brązowego pełnowartościowego ryżu 1 puszka krojonych pomidorów

Szalona Kuchnia Eweliny
Krewetki toskańskie – w sosie czosnkowo-śmietanowo-serowym 288

czosnkiem i parmezanem? Prawdziwa rozpusta. A gdyby dodać jeszcze krewetki? Strzał w 10! Krewetki toskańskie w gęstym, kremowym sosie są grzesznie pyszne. Nazwa sugeruje włoskie korzenie przepisu (sos a’la kurczak z suszonymi pomidorami po toskańsku), jednak danie jest w prawdziwie amerykańskim stylu (ser, gluten, rock and roll!). Uwielbiam, gdy krewetki są w sosie – wybieranie go bagietką

Poezja smaku
Pierś z kurczaka w delikatnym sosie 236

bulion, który jest podstawą sosu daje naprawdę wiele smaku.   Przygotowałam większą porcję, więc będę miała jeszcze na 1-2 obiady do pracy. Czytaj dalej... Artykuł Pierś z kurczaka w delikatnym sosie pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Kurczak zagrodowy pieczony na płasko, z masłem czosnkowym i pomarańczami 217

kroimy w poprzek przez piersi. Podajemy z sosem maślanym spod mięsa, z miękką skarmelizowaną cebulką i słodkimi pomarańczami. Idealny z bagietką lub lekką pszenną bułką, która świetnie wchłonie sos. SKŁADNIKI 1 kurczak zagrodowy (ten na zdjęciach ważył 1,76kg) 5 sporych ząbków czosnku 8-10 łyżek masła klarowanego masło klarowane do wysmarowania dna formy 1-2 bardzo soczyste i słodkie

Karo in the Kitchen
Kremowe risotto dyniowe z kurczakiem 204

doprawić do smaku chili, imbirem i roztartymi w moździerzu ziarnami kolendry. Risotto ma mieć kremową konsystencję, jeśli jest zbyt gęste dolać więcej bulionu. Kurczak teriyaki: 1 filet z kurczaka 3 łyżki sosu teriyaki 1 łyżka octu winnego białęgo 1 łyżka syropu trzcinowego lub miodu 2 łyżki oleju arachidowego lub innego, np rzepakowego Wykonanie: Mięso kurczaka umyć, osuszyć i podzielić

kolorowotorcikowo
Kokosowe Red curry z bambusem 239

curry.Jesli stosujemy listki limonki to zgnieść je w dłoniach i dodać od razu. Gotować na średnim ogniu ok 10-15 minut. Na kilka minut przed końcem gotowania dodać sos rybny,kawałki kurczaka,plasterki bambusa i cukier dla zbilansowania ostrości. W ostatniej chwili dorzucić listki bazylii i wyłączyć ogień.Ja tym razem miałam tylko kolendrę. Sos nie powinien byc zbyt płynny

Sztuka gotowania w/g Samiry

Proponowane wyszukiwania