Składniki: 1 filet z kurczaka 1 słoik pędów bambusa 1 nieduża marchewka kilka grzybów mun 1/2 pora sos sojowy ocet ryżowy olej arachidowy sos do dań z woka przyprawa orientalna … Czytaj dalej Orientalny kurczak z makaronem
czarrna od kuchnizapraszam na pałki z kurczaka w marynacie jogurtowo majonezowej z warzywami. Oczywiście do przyprawienia wykorzystałam już kilka produktów Kamis. Składniki: 6 pałek z kurczaka 1 marchewka 1 pietruszka 1 jabłko 10 cm pora 6 ziemniaków 0,5 cukinii( u mnie większa) 50 g żurawiny Marynata 150 g jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy grillowej Kamis(...)soli morskiej prowansalskiej w młynku Kamis 1 szczypta curry indyjskie Kamis Do smaku sól morska prowansalska w młynku Kamis przyprawa do ziemniaków olej do posmarowania Przygotowanie: Pałki kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Marynata: w misce wymieszać jogurt z majonezem i przyprawami. Dodać obraną i pokrojoną w większe kawałki cebulę, czosnek i wymieszać. Do marynaty włożyć pałki
Ala piecze i gotujebardzo nam zasmakował, więc polecam i podaję przepis dalej :) Składniki na 2-3 porcje: (Inspiracja: " Przyślij Przepis ") ok. 400 g piersi z kurczaka sól i pieprz 2 marchewki 1 pietruszka 0,5 małego selera 1 nieduży por 1 duży ząbek czosnku 2 listki laurowe 2 ziela angielskie 2-3 łyżki pikantnego keczupu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej posiekana(...)natka pietruszki Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę i posypać solą oraz pieprzem. Na dużej patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić mięso i smażyć, aż odparuje wodę. Marchewki, pietruszkę oraz seler obrać i pokroić w cienkie słupki. Por pokroić w półplasterki. Do podsmażonego mięsa wrzucić warzywa, przeciśnięty przez praskę praskę czosnek i smażyć ok. 10 minut. Dorzucić ziele angielskie
Simply FoodKremowy ryż z dużą ilością mięsa z kurczaka. Przygotowuje się go bardzo szybko. Ja wykorzystuje mięso z rosołu, z udek kurczaka z zupy, ale dobra będzie również pierś z kurczaka. Można dodać różne składniki np. paprykę, kukurydzę, marchewkę czy pora. Składniki: 1,5 szklanki ryżu + 3 szklanki wody duża cebula ząbek czosnku kilka pieczarek groszek zielony (mrożony(...)puszki) miseczka mięsa z kurczaka sól morska, pieprz czarny świeżo mielony papryka słodka, oregano, przyprawa do kurczaka natka pietruszki 2 łyżki kwaśnej śmietany 1. Obieramy cebulę, dzielimy na pół, kroimy ją w kostkę, solimy i jedną połówkę chwilę podsmażamy na oleju. Dodajemy ryż, mieszamy i smażymy razem z cebulką przez minutę ciągle mieszając. Dodajemy wodę, solimy, zmniejszamy ogień i gotujemy
Na moim talerzuSałatka warstwowa II 1 słoik marynowanego selera (340g netto) 2 nieduże pory 1 puszka kukurydzy (340g netto) 4-6 jaj ugotowanych na twardo (zależnie od
peggiwkuchnimięsa z kurczaka. Przygotowuje się go bardzo szybko. Ja wykorzystuje mięso z rosołu, z udek kurczaka z zupy, ale dobra będzie również pierś z kurczaka. Można dodać różne składniki np. paprykę, kukurydzę, marchewkę czy pora. Składniki: 1,5 szklanki ryżu + 3 szklanki wody duża cebula ząbek czosnku kilka pieczarek groszek zielony (mrożony lub z puszki) miseczka mięsa z kurczaka
NA MOIM TALERZUteraz przedstawiam przepis na galaretkę drobiowo-wieprzową, która jest również przepyszna. Składniki na galaretkę drobiowo-wieprzową 3 nóżki wieprzowe 1 kurczak lub 4 ćwiartki z kurczaka 3 marchewki 1 seler 1 pietruszka 1 por 5 ząbków czosnku 5 ziaren ziela angielskiego 2 listki laurowe 0,5 łyżeczki pieprzu ziarnistego 2 łyżeczki żelatyny sól pieprz przyprawa uniwersalna typu Vegeta(...)zalewamy zimną wodą (około 4 litry), dokładamy listki laurowe, ziarna ziela angielskiego i pieprzu, trochę soli i gotujemy na wolnym ogniu co najmniej 2 godziny. Po tym czasie dokładamy kurczaka i gotujemy kolejna godzinę, następnie dokładamy obrane warzywa, pokrojony czosnek i gotujemy do miękkości. Doprawiamy Vegetą, solą i pieprzem (rosół musi być lekko przesolony, bo galareta wyciąga sól), wyłączamy grzanie
Rozpustne gotowanieząbki czosnku 1 pietruszka 1 por 1 cebula 2 łyżki masła 3 ziemniaki kawałek korzenia selera 1 niewielki brokuł 2 l wywaru z kurczaka 100 ml słodkiej śmietany domowe maggi według tego przepisu sól, pieprz natka pietruszki sposób przygotowania Udka kurczaka dzielimy na dwa kawałki, selera(...)odlewamy do innego naczynia ( najlepiej przez sito), dokładając oddzielnie mięso z kurczaka (warzywa i kości odrzucamy). Teraz w garnku rozgrzewamy masło, dodajemy do niego drobno posiekana cebulę i lekko ją szklimy. Do zeszklonej cebuli, dodajemy drobno posiekany czosnek, pokrojonego w krążki pora, selera, pietruszkę i marchew pokrojone w kostkę ( lub w zapałki). Całość przesmażamy przez
Miód i pieprzstandardowych warzyw, patisona. Nie dawałam natomiast ziemniaków. Wyszła super. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera kawałek pora 1 cebula 0,5 patisona litrowy słoik ogórków kiszonych 6 pałek z kurczaka 2 listki laurowe kilka kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka pieprzu czarnego w ziarnach 1 łyżeczka przyprawy do rosołu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki(...)nasienne. Miąższ również starłam na tarce na grubych oczkach. Pora dokładnie umyłam i pokroiłam na drobne kawałeczki. Wszystkie wymienione warzywa przesmażyłam na maśle, aż się zezłociły i przełożyłam do garnka. Cebulę obrałam i pokroiłam w kosteczkę. Zeszkliłam ją na maśle i przełożyłam do warzyw do garnka. Pałki z kurczaka opłukałam i również dołożyłam do garnka. Ogórki wyjęłam z zalewy
Waniliowe Improwizacjepora - powstało danie - jak dla mnie idealne. Pierś z indyka z warzywami z woka kuchniasmakow.blogspot.com filet z piersi indyka ( może być też kurczak) - pokroić w kostkę 3 cebule - obrać, pokroić w kostkę 1 por - pokroić w cieniutkie talarki 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka - pokroić w kostkę 300 g pieczarek - umyć, pokroić w paski 1 niewielki brokuł - porozdzielać(...)słodka - szczypta masło, odrobina oleju Ryż ugotować, odcedzić, odstawić do ostygnięcia. Na woku rozgrzać olej, wrzucić indyka, doprawić solą i pieprzem. Dodać cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i pora. Dusić aż do miękkości. Całość przełożyć na talerz. Do woka wrzucić 2 łyżki masła, dodać brokuła, paprykę i pieczarki, lekko poddusić, dodać sosu sojowego, popieprzyć, posolić.Dodać
Kuchnia smakówGotowałam dosyć długo na wolnym ogniu bo ponad 3 godziny ale było warto ponieważ smakiem przypominał ten tłuściutki babciny rosołek. Składniki: 3 piersi z kurczaka 6 średniej wielkości marchewek 3 średniej wielkości pietruszki jedna cebula por połowa dużego selera 3 liście laurowe parę ziarenek pieprzu oraz ziela angielskiego sól Sposób przygotowania: Do zimnej wody włóż kurczaka i wstaw na średniej
wysmienityKtóż go nie zna, po kuchennych rewolucjach Polskę opanowała wielka fala kurczaka pieczonego na piwie. Kto jednak do tej pory nie zdecydował się na taki sposób pieczenia MUSI, po prostu MUSI to nadrobić. Soczysty, kruchy, idealny! Koniecznie należy upiec razem z nim ziemniaczki i marchewki, nabierają wyjątkowego smaku i są pysznie kremowe. Ja wymyśliłam sobie, że odrobinę piwa odleję(...)miejsce do butelki dodam odrobinę miodu. Dzięki temu mięso jest bardziej kruche, a skórka ładnie się rumieni. Składniki: - tusza z kurczaka - 10 niewielkich ziemniaków - 2 marchewki (powinny być dosyć cienkie) - dowolne piwo 500 ml - dwie łyżki miodu - 4 ząbki czosnku - majeranek, papryka wędzona, sól, pieprz, tymianek (lub inne, ulubione przyprawy i zioła) - 3 łyżki oliwy Przygotowania najlepiej zacząć dzień
Cook&Lovepiekarnika. Udka z kurczaka -nowy przepis (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI-przepis na 4 osoby 4 udka z kurczaka ulubione przyprawy do kurczaka 4 łyżki oleju z oliwek pół szklanki białego wytrawnego wina 8 plasterków boczku 8 gałązek rozmarynu por,lub cebula sznurek do pieczenia lub bawełniane nici SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem Udko z kurczaka przekroic(...)chrząstki należy je także wyciąć Natrzeć mieso solą i ulubionymi przyprawami do kurczaka Składać na pół Na każdy kawałek mięsa ułożyć plaster boczku i kawałek rozmarynu Zawiązać sznurkiem jak paczuszkę z kokardką na wierzchu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na rozgrzanej patelni z olejem układać mięso, dodać poszatkowany por lub cebulę Podrumienić z obydwu stron poczym dodać wino Odparować alkohol a nastepnie
zielonacukinkaSałatka ze świeżych warzyw z kurczakiem to doskonałe danie na każdą okazję i każdą porę. Składniki oraz sposób przygotowania: Na sam dół dałam pekinkę z ketchupem i majonezem, na to położyłam rukole, później pocięte w paski warzywa – pomidory, żółtą paprykę, ogórka zielonego I rzodkiewka. Na górę pierś z kurczaka w przyprawie gyros. Autor przepisu: Madzia Wiśniewska Artykuł Sałatka
Wasze Przepisyskładniki* 1 porcja rosołowa z kurczaka* 30 dag żeberek wieprzowych na zupę* 1 marchewka* 1 pietruszka* kawałek selera* kawałek pora* 1 cebula* kawałek imbiru* 1 papryczka chili* szczypiorek świeży lub suszony* liść kapusty włoskiej lub sałaty lodowej* grzybki shitake* 30 dag łopatki lub biodrówki wieprzowej* 1 filet z kurczaka* sos sojowy* sól, pieprz* dowolny makaron pszenny soba, somen...Sposób
Mix smaku