kurczak w ciescie - 3488 przepisów (strona:83/233)

Świąteczny obiad: Kurczak w cytrusach z ziemniakami Hasselback 111

połowy pomarańczy). Dodaj startą skórkę do masła, dosyp zioła i utrzyj na gładką masę. Nie musi powstać z tego krem jak do ciasta. Składniki mają się po prostu połączyć w całość bez grudek. Podważ skórkę kurczaka na piersiach, wciskając palce między mięso a skórę i robiąc kieszenie na masłowo-ziołowy farsz. Najlepiej zabrać się do tego od strony szyi. Wciśnij

Niedzielny kucharz
Niedziela: Kurczak w cytrusach z ziemniakami Hasselback 162

połowy pomarańczy). Dodaj startą skórkę do masła, dosyp zioła i utrzyj na gładką masę. Nie musi powstać z tego krem jak do ciasta. Składniki mają się po prostu połączyć w całość bez grudek. Podważ skórkę kurczaka na piersiach, wciskając palce między mięso a skórę i robiąc kieszenie na masłowo-ziołowy farsz. Najlepiej zabrać się do tego od strony szyi. Wciśnij

Niedzielny kucharz
Pizza z grillowanym kurczakiem, pomidorami i oliwkami 152

Ciasto: 1 szklanka ciepłej wody 2 i 1/3 szklanki mąki pszennej chlebowej 30 g drożdży 1 łyżeczka cukru płaska łyżeczka soli 3-4 łyżki oleju oraz mąka do podsypywania Dodatki: 1 mały filet z kurczaka 250 g sera żółtego 1 duży pomidor kilkanaście czarnych oliwek 1/2 cebuli 3 ząbki czosnku, drobno posiekane zioła do pizzy olej do smażenia granulowany czosnek(...)piekarnika nagrzanego do 40 oC. W tym czasie przygotować dodatki. Zetrzeć ser. Cebulę pokroić w piórka, a pomidora w półplasterki. Ciasto posmarować pastą pomidorową, posypać przyprawą do pizzy i posiekanym drobniutko czosnkiem. Posypać tartym na grubych oczkach serem, rozłożyć kurczaka, pomidory, oliwki i cebulę. Posypać jeszcze raz ziołami do pizzy. Blachę z pizzą wstawić do gorącego piekarnika. Piec

Czerwień i błękit
Tarta na cieście francuskim 189

Bardzo lubimy ciasto francuskie. Jest takie uniwersalne. Pasuje do parówek i sera, do kurczaka, do sernika, do rogalików z nutellą i do tart. Do słodkiego i słonego. Jest obowiązkowym wyposażeniem mojej kuchni.  Po ostatnim konkursie Almette Fruit zakochałam się również w tym produkcie! Pyszny, owocowy i równie uniwersalny. Najbardziej lubię ten o smaku morelowo- waniliowym i takiego użyłam(...)light 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie żelatyny instant do deserów (np. Dr Oetker) MASA OWOCOWA: 250g malin 250g borówki amerykańskiej 2 łyżki cukru pudru DODATKOWO: 3/4 opakowania gotowego ciasta francuskiego Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwałkować, wylepić nim formę do tarty o średnicy 26cm. Ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200'C i piec 15 - 20 minut. Wystudzić. MASA

Cakes By Kejt
CYTRYNOWO LIMONKOWE NUGGETSY Z KURCZAKA 333

piersi kurczaka - 4szt czosnek - 1ząbek sok z połowy cytryny sok z połowy limonki oliwa - 2-3łyżki jajko - 1szt płatki kukurydziane - 4szkanki sól , pieprz Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym , oczyszczam z kosteczek i błonek. Kroimy na 4 filety a następnie na mniejsze kawałki. Tak przygotowane mięso wkładamy do miski , solimy , pieprzymy , dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku(...)Miskę przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Płatki kukurydziane wsypujemy do woreczka i kruszymy , najlepiej przy użyciu wałka do ciasta. Przesypujemy do miseczki. Jajko rozbijamy do drugiej miseczki i roztrzepujemy. Kawałki kurczaka maczamy w jajku , a następnie obtaczamy w płatkach kukurydzianych i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nuggetsy pieczemy w temperaturze 180 stopni przez

Bazylia kontra Rozmaryn
Pizza na cieście francuskim 105

surowa mozzarella i pyszne pieczone warzywa. Naprawdę warto spróbować. Polecam Wam także: –  mini pizza –  pizza na tortilli –  pad thai z kurczakiem –  pizzę z salami – tu znajdziecie także mój ulubiony przepis na ciasto –  pizzę z szynką i pieczarkami –  pizzę z patelni –  pizzę z ciasta francuskiego –  zapiekanki z pieczarkami –  pikantne frytki z batatów

nietylkopasta.pl
Krokiety ziemniaczane z brokułem i kurczakiem 331

gotujemy pierś kurczaka, ostudzamy. Brokuła tniemy na małe różyczki i gotujemy na parze. Następnie ziemniaki z marchewką przepuszczamy przez praskę, dodajemy pokrojonego kurczaka, brokuły, czosnek, cebulę, mąkę i jajko. Wszystko dobrze mieszamy i doprawiamy do smaku. Ciasto formujemy na małe krokiety, otaczamy jajkiem i bułką tartą. Smażymy na oleju na złocisty kolor. Odsączamy na papierowym ręczniku.  Smacznego

Niezły Młynek
Podpłomyk z kurczakiem, parmezanem i zieloną sałatą 112

słodką papryką w proszku. Kurczak ma być złocisty z zewnątrz, ale w środku musi pozostać soczysty, nie suchy. Złociste kawałki kurczaka odkładamy na talerz wyłożony kuchennym ręcznikiem papierowym. Przykrywamy, aby pozostały ciepłe. Z mąki, wody i soli przygotowujemy ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt klejące dosypujemy mąkę pszenną. Z ciasta odrywamy kawałki i formujemy w kulki. Każdą rozpłaszczamy i tworzymy małe(...)podpłomyki. Na rozgrzanej, suchej patelni układamy krążki ciasta. Smażymy z każdej strony, aż powstaną złoto-brązowe plamki. Gorący podpłomyk smarujemy musztardą. Na wierzchu układamy porwane liście sałaty, następnie ciepłe kawałki kurczaka. Posypujemy świeżo startym parmezanem i skrapiamy oliwą z oliwek. Powtarzamy czynność z pozostałymi składnikami. Cytryną kroimy na cztery części. Podajemy z kawałkiem cytryny do skropienia

Moja smaczna kuchnia
Pierogi z feta, szpinakiem i kurczakiem 246

szpinaku lub świeżych liści opakowanie serka feta ( ja użyłam kanapkowego Favita) Skrzydełka najpierw ugotowałam, ostudziłam i oddzieliłam mięso od kości. Szpinak miałam mrożony, więc go podsmażyłam na patelni, dodałam kurczaka – doprawiłam solą, świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i 2 ząbkami czosnku. Farsz przełożyłam do miski, by ostygł. Następnie dodałam opakowanie serka kanapkowego Favita. Całość tylko wymieszałam, nie miksowałam na gładką masę(...)pierogi). Moja skleroza przypomniała mi o farszu bardzo późno w nocy, więc nie było już sensu lepić pierogów. Farsz przenocował w lodówce i nabrał smaczku :) Rano zabrałam się za ciasto na pierogi. Kiedyś nie lubiłam lepić pierogów, bo nie miałam dobrego przepisu. Długo szukałam, ale znalazłam takie na blogu zajadam.pl Ciasto jest miękkie, łatwo się je wyrabia i jest elestyczne

apetytnapieczenie
Jednogarnkowy obiad w 30 minut! Ryż z kurczakiem, papryką i szparagami 453

kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawami (solą, pieprzem oraz paprykami lub przyprawą do kurczaka), mieszamy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano *** *** Paprykę kroimy w kostkę, dokładamy do kurczaka i przez chwilę razem podsmażamy ciągle mieszając *** *** Mięso z papryką zdejmujemy z patelni. Na patelnie wkładamy łyżkę masła, wsypujemy 1 łyżkę ziół prowansalskich oraz 1 łyżkę kurkumy, mieszamy, wsypujemy ryż(...)PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Jednogarnkowy obiad w 30 minut! Ryż z kurczakiem, papryką i szparagami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem zapiekane w czosnkowym sosie beszamelowym 209

łyżka masła 1 łyżka mąki 1 szklanka mleka 100g żółtego sera sól, pieprz, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa 1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy do połączenia składników. Smażymy na bardzo mocno rozgrzanej, suchej patelni.  2. Filety z kurczaka kroimy drobno. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filety z cebulą. Kiedy się zarumienią dodajemy szpinak, smażymy do odparowania wody. Doprawiamy do smaku

Szefowa kuchni
Pierogi z kurczakiem i botwinką 180

roku. ;-) Tym razem przygotowałam ją w formie farszu do pierogów a dzięki dodatkowi mięsa całość stała się bardziej treściwa.  Ciasto: 250ml gorącej wody 400-500g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli Farsz: 1 filet z kurczaka 2 młode marchewki 1 pęczek botwinki z dużymi burakami olej sól, pieprz 1. Przygotowujemy farsz: kurczaka gotujemy wraz z pokrojoną marchewką. Studzimy. Kurczaka(...)dużych oczkach tarki, liście i łodygi kroimy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Studzimy, łączymy z kurczakiem i marchewką, doprawiamy do smaku. 3. Do miski dodajemy szklankę mąki i sól, mieszamy. Wlewamy gorącą wodę (powinna parzyć), mieszamy za pomocą drewnianej łyżki. Stopniowo dodajemy pozostałą mąkę ugniatając ciasto do momentu aż przestanie się kleić. Czasami potrzeba mniej niż 500g.  4. Ciasto wałkujemy

Szefowa kuchni
Paszteciki z farszem z karczku i kurczaka 318

Składniki: 550 g karczku 2 udka kurczaka 4 cebule 6 ząbków czosnku 1 marchewka, pietruszka kawałek selera 3-4 listki laurowe szczypta lubczyku, tymianku kilka kropel sosu sojowego ciemnego sól, pieprz kilka ziarenek ziela angielskiego Ciasto: 2 szklanki mąki 250 g margaryny 250 g śmietany szczypta soli jajko Przygotowanie: Cebulę obrać i przypalić na ogniu. Do garnka wlać zimną wodę(...)solą, pieprzem, sosem sojowym, tymiankiem i lubczykiem. Dodać cebulę i po zagotowaniu włożyć do garnka karczek i udka kurczaka. Gotować do miękkości (udka i warzywa,ugotują się wcześniej). Mąkę przesiać do miski, dodać zimną margarynę i śmietanę, przyprawić szczyptą soli. Zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na godzinę. Ugotowane mięso zmielić razem z pozostałymi trzema cebulami. Przecisnąć do farszu

Gaździnka warzy
Ciasto na włoską pizzę 87

dyskoncie mąkę na pizzę włoską (pszenna, typ 550). Oczywiście nie mogłem się powstrzymać przed jej wypróbowaniem i postanowiłem przygotować pizzę. Ciasto wyszło bardzo dobre, cienkie, nie łamiące się. Jeżeli chodzi o składniki, na górze to użyłem podsmażonej piersi z kurczaka z pieczarkami, pomidora, papryczek pepperoni, czerwonej papryki, mozzarelli, sera żółtego, a na ostatnią minutę pieczenia dodałem parę liści szpinaku. Gorąco

Programista w kuchni
Ciasto na włoską pizzę 148

dyskoncie mąkę na pizzę włoską (pszenna, typ 550). Oczywiście nie mogłem się powstrzymać przed jej wypróbowaniem i postanowiłem przygotować pizzę. Ciasto wyszło bardzo dobre, cienkie, nie łamiące się. Jeżeli chodzi o składniki, na górze to użyłem podsmażonej piersi z kurczaka z pieczarkami, pomidora, papryczek pepperoni, czerwonej papryki, mozzarelli, sera żółtego, a na ostatnią minutę pieczenia dodałem parę liści szpinaku. Gorąco

Programista w kuchni

Proponowane wyszukiwania