kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:457/674)

Smaczny i zdrowy… kurczak Zagrodowy! 188

grillowanego z racji beztłuszczowej obróbki termicznej. Dzięki nowoczesnym urządzeniom można go przygotować także na grillu elektrycznym poza tradycyjnym „sezonem grillowym”. Oto przykładowy przepis: Składniki: około 500 g filetu z kurczaka (najlepiej zagrodowego), 200 ml jogurtu naturalnego, sól, pieprz, 1 łyżeczka curry w proszku, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 2 drobno posiekane ząbki czosnku, 1 łyżeczka tymianku, 2 łyżeczki soku z cytryny(...)Pozostałe składniki łączymy ze sobą i mieszamy. Do tak powstałej marynaty wkładamy mięso i wstawiamy do lodówki na noc. Następnego dnia, po wyjęciu z marynaty, układamy na grillu i pieczemy, aż będzie rumiane. Można podawać z sałatą polaną jogurtem naturalnym lub ulubionym sosem

Tradycyjna Kuchnia
Faszerowane Jabłka 141

uszkodzić ścianek jabłka, zostawcie je około 0,5 cm albo i grubsze. Wnętrze jabłek pozbawione pestek i części z ogryzka wrzućcie do miski i skropcie cytryną. Pierś z kurczaka trzeba rozdrobnić, ja preferuję krojoną w drobną kostkę, ale mielenie to też nie grzech. Migdały i orzechy włoskie podprażamy na patelni i dodajemy do jabłek. Na koniec dodajemy pokrojone mięso, sól(...)jest gotowy.   Wydrążone jabłka wypełniamy farszem przykrywamy odciętymi wcześniej górami jabłek, ustawiamy na blaszce wyłożonej papierem lub w szklanej formie i wsadzamy do piekarnika. Funkcja grzanie góra-dół, pieczemy około 1 godz w temp. 120 stopni. Przed podaniem przygotujcie kuskus.  Morele pokrójcie w cieniutkie paseczki lub kostkę, imbir zetrzyjcie lub posiekajcie na drobne kawałeczki. Do kuskusu dodajemy morele

Kuba Gotuje
Sakiewka z niespodzianką 158

octu balsamicznego 3 łyżki miodu 2 łyżki wody Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania sosu. Wszystkie składniki mieszamy razem. Żurawinę namaczamy, odcedzamy. Boczek siekamy drobno i mieszamy z żurawiną. Piersi z kurczaka rozbijamy na płaty, które przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami dalmatyńskimi. Na sam środek dajemy serek almette i posypujemy go kardamonem, układamy żurawinę z boczkiem, polewamy łyżką sosu. Boki piersi podnosimy(...)polewamy łyżką sosu. Posypujemy ziołami dalmatyńskimi. Piersi zawijamy w folię aluminiową i kładziemy na brytfance na którą wylewamy odrobinę wody. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 min. Po tym czasie otwieramy folię aluminiową polewamy sosem i pieczemy jeszcze około 20 min. do zarumienienia się mięsa. SMACZNEGO

Lili w kuchni
Filet z kurczaka nadziany farszem z boczku i natki pietruszki. 145

majonezu  ostra papryka    sól, pieprz Przygotowanie: Cebule oraz boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Do pojemnika miksera wrzucamy jeden filet z kurczaka (najmniejszy), pietruszkę, majonez, musztardę oraz podsmażony boczek z cebulą, wszystko razem blendujemy. Do powstałej masy dokładamy jajko, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Pozostałe 3 filety, oczyszczamy z błonek(...)żeby nie przedziurawić mięsa), doprawiamy obficie solą, pieprzem, papryką, a następnie na środku nakładamy farsz i zawijamy. Każdą roladkę owijamy jak cukierka folią aluminiową i wkładamy do naczynia żarodpornego. Pieczemy w piekarniku około 25 minut w 180 stopniach. Smacznego

Symfonia smakowa
Łódeczki Tureckie z farszem z kurczaka 1397

godzinę. Piersi kurczaka pokroić w dość drobną kostkę. Cebulę, czosnek i papryczkę chili drobno posiekać. Paprykę pokroić w kostkę. Ziarna kolendry rozgnieść. Kurczaka przyprawić kolendrą, papryką, i ziołami. Podsmażyć kurczaka na patelni na złoto, dodać czosnek i chili, krótko przesmażyć, później dodać cebulę i paprykę. Smażyć, aż papryka zmięknie. Następnie dodać pomidory. Dusić, aż pomidory się rozpadną, dodać koncentrat. Zdjąć(...)cynamonem, gałką muszkatołową, sosem worcestershire. Na koniec dodać fasolę i kukurydzę. Gotować jeszcze przez około 5 minut. Odstawić do przestudzenia. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto podzielić na cztery części. Z każdej z nich uformować kulę i rozwałkować ją na okrągły placek. Placuszki ułożyć na blasze. Na środek każdego z nich wyłożyć farsz. Następnie

Mania Gotowania
Wielkanocny pasztet drobiowy 182

Nie wyobrażam sobie świąt bez domowego pasztetu,a na Wielkanoc obowiązkowo robię z jajkiem w środku.Ten jest z przewagą mięsa indyczego gotowanego,dlatego też jest

Kolorowa kuchnia Elki
Klops gryczano-pieczarkowy 122

zakwasie, ale jedzą go tylko chłopaki, bo ja z Moniką jesteśmy bezglutenowe po ostatnich badaniach alergicznych. Ja oprócz glutenu mam uczulenie na jajka, kurczaka, wołowinę, sery krowie, pomidory, paprykę, pomarańcze, kiwi i brzoskwinie. Czyli wszystko, co lubię i co jadłam najczęściej. Jak żyć, panie premierze? Składniki: • 3 woreczki kaszy gryczanej • 500 g pieczarek • kilka(...)kaszę gryczaną z pieczarkami i jajkami. Ponownie przyprawić do smaku i dodać posiekaną natkę pietruszki. • Masę nałozyć do dwóch małych keksówek lub jednej większej. • Piec w temp. 180 st.C przez 40-50 minut

To co kocham
Spaghetti cake 176

zetrzeć na tarce, natkę drobno posiekać. 3. Pomidory, oliwki przekroić na połówki, a mięso z kurczaka pokroić w kostkę. 4. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać mięso z kurczaka, pomidory, oliwki, chwilę smażyć, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą, pieprzem i całość wymieszać. Następnie zdjąć z ognia i jeszcze ciepłe przełożyć do makaronu, dodać jajka, starty żółty ser (zostawić trochę(...)doprawić do smaku solą i pieprzem. 5. Formę o średnicy 23 cm wysmarować masłem i całe spaghetti przełożyć do formy, wyrównując wierzch łyżką. Wierzch posypać resztą startego sera i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut. 6. Wierzch spaghetti cake udekorować pomidorkami koktajlowymi, czarnymi oliwkami i świeżymi listkami natki z pietruszki

Szalona Kuchnia Eweliny
Skarby natury. Cukinia. Dlaczego po nią sięgać? 122

osób, które lubią cieszyć się ciekawymi i różnorodnymi potrawami. Cukinię można przecież przyrządzać na wiele sposobów. Przepisy na kotleciki lub placki z cukinii to jedne z ciekawszych propozycji. Cukinia pieczona lub smażona, cukinia jako składnik zapiekanek lub zup –możliwości jest wiele, zatem każdy z nas bez problemu powinien znaleźć dla siebie idealne rozwiązanie. Bez względu na to, na jakie(...)warzywo, wyjdzie nam na zdrowie! Kotlety mielone z brokułem i puree ziemniaczane Chrupiące placuszki z cukinii z serem feta Chłopski garnek czyli sycące danie jednogarnkowe Zapiekane naleśniki z kurczakiem po meksykańsku Makaron z ziołowym kurczakiem i warzywami Artykuł Skarby natury. Cukinia. Dlaczego po nią sięgać? pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Indyk pieczony z bananami 67

Podszykujcie wszystko wieczorem, dzień wcześniej a potem wrzućcie do piekarnika. Przygotujcie na przyjęcie lub rodzinny obiad… Do przygotowania potrawy (2 -3 porcji) potrzebujemy: – pierś z indyka lub kurczaka – 3 słodkie śmietany, każda po 200 ml – 25 dag startego żółtego sera – 2 łyżki keczupu – 2 łyżki curry – 3 łyżki płatków migdałowych – banany(...)Mięso pokroić w wąskie, podłużne plastry – przyprawić i lekko podsmażyć z obu stron. Usmażone kawałki układać obok siebie w naczyniu żaroodpornym, układać połówki bananów. Zalać przygotowanym wcześniej sosem. Piec ok 30-40 minut w 180-200 stopni. Posypać płatkami migdałów

Szybko Tanio Smacznie
Prosty obiad z piekarnika z ziemniakami i wieprzowiną 304

Dajcie znać, jeżeli zdecydujecie się przygotować ten przepis – jestem bardzo ciekawa opinii. Zobacz też: Siekane kotlety drobiowe z papryką i kukurydzą Gulasz z indyka z marchewką i cukinią Kurczak zapiekany w ryżu z warzywami Przepis na prosty obiad z piekarnika z ziemniakami i wieprzowiną Drukuj przepis Porcji: 4-5 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 600 g szynki wieprzowej(...)soli 2 szczypty pieprzu 6 łyżek oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 3 duże ziemniaki papryka czerwona duża cebula 3 łyżeczki ziół prowansalskich natka pietruszki do ozdoby rękaw do pieczenia Przepis 1 Mięso kroimy w kostkę na kawałki wielkości 1x1cm. Dodajemy do niego posiekane 3 ząbki czosnku, łyżeczkę rozmarynu, łyżeczkę tymianku, łyżeczkę ostrej papryki, łyżeczkę soli i 2 szczypty pieprzu

Kuchnia Bazylii
PIERŚ Z KURCZAKA ZAPIEKANA Z ZIEMNIAKAMI 197

skórką i do tego zapiekane ziemniaczki.Pycha!!!! SKŁADNIKI 4 piersi z kurczaka 150g boczku 200g sera żółtego w kawałku 800g ziemniaków mozzarella do posypania sól pieprz tymianek WYKONANIE Piersi z kurczaka oczyszczamy ze skórek jeśli są :).Nacinamy nożem w poprzek ale nie do końca. Boczek oraz ser żółty kroimy w kwadraciki :). W zagłębienia wkładamy naprzemiennie raz serek raz boczek :). Tak ozdobione(...)posypujemy pieprzem. Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze części.Dokładamy do naszych filetów,polewamy oliwą z oliwek,solimy i posypujemy tymiankiem :). Wkładamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy ok.45-50 minut.Zapach przy pieczeniu nieziemski :D. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i zajadamy. Ja podałam jeszcze z żółtą fasolką szparagową :). SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Rolada z porowo szpinakowym farszem 169

plastry żółtego sera gouda Sól Pieprz Dodatkowo: 100 g wędzonego boczku 2 łyżki oleju rzepakowego Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Mięso doprawiamy przyprawą do kurczaka, słodką papryką i czosnkiem granulowanym. Mięso układamy na kształt prostokąta. Szpinak oraz por przesmażamy na patelni z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.  Szpinak i por muszą być miękkie. Doprawiamy solą(...)układamy na mięsie. Na wierzch rozkładamy plastry żółtego sera. Mięso zwijamy w ciasny rulon. Całą roladę owijamy dodatkowo wędzonym boczkiem. Roladę układamy na foli aluminiowej, skrapiamy olejem. Owijamy i pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 60 minut. Przed końcem możemy rozciąć folię, aby wierzch mięsa ładnie się zrumienił

VioletoweKucharzenie
Roladki ze szpinakiem i słonecznikiem 143

Dusimy na wolnym ogniu do momentu odparowania wody. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie dodajemy posiekany szczypiorek, słonecznik oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Filet z kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Każdy płat fileta przyprawiamy przyprawą do mięsa. Mięso dzielimy na dwie porcje (dwie roladki). Każdą porcję rozkładamy na desce tak aby kawałki mięsa zachodziły(...)układamy plasterki sera oraz rozkładamy szpinak. Całość zwijamy w ciasny rulon, obsypujemy przyprawą do mięsa oraz ziarnami słonecznika. Roladki układamy na foli aluminiowej, skrapiamy olejem rzepakowym i szczelnie zamykamy. Pieczemy przez 40-45 minut w 190*C. Pod koniec pieczenia możemy otworzyć folię i zrumienić górę mięsa

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania