kukurydzy - 500 przepisów (strona:29/34)

Kasza gryczana z warzywami z patelni 176

sól himalajska - 50g fasolki szparagowej - ½ białej pietruszki - 2 łyżki mrożonej kukurydzy - 1 ząbek czosnku - kawałek papryczki chili - 1 łyżeczka oliwy Wykonanie: - Kaszę wsypać na wrzątek, dodać sól, gotować przez 15 minut - Warzywa umyć, z cukinii wyciąć gniazda nasienne i pokroić w paski, marchewkę i pietruszkę w plasterki, brokuła podzielić na małe różyczki, fasolkę na połówki, czosnek i chili drobno posiekać

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka z kalarepą 212

Jeżeli lubicie młodą kalarepę to zakochacie się w tej sałatce. 1 woreczek ryżu 2 kalarepy 1 ogórek długi 1/2 puszki kukurydzy kawałek pora - około 5 cm sól, pieprz majonez Ryż ugotować w osolonej wodzie, przestudzić. Kalarepę również ugotować w osolonej wodzie i pokroić w kostkę. Ogórka pokroić w kostkę, pora w paski, majonez odcedzić. Posolić, popieprzyć i wymieszać

Jadło i czytadło
.1008. dawno jej nie było... 155

paczce od biolada.pl . Jadłam coś takiego po raz pierwszy i powiem Wam, że mi posmakował. Ma charakterystyczny smak, którego nie potrafię opisać, ale na pewno nie jest to kukurydza :D Musicie po prostu sami spróbować, a warto - zachęcam :) Niedługo przygotuję wiecej przepisow z jego użyciem :) Możecie kupić słód kukurydziany TUTAJ

breakfast of dreams
Super zawijas z fenkułem. #vegefood 96

ciasto podajemy oczywiście na gorąco. Proponujemy do tego własnoręcznie zrobioną salsę, idealnie uzupełni smaki. Salsa : 2 świeże pomidory 1 mała żółta papryka 1 czerwona cebula lub szalotka jalapeno konserwowe kukurydza z puszki passata oliwa z oliwek pieprz, sól, tymianek, limonka Pomidory kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski, paprykę, cebulę i jalapeno kroimy w kostkę i dodajemy do pomidorów

vegetanie
No to klops! Ale z cukinią w środku :) 153

zresztą też pyszne, na gorąco na obiad jak i na zimno do pajdy chleba :)Składniki:1 kg mięsa gulaszowego, wieprzowego (zmielonego)2 jajka + 1 białko1 młoda cukiniasłoik mieszanki warzywnej (kukurydza, groszek zielony oraz marchewka)1 duża cebula2 ząbki czosnkususzony majeraneksuszony tymianeksól, pieprzok. 3 łyżek bułki tartejolej do smażeniaCebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Mięso mielone mieszamy

Bon Appetit Małgorzaty
Przepisy na surówki 418

kapusty pekińskiej z marchewkąSurówka z kapusty pekińskiej z owocem kaki  Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewkąSurówka z kapusty pekińskiej z twarożkiemSurówka z kiszonej kapustySurówka z kiszonej kapusty z kukurydzą i rodzynkamiSurówka z kiszonej kapusty z pomarańczą  Surówka z kiszonych ogórkówSurówka z marchewki na ostroSurówka z marchewki na słodko Surówka z marchewki i pomarańczySurówka z marchewki z porem

Kuchnia domowa Ani
Szybka zupa z mrożonki 195

sól, pieprz estragon, papryka mielona ostra, majeranek śmietana Przygotowanie: Na patelni rozgrzałam 3 łyżki oleju i wsypałam zawartość torebki : brokuł, marchew, fasolkę szparagową, paprykę czerwoną, kiełki fasoli "Mung"i kukurydzę Smażyłam do momentu, aż warzywa rozmroziły się zupełnie ( miałam jeszcze pora i tez go tu dodałam) Do garnka wlałam około 5 szklanek wody, wrzuciłam do tego liść laurowy

Proste Potrawy
Babeczki makaronowe 190

cebulki - podsmażyć 1-2 minuty.Ser mozarella pokroić drobno.Jajko dobrze wymieszać ze śmietaną, solą, pieprzem i serem mozarella. Najlepiej za pomocą miksera.Do masy śmietanowo-serowej dodać cebulkę z kabanosami, wsypać kukurydze - połączyć.Przygotować blachę do muffinek. Zagłębienia blachy posmarować tłuszczem. W każde zagłębienie układać makaron - formując gniazdo.Makaron zalać masą.Piec w 160 stopniach około 25 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Pizza z salami 145

przypadku dużej pizzy) lub na cztery. Każdą rozwałkować i umieścić na wysmarowanej olejem blaszce.  Przedstawione składniki są na jedną pizze, drugą można przygotować dowolnie (u mnie była z kukurydzą i salami). Składniki sosu połączyć w dowolnych proporcjach w zależności od potrzeby. Ciasto posmarować sosem, posypać startym żółtym serem, ułożyć na nim salami i pokrojone w plasterki pieczarki oraz pomidory

Pasja Smaku
Sałatka ryżowa po węgiersku 3104

powinnam to zmienić. SMACZNEGO!!!  Mam nadzieję, że Wam również posmakuje tak jak mi ;) Składniki: Na sałatkę: 200 g ryżu paraboiled cebula 150g salami 100 g sera papryka czerwona kukurydza konserwowa 6 niewielkich ogórków kiszonych 300 ml bulionu olej do smażenia Sos: 100 g śmietany 18%  3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 3 łyżki octu winnego z białego wina

Czerwona Porzeczka
Risotto z kurczakiem 224

pieczarki- smażymy ok 5 min.W garnku na niewielkiej ilości oleju smażymy posiekaną cebulę I przeciśnięty czosnek przez praskę- ok 3 min. Dodajemy ryż. Smażymy 3 min. Dodajemy fasolkę I kukurydzę. Dodajemy szklankę bulionu. Mieszamy , gotując. Gdy woda wyparowuje dodajemy bullion. Gotujemy ok 15-20 min. W międzyczasie kroimy na cząstki usmażonego kurczaka. Gdy risotto jest prawie gotowe dodajemy pieczarki

Smaki Edyty
Sałatka warzywna na jogurcie 1458

Składniki na porcję 1-osobową: 2 grubsze plastry wędliny z kurczaka (60g)  1 mały pomidor lub kilka koktajlowych (60g)  kawałek papryki czerwonej (50g)  2 łyżki kukurydzy z puszki (50g)  6 grubszych plastrów świeżego ogórka (50g)  2 łyżki posiekanego szczypiorku (20g)  2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (40g) - używam Zott albo Bakoma sól, pieprz do smaku

Grunt to przepis!
Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym 485

Składniki: 5-6 łodyg selera naciowego puszka tuńczyka w oleju czerwona papryka czerwona cebula puszka kukurydzy 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sarepskiej pieprz ziołowy, sól Wykonanie:Seler kroimy najpierw wzdłuż na 3 części a następnie w kosteczkę. Cebulę i paprykę również kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Wszystkie składniki mieszamy razem

Czerwona Porzeczka