kurczak w miodzie - 2160 przepisów (strona:32/144)

Sałatka z kurczakiem, mango i sosem miodowo - musztardowym 206

słodkiego miodu oraz wyrazistego imbiru i orzeźwiającej limonki smakuje wyśmienicie. Składniki: 300g fileta z kurczaka 1 mango 130g mix sałat z burakiem 75g orzechów nerkowca 1 czerwona cebula 1 pęczek kolendry 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka olej kokosowy Sos: 4 łyżeczki musztardy dijon 2 łyżeczki miodu 3 łyżeczki soku z limonki starta skórka z 1 limonki 2cm startego imbiru

Szalona Kuchnia Eweliny
KURCZAK ZAGRODOWY Z PIEKARNIKA, miodowo-musztardowy, faszerowany wątróbką 183

Kurczak zagrodowy pieczony w marynacie miodowo-musztardowej. Kurczaka można przyrządzać na wiele sposobów. Smakosze twierdzą, że najlepszy jest wtedy, kiedy tuszkę piecze się w całości. Kurczaka nacieramy ziołami i przyprawami. Dzięki marynacie miodowo-musztardowej kurczak po upieczeniu ma naprawdę chrupiącą skórkę. Mięso jest delikatne i aromatyczne.  Kurczak po Polsku faszerowany. Wersja z farszem z wątróbki, zwana kurczakiem po polsku(...)koniec dość mocno zawijamy nić wokół kuperka, wyciągamy ją z igły i tak okręcamy nóżki ptaka, by nie odstawały od brzucha. W miseczce mieszamy obie musztardy, miód oraz oliwę - marynatą nacieramy całego kurczaka. Krok 3. Układamy tuszkę grzbietem do dołu w brytfannie z rozpuszczonym masłem. W piekarniku nagrzanym do 190-200 stopni pieczemy przez 1 godzinę 45 minut, polewając sosem

Moja Książka Kucharska
Pularda w miodzie z pieczonymi ziemniakami i pieczonym jabłkiem. 207

znana w kuchni staropolskiej. Pyszna, pieczona z dodatkiem miodu, ziół. Dopełnieniem były pieczone młode ziemniaczki i jabłka z wiśniami. Czysto szlachecki obiad. Składniki: 1 pularda (lub mały kurczak do 1,5 kg) miód (Miód kurpiowski ChOG) gałązka rozmarynu 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej Kamis odrobina sosu tabasco 100 ml wytrawnego sherry 3 ząbki czosnku sól 2 jabłka (jabłka łąckieChOG) wydrylowane

Malinowe Pocałunki
Piersi z kurczaka z cytryną 171

cytryna tłuszcz do wysmarowania naczynia marynata 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki białego octu winnego 1 cytryna 2 ząbki czosnku łyżeczka musztardy delikatesowej łyżeczka miodu sól, pieprz Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę. Skórkę z cytryny ścieramy na małych oczkach. Cytrynę przekrawamy na pół. Wyciskamy sok. Oliwę mieszamy z octem i sokiem(...)cytryny. Dodajemy musztardę, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie łączymy ze sobą wszystkie składniki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą smarujemy kurczaka. Odstawiamy na min. 2 godziny w chłodnie miejsce. Drugą cytrynę przekrawamy wzdłuż i kroimy w cienkie plasterki. Mozzarelle także kroimy w półplasterki. Zamarynowane piersi nacinamy w poprzek pod skosem tworząc tzw. kieszonki. Do każdej

Pobite gary Barbary
SAŁATKA Z SELEREM NACIOWYM, KURCZAKIEM I BRZOSKWINIAMI 193

orzechów nerkowca 2 łyżki amarantusa ekspandowanego sól, pieprz przyprawa do kurczaka 1 łyżka oliwy do smażenia Sos: 3-4 łyżki oliwy 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz  Wykonanie: Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy pieprzem, solą oraz przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy kurczaka. Następnie odcedzamy(...)też kroimy w kostkę. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy. W misce mieszamy kawałki selera naciowego z brzoskwiniami, posiekanym szczypiorkiem i usmażonym kurczakiem. Dodajemy orzechy nerkowca oraz amarantus ekspandowany (popping). Sos: W kubku mieszamy ze sobą oliwę z miodem i musztardą. Przyprawiamy pieprzem i solą. Gotowym sosem polewamy składniki w misce. Mieszamy

Kuchnia MagdaLeny
Kurczak Saltimbocca 137

dodatkiem szałwii . W moim przepisie wykorzystałam filety z kurczaka.  SKŁADNIKI: 2 pojedyncze filety z kurczaka Opakowanie szynki długo dojrzewającej ( u mnie Szwarcwaldzka) Kilkanaście listków szałwii Kilka pomidorków koktajlowych 1/4 szklanki wytrawnego,białego wina 1/4 szklanki bulionu oliwa i masło 1/2 łyżeczki miodu Cząstki cytryny Sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Filety przekroić wzdłuż na dwa cieńsze. W razie potrzeby rozbić grubsze części(...)patelnię, wlać oliwę. Filety (szałwią do dołu) obsmażać przez 3 minuty, następnie przewrócić i smażyć kolejne 3 minuty. Usmażone mięso odkładamy na talerz i przykrywamy.Na patelnię po kurczaku wlewamy wino i dodajemy miód, gotujemy 2- 3 minuty (sos powinien się zredukować o połowę), wtedy wlewamy bulion, pomidorki koktajlowe. Gdy zmiękną, dodać 2 łyżki masła a następnie włożyć filety. Skropić cytryną

Kopystką po garach
Na kanapkę 139

Pasztet Domowa wędlina z kurczaka Masło daktylowe Domowy miód Klops Hummus

Na moim talerzu
Udka z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie z warzywami-proste i pyszne 188

Witam Kochani dziś przedstawiam Wam super przepis na pyszne mięsiwo :) Polecam i zapraszam :) SKŁADNIKI 4 średnie ćwiartki z kurczaka MARYNATA 4 łyżki miodu 3 łyżki musztardy (np sarepskiej) 1 łyżeczka słodkiej papryki 4 łyżki oleju pieprz  i sól do smaku pół łyżczki oregano szczypta natki z pietruszki 3 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę WARZYWA 1 duża marchew pół małej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Surówki, szaszłyki i sweterek 169

przepis na mielone znajdziecie tu i tu ) zaczęłam wypróbowywać opublikowane wcześniej przepisy - zrobiłam  słodko-kwaśną surówkę z białej kapusty ,  surówkę coleslaw z kapusty pekińskiej , pieczonego kurczaka i  szaszłyki w miodzie .  Te ostatnie były trochę oszukane, bo robiłam je na patelni grillowej a nie na grillu. Zamieniłam także czerwoną paprykę na cebulę. Wszystko wyszło bardzo smaczne. Jutro

blog.moje-pasje.info
Pałki kurczęce po persku 165

Składniki: 4-6 porcji 10 pałek z kurczaka Marynata 2 łyżeczki kurkumy ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu 2 łyżki puree z granatu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 4 łyżki oliwy świeży koper do posypania Zapiekanka 500 g dyni piżmowej 10 cm pora ½ łyżeczki płatków chili 200 g jarmużu 4 łyżki mąki migdałowej

codojedzenia
Na kanapkę 166

Pasztet Domowa wędlina z kurczaka Masło daktylowe Domowy miód Klops Hummus

NA MOIM TALERZU
Pierś z kurczaka z sosem pomarańczowym, miechunką i ryżem 156

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tydzień temu otrzymałam wielką paczkę z produktami od  Uncle Ben’s a wraz z nią zaproszenie do

Marta Gotuje
Filet miodowy 272

Szybki i smaczny :) Składniki 1 filet z kurczaka marynata: 2 łyżeczki miodu płynnego 1 łyżeczka sosu piri-piri 1 łyżeczka pasty paprykowej łagodniej 1 łyżeczka ketchupu 1/2 łyżeczki soli Sposób … Czytaj dalej Filet miodowy

czarrna od kuchni
Kurczak w miodowo-musztardowej marynacie 171

Składniki udka z kurczaka, 4-5 szt miód płynny, 3 łyżki musztarda sarepska, 5 łyżek czosnek granulowany, 1 łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka sól, 1 łyżeczka pieprz, 1/2 łyżeczki olej, 2-3 łyżki Przygotowanie Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą. Udka myjemy, osuszamy i nacieramy dokładnie marynatą. Przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy

Gotowanie moimi oczami
Pałki kurczaka na cytrynowym ryżu 203

Pyszne danie obiadowe z orzeźwiającą nutą cytryny. Zarówno marynata do mięska jak i ryż mają ten fajny i delikatny posmak cytrynki. składniki: 6 pałek z kurczaka sok z połówki cytryny 2 łyżki płynnego miodu 3 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego 2 woreczki ryżu 3 łyżki oleju sezamowego skórka otarta z jednej cytryny Przygotować marynatę do pałek. Wymieszać olej(...)cytryny, miód i sos sojowy. Gotową marynatą nasmarować kawałki kurczaka. Następnie mięsko przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec ok 1 godzinki na funkcji termoobieg. Pod koniec pieczenia można odkryć naczynie aby mięsko lekko się przyrumieniło. Ryż ugotować i osączyć

Monia miesza i gotuje
Podsmażany kurczak z sałatką 191

pomidory - 1 mały słoik oliwek czarnych - 1/2 serka białego typu włoskiego sos: - 1/2 szklanki oliwy z oliwek - 4 łyżki octu winnego - 1 łyżka sosu balsamicznego - 2 łyżki miodu - 1 filet z kurczaka Przygotowanie: Pęczak gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem drobno posiekanego czosnku. Pod koniec gotowania dodajemy oliwę oraz mleko, czekamy aż cały płyn się wchłonie. Pęczak studzimy

Zainspirowana w kuchni
Podudzia w zalewie miodowej. 1451

Składniki: 16 podudzi z kurczaka 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżka sosu sojowego 1 płaska łyżeczka soli 2 duże ząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju 1 szklanka wody Wykonanie Podudzia umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Do miseczki wlać miód, sos sojowy dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz,paprykę

O kuchni z uczuciem
Kurczak po cygańsku z suszonymi śliwkami 412

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio zrobiłam pysznego kurczaka po cygańsku z suszonymi śliwkami. Wyszedł rewelacyjny w smaku. Bardzo nam posmakował, zagości na 

Marta Gotuje
Warsztaty "Gotujmy zdrowo-mniej soli" z Josephem Seeletso i Cisowianką 185

Josepha Seeletso, popularnie zwanego Józkiem. Warsztaty zwieńczyła przemiła wspólna kolacja. Na warsztatach mieliśmy za zadanie przygotować pięć dań: krewetki z bananowym curry i ryżem pełnoziarnistym udka kurczaka z chrzanem i miodem konfitowanego dorsza z pieczonymi batatami i sałatką z kiwi i grejpfruta sałatkę z topinamburu z jajkami poszetowymi (w koszulce), rukolą, prażonymi pestkami słonecznika i dresingiem z octem balsamicznym

Kulinarne przygody Gatity
Udka w ananasowej glazurze 225

ostrej musztardy Marynata: 1 opakowanie przyprawy Złocisty Kurczak Knorr  1 szklanka soku ananasowego  3 łyżki miodu Najpierw należy przygotować marynatę. Wymieszać miód, połowę soku z ananasa oraz przyprawę Złocisty Kurczak. Udka z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Włożyć je do marynaty i wstawić do lodówki na minimum 15 minut. Przygotować glazurę z dżemu, reszty

Świat Domowej Kuchni
Recenzja książki "Łatwa kuchnia śródziemnomorska" Claudii Roden 215

pieczone pomidory po prowansalsku oraz rewelacyjne danie z trzech składników - libański ryż z soczewicą i duszoną cebulką.  Pieczone pomidory z Prowansji Egipska zupa z soczewicy Kurczak z pomidorami i miodem Tunezyjska pieczona sałatka Gazpacho andaluz Libański ryż z soczewicą Tażin z klopsikami i jajkiem Książka jest ładnie wydana, ma twardą okładkę i dobrej jakości papier. Znalazłam ją w ofercie

Chilli Czosnek i Oliwa