Papryki faszerowane kaszą pęczak, kurczakiem i warzywami

Papryki faszerowane kaszą pęczak, kurczakiem i warzywami

Papryki faszerowane kaszą pęczak, kurczakiem i warzywami

Przepis na : obiad

Czas przygotowania: 50 minut Czas przyrządzania: 40 minut Ilość porcji: 6 porcji Drukuj Papryki faszerowane kaszą pęczak, kurczakiem i warzywami By Piotr 26 września 2018 Składniki: papryka - 3 sztuki (u mnie czerwonej), przekrojonej na pół cebula - 1 niewielka czosnek - 3-4 ząbki filet z kurczaka - 2-3 pojedyncze bakłażan - 1 niewielki papryka - 1, drobno pokrojona (do farszu) kukurydza - 1/2 puszki kasza pęczak - ok. 1 szklanki bulion - ok. 600-800ml passata pomidorowa - 500ml rodzynki - garść (opcjonlanie) ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pogotujmy.pl

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.