innymi składnikami ja kruszę go na sucho, mieszam ze wszystkimi składnikami i wychodzi naprawdę smaczna. Składniki: 2 szt. zupka chińska, makaron 25-30g szynka drobiowa 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 nie duża czerwona papryka 1 zielony ogórek 4-5 ogórków konserwowych 1 średni twardszy pomidor biała część pora mały pęczek zielonej pietruszki ale również może być to koperek
W garach u Gosiziemniaków. Wyjąć marchewkę i resztę zmiksować do uzyskania gładkiego kremu. Podawać z posiekanym szczypiorkiem/kleksem śmietany/jogurtu oraz ulubionymi pestkami/grzankami/groszkiem ptysiowym. Smacznego! Inne moje propozycje na zupy krem: Krem z kukurydzy z chipsami i kindziuka Krem z pomidorami z serem Krem serowy z pora i cukinii
CookYourselfmielony pieprz do smaku opcjonalnie posiekany koperek do posypania dania *u mnie mieszanka – 30% podsmażone ziemniaki w plastrach, 70% warzyw w różnych proporcjach (brokuł, zielona fasola szparagowa, cebula biała, kukurydza, czerwona i zielona papryka) Przygotowanie: Multigrano z siemieniem lnianym gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (20 minut). Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. Podsmażamy przez 2-3 minuty na rozgrzanym
Słodkie okruszkiodrobina pieprzu odrobina cukru do smaku Przygotowanie: Kapustę myjemy i kroimy w miarę drobno. Jabłka i marchew myjemy, obieramy i ścieramy na tarce do miski z kapustą. Następnie dodajmy kukurydzę, 2 łyżki śmietany 18%, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem do smaku, i wszystko razem dokładnie mieszamy, próbujemy do smaku. jeśli wsypaliście za mało, to doprawcie do smaku :). I gotowe
Gotuj z Mąkądodajemy mielone. Do podsmażonego mięsa wlewamy pomidory, smażymy kilkanaście minut, doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną cukru, octem balsamicznym, bazylią oraz parmezanem. Sos łączymy ze świeżo ugotowanym makaronem. Można dodać kukurydzę-wszak to a'la bolognese
Kopystką po garachPóki jeszcze wokół wiosennej aury brak, proponuję Wam danie z dostępnych i smacznych przez cały rok mrożonych warzyw. Nie ukrywam, że przez cały rok korzystam z mrożonego groszku czy kukurydzy, właściwie zupełnie nie jadam konserwowych warzyw ze względu na ich specyficzny smak, chociaż są wyjątki. Stąd moja propozycja na dziś- zupa idealna! Banalnie prosta a do tego przepyszna zupa pomidorowa
Mango Papajaświeżego pieprzu. Idealne rozwiązanie na szybki, zdrowy i smaczny obiad. Taki obiad możecie modyfikować - zrezygnować z tuńczyka przyrządzając danie jarskie lub zamienić go na mięso, groszek na kukurydzę lub marchewkę. Dodać cebulkę i zioła. W każdym bądź razie z pewnością zasmakuje Wam i Waszym bliskim. Dzięki takiemu daniu zadbacie także o ich i swoje zdrowie - szpinak ma wiele
Zasmakuj Kuchniminor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 szklanka suchego ryżu 2 pojedyncze filety z kurczaka 2 sztuki cebule 2 szklanki wody 2 łyżki koncentratu pomidorowego Mieszanka groszku, kukurydzy i marchewki w słoiczku Sól, pieprz, papryka słodka, odrobina pieprzu cayenne do smaku ulubiony ser u mnie wędzona mozzarella Olej do smażenia Przygotowanie: Suchy ryż wsypać na rozgrzany olej, smażyć
W garach u Gosioliwy. Do przestudzonych pieczarek dodaję majonez, szczypiorek, sól i pieprz. Polecam Wam również przepisy na sałatki , które są niezastąpioną potrawą na każdym przyjęciu. Przepyszna warstwowa sałatka z tuńczyka , jajek, kukurydzy oraz sera żółtego. Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu sałatka z brokułów o zaskakującym słodko - kwaśnym smaku. Kolejna warstwowa sałatka z kurczakiem i warzywami. Idealna na wszelkiego rodzaju domowe
Pani domowalutego Światowy Dzień Pizzy życzymy smacznego! I podsyłamy kilka inspiracji Pizza z brokułem i serem pleśniowym Pizza z grillowanym bakłażanem i mozarellą Pizza z tuńczykiem, oliwkami, cebulą i kukurydzą
Jakugotujesz.plSałatka ryżowa z gotowanym kurczakiem to jedna z naszych ulubionych sałatek więc robię ją dość często. Czasami groszek konserwowy zastępuję kukurydzą. Obie wersje są równie smaczne,polecam. ok. 300-350 g filetu z piersi kurczaka 150 g ryżu 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 2 ogórki konserwowe 1 mała puszka groszku konserwowego 4 łyżki majonezu sól świeżo mielony
Kolorowa kuchnia Elkisekund. Dodać mielone mięso, doprawić solą i pieprzem. Smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Wlać sok pomidorowy i wodę, dodać paprykę ostrą, słodką, zioła prowansalskie. Dodać odcedzoną fasolę i kukurydzę. Doprawić do smaku chili, każdy lubi inaczej więc zróbcie to do smaku. Gotować około 20 minut
Kuchnia PokoleńTeraz na pewno będę robić częściej bo wyszło pyyyszne. Składniki: trzy pojedyncze piersi z kurczaka jedna cebula pokrojona w kostkę mrożona mieszanka meksykańska czyli papryka czerwona i żółta, kukurydza w mini kolbach, fasolka szparagowa (mogą być świeże warzywa) 200 ml mleczka kokosowego 2 łyżki jogurtu greckiego do zagęszczenia 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki cukru 4 ząbki czosnku 2 łyżki
Mama z miastaSkładniki: puszka czerwonej fasoli, 1/2 pora, 1/2 puszki kukurydzy, 200g sera żółtego ( ja użyłam red leicester, ale może być inny ), sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u MonikiZapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 12 przepisów. Małgorzata Zupa krem z selera i kaszy jaglanej Aga Sałata z brązowym ryżem, kukurydzą i papryką Magdalena Czosnkowe mielone Małgorzata Kukułkówka - nalewka Agnieszka Pieczone pestki dyni Magdalena Orzechowe placuszki waniliowe Ewa Sałatka z selera naciowego, jajka i pietruszki, doprawiona lekkim
Magiczne Życie Marty